Satılık Sibirya Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Sibirya Kedisi

Sibirya Kedisi

Sibirya kedisi, oldukça sempatik ve uysal görünümü ile gönüllerde taht kurmaya aday, sevecen bir kedi ırkıdır.

Sibirya Kurtları daha fazla biliniyor olsa da Sibirya Kedileri de yeni yeni adını duyurmayı başarmış hayvan dostlarıdır. Adını son zamanlarda duyurmaya başlamış olsa da eski tarihlerden beri var olan kedi ırklarındandır.

Haklarında tarihleri hususlarında çeşitli görüşler bulunur. Bir görüşe göre Rusya’dan Sibirya’ya gelerek yaygınlaşmış olduğu düşüncesidir. Bu düşünce sahip olanlara göre; uzun tüylü olan tüm kediler ile hatta Türkiye’de bulunan Ankara ve Van kedi ırklarının dahi Rus kedi ırklarından geldiği, dolayısı ile dünya çapında bulunan tüm uzun tüy yapısına sahip kedilerin ataları olduğuna inanırlar. Tabi bu düşünce ne kadar doğrudur tartışılır.

Sibirya Kedisi

Sibirya kedisi, eski tarihlere dayanır ancak özellikle 1800’lü yılların sonlarına dek Sibirya harici başka alanda isimleri bilinmemekteydi.  Daha sonra 1871 yılında düzenlenen Londra’daki bir kedi şovu ile tanınma adımı atılmış oldu. Ancak araya savaşın girmesi ise bu ün kazanma durumunu sekteye uğratmıştır. Daha sonraki yıllarda üretim ve yetiştirilmesi sağlanmak amacı ile Amerika’ya götürülmüş ve 1990 yıllarından itibaren hem üne hem de TİCA, CFA gibi kedi kuruluşları tarafından kabul edilmeye kavuşmuştur.

Doğal olarak yaşamını sürdüren ve hayat şartlarına mükemmel adapte olan Sibirya kedisi, genetiğinde ve yetiştirme hususunda herhangi karışıklık ya da oynama yoktur. Bu anlamda genlerinden gelen bu yaşam şartlarına uygunluk sebebi ile doğal bir kedi ırkı olduklarını söylemek ise mümkün olacaktır.

Sibirya Kedisi Fiyat

Sibirya kedisi fiyatları, birçok özelliğe göre değişmektedir. Bu özellikler arasında sayılabilecek yaş aralığı konusu, önemli ölçüde fiyatı etkilemektedir. Yetişkin bir kedi ırkına piyasa değerine göre çok daha uygun olacak maliyetlerle sahip olabilirken, yavru yaş aralığında olan ve aynı zaman da sıklıkla tercih edilen kedilere ise daha yüksek fiyatlara ulaşabileceğinizi söylemek mümkündür.

Birçok hayvan ırkında olduğu gibi, kedilerin de en fazla aktif oldukları dönem yavru olduğu zaman dilimidir. Yine birçok canlıda olduğu gibi en sevimli dönemleri de yavru dönemleridir. Dolayısı ile haliyle bu zaman diliminde yapılan sahiplenme de yüksek maliyetlerde seyreder.

Sibirya kedisi fiyatları 2022 yılı için, ortalama olarak 3.500 TL ile 7.000 TL civarındadır denilebilir. Karar vermeniz halinde araştırma neticesinde satış yapan kurum ya da şahıslardan kendisini ücret mukabilinde dost edinmeniz mümkün olduğu gibi ücretsiz sahiplendirme yapanlardan da edinmeniz mümkündür.

Sibirya Kedisi Yavru

Sibirya kedisi obezite sorununa yatkın bir kedi ırkı olması sebebi ile beslenme hususuna özen göstermek gerekmektedir. Ki zaten özellikle sindirim sistemi tam gelişmediği yavru yaş aralığında iken, kendisine uygun olacak mamalar tercih edilmesi doğru olur. Daha az karbonhidrat içeren besinler ile beslemek bu kedi ırkı için idealdir.

Doğal bir kedi ırkı olarak gelmeleri ve atalarından bu genleri taşımaları sebebi ile eğitim hususuna bazen kolay adapte olmayabilirler. Ancak oldukça zeki, doğal oluşları ve uyumlu yapısı ile belki de buna çokça gerek de kalmayabilir. Eğitim hususunda tek vermeniz gereken belki tuvalet ve sosyallik hususu olacaktır ki onun dışında çok iyi söz dinleyen itaatkar ve bahsedildiği üzere uyumlu bir kedidir. Tabi bu eğitim hususunun ise yavru olduğu yaş diliminde iken olması faydalı olacaktır.

Son derece sağlıklı bir kedi ırkı olduklarını söylemek mümkündür. Ki doğal bir gelişe sahip olmaları, onların gerek beden gerek tüy yapısı ile her türlü şart ve duruma karşı dayanıklı bir hale dönüşmelerine basamak oluşturmuştur. Bu bakımdan genetik olarak taşıdıkları hastalık da bulunmaz ancak her canlı gibi önlem amaçlı, Sibirya kedisi yavru olduğu dönemlerde rutin sağlık kontrolleri ile aşı ve parazit bakımlarına da dikkat etmek gerekecektir.

Sibirya Kedisi Özellikleri

  • Sibirya kedisi için, en ayırt edici özelliğinin kürk yapısı olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Çünkü 3 katlı ve uzun tüy yapısına sahiptir. Bu tüyler; kalın ve özellikle omuz – göğüs kısmında sık ve kısa olmak ile birlikte genel bedenlerinde ise uzun ve düz durumdadır. Ancak nadir de olsa kıvırcık tüy yapısına sahip Sibirya kedisi de bulunur. Bu 3 katmanlı tüy yapısı hem Sibirya soğuğundan onları koruma hem de su itici özelliklere sahiptir ki bu tüyler ile en soğuk kış günlerinde dahi üşümeye karşı korunurlar.
  • Tüyleri ise belirli bir renkte değildir. Her renk ve desende olabilecek tüy renklerine sahip olmaları mümkündür. Ancak en sık görülen renklerden bahsedilecek olur ise o renklerin; beyaz, gri, krem, mavi ve siyah renklerde görüldüğü söylenebilir. Genellikle ise tek renk değil alaca desenlerde bulunur.
  • Sibirya kedisi, orta – büyük yapıda olan kedi ırkları arasındadır. Boyları en çok 30 cm kadar uzunluklara ulaşırken, kiloları ise 3,5 kg ile 10 kg kadar ağırlıklarda bulunabilir. Doğal bir kedi ırkı olduklarından ötürü hem tüy yapısı olsun hem de kaslı, güçlü ve iri iskelet ve beden yapısına sahip olması olsun her türlü hava ve yaşam koşullarına karşı adapte olarak hayatta kalmayı başarmış kedilerdir.
  • Sibirya kedisi, orta ya da büyük yapılara sahiptir ancak bu duruma rağmen atik ve oldukça çevik davranışlarda bulunabilirler.
  • Göz yapıları ise iri ve yuvarlaktır. Ancak uç kısımlarından hafif yukarıya doğru çekik duruşa sahiptir. Bu halleri onların diri ve uyanık bir kedi görünümü kazanmalarına sebep olur. Göz renkleri ise yeşil, bakır, altın, mavi gibi renklerde görülmek ile birlikte Van kedileri gibi çift göz rengine sahip olan cinsleri de bulunur. Bu duruma ise, daha çok beyaz kürk rengine sahip olan cinslerde daha fazla denk gelinmektedir.
  • Soğuk iklimlerden gelme bir kedi ırkı olan Sibirya kedisi, karakter yapısı ile de içinizi ısıtacak bir duruma sahiptir. Oyun oynamaya bayılırlar. Sevgi doludur ve bunu sizi takip ederek, işlerinize dahil olup yardım etmeye çalışarak ya da konuşkan hali ile size bir şeyler anlatmaya çalışarak gösterebilirler. Ancak bu gösterdikleri sevginin de misliyle karşılığını bekleyeceklerdir.
  • Sibirya kedisi siz yemek yaparken malzemelerinizi, siz otururken dergi ya da gazetelerinizi getirerek size hizmet edebilirler. Hatta bilgisayar başında uğraşırken onlarda klavye ve fareniz ile uğraşarak size yardımcı olmaya çabalarlar.
  • Su ile oynamak onlar için tam anlamıyla bir zevktir.

Sibirya Kedisi Sahiplenme

Sibirya kedisi 3 katmanlı tüy yapısına sahiptir. Üstelik bu tüyler uzun denilecek bir yapıda olmasına rağmen çok fazla dökülme ve koku oluşturmaz. Dolayısı ile hipoalerjenik bir kedi ırkıdır. Bu bakımdan gerek hassas bünye sahibi gerek küçük çocuklu ailelerin tercih sebebi olmuşlardır.

Yine her şarta ve koşula dayanıklı olması ile oldukça sevimli ve cana yakın tavırları ile kendisini sevdiren bu kedi ırkına sahip olmak isterseniz, gereken maliyetleri vererek ya da ücretsiz sahiplendirme yapanlara ulaşarak güzel bir hayvan dostu edinme hususuna adım atabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply