Satılık Chinchilla Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Chinchilla Kedisi

Chinchilla

Chinchilla kedisi, İran kedisinden farklı fakat tercih edilen bir tür olsa da ayrı bir ırk olarak sayılıyor. Bu yüzden özel bir isme sahiptir.

  • Kürkünün benzerliği sebebiyle, Chinchilla isimli fare türünden ismini alıyor.

Ülkemizde ne kadar chinchilla kedisi şeklinde tanımlansa da Avrupa veya Amerika’da “Gölgeli İran Kedisi”, “Gümüş İran Kedisi” olarak bilinmektedir.

Chinchilla Fiyat

Chinchilla kedi cinsi, piyasadan genellikle 700 TL ile 3000 TL civarındadır. Ücretli ya da ücretsiz olarak sahiplendirilmektedir.

  • Ücretli sahiplenileceği esnada online ilan sayfaları üzerinden filtreleme işlemini yaparak, bulunduğunuz konum ve istediğiniz özelliklere göre anında minik dostunuza ulaşabilirsiniz. Fakat ücretsiz sahiplendirileceği esnada da, kendi sahibinden sahiplenmeniz gerekiyor.

Chinchilla

Sahiplenme fiyatları; değişkenlik gözetmektedir. Belirleyici etmenler mevcut! Bunlar kedinin yaşı, kedinin cinsiyeti, kedinin almış olduğu eğitim ve diğer özellikleri göz önünde bulundurulur.

  • Detaylı bilgilendirmeyi aldıktan sonra sahiplenmeniz, faydalı olacaktır. Yavru kedi ve yetişkin kedi, fiyat konusunda farklılık göz etmektedir.

Yavru kediler, yetişkin kedilere göre fiyat açısından çok daha fazladır. 

Chinchilla Yavru

Chinchilla yavru kediler, doğdukları andan itibaren yetişkinlik sürecine gelinceye kadar koyu renkte olurlar. Büyüdükçe tüy renkleri, yavaş yavaş açılır.

  • Şaşkınlıkla bakan gözleri, minicik burnu ve yumuşacık tüyleri, sizi kendisine hayran bırakabilir. Çok sakin canlılardır. Yavruyken sahiplendiğiniz zaman bakımında zorlanmanız, mümkün değil!
  • Doğru zamanlarda beslenmesini sağlarsanız, sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Sahiplerine bağlı oldukları için ilk kez yavru kedi sahiplendi iseniz, zorluk yaşamazsınız. Bu sevimli pati dostunuzun kabarık yumuşacık tüyleri, yavruluktan itibaren dikkat çekmeye başlar.

Her doğumda genellikle; 1 ile 6 arasında yavru dünyaya gelmektedir. Ortalama 4 yavru doğurması beklenir. İlk doğumda bu sayı genellikle az oluyor. Yavru kedilerin harcadıkları enerjiyi, büyümesiyle artmaktadır. Bu yüzden doğru oranda besin almaları gerekiyor.

  • 8- 12 haftalık yavrular günde 4 kez beslenmeli.
  • 3- 6 aylık yavrular günde 3 kez beslenmeli.
  • 6-12 aylık kediler ise günde 2 kez beslenmeli.

Beslenme süresinde ekstra takviye vitaminler verebilirsiniz. Fakat kesinlikle bir veterinere danışıp, sonrasında takviye vitaminlerden yana tercihinizi kullanmanız gerekiyor.

Temizlenme aşamasında; özel şampuan ve özel taraklar bulunmaktadır. Bunlardan faydalanmanız gerekiyor. Diş bakımına dikkat etmelisiniz.

  • Genellikle sağlıklı canlılardır. Benzetildiği iran kedisi ırkında, solunumdan kaynaklı hastalıklar yaşanabiliyor. Fakat ne kadar benzetilmiş olsa da, sağlık konusunda tamamen farklı olduklarını söyleyebiliriz.
  • Kabarık ve çok kalın tüyleri olduğu için tüy dökme sezonunda ev içerisinde birçok noktada yumaklar halinde tüyler görebilirsiniz. Bu tüyler, yavru kediler büyümeye başladıkça yavaş yavaş artacaktır. Sezonluk olarak yaşandığından dolayı geçici bir süreçtir.

Tüy toplama eldivenleri ile onu severseniz; hem tüylerini tanımış olursunuz. Hem de vücudu dinlenir. Oyun oynamaktan çok hoşlanır. Zeki canlılar olduğu için yavruyken, tuvalet eğitimini vermeye başlayabilirsiniz.

-NOT- Gün içerisinde yalnızca 10- 15 dakikanızı ayırmanız hem oyun aktivitesi, hem de ikiniz arasındaki iletişim için tavsiye ediliyor.

Chinchilla Özellikleri 

Chinchilla kedileri, ne kadar İran kedilerine benzetilmiş olsa da büyük burunları ve yüz yapıları nedeniyle farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar onları, çok daha sağlıklı yapıyor.

Tüy Yapısı

  • Cinsin tüyleri sık ve uzundur. Tüy rengi soft beyaz ve krem renklerdedir. Yavruyken, koyu renkte olurlar.
  • Yetişkinlik ve yaşlılık dönemine kadar tüy rengi açılmaktadır. Fakat bazı yetişkin cinslerde tüy rengi açık olsa da, belirli bölgelerde koyu gri renkler bulunmaktadır.

Çok miyavlar mı?

  • Çok miyavlamazlar. Sakin kedilerdir. Acıktıklarında veya oyun oynamak istediklerini de yalnızca sizin yanınıza gelip, sürtünmeye başlarlar.
  • Bakışları ve duruşu ile ne kadar asil olduklarını anlayabilirsiniz.

Eğitimleri

  • Çok zeki canlılardır. Tuvalet eğitimi gibi belli başlı eğitimi, çok hızlı bir şekilde öğrenebilirler.
  • Sizi sevdiyse, çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sevdiği canlılara, aşırı bağlıdır.

İnsan ilişkileri

  • Çocuklarla iyi anlaşır. Ev içerisinde farklı evcil hayvanlı varsa herhangi bir problem yaşanılmaz.
  • Enerjik ve oyuncu canlılardır. Kucakta uyumak, en büyük hobisidir. Kendi yatağı olsa bile, ev içerisinde gelip sizin kucağınızda uyumak isteyecektir. Bu onların sizinle birlikte gerçekleştirdiği aktivitedir.

Bakımı

  • Bakımları zor değildir. Tüyleri düzenli bakım ister. Kendisine ait tüy tarağı ve tüy şampuanı kullanmalısınız.
  • Düzenli tüylerini taradığınız esnada, rahatladıklarını görebilirsiniz. Fakat çoğu zaman ne kadar düzenli bakımı yapılsa da, mevsimsel tüy dökme zamanları olur. Bu ev içerisindeki her canlı için geçerlidir.
  • Tüy dökeceği zaman, kesinlikle endişe etmeyin! Olağan bir durumdur ve geçici olduğunu bilmeniz gerekiyor. Yaklaşık 14 ila 16 yıl arasında yaşamaktadırlar.

Chinchilla kedileri, çok güçlü ve dayanıklı kedilerdir. Sağlık açısından problemleri neredeyse yok denecek kadar azdır. Bakımlarına dikkat ettiğiniz sürece, ev içerisinde sizin için muhteşem bir arkadaş olur.

  • Oldukça duygusal canlılardır. En hassas noktaları ise yavrulardır. Yavrularına, kendilerinden başka bir kişinin dokunması veya sevmesi rahatsız edebilir. Yavrularına çok fazla ilgi göstermektedirler. Bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor.
  • Ev değiştirmeyi, oda değiştirmeyi, bulundukları alanın değiştirilmesinden hoşlanmazlar. Onun için belirli bir alan oluşturmalısınız ve oyun oynarken ya da beslenirken sadece bu alanı kullanması gerekir. Uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Bir süre kendi halinde takılır. Sonrasına sizin onunla ilgilenmeniz için birtakım hareketler yapabilirler.

Yetişkin olup, büyüdüklerinde; çok daha sakin olduklarını görebilirsiniz. Gözleri genellikle mavi ve yeşil tonlarında olur. Bu da onların, dikkat çeken yanıdır.

  • Kaslı bir vücut yapıları vardır. Yavruyken ve büyümeye başladığı zaman da kaslı yapıları kilolu gösterir. Erkek Chinchilla’lar, dişilere göre daha ağır ve iridirler.
  • Ağırlıkları ortalama 3,6 ile 6,8 kilogram arasında değişir. Fakat dişi olanlarının kilosu 3,2 ila 4,5 kilogram arasındadır. Karışık renklere sahip tüy yapısı vardır.

-NOT- Tüy yapısı yumuşacık olduğu için tarama işlemlerini her gün gerçekleştirmelisiniz. Benzetildiği iran kedisine kıyasla, çok daha büyüktür.

Chinchilla Sahiplenme 

Chinchilla cinsi yavru veya yetişkin kedi sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman bunun için online platformlar mevcuttur. Kaliteli ve güvenilir sitelerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Sahibinden sahiplenme, genellikle tavsiye edilmektedir.

Temel sebebi; kedi ile alakalı bilgilendirmeleri, kendi sahibinden direkt iletişimle öğrenirseniz onu evinize getirdiğiniz zaman belli başlı konularda bilgi birikiminde olabilirsiniz.

  • Ülkemizde birçok kişinin sahiplenmek istediği kedi ırkıdır. Sakin ve uysal yapısı ile evinizi çok fazla dağıtmaz. Yalnız vakit geçirmekten hoşlanır.  İşe veya herhangi bir yere tek başınıza çıktığınızda, evde sorunsuz bir şekilde kalabilir.

Sahipleneceğiniz esnada; cinsiyet, konum, yaş gibi belli başlı faktörlere göre filtrelemenizi yapmalısınız. Böylelikle, tam olarak bulunduğunuz konum ve istediğiniz özelliklere sahip kedi ırkına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Fotoğraflı, ayrıntılı ilanlar sizin için avantajlı olacaktır. Ev içerisinde kendiniz için yeni bir arkadaş aradığınızda, Chinchilla cinsi kediler hem mükemmel bir dost olur. Hem de ilk kez sahipleniyorsanız rahatlıkla bakabilirsiniz.

-NOT- Sahiplenme yalnızca aynı evi pati dostunuzla paylaşmanız anlamına gelmiyor. Bakımı, beslenmesi, eğitimi ve buna bağlı birçok detaya hakim olmalısınız. Kendinizden emin olduktan sonra sahiplenmeniz tavsiye edilir. Aksi takdirde şaşkın gözleri ve minicik patileriyle bu sevimli cins, ev içerisinde huzursuz olabilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply