Satılık İran Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru İran Kedisi

İran Kedisi

İran kedisi, en eski kedi ırklarından birisidir. Keskin zekâsına rağmen sakinliği ve sahibine olan bağlılığı ile ön plana çıkmaktadır.

  • Karakteristik yüzü ve yumuşacık tüyleri bulunuyor. Çok sevilen kedi türleri içerisinde, başlıca gelmektedir.

İsminden anlaşılacağı üzere anavatanı, İran’dır. Fakat belli başlı kedi ırkları, İran kedisiyle benzer özelliklere sahip olduğu için aynı ismi alıyor.

İran Kedisi Fiyat 

İran kedisi 2022 ortalama yavru kedi fiyatlarına bakacak olursak, yaklaşık 3.000 TL’den başlayıp 8.000 TL’ye kadar değişmektedir. Evcil canlılar arasında Türkiye’de ve dünya genelinde, en popüler ırktır.

İran Kedisi

Temel sebebi; hem ev ortamına yatkın olmasından kaynaklanıyor. Hem de, problemsiz bir şekilde bakımını gerçekleştirebilirsiniz. İlk kez kedi sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman çoğunluğun tavsiye edeceği cinstir.

  • Sakin, uysal, zeki ve bakımını zorlanmadan yapabileceğiniz canlılar için fiyatlandırma da belirleyici etmenler mevcut.

-NOT- Burada yaşı, eğitimleri, sağlık durumu gibi etmenler başlıca geliyor. Bunlar fiyatının daha düşük veya daha yüksek olmasına birer nedendir.

Yavruyken sahipleneceğiniz esnada; ücreti fazla olabilir. Yetişkin olduklarında fiyatı düşer. Sakin kişiliği ile bilinen kedi ırkını sahiplenerek, siz de kendiniz için harika bir dost edinebilirsiniz.

İran Kedisi Yavru 

İran kedisi görünümü sebebiyle, yetişkin olduğunda bile halen yavru bir kedi gibi gözükür. Yavruyken sahiplendiğinde, düzenli olarak bakımlarını yapmalısınız. Bakımları düzenli olmadığı zaman sürekli tüy sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

  • Tüylerini yönüne göre taramanız gerekiyor. En büyük problemleri, ölü tüylerdir. Ölü tüylerini devamlı temizlerseniz, onları ilerleyen süreçlerde bağırsak hastalıklarından kurtarmış olursunuz.
  • Yıkamakta zorlandığınız zaman kuru şampuanları tercih edebilirsiniz. Böyleyken temiz kalmasını sağlamanız mümkün. Hem de kediniz için stres durumu yaşanmaz. Görünüşleri çok sempatiktir.

Yavruyken; eğer ki yanında annesi varsa ideal sıcaklığı annesi ile beraber alabilir. Fakat annesi yanında bulunmayan yavru kediler için 22 ila 24 derece arasında ev sıcaklığı olmalı. Çok fazla sıcak alanda tüyleri yoğun olduğundan dolayı, rahatsız olabilirler.

  • Yavruyken dışarı çıkarmamanız gerekiyor. Yaşı ilerledikçe, dışarı çıkarmanız önerilir. Sağlıklı beslendiği süreci kısa bir zamanda büyüyüp, parlak ve sağlıklı tüylere sahip olur. Bazı kedi ırkları ile kıyaslandığı zaman daha çok bakım gerektirir.

-NOT- Sakin huylu bir yol arkadaşı olur. İran kedileri bu sebepten dolayı dünyanın, en popüler kedi ırkıdır.

İran Kedisi Özellikleri 

İran kedisi özellikleri sahiplenip, ev içerisinde kendisi için arkadaş isteyen kişilerin merak ettiği detaylardır. Özellikleri fiziksel özellikler ve karakteristik özellikler olmak üzere değişmektedir.

Genel özellikleri şu şekildedir;

  • Anavatanı İran’dır. Fiziksel özellikleri içerisinde en karakteristik yapısı, burnunun basık olmasıdır. Yani diğer bilinen kedilere göre burnu birazcık daha içerdedir. Bu özelliği sebebiyle, belirli zamanlarda göz hastalığı ve solunumdan kaynaklı rahatsızlıklar yaşayabilir.

Fiziksel özellikleri;

  • Gözleri iridir ve her daim size şaşkın şaşkın bakar. Kulakları küçük ve öne eğik olarak bulunuyor. İri ve yuvarlak patilere sahiptir. Sahibine bağlı olduğu için evde pıt pıt sürekli peşinizde dolaşacaktır.

Eğitim;

  • Eğitilmeye yatkındır. Zeki ve akıllı canlılar olduğu için çabuk öğrenir. Tuvalet eğitimi konusunda, zorlanmadan kısa bir sürede eğitimlerini verebilirsiniz.
  • Birçok zeka oyununu kısa sürede öğrenir ve sizinle oynaması için yanınıza gelecektir. Empati yeteneğine sahiptir.

-NOT- Onunla ilgilenmeyecek kadar yorgun olduğunuz zamanlarda halinizden anlayıp, kendi kenarına çekilir. Sakin ve fazla miyavlamayan canlılardır.

  • Acıktığında ya da huysuzlandığın da fazla miyavlamaz. Bunu yalnızca size dokunarak hissettirir. Belirli zamanlarda miyavlar. Özellikle yavrusu olduğunda miyavladığını sık görebilirsiniz.

Çok hareketli değillerdir!

  • Onun için belirli bir alan ayırmanız gerekiyor. Burada oyuncakları ile kendi halinde zaman geçirir.

Sahiplerine çok fazla bağlıdır!

  • Evde olmadığınız zamanlarda oyunculuklarıyla ilgilenir. Evde olduğunuz zamanlarda oyuncaklarını bir kenara bırakıp, sizinle vakit geçirmek isteyecektir. Bu yüzden eve geldiğinizde yaklaşık, 15 ila yarım saat içerisinde onunla ilgilenmeniz ve onu sevmeniz gerekiyor.
  • Ne kadar çekingen gözükseler de, dışarıya çıktığınızda insanlarla iletişimidir. Dışarıdaki diğer canlılar ve insanlarla kısa bir sürede samimi ilişki kuracaktır. Bu konuda problem yaşamazsınız. Diğer hayvanlarla da iyi anlaşır. Problem yaşanması, bulunduğu ortamda huysuz olması veya buna benzer etmenler ile karşılaşılması mümkün değildir.

Sağlık durumu;

  • Göz hastalıkları, kalp rahatsızlığı ve böbrek hastalıklarına yatkındırlar. Düzenli olarak rutin kontrollerini yaptırmalısınız. Özellikle yavruyken aşılarını düzenli yaptırırsanız, ilerleyen yaşlarda yatkın olduğu hastalıklar az görülecektir.
  • Yaygın görülen sağlık problemlerinde, beslenmeye dikkat etmeniz önüne geçer. İyi bir bakım ile yaklaşık 15 yıl yaşayabilirler. Çok sevimli canlılardır.

-NOT- Evde kendinize yeni bir arkadaş, yeni bir dost çocuklarınız için sevimli oyun arkadaşı arıyorsanız, mükemmel bir tercih olacaktır. Sakin, eğlenceli ve zeki yanları kısa bir sürede fark edilir.

-NOT- Çok fazla dışarıda vakit geçiriyorsanız, İran kedisi sahiplenmeyi tekrardan düşünmeniz gerekiyor. Çünkü sahiplerine çok bağlı oldukları için onun yanında olmanızı isteyecektir.

Sizinle iletişimi;

  • Siz dışarıda olduğunuz zaman uzun bir süre dışarıda kalmanız, psikolojik olarak etkiler. Yüzü her daim asık görünebilir. Fakat sevgi dolu canlılardır. Sizden sevgi ister.
  • Bol bol zaman ayırmalısınız. Onu uzun süre evde bırakmamanız gerekir. Uzun seyahatlerinizde, yanınıza alabilirsiniz. Sakin, uysal olduğu için problem yaşatmaz. Tam anlamıyla bir ev kuşudur diyebiliriz. Değişiklik ya da dışarı çıkma isteği, çok görülmez.

Tüy bakımı;

  • Uzun ve sık tüyleri bulunduğundan dolayı haftada 2 veya 3 kez fırçalayıp vücudunun dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Kedi fırçaları özel olarak bulunur. Fırçasını temizleyip, tekrar kullanıma kadar temiz kalmasını sağlamanız önerilir.

İran Kedisi Sahiplenme 

İran kedisi sahiplenme karar verdiğiniz zaman onlarla ilgili, belli başlı detayları bilmeniz gerekiyor. Rahat ve sakin canlılardır.

  • Kalabalık ve gürültülü ortamları sevmezler. Ev içerisinde kalabalık aileniz varsa bu ırka sahip, sevimli canlılar rahatsız olabilir. Sakinlikten hoşlanırlar. Sürekli olarak sevmeniz, onunla ilgilenmeniz gerekiyor.

Yoğun bir iş hayatınız varsa; bir kez daha düşünmeniz de fayda var. Sosyal kedi değillerdir. İlgi için sürekli peşinizde dolaşması, fakat belirli zamanlarda yanınıza geldiğinde ona ilgi gösterip sevmeniz gerekir.

Sahiplenmek istediğinizde; belirli online platformlar bulunur. Güvenilir siteler üzerinden yapmış olduğunuz filtreli aramalarla ev içinde istediğiniz cinse kısa sürede ulaşabilirsiniz.

-NOT- Patilendim.com web sitemiz bünyesinde, fotoğrafları ve ayrıntılı bir şekilde yer verilmiştir. Buradan sahiplenmeniz sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Detaylı bilgilendirmeyi alabilirsiniz.

  • Ortalama yaşam süreleri 10 ile 17 yıl arasında bulunan iran kedileri, son derece sağlıklıdır.
  • Gözleri yapı gereği, çekik ve içine dönük olduğu için aşırı sulanma sorunu yaşanabilir. Burada kesinlikle endişe etmeyin, geçicidir. Özellikle uyandıktan sonra gözlerinin aşırı sulanması ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

İlk kez sahipleneceğiniz esnada; bakımı, beslenmesi, eğitim gibi detaylarını bilmeniz gerekiyor. Zeki ve akıllı canlılardır.

  • Yavruyken sahiplenip,  kısa bir sürede eğitimlerini verebilirsiniz. Beslenme aşamasında her gün düzenli aralıklarla beslenme kabı ve suyunu yatağının bulunduğu alana bırakmanız gerekiyor. Harici bilgilendirmeleri, sahibinden sahiplenirseniz öğrenebilirsiniz.

-NOT- Sahibinden sahiplenme, sizin için daha faydalı olacaktır. Böylelikle canlı ile alakalı belli başlı detayları kendi sahibinden öğrenebilirsiniz. Ücretlendirme, belirleyici etmenlerine göre farklılık göz etmektedir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply