Köpeklerden İnsanlara Hastalık Bulaşır Mı - Süs Köpeği , Süs Köpeği Fiyatları , Köpek Fiyatları , Satılık Yavru Köpek

Köpeklerden İnsanlara Hastalık Bulaşır Mı

Köpeklerden insanlara hastalık bulaşır mı? Bir köpek, bir insanın en iyi arkadaşı ve sırdaşı olabilir bununla birlikte rahatlık, destek ve hatta kimse sizi dinlemezken bile içten bir kabullenme sunarlar. Bir köpeğe sahip olabileceği özellikler arasında; kan basıncını düşürmeye yardımcı olmaktan depresyonu ortadan düşürmeye kadar kesin sağlık yararları vardır. Ancak bir köpeğe sahip olmanın bol sağlık yararlarına rağmen, dezavantajlarını özellikle de köpekler hasta olduklarında ne olacağı bu hastalığın insanlara geçip geçmeyeceğini merak edenler de vardır, bu oldukça doğaldır ve ne yazık ki bazı durumlarda, hasta bir köpek bir insanı enfekte edecek virüsleri yayıyor olabilir.

Köpeğinizin açık havada keyfini sürdüğü tüm koşturma ve yuvarlanma oyunları göz önünde bulundurulduğunda, bu esnada kaptıkları veya kapmış olabilecekleri mikropları eve geri taşımaları şaşırtıcı değildir. Gerçekten de, bazı köpeklere ait mikropların insanlara bulaşabilitesi vardır. Bu söz konusu olan köpeklerden insanlara geçebilen hastalıklar zoonotik hastalıklardır. Zoonotik bir hastalık, tahmin edebileceğiniz üzere hayvanlardan insanlara yayılan bir hastalıktır. Bu hastalıklar çeşitli atıklardan veya tükürüklerden geçer. Hatta dört ayaklı tatlı dostunuzun kürkünde veya cildinde gömülü olur. Enfekte bir evcil hayvanla doğrudan temasa girmeniz durumunda enfeksiyonu yayar. Bu durumun meydana gelmesi de rahatsız edicidir. Ve bazen nadir durumlarda da olsa sizin hayatınızı tehdit eder. Bu söz konusu hastalığa ait olan semptomlarla sonuçlanmaktadır.

Rocky Mountain Spotted Fever

Kürkleri üzerinde kene taşınmaktadır. Köpekler bu çok da hoş anılmayan küçük canlıları yaşadıkları eve getirmektedir. Bebek keneler gerçekten haşhaş tohumu büyüklüğündedir. Ve bu sebepten dolayı kısa tüylü olan evcil hayvanlarınızda bile tespit edilmeleri gerçekten çok zor. Bakteri ve diğer enfeksiyözleri taşımaktadır. Enfekte bir keneden direkt olarak gelen bir ısırık, bağışıklık sistemi zayıflayan insanlarda Rocky Mountain Spotted Fever adına sahip hastalığa neden olur. Söz konusu hastalığa ait semptomlar grip hastalığına oldukça benzer. Semptomlar olarak kendilerini gösterirler. Bununla birlikte söz konusu hastalıktan muzdarip olan hastalarda ateş, titreme olur. Ayrıca ağrı ve hatta vücutta döküntülü görünüm meydana gelmektedir.

Yuvarlak kurt

Köpeklerden insanlara hastalık bulaşır mı sorusunun bir yanıtı da yuvarlak kurtlardır. Toprağı kirletmekte olan dışkıya dökülen yuvarlak kurt, köpekler ve insanlar arasında yayılma özelliğine sahip olan çok yaygın bir parazittir. ABD’de bulunmakta olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından, ABD nüfusunun yüzde 14’ünde yuvarlak kurt larvalarından kaynaklanmakta olan Toxocara hastalığının mevcut olduğu bildirmektedir. Yuvarlak kurtlardan dolayı meydana gelen köpeklerden insanlara bulaşabilen enfeksiyondur. Daha yüksek riske sahiptirler. Yuvarlak kurt semptomları çok şiddetli olmayan öksürükten ateşe sebep olur.  Ve karaciğer iltihabına hatta ve hatta körlüğe kadar değişkenlik göstermektedir.

Köpek Kanca Kurtları

Yuvarlak kurtlara gayet benzerdir.  Enfekte dışkı ile kontamine olan toprak ve temas ile yayılmaktadır. Dışkının gizlenebileceği kontamine zemini tanımlama gerçekten de özellikle zor olur. Köpek kanca kurtlarında enfekte olan kişilerde gözlemlenebilen semptomlar var. Karın bölgesinde meydana gelen kramplar, midede yaşanan bulantı bu semptomlar arasındadır. Dışkıda kan görülmesi ve cildin tahriş olmasından kaynaklanan dökülmekte olan bir cilt görünü yer almaktadır.

Kuduz

Köpeklerden insanlara hastalık bulaşır mı? Örnek verilebilen en yaygın cevap kuduzdur. Kuduz, köpekler ve insanlar arasında en iyi bilinen ve en çok tanınan potansiyel bulaşıcılığı olan hastalıktır. Dünyanın pek çok yerinde viral olan bu hastalık tipik olarak vahşi hayvanlar veya aşılanmamış evcil hayvanlar tarafından yayılım göstermektedir.

Köpeklerden İnsanlara Bulaşabilecek Hastalıklara Dair Korunma

Bazı zoonotik hastalıklar ve olası sonuçları ciddi olsa dahi, bu sürekli olarak köpeklerden insanlara hastalık bulaşır mı diye endişelenmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu hastalıkları önlemeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç basit şey vardır:

  • Uygun önleyici bakım: Köpeğinizin düzenli kontrollerini yapmakta olan veteriner hekiminizle düzenli önleyici bakım randevuları planlayın ve evcil hayvanınızı hem sizi hem de diğer köpekleri bu hastalıklardan en iyi şekilde korumak için yıllık dışkı testleri ve aşıları hakkında dikkatli davranın. Ayrıca zihninizi rahatlatmanız ve olası tehlikeleri önlemeniz adına veteriner hekiminiz pire, keneler ve bağırsak parazitlerine karşı korunmaya yardımcı olmak için farklı parazit önleyiciler hakkında da konuşursa, bu önerileri ciddiye alın.
  • Ellerinizi yıkayın. Köpeğinizle herhangi bir etkileşime girdikten sonra ellerinizi yıkayın. Her zaman için iyi bir fikirdir. Bu özellikle evdeki küçük çocuklar için oldukça önemlidir.
  • Köpeğinizin dışkısını dışarda bırakmamanız gerek. Bahçenizin ve köpeğinizin yürüyüş rotasının mümkün olduğunca temiz tutun. Bu alanların temizliyi enfeksiyon riskini azaltmaktadır. Ve herhangi bir tehdit oluşturabilen parazitlerin ve bakterilerin yayılmasını sınırlar.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Bir Önemli Husus

Olası tehlikelerin farkında olup tavsiye edilen uyarıları dikkatle dinleyin. Uygulamanız hem sizler için hem köpeğiniz hem de evinizdeki ve sokaklardaki diğer hayvanlar için en güvenlisi olur. Profesyonel bir veteriner tavsiyesinin tek amacı herhangi bir teşhisin veya tedavisi yerine getirmek üzere oluşturulmamıştır.  Her zaman köpeğiniz şahsi veterineri olan bir uzman hekimden tavsiye alın. Derhal köpeğinizin veteriner hekimini arayın. Gerekmesi halinde söz konusu yeri ziyaret edin.

Yorum (Yok)

Leave a Reply