Bir Birinden Farklı En Güçlü 9.Köpek Cinsleri

En Güçlü Köpek Cinsleri

Köpekleri sadık ve sevimli hayvanlar olarak ansak da bazı köpeklerin göz ardı edilemeyecek derecede güçlü oldukları aşikardır. Sonuçta köpekler uzun zamandır çiftçilikte, avcılıkta, korunmada kullanılmıştır; elbette güçlü olmaları onların sevimli, oyuncu veya eğlenceli olmadıkları anlamına gelmez.

Peki bir köpeğin güçlü olduğuna nasıl karar veririz? Köpeklerde güç çeşitli şekillerde ölçülür ve fiziksel boyut güçle ilişkili olsa da, güç sadece fiziksel boyutla ilgili değildir; ağırlık çekme yetenekleri, ısırıklarının gücü faktörler de köpeklerde gücü belirleyen önemli detaylardır.

İşte en güçlü köpek cinslerinden 9 tanesi:

Rottweilers

Birçok köpek ırkı gibi Rottweilers başlangıçta büyükbaş hayvanları gütmek, arabaları çekmek veya güvenlik köpeği olarak hizmet etmek gibi amaçlarla yetiştirilmişlerdir. Bu tip işler için son derece büyük ve güçlü olmak gerekir. Günümüzde Rottweiler ırkı köpekler hala bu işlerin güdülerine sahiptir. Bununla birlikte harika aile köpekleri olabilirler.

German Shepherd

Alman Kurdu  ırkı köpekler kolluk kuvvetleri, güvenlik ajanları ve güç, kuvvetin önemli olduğu diğer kuruluşlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Dolayısıyla bu tip kuruluşlar söz konusu ırka ait olan köpekleri de sıklıkla tercih ederler. Bu köpekler oldukça güçlü ve cesur köpeklerdir.

Great Dane

En güçlü köpek cinslerinden biri olan Great Dane (Danua) aynı zamanda oldukça sakin ve tatlıdır. Bu özellikleri onların köpek dünyasında “Nazik Dev” olarak bilinmesinin başlıca sebebidir. Great Dane ırkı köpekler oldukça güçlü yaban domuzu av köpekleri olarak yetiştirildiler. Zamanla bekçi köpekliğine ve aile yoldaşlığına evrildiler. Popüler aile haline geldikçe, yetiştiriciler tarafından ona uygun olarak eğitilmişlerdir.

Boxer

Boxer ırkı köpekler zengin bir geçmişleri olan çalışkan bir köpektir; özgeçmişlerinize bakarsanız sığır köpeği, polis köpeği ve savaş köpeği olarak çalıştıklarını görebilirsiniz. Koruyucu, sabırlı, tatlı tavırları olan oldukça güçlü bir köpektir ve sizi çok fazla gülümseteceklerdir.

Bonus: Boxer ırkı köpeklerin isimlerini, büyük kavgalar esnasında patilerini ringteki bir boksör gibi fırlatmalarından aldıkları düşünülüyor.

Siberian Husky

Sibirya Kurdu Cinsi köpekler hakkında bilinen pek çok hikaye vardır; bu köpekler zorlu, karlı arazilerde ağır kızaklar çekebilmelerini sağlayan inanılmaz bir güce sahiptirler. Peki bu köpeklerin bu kadar güçlenmesinin ardında yatan nedir? Yaklaşık 3.000 yıl önce, Sibirya’da göçebe bir yaşam sürmekte olan Chukchi kabilesi, ağır av kızaklarını uzun mesafelerce taşıyabilmek için Chuckchi köpeğini yetiştirdi. Kuvvetlerine ek olarak Chukchi köpeği onları son derece sıcak tutan bir kürke ve şaşırtıcı derecede kuvvetli bir metabolizmaya sahip oldu. Bu köpekler sürekli olarak minimum yiyecekle egzersiz yapabilir. Siberian Husky, Chukchi köpeğinin direkt olarak soyundan geliyor ve onların inanılmaz gücüne, hızına ve dayanıklılığına sahip.

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute (Alaska Kurdu) çok daha küçük bir Siberian Husky köpeğine benzer; ancak, yerli halk bu iki ırkı farklı ihtiyaçlar için yetiştirilmiştir. Alaskan Malamute saf gücü için geliştirilmiştir. Alaskan Malamute bazen kızak çekmek için kullanılırdı ve ayrıca kutup ayıları, foklar gibi güçlü hayvanları avlamak için kullanıldılar. Alaskan Malamute ırkı köpeklerin kurt- köpek melezleri olduğuna inanılmaktadır, ancak günümüz Alaskan Malamute köpekleri tamamen evcilleştirilmiştir ve tatlı, sevgi dolu ve sadık yoldaşlardır.

Doberman

En güçlü köpek cinsleri nden biri de Doberman Cinsidir. Aslen Alman kökenli olan güçlü Doberman köpekleri çok uzun zamandır ideal bekçi köpekleri olarak kabul edilir. Yüksek derecede hızlı ve güçlü köpeklerdir. Doberman kendinizi güvende hissetmenize sebep olacak sadık bir köpektir.

Saint Bernard

Saint Bernard ırkı köpeklere ait akıllarda canlanan imgeler genelde karlı bir dağda boynuna sarılı tahta bir konyak fıçısıyla gezen tüylü köpekler şeklindedir. Bu görüntünün sebebi, söz konusu ırka sahip köpeklerin karlı İsviçre Alpleri’nde kayıp dağcıları bulmak için sıkıca çalışmasıdır.

Saint Bernand ırkı köpekler günümüzden yaklaşık 1000 yıl önce ortaya çıkmıştır. Binlerce insanı karlı arazilerden kurtaran, keskin ir koku alma duyusuna ve güce sahip olan köpeklerdir. Günümüzde, Saint Bernard ırkı köpekler ideal refakatçi köpekleridir ve sadakatleri, sevgileri ve insanların şiddetli korunması nedeniyle mükemmel köpeklerdir.

Rhodesian Ridgebacks

500 yıldan daha eski bir geçmişleri olan Rhodesian Ridgebacks ırkı köpekler, Avrupalı köpeklerin evcil köpek ırklarını Güney Afrika’ya getirip onları yerli bir Ridgeback ırkı köpekle çiftleştirmesi sonucunda ortaya çıkmış melez köpeklerdir.  Ortaya çıkan bu yeni melez ırk aslan ve yaban domuzu gibi büyük hayvanları 4 ila 6 kişilik gruplar halinde avlamak için eğitilmişlerdir. Günümüzdeki Rhodesian Ridgebacks ırkı köpekler Güney Afrikalı atalarının gücünü ve dayanıklılığını korumuşlardır bununla birlikte çok aktif ve atletik köpeklerdir. Aile yaşamına uyum sağlayabilirler; refakat etmek veya bekçilik yapmak için ideal köpek ırklarıdır.

Newfoundland

İri kemikli, kaslı yapıları göz önünde bulundurulduğunda bu köpeklerin yüksek derecede usta uzun mesafe yüzücüleri olması bir hayli şaşırtıcıdır. Yine de kısmen perdeli ayaklarının bu başarılarında etkili olduğuna şüphe yoktur. Bunun dışında iyi huylu ve arkadaş canlısı, çocuklarla arası iyi olan köpeklerdir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply