Satılık Doberman Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Doberman Köpekler

Doberman

Doberman dünyanın en popüler bekçi köpekleri arasında yer alır. Almanya’da vergi tahsildarı ve köpek yetiştiricisi olan Lois Dobermann tarafından keşfedildi. Özellikle Lois Dobermann bekçi köpeği olarak hizmet verecek yeni bir tür yaratmak istemiştir. Zekâ, güç ve dayanıklılık bu köpek ırkını tanımlayan nitelikler arasında. 20. Yüzyıldan itibaren polis ve askeri köpekler olarak hizmet vermiştir.

Siyah, açık kahverengi tüyleri ile üniformalı bir görümüme sahiptirler. İnce vücutları tek renk olup ağızlarında, bacaklarında, ayaklarında kahverengi lekeler mevcuttur. Gözleri delici güzellikte ve genellikle kahverengidir.  Doberman sahiplendirme ilanlarına bakanlar bu köpeğin cildinin hassas olduğunu ve çok fazla egzersize gereksinim duyduğunu bilmeli.

Doberman Fiyat

Doberman fiyat 2022 senesinde 1200 TL ile 3.500 TL arasındadır. Vahşi köpek ırkları arasında yer almayan Doberman fiyat ekşi formunda da birçok hayvan sever tarafından merak edilerek sohbet konusu olmuştur.

Doberman

Doberman fiyat 2020 senesinde 1000 – 2000 TL civarındaydı.  Doberman fiyat 2021 yılındaki ilanlara bakıldığında artış göstermiştir. Rengine ve cinsiyetine göre de fiyatlar değişiklik gösteriyor. Bunun yanı sıra Doberman fiyat skalasını yavrunun aşılarının olup olmadığı, şecere durumu da etkilemekte.

Doberman Sahiplendirme

Doberman ücretsiz sahiplenme ilanlarına bakanlar bu cinsin aşısının tamamlanıp tamamlanmadığını muhakkak sormalı. Aşıları tamamlanmayan bir köpek dış dünyaya karşı bağışıklığı düşük olacağından dolayı kolaylıkla hastalanabilir. Özellikle yavruluk dönemindeki karma, gençlik aşılarının yapılmış olması hayati önem taşır.

Aile koruyucusu, rehber köpek Doberman sahiplenme işlemlerinde bulunduysanız her gün onunla meşgul olmaya hazır olun. Enerjik yapıları ve kendilerine hayran bırakan asil görünümleriyle Doberman’lar rahat yaşam tarzına sahip kişiler için uygun değildir.

Ücretsiz Doberman sahiplenme ilanlarıyla ilgilenenler pozitif eğitim modelini tercih ederek küçük dostlarına gereken temel eğitimleri hızlı bir şekilde verebileceklerini bilmeli. Zeki yapılarıyla otur, kalk, bekle gibi komutları kolaylıkla öğrenirler. Sosyalleştikten sonra da size harika bir arkadaş olurlar. Sahiplerini tamamen benimseyen ve sadık olan bu ırk koruyucu yapılarıyla ön plana çıkar.

Sürü liderine ihtiyaç duyan asil dostunuza eğer evde bakacaksınız ilk olarak tuvalet eğitimi vermelisiniz. Köpeğinizi sahiplendiğiniz andan itibaren çiş pedi gibi tuvalet eğitim malzemelerini kullanarak ona alanını göstermelisiniz. Yavru köpeğinizin tüm aşıları tamamlandığında ise dışarı tuvalet eğitimine geçebilirsiniz.

Sahiplendiğiniz Doberman köpeğinize eğitim verirken kesinlikle ceza yöntemini kullanmayın. Bu durum köpeğinizi olumsuz etkiler ve aranızdaki bağ zayıflar. Aynı zamanda sert bir eğitim köpeğinizin saldırgan davranışlar sergilemesine neden olur. Böyle bir durumda da sizi ziyaret edecek olan arkadaşlarınızın ya da akrabalarınızın köpeğinizden korkmasına yol açar. Pozitif bir eğitim alan köpeğiniz sevgisini alışkın olduğu her aile üyesine göstererek daha sevecen davranışlar sergileyecektir.

Doberman Özellikleri

Her zaman yanınızda olmak istemesi, ayrılık kaygısı yaşamaları, yüksek enerjiye sahip olmaları Doberman köpek özellikleri arasında yer alır. Ona bakmak için çitle çevrili bir alana ya da bahçeye sahip olmanız gerekiyor. Ancak kolay bir şekilde eğitildikleri için apartman hayatına da adapte olabilirler.

  • Saldırgan olarak klişeleştirilen bu ırk son derece sadık ve sevecen bir aile dostudur. Alışkın olduğu aile üyelerine karşı sevgi dolu bir arkadaş olacaktır.
  • Korkusuz yapıları ve tehlikeleri sezmeleri nedeniyle bekçi köpeği olarak tercih edilirler. Bölgelerini savunma özellikleri yüksektir.
  • 60 – 80 cm kilo arasında olup herkes için doğru bir ırk değildir. Aktif bir köpek olduğu için onunla günde iki üç kez egzersiz yapacak kişiler tercih etmeli.
  • Güçlü, bildiğini yapan, korkusuz Doberman özellikleri ile eşleşecek Alfa bir lidere gereksinim duyarlar.
  • Eğer lider özelliğe sahip değilseniz evinizde Dominant yapılı Doberman liderliği üstlenir ve bu durumda birlikte yaşamanızı olumsuz etkileyecektir.
  • Soğuk havaya karşı oldukça hassastırlar. Bu nedenle kışın yeterli ısıyı sağlayacak bir kulübeye ya da eve ihtiyaç duyarlar.
  • Aile faaliyetlerine dahil olmaktan hoşlanan bu ırk yalnız bırakılmaktan kesinlikle hoşlanmaz.
  • Çabuk öğrenen zeki yapıları ile öne çıkarlar. Üç – dört yaşına kadar köpek yavrusu boyutlarında kalırlar. Büyümeleri zaman alır.
  • Oldukça meraklı ve oyuncudur. Genç yaşlardan itibaren sosyalleştirmeye özen göstermenizde yarar var.

Bu sayede alışkın olmadıkları yabancılara karşı agresif tavır sergilemeyeceklerdir. Doberman özellikleri ve bakımı noktasında dikkat etmeniz gereken onu çok yönlü bir şekilde büyütmek olmalı. Bunun içinde aşıları tamamlandıktan sonra yavru köpeklerinde çoğunlukta olduğu parklarda yürüyüşe çıkarmalı, komşularınızla tanıştırmalı ve sosyal becerilerini geliştirmelisiniz.

Genellikle sağlıklı, güçlü olan bu ırk her ırkta olduğu gibi belirli hastalıklara yatkındır. Kalça displazisi, kalıtsal kan hastalığı, retinal hastalıklar, hipotiroidizm, gastrik, bu hastalıklar arasında yer alır. Köpeğinizi satın aldığınız ya da sahiplendiğiniz andan itibaren düzenli olarak veterinere götürmenizde yarar var. Yaşam süreleri iyi bakıldıklarında 11- 12 yıldır.

Doberman’ların tüyleri kısa olduğundan dolayı tüy tıraşına gereksinim duymazlar. Dolayısıyla tüyleri de dökülmez. Haftada 1 kez taramanız yeterli olacaktır. Dişlerini ise haftada 2 kez fırçalamanızda yarar var. Genel olarak kokusuz bir köpektir. Bu nedenle de sık sık banyo yapmaya ihtiyaç duymazlar.

İyi eğitim görmüş bir Doberman güvenilir bir aile üyesine dönüşür. Çocuklara karşı nazik ve saygılı olmayı öğrenerek onların koruyuculuğunu üstlenir. Ebeveynler tarafından çocuklar ve minik köpek dost arasında etkileşim denetlenmeli. Özellikle evde küçük çocuğunuz varsa kuyruğunu, kulaklarını çekmemesi adına onu uyarmalısınız. Ayrıca yemek yerken de köpeğinize yaklaşmamalı. Her köpek yemek yerken ona dokunulduğunda agresif davranışlar sergileyebilir. Yavru köpeğinize günde 3- 4 kez kaliteli ona uygun mamalarla beslemelisiniz. Yetişkin olduğunda ise öğünü düşürmeniz gerekiyor.

Yetişkin bir Doberman’ın günde 2 kez beslenmesi yeterli olacaktır. İhtiyacı olan su kabını her zaman dolu bir şekilde yanına bırakmanız şart.

Doberman Satılık

Doberman satılık ilanlarında siyah – kahverengi yavrular öne çıkıyor. Genellikle bu ırkın tüm vücut yapısı siyah olup ayak, bacak ve ağız kısımları yer yer kahverengidir. Tam bir aristokrat gibi asil görünen satılık Doberman ilanlarıyla ilgileniyorsanız bu köpeğin karakterinin sizin için uygun olup olmadığına emin olmalısınız. Buna göre köpek ırkının son derece zeki, sadık ve güvenilir olduğunu bilmelisiniz. Ancak yüksek enerjiye sahip olduğundan dolayı yalnız kalmaya tahammülü yoktur.

Eğer satılık Doberman İzmir ilanlarına bakanlar yoğun bir iş temposunda çalışıyorsa başka bir ırkı tercih etmeli. Doberman, kendisiyle sürekli ilgilenecek, ona haftada en az 3 kez egzersiz ve yürüyüş yaptıracak kişiler için idealdir. Sahibinden satılık Doberman alacak olanlar köpeğin annesinden ne zaman ayrıldığına, merdiven altı üretim çiftliklerinde yetiştirilip yetiştirilmediğine dikkat etmeli. Annesinden çok erken zamanda ayrılan köpekler ısırma eğilimine yatkındır. Köpeğinizi bu davranışından kurtarmanız için yoğun bir eğitim vermeniz gerekir.

Kesinlikle merdiven altı üretim çiftliklerinden köpek satın almamalısınız.  Satılık Doberman İstanbul ilanlarıyla ilgilenenler de aynı şekilde köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi almalı. Sağlıklı ve iyi yetiştirilmiş bir köpeğe sahip olmak istiyorsanız veteriner kontrolünde tutmanız oldukça önemli. Aile üyeleriyle zaman geçirmeyi seven Doberman dostunuzun komşular ve özellikle yabacılar için tehdit oluşturmasını istemiyorsanız her zaman ona sevgiyle yaklaşmalı, sabırla eğitim vermelisiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply