Satılık Habeş Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Habeş Kedisi

Habeş Kedisi

İlginç yapısı ile dikkat çeken Habeş Kedisi; adını kökenleri olan Habeşistan’dan almakta olup Abyssinian, Abys gibi isimlerle de bilinirler. Bu diğer isimler ise Abyssinia olayı dönemlerinde görülmesinden kaynaklıdır. Eski bir kedi ırkı olarak tanınsalar da tam olarak ırk kökenlerinin nereye dayandığı hususunda net bir bilgi yoktur. Rivayetler olarak bilinen bu duruma göre;

  • 5 – 6 bin yıllık geçmişleri oldukları ve eski Mısırlılar döneminden beri var olduğu düşünülür. Yine bu rivayete göre o dönem tapınakları ile sarayları gibi üst kesim insanların alanlarında yaşayan ve kutsal olarak bilinen kedilerin Habeş Kedisi ataları oldukları düşünülmektedir.
  • Habeşistan coğrafyası üzerinden, İngiltere’ye götürülmüş olan bir kedi ırkından geldiği düşünülür. Orijinal Habeş Kedisi artık günümüzde yoktur ve bilinen tüm Habeş ırkı, Zula ismine sahip bu kedi ırkının neslinin devamı olarak inanılır.

1800’lü yılların sonlarına doğru yaklaşıldığı dönemlerde düzenlenen kedi şovu sayesinde, İngiltere çapında ün kazanmış bir kedi ırkıdır. 1920’li yıllara gelindiğinde ise dünyanın birçok alanında adını duyurmuş ve üretimi sağlanmıştır.

Habeş Kedisi

Habeş Kedisi Fiyat

Büyüdükçe daha fazla beden yapısı ve karakteri oturan Habeş Kedisi, her canlı gibi yavruluk dönemlerinde tabi ki daha sevimli olacaktır. Kimi canlı dostlar, sahip oldukları karakter yapısı sebebi ile yeni ev ve sahibine alışma sürecine kolayca adapte olamazlar. Bu bakımdan gerek itaat, tuvalet vs gibi eğitim hususunun verilme kolaylığı olsun gerek hayvan dostunuz ile birbirinize kolay adapte olup bütünleşebilmeniz olsun, yavru olduğu dönemlerden itibaren dost edinmek daha doğru bir karar olur.

Fiyatları 2022 yılı için piyasa geneli ortalama bir fiyat ile 4.000 TL ile 10.000 TL arası olduğu söylenebilen Habeş Kedisi fiyatları, çeşitli özellikler neticesinde değişmektedir. Bu özelliklerin;

  • Safkan olup olmadığı
  • Yaş aralıkları
  • Aşı ve kişisel bakım mevzuları
  • Sahip oldukları cinsiyet
  • Eğitim verilip verilmemesi
  • Tüy rengi
  • Doğmasına vesile olan şahıs ya da kurum

Gibi konular çerçevesinde olduğu söylenebilir. Ve her bir kalem fiyat hususunu etkileyen durumlardır.

Habeş Kedisi Yavru

Habeş Kedisi, yavru olduğu zaman aralığında iken birçok canlı gibi daha bir özenle bakılması gereken zaman dilimindedir. Gelişim gösterdiği bu dönemde kendisine; gelişimine destek olacak, iskelet ve kas sistemine pozitif katkı sağlayacak ve aynı zamanda ise sindirim açısından da sıkıntı olmayacak besinler sunmalısınız. Her kedi ırkında olduğu gibi, et ile protein içerikli gıdalar ve onlara faydalı olacak yağlara sahip olan mamalar tercihiniz olmalıdır.

Yine bu dönem içerisinde en temel olarak yapılması gereken husus, kendisine eğitim vermek olacaktır. Her ne kadar zeki bir ırk olsalar da Habeş Kedisi, çok fazla itaat etmeyi sevmez. Bu sebeple özellikle; ısrarlı şekilde ve özenle aynı zamanda ise doğru davranışlar olduğunda pozitif pekiştiriciler ve ödül mamalar ile tuvalet eğitimi sağlanmalıdır. Aksi durumda, alanını işaretleme çabasına giren kedi dostunuzun, her yerde idrar kokusunu duymak hoş olmazdı değil mi?

Habeş Kedisi Özellikleri

  • Habeş Kedisi; uzun kuyruğu, dik ve büyük kulakları, üçgen görünümde bir kafa ile sivri yapılı çenesi ve ilginç tüy yapısı ile dikkat çekerler. Yuvarlak göz yapısına sahip olsalar da kenarlardan hafif çekik duruşa sahiptir. Göz renklerinin genellikle altın, yeşil, bakır, ela gibi renklere sahip olduğu bilinir.
  • Tüyleri yumuşacık ve yoğun, sık bir yapıda olsa da ince ve kısa olduğu söylenebilir. Yavru dönemlerinde daha koyu renklere sahip olan Habeş Kedisi, büyüdükçe ise bu renkler bir miktar açık tonlara kavuşur. Sahip olduğu tüy renk standardı genellikle tarçın ya da kahverengi – kırmızı arası bir renktedir. Nadiren de olsa açık kahverengi, gümüş, beyaz gibi farklı renklerde de tüylere sahip olan kediler de vardır.
  • Yüz yapıları sivri, üçgen şekilde olması onların zayıf gibi durmasına sebep olsa da, orta büyüklükte bir kedi ırkı oldukları söylenebilir. Ağırlıkları 4 kg ile 5 kg kadar olabilir.
  • Normal şartlarda 10 – 12 yıla kadar yaşam sürebilen Habeş Kedisi, iyi bir bakım ve sevgi ile 20 yıla kadar ömür sürme ihtimallerine sahiptir.
  • Oldukça aktif ve oyuncu bir ırktır. Birçok konuyu oyunlaştırarak kendisini meşgul edebilirler. Bu anlamda basit materyaller dahi kendisine yeterli olabilir.
  • Hem zeki hem de çok iyi bir avcıdır. Bu özelliklerine sportif, çevik, oyuncu gibi durumlar da eklendiğinde yerlerinde durmak bilmezler. Bu kediler kendi kendilerine de eğlenmeyi ve oyalanmayı başarabilen bir ırktır. Evde onu sürekli bir yerlere koştururken; hayali sinek, kelebek gibi varlıklara pati yaparken, dolaplarınızı karıştırırken görmeniz mümkündür. Ayrıca tırmanmak, zıplayarak oradan oraya uçuşmak, dolapların ve yüksek alanların üzerlerinde dolaşmak, omzunuza çıkmak gibi durumlar bu hayvan dostu için gayet sıradan işlerdir ve karakter yapısıdır. Aynı zamanda ise aklınızda bulunmalıdır ki bir Habeş Kedisi, eğer yaramazlık yapıyor ise genellikle sessiz davranışlarda olmayı seçerler. Sesler çıkarıyor ve mırıldanıyor ise korkmayın.
  • Her ne kadar kendi kendini eğlendirmeyi ve mutlu olmayı başarsalar da, onların bir gözü hep sizi takiptedir. Dolayısı ile sahipleri keza ailesi için, onlara bağımlı bir ırk oldukları söylenebilir. Habeş Kedisi, uzun süreli yalnızlık durumlarından asla hoşlanmaz ve bu durum onları hem psikolojik olarak etkilerken hem de saldırgan yapısını ortaya çıkarmasına sebep olacak bir konudur.

Habeş Kedisi Sahiplenme

Sessiz, az bakıma ihtiyaç duyması, zeka seviyesi, inanılmaz oyuncu yapısı ile sahiplenme hususunda sizin isteklerinizi karşılayacak ve güzel bir yaşam dostu olacak bir kedi ırkıdır. Ancak sevme ihtiyacını, kucağa alarak gezdirmek ile karşılayacak bir sahip olacaksanız, bu bağımsız ve özgür ruhlu kedi ırkının çok kucakta durmayı sevdiği ise söylenemez. Bu durum, onların sevgisiz bir kedi oldukları da düşündürmemeli ki ilgisiz bir sahip onların depresyona girmesine dahi sebep olacak bir stres yüküdür. Üstelik sizi hemen her davranış ve harekette göz hapsine alıp takip etmeleri ve yanı başınızdan ayrılmamaları da karakter yapılarındandır.

Habeş Kedisi dost edinmeye karar verdi iseniz, kendisine belirli maliyetler neticesinde ulaşabileceğiniz gibi ücretsiz sahiplendirme yapan yerleri de ufak bir araştırma neticesinde bulmanız mümkündür.

Satılık Habeş Kedisi

Bu kediler sağlıklı olarak bilinseler de kalıtsal olarak taşıdıkları çeşitli hastalıklara yatkınlık durumuna sahiptir. Özellikle diş ve diş eti problemleri, böbrek bozuklukları, çeşitli nörolojik rahatsızlıklar ve her kedi ırkında sıklıkla görülen diz kapağı çıkığı, dejeneratif göz hastalığı gibi bazı hastalıklara karşı eğilimleri bulunur. Bu bakımdan Habeş Kedisi satın almadan önce kendisinin; özellikle veteriner hekim tarafından, sağlık kontrollerinden geçmiş olduğuna ve sağlık konularında aşı- parazit gibi bakımlarının yapılıp yapılmadığına dikkat etmenizde yarar olacaktır.

Hayvan dostu edinmek için satılık Habeş Kedisi bilgilerine gerek petshop gerek sitemiz üzerinden paylaşılan sahiplendirme ilanları ile ya da ücretsiz sahiplendirme yapan kişi ya da kuruluşlar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply