Satılık Boxer Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Boxer

Boxer

Boxer köpek türü Alman köpek ırkları arasında yer almaktadır. Koruma köpeği olarak da sıklıkla kullanılmaktadır. Bulunduğu alanı sahiplenmesi sebebi ile bir mülkün korunması konusunda en sık tercih edilen köpek türlerindendir. Sadakati ile de hayranlık uyandıran bir yapısı vardır. Eğitim konusunda sıkı bir disipline de sorunsuz bir biçimde ayak uyduran yapısı ile memnuniyet uyandırmaktadır. Hem koruma köpeği olarak hem de evinizde rahatlıkla yer açabileceğiniz bir üye olacaktır.

Boxer Köpek

Boxer köpek ailenizin korunması, çocukların hayvan sevgisi ile yetişmesi için harika alternatiflerden biri olacaktır. Özellikle çocuklar ile iletişiminin oldukça iyi olması memnun etmektedir. Çocukların pedagojik olarak köpekler ile yetişmesinin ilerleyen aşamalarda sevgi dolu bir birey olmalarında ne derece önemli bir yere sahip olduğu bir kere daha görülmektedir. Boxer çocuğunuz ile bir arada rahatlıkla bulundurabileceğiniz sağlam karakterli ve oldukça sadık bir türdür.

Ailesini benimsediği zaman onu kendi canı pahasına koruyacağından da emin olabilirsiniz. Bu özelliklerin birçok Alman ırkında geçerliliğini koruduğu da ayrıca iletilmelidir.

Boxer köpekleri hem hayvan barınaklarından sahiplenebilir hem de bu aşamada satış konusunda hizmet veren sitelerden istifade edebilirsiniz. Her koşulda köpeğe ailenizde yer açacaksanız düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeniz gerekmektedir. Veteriner hekim seçim adımında da çok hassas davranmalısınız. Veteriner hekimin hayvan sevgisinin yüksek olmasına büyük önem verilmelidir. Bu şekilde sağlık sorunları meydana gelse dahi bunların üstesinden daha kolay bir biçimde gelinecektir.

Boxer

Boxer Köpek Sahiplenme

Boxer köpek sahiplenme sitelerine göz atarak sizin isteklerinize uygun olan bir can dost olup olmadığını inceleyebilirsiniz. İlçenizde yer alan hayvan barınaklarına da bir göz atabilirsiniz. Hayvan barınaklarında terk edilmiş olan köpeklerin büyük bir kısmının cins olduğu görülmektedir. Köpek bakmanın sorumlulukları hakkında fikir sahibi olmayan kişilerin hayvan sahiplenmesi ve daha sonrasında vazgeçmesi durumunda kişilerin bu hayvanları barınaklara bıraktıkları görülmektedir. Özellikle il ve ilçe merkezlerinde yer alan barınaklara bir göz atabilirsiniz.

Boxer köpek sahiplenmenizin hemen sonrasında özellikle barınaktan alınan köpeklerin detaylı bir sağlık muayenesinden geçirilmesi gerekmektedir. Toplu ortamda bulunan köpeklerin sağlıkları ile alakalı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu durum düzenli bir bakım ve sıcak bir yuva ile çözülebilir. Bakımın ve kontrollerin belirli aralıklar ile tekrarlanması gerekmektedir. Bu şekilde uzun seneler boyunca Boxer köpeğiniz ile mutlu zaman geçirebilirsiniz.

Boxer Köpek Bakımı

Boxer köpek bakımı sırasında veteriner hekim il iş birliği içerisinde sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilirsiniz. Boxer fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyan bir türdür. Bu nedenle kişilerin mümkünse ya evinin büyük olması ya da olabildiğince sık bir biçimde köpeği yürüyüşe çıkartması tavsiye edilmektedir. Gerekli olan efor sarf edilmezse köpeklerin hem kilo sorunu olabilir hem de evde agresif bir tutum takınabilir. Bunun için yüksek bir güce sahip olan köpek türlerinin gün içerisinde belirli aralıklar ile egzersiz yapmaya götürülmesi gerekmektedir. Köpek türleri arasından seçim yaparken ona sunabileceğiniz hayatı ve sizin hayat standartlarınıza uygun olup olmadığını da incelemeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde uyum içerisinde bir yaşantı elde edilecektir.

Boxer köpeklerin eğitimi oldukça kolaydır. Özellikle tuvalet eğitimi konusunda çok hızlı bir kavrayışa sahiptir. Kişilerin prensipli olması durumunda köpeğin de oldukça kısa sürede bu eğitimi olumlu bir biçimde yanıtlayacağını belirtmek gerekmektedir. Köpek bakım adımlarında köpeklerin hem hareketlerinde hem de genel tuvalet alışkanlıklarında en ufak bir farklılık fark ettiğiniz anda direkt olarak veteriner hekiminize bildirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bir sağlık sorunu varsa bunun olabildiğince hızlı bir şekilde tanımlanarak tedaviye başlaması mümkün kılınır. Ayrıca kısırlaştırma süreci içerisinde de çok hassas olunmalıdır.

Boxer Köpek Fiyatları

Boxer köpek fiyatları konusunda inceleme yapıldığı zaman sahipleneceğiniz yaş aralığına ve köpeğin o döneme kadar almış olduğu eğitime göre farklılıklar söz konusu olabilmektedir. Genellikle tuvalet eğitimini almış olan köpeklerin daha yüksek tutardan satışa çıkarıldığı görülmektedir. Yetişkin köpek sahiplenen kişilerin köpeğin o döneme kadar hangi aşıları olduğu veya hangi hastalıklardan geçtiği gibi hususları da detaylı bir biçimde öğrenmesi gerekmektedir.

Boxer köpek satın alım aşamasında satın aldığınız sitenin köpekleri olabildiğince sağlıklı biri biçimde büyüttüğünden emin olmalısınız. Bu aşamada kesinlikle hayvanların sağlığı ön planda olmalıdır. Kişilerin ticarethane mantığı ile hizmet veren ve köpeklerin sağlıklarını hiçe sayan firmalardan kesinlikle uzak kalması gerekmektedir. Bu fiyatlara dair inceleme yapıldığı zaman Dolar Euro kuru sebebi ile son dönemlerde büyük bir artış trendi içerisinde olduğu fark edilmektedir. Satın almak yerine barınaklarda ya da internette açılan ilanlarda denk geldiğiniz Boxer köpeklere de şans verebilirsiniz.

Boxer Köpek Özellikleri

Boxer köpek özellikleri incelemeye alındığı zaman bu köpek ırkının ön plana çıkmasına neden olan hususların başında şunlar gelmektedir;

  • Boxer köpekler oldukça iri yapılıdır. Beslenme düzenlerinin de bu duruma uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. Günlük enerji ihtiyacını karşılayacak mamaların seçilmesi önerilmektedir.
  • Bu köpeklerin çok güçlü oldukları ve korumacı yapılarının da diğer türlere göre çok daha ön planda olduğunun bildirilmesi gerekir.
  • Burun kısımları oldukça büyüktür. Koku hassasiyetlerinin de birçok türe göre ön planda olduğu fark edilmektedir.
  • Kısa tüy yapısına sahiptir. Bir erkek Boxer köpeğin maksimum 32 kilo olması normal karşılanırken, dişi Boxer köpeğin de maksimum 29 kilo olması normal karşılanmaktadır. Veteriner hekiminizi bu konuda kilo oranını size bildirecek ve mama konusunda da onay göre sizi yönlendirecektir.

Boxer köpek türünü satın alacak ya da sahiplenecek olan kişilerin bu özelliklerden haberdar olması gerekmektedir. Köpeğin fiziksel aktivite konusunda yoğun bir beklentisi olduğu da unutulmamalıdır. Eğer bu özellikleri karşılayacak bir yaşam alanı sunulmuyorsa ya da bakım konusunda çok maliyetli olacağı düşünülüyorsa farklı türlere yönelebilirsiniz. Boxer köpek türünün bu derece sık tercih edilmesinin en temel nedeni kesinlikle sadık ve aile yaşantısına uygun bir hayvan olmasıdır.

Boxer Köpek Evde Bakım

Boxer köpek evde bakım konusunda herhangi bir zorluk çıkartmayacaktır. Eğitime oldukça duyarlı olması ve verilen eğitimin disiplinli olması durumunda öğretilenleri oldukça kısa sürede algılaması bu türü popüler kılan özelliklerdendir. Genel olarak diğer alman köpek türlerinin de bu konuda oldukça nitelikli olduğu görülmektedir. Boxer bakımı sırasında fiziksel aktivite ihtiyacının birçok köpek türüne göre daha yüksek seviyede olacağını bilmelisiniz. Bunu dikkate alarak sahiplenmeli ya da satın almalısınız

Yorum (Yok)

Leave a Reply