Kedi Fiyatları 2024

Kedi Cinsleri ve Kedi Fiyatları 2024

Birçok kişi, sevimli ve oyuncu oldukları için, kedileri evcil hayvan olarak besler. Ancak birçok insa, farklı kedi türleri için farklı fiyatlar olduğunun farkında değildir. Bu yüzden kedi sahiplenmek isteyen kişiler, Kedi fiyatları 2022 yılında ne olacak araştırmasını da yapabilir.

Bunun yanında bazı kediler, diğerlerinden daha pahalıdır ve popülaritesi, boyutu ve rengi farklıdır. Bazıları onları evcil hayvan olarak satın alırken; bazıları kürkleri için kullanır. Birisi neden bir kedi alırsa alsın, fiyat her zaman o kişiye özel olacaktır.

Diğer yandan bir kediye sahip olmanın ödüllendirici bir deneyim olabileceği inkâr edilemez, ancak her zaman ucuz değildirler.

British Shorthair Fiyatları

Amerika’da en popüler kedi cinslerinden olan British Shorthair kediler, Birleşik Krallık menşeine ait bir kedi türüdür. 16. yüzyıla kadar uzanan belgelenmiş geçmişleri olan en eski kedi ırklarından olan British Shorthair’lar, orta boya sahiptir.

Erkek olanları 5 kg ile 10 kg arasında değişirken, dişiler 3.5 kg ile 6.5 kg arasındadır. Sakin ve uysal mizacının yanı sıra, geniş renk ve desen yelpazesiyle tanınır. Çok az bakım gerektiren bu kediler, uysal ve sessiz yapılarıyla tanınırlar.

  • Yoğun kürkleri bulunur.
  • Çoğunlukla diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla arası iyidir.
  • Terapi kedisi olarak tercih edilirler.

Arkadaş canlısı olan British Shorthair kedi fiyatları ise, ortalama 1600 TL ile 3500 TL arasında değişen fiyat aralığına sahiptir. Ancak yaşına, bulunduğu yere, eğitimli olup olmadığına, sağlık durumuna göre bu fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

Scottish Fold Fiyatları

Genlerinde katlanmış kulaklara sahip olmalarından dolayı mutasyon geçirmiş olan Scottish Fold cinsi kediler, İskoç kökenlidir. Kulaklarında olan bu kıkırdak sorunu dolayısıyla bu durum, cinse karakteristik olarak elf ya da baykuş görünümü sunar.

Kulakta bulunan kıvrım, kulak kepçesindeki kısa kıkırdaktan dolayı kaynaklanır ve bu da kulağın öne doğru sarkmasına neden olur. İskoç Fold kedileri hem kısa tüylü hem de uzun tüylü olabilir.

  • 1960’lı yılların başında Susie adlı çiftlikte kendisinde benzersiz katlanmış kulak özelliği keşfedilmiş ve Perthshire’daki Coupar Angus’tan Bayan Mary McLeish tarafından yetiştirilmiştir.
  • Çeşitli renk ve desenlerde olabilirler ancak hepsinin aynı ayırt edici katlanmış kulakları bulunur.
  • Tüyleri çok yumuşak ve ipeksi görünüme sahiptir.
  • 4 kg ile 6 kg arasında değişen ağırlığa sahip olan Fold’lar, çok zeki ve akıllı canlılardır.
  • Tüy yapısına göre kısa tüylüler haftada 2 kere, uzun tüylüler, haftada 3-4 kez tüylerinin fırçalanmasına ihtiyaç duyar.
  • Kısa tüylü olanlar çok fazla tüy dökmeseler de uzun tüylülerde tüy dökülmesi fazlasıyla belli olur.
  • Ortalama 13 ila 15 yıl arasında yaşayan bu kediler; herhangi bir hastalığı olmazsa ve bakımı doğru şekilde yapılırsa, daha uzun süre yaşayabilir.

Tüy döken cinsler için somonlu, balıklı ya da deniz mahsullerinden oluşan mamalar uygundur. Fazla tüy dökmeyen cinsleri için tavuklu ve narlı mamalar daha ideal olacaktır.

Bunun yanında Scottish Fold Kedi fiyatları 2022 yılında da yine dönemine ve üretim mevsimine göre değişken fiyat aralıklarına sahiptir. Ortalama fiyatlar ise 1750 TL 6500 TL arasında değişen fiyat skalasına sahiptir.

Ancak bu fiyat aralıkları; cins kedinin yaşına, yavru ya da yetişkin olmasına, sağlık durumuna, eğitimli olup olmadığına göre değişebileceği unutulmamalıdır.

Scottish Straight Fiyatları

Scottish Fold cinsi kediler ile kuzen olan Scottish Straight cins kediler, İskoçya kökenli kedilerdir. Meraklı yapıları, sahiplerine karşı aşırı sadakatleri yanında, zekâ seviyesi yüksek canlılar olan Scottish Straight kediler, utangaç değillerdir ve aksine özgüvenleri yerinde, girişken kedilerdir.

  • Orta seviyede oyun kabiliyeti, fiziksel aktivite, bağımsızlık özelliği gösterir.
  • Diğer evcil hayvanlarla üst seviye anlaşma gösterir ve çocuklarla da sosyalleşmelerini doğru yapıldığında, iyi anlaşır.
  • Yüksek seviyede uysaldırlar ve saldırganlık özellikleri yok denecek kadar azdır.
  • Üst seviyeye yakın zekâ seviyesine sahiptirler.
  • Miyavlama eğilimleri orta derecededir.
  • Dikkat gereksinimleri üst dereceye yakındır ve üst derecede bakıma ihtiyaç duyarlar.
  • Tut ve getir oyunlarını çok severler ve enerjik yapıları dolayısıyla, fiziksel aktiviteli oyunlar vazgeçilmezleri arasında yer alır.
  • Yüksek kaliteli diyet mamalardan yiyebilir.
  • Obez olmaya meyilli olurlar ve bu yüzden kalp sorunları oluşabilir.
  • Zekâ seviyelerinin yüksek olması, sahibinden gelecek tüm emir ve komutları rahat anlamasına ve uygulamasına olanak tanır.
  • Kolayca tuvalet eğitimi alabilir.
  • Tırnak kesimi ve bakımı, tüylerin bakımı, dişlerinin fırçalanması gibi süreçler, stressiz ve kolay şekilde gerçekleştirilir.

Sevecenlikleri ve uysal yapılarıyla bilinen bu cins kediler, ev yaşantısına uygundur ve her türlü aile için ideal kedilerdendir. Yalnız yaşayanlar, bekarlar, yaşlılar, kalabalık aileler fark etmeden, her ortamda rahat edebilirler.

Tüm bu özelliklerinin yanında Scottish Straight cinsi kediyi sahiplenmek isteyen ya da saygın bir yetiştiriciden satın almak isteyenler için, ortalama 2022 yılı fiyatları 1000 TL ile 6500 TL arasında değişen fiyat aralığına sahiptir.

Bunun yanında birbirine yakın ırklardan çiftleştirilmiş melez yavruların fiyatları ise çok daha maliyetsiz olacaktır.

British Longhair Fiyatları

Tarihi çok eskilere dayanan British Longhair cinsi kediler, Shorthair cinsi kedilerle ilişkili olduğunu söylenir. British Shorthair kedi cinsinin, daha uzun tüylüsü olarak tarihi Roma’ya kadar dayanır.

Bu cins kediler Mısır’dan Yunanistan’a ve oradan da Roma’ya geldiğinde, artık Britanya’ya kadar yayılmaya başladı. İkinci Dünya Savaşı dolayısıyla cinsin yok olma tehlikesi ortaya çıksa da türün devamını sağlamak için çalışmalar yapıldı ve günümüzde GCCF tarafından da resmî olarak tanınan ve kaydı alınan kedi cinsleri arasında yer alıyor.

  • Düşük seviyede fiziksel aktivite ve bakım ihtiyacı vardır.
  • Diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla arası üst seviyeye yakındır.
  • Miyavlama seviyesi düşüktür.
  • Üst seviyede zekâ, bağımsızlık isteği ve uysallık görülür.
  • Sahiplerine orta derecede sevgi duyar.
  • Orta seviyede saldırganlık gösterebilir.
  • En fazla 25 kg ağırlığa çıkabilirler. Bakımı düzgün yapılmaz ve beslenmesine dikkat edilmezse, 50 kg ağırlığa ulaşan obez Longhair cinsi kediler de vardır.
  • Ortalama 2 yıl ile 16 yıl arasında yaşam ömürleri vardır.

Diğer kedi cinslerine göre daha az hareketlidirler ve bu yüzden beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir. Hareketsiz kedilerde kas ve iskelet gelişiminin tam olmaması dolayısıyla, hareketsiz kaldığında, beslenmeyle desteklenmesi gerekir.

Hareketsiz olmalarına rağmen, eğitimlere açık olan British Longhair cinsi kediler; sahibiyle verimli dakikalar geçirmeye bayılır. Çocuklara karşı sevgi dolu olsa da çekingenlik gösterebilir.

Genel olarak sağlıklı olmalarının yanında, az hastalanma eğilimi gösterirler. Farklı hava koşullarına karşı dayanıklı olurlar. Çok sıcaklarda ya da çok soğuklarda, ihtiyacının karşılanması tam olarak yapıldığında, kolaylıkla hayatlarını idame ettirirler.

Neonatal izoeritrozilis rahatsızlığı, kalıtsal bir rahatsızlıktır ve özellikle yavru kedilerde ölüme kadar götürebilir. Bu yüzden aşılarının düzenli yaptırılması ve veteriner kontrolleri önemlidir.

Bunun yanında British Longhair kedi fiyatları 2022 yılında; yaşına, yavru olup olmadığına, tüy rengine, eğitimine, bulunduğu lokasyona, sağlık durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir ve ortalama 2000 TL ile 6000 TL arasında fiyat aralığına sahiptir.

Chinchilla Fiyatları

Ülkemizde Şinşila ya da Çinçila olarak adlandırılan Chinchilla cinsi kediler, kedi meraklıları tarafından sıklıkla tercih edilen kedi cinsleri arasında yer alıyor. İran kedisiyle benzerlik gösterdiklerinden, ilk defa 1882 yılında İranlı üretici tarafından kayıt altına alınmıştır.

İran kedisinin melezi olarak kabul edilen bu cins; bembeyaz tüylerinin yanında, etkileyici bakışları ve hayran kalacak kadar güzelliğe sahip duruşuyla Uluslararası Kedi Meraklıları Derneği tarafından, ayrı bir ırk olarak kabul edilmiş ve kayıt altına alınmış bir cinstir.

  • Saldırganlık ve miyavlama seviyesi düşüktür.
  • Oyun kabiliyeti ve fiziksel aktivite isteği orta düzeydedir.
  • Çocuklarla arası iyi olan bu cinsin, diğer evcil hayvanlarla dostluk derecesi orta seviyeden aşağı değildir.
  • Bağımsızlık isteği ve dikkat gereksinimi, orta düzeydedir.
  • Sahiplerine karşı aşırı sevgisi ve uysallık seviyesi, üst düzeydedir.
  • Oldukça zeki hayvanlardır ve sahiplerine bir kere alıştıktan sonra, ondanlar kopmazlar ve yabancılık çekmezler.
  • Çok uysal olmalarının yanında, hareketli bir yaşam tarzını benimsemezler.
  • Çok hareketli yaşamı sevmemelerine rağmen, oyun oynamayı severler.
  • Ortalama 12 ila 15 yıl arasında ömürleri vardır.

Yüzünün basık olması, gözü, burun ve ağız yapısının, tam merkezde olmasına olanak tanır. Ağız biçimleri, diğer kedilere göre daha üçgen biçiminde olur ve gözleri kafa yapısına göre büyüktür.

Bu cins kediler uzun ve sık tüylere sahiptir ve vücudun alt kısmı da bu tüylerle doludur. Büyük ve olgunlaşma döneminde tek renk olurlar. Karışık renkli olanları da vardır. Tüyler küçük yaşta daha koyuyken, olgunlaşma döneminde açılmaya başlar.

Tüylerinin sık sık taranması ve tıraş edilmesi, tüylerinin daha bakımlı olmasını sağlar. Göz pınarlarında sürekli bir akıntı vardır ve ıslak steril bir bezle bu akıntının silinip temizlenmesi gerekir.

Bu cins kediyi satın almak isteyen kişiler ise; yaşına, yavru olup olmadığına, rengine, sağlık durumuna bakarak satın alma işlemini gerçekleştirmelidir. Yavruların 2022 yılı ortalama fiyatları ise 800 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları

Yuvarlak kafa yapısı, tatlı ve yumuşak yüz ifadesine sahip olan Exotic Shorthair cinsi kedi; dengeli ve uysaldır. Gözleri yuvarlak, kulakları hafif sivri ve çok az da olsa basık bir burun yapısına sahiptir.

  • Tüyleri yoğun ve kalındır. İskelet yapısından dolayı, tıknaz bir görünümü vardır.
  • Orta seviyeden daha az bakım ihtiyacı vardır. Zekâ seviyesi düşüktür.
  • Bağımsızlığı ve saldırganlığı düşük seviyededir.
  • Sahiplerine karşı sevgisi ve uysallığı üst seviyedir.
  • Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla dostluk derecesi, üst seviyenin biraz altındadır.
  • Orta derecede dikkat gereksinimine sahiptir.
  • Fiziksel aktiviteye fazla ihtiyaç duymaz.

1950’li yıllarda American Shorthair cinsi kedileri İran kedileriyle çiftleştirildi. Bu çiftleşmeden oluşan yavrular büyüdüklerinde, parlak renk ve desenleriyle, herkes tarafından ilgi gördü.

Köpek Cinsleri ve Köpek şovlarında da büyük ilgiyle karşılaşınca, 1966 yılında American Shorthair yetiştiricisi Jane Martinke tarafından yapılan bir teklifle, CFA kaydının yapılmasını talep etti.

Bugün dünyanın birçok noktasında talep gören cins kedi; çikolata, portakal, lavanta, siyah, mavi/gri, ten rengi, beyaz, tarçın, leylak, gümüş, abanoz, bej, beyaz, kırmızı renklerde olabiliyor.

Obeziteye eğilimli yapıları dolayısıyla; yaşına, yaşam tarzına ve genel sağlık durumuna göre beslenme rutininin ayarlanması gerekir. İran kedileri kadar tembel değillerdir ve oyun oynamayı severler.

Eğitimleri sırasında şefkatli yaklaşılması, ödül mamalarının verilmesi durumunda, tuvalet eğitimi ve diğer temel eğitimler rahatlıkla verilebilir. Bu cins kediler 8-15 yıl yaşama eğilimi gösterir.

Renkleri, eğitimleri, bulundukları lokasyonları, sağlık durumları, tüy rengi, yavru ya da yetişkin olmalarına bağlı olarak 2022 yılı Exotic Shorthair fiyatları, 650 TL ile 3500 TL arasında değişkenlik gösterir.

İran Kedisi Fiyatları

Adından da anlaşılacağı üzere, Anavatanı İran olan, uzun tüylü cins kedi türü İran kedisi; uzun ve dalgalı saçlarıyla bilinir ve çeşitli renklere, desenlere sahiptir. Çocuklu aileler için en iyi evcil hayvanlar olan bu kediler; uysal ve nazik kedilerdir.

  • Uzun kalın kürkü ile oldukça havalıdır.
  • Arkadaş canlısı karakterleri vardır ve çok sevecendirler.
  • Burnunun basık olması, göz hastalıklarına ve solunum rahatsızlıklarına yatkınlığını gösterir.
  • Yetişkinler ortalama 4 kg ile 8 kg ağırlığındadır. Erişkin bir İran kedisi, 24 cm ile 38 cm arasında boya sahiptir.
  • Kulaklar öne eğiktir ve küçük boyutludur.
  • Bacakları kısadır ve gövdesi bu yüzden yere yakın görünür.
  • Güçlü kas yapısına sahiptir ve ortalama kuyruk uzunluğuna sahiptir.
  • Boyun ve ense bölgesi kalın olmakla birlikte, bu bölgede bol tüy vardır.
  • Empati yeteneği bulunan bu cins kedilerde, tüyler uzun, yumuşak ve sıktır.
  • Zeki olmaları dolayısıyla çabuk öğrenirler ve bu yüzden eğitimleri de oldukça kolay bir süreçten oluşur.
  • Çekingen görünürler ancak, insanlarla iyi dostluk ve iletişim kurarlar.
  • Fazla miyavlayan kedilerden değildir ve sahiplerine oldukça bağlıdırlar.
  • Renkleri siyah, krem, beyaz, duman rengi, mavi, sarı gibi renklerde olabilir.

Çok hareketli olmadıkları için, fazla fiziksel aktiviteye gerek duymazlar. Ancak oyun oynamayı severler. İyi bakıldığı ve beslenmesine dikkat edildiği sürece, ortalama 12 yıl ile 17 yıl arasında ömürleri vardır.

Ailenize yeni bir üye katmak istiyorsanız ve çocuklarınızla iyi anlaşacağını düşünüyorsanız; yaşına, sağlık durumuna, bulunduğu lokasyona, eğitim durumuna bakarak, satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

İran kedileri sessiz ortamlara bayılır ve fazla egzersiz gerektirmediğinden, çok hareketli bir yaşantınız olmasına da gerek yoktur. Tercih edeceğiniz İran kedi fiyatları 2022 yılında dönemine ve yavru kedilerin talep edilmesine bağlı olarak ortalama 1200 TL ile 3500 TL arasında değişen fiyat aralığına sahiptir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply