Satılık Yorkshire Terrier Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, dünyanın bilinen en küçük ikinci köpeğidir. İngiliz kökenli olan bu köpekler, ortaya çıktıklarında daha büyüktü. Evde yaşamaya başladıktan sonra zamanla boyları küçüldü ve ortaya oyuncak boy köpekler çıktı. Yumuşak, kabarık kürkü ile dikkat çeken bu köpekler, diğer Terrier cinsi köpeklerin taşıdığı temel özellikleri taşımaktadır. Kendinden emin, cesur tavırları vardır. Boyları küçük olmasına rağmen kavgaya meyillidir. Koruma içgüdüsünden dolayı yabancı insanlara ve hayvanlara karşı saldırgan olabilir.

Yorkshire Terrier Fiyat

Yorkshire Terrier, minik bedenleri ve kabarık tüyleri ile dünyanın en sevimli köpeklerinden biridir. Oldukça küçük bir bedene sahip olmasından dolayı evde yaşamaları gerekir. Değerli köpek ırklarından biri olduğu için genellikle ücretli sahiplendirilmektedir. Köpek fiyatlarına baktığınızda aynı ırk olmasına rağmen fiyat aralıklarının fazla olduğunu görebilirsiniz.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier fiyat belirlenmesinde etkili olan belirli faktörler vardır. Köpek fiyatları öncelikle safkan olması ve şeceresine göre değişiklik gösterir. Şecere, köpeğin soy ağacını ve yasal olarak kayıtlı olduğunu gösteren bir belgedir. Şecereli olması ve safkan olması, daha değerli olmasını sağladığı için fiyatları daha yüksektir.

Yorkshire Terrier yavru fiyatları ortalama 5.000 TL- 10.000 TL arasındadır. Köpeğin yaşı, sağlık durumu, kürk rengi, eğitimi gibi etkenler, fiyatların değişmesine neden olur. Safkan olmayan bir Yorkshire Terrier fiyatı 2022 yılında 3.000 TL gibi daha düşük fiyatlarda olabilir.

Yorkshire Terrier fiyat 2021 yılında en fazla 10.000 TL olarak belirlenmiştir. Köpek ilanları altında Yorkshire Terrier fiyat ve köpeğin özellikleri detaylı olarak yayınlanır. Sahipleneceğiniz köpeklerin bakımı hakkında bilgilere de siteden ulaşabilirsiniz.

Yorkshire Terrier Sahiplendirme

Yorkshire Terrier, dünyanın en değerli köpek ırklarından biridir. Bu nedenle genellikle ücretli sahiplendirildiğini görebilirsiniz. Ücretsiz sahiplendirme ilanları daha azdır ve sahiplendirme fiyatları genellikle yüksektir. Yorkshire Terrier sahiplendirme için köpeğinizin özelliklerine göre fiyatlarını belirleyebilirsiniz. Safkan, şecereli, sağlıklı bir Yorkshire Terrier, ortalama 6.000 TL’dir.

Yorkshire Terrier sahiplendirme ilanlarını ücretsiz bir şekilde sitemiz üzerinden yayınlayabilirsiniz. İlanların altında köpeğin özellikleri, sağlık durumu, eğitimi, bakımı gibi bilgileri yeni sahipleri ile paylaşmanız önemlidir. Yayınlamış olduğunuz ilanlar, köpeğiniz sahiplendirilene kadar yayınlanmaktadır. Yorkshire Terrier köpeğin yavru veya yetişkin olmasına göre ilanlar farklı kategoriler üzerinden paylaşılır.

Yorkshire Terrier Özellikleri

Yorkshire Terrier, Birleşik Krallık kökenli olan küçük köpek ırklarından biridir. Bu köpekler ortaya çıktığı dönemlerde koruma köpekleri olarak insanlara yardımcı olmuştur. İlk ortaya çıktıklarında boyları daha büyüktü. Zamanla boyları küçülmüştür ve dünyanın en küçük ikinci köpekleridir. Yorkshire Terrier özellikleri bakımından evde yaşamaya uygun bir köpektir. Bu köpekler sokak yaşamına uyum sağlayamaz.

Yorkshire Terrier Fiziksel Özellikleri: Yorkshire Terrier, küçük ırk bir köpektir. Fiziksel olarak kabarık tüyleri dikkat çeker. Kulakları sivri, burnu ve ağzı yuvarlaktır. Vücudunun her yerini kaplayan tüyleri, yumuşak ve parlaktır.

  • Yorkshire Terrier, ortalama 18 cm, 3,5 kg ağırlığındadır.
  • Tüyleri kahve, bal, gri, beyaz renklerde olabilir.
  • Tüyleri uzun ve yumuşak bir dokuya sahiptir.
  • Bacakları kısa, gövdesi oldukça küçük olan bir köpektir.
  • Tüylerinin kabarık olmasından dolayı iri görünseler de bedenleri çok küçüktür.
  • Fiziksel özellikleri olumsuz havalara ve sokak yaşamına uyum sağlamalarına engel olduğu için evde beslenmeleri gerekir.

Yorkshire Terrier Karakter Özellikleri: Terrier cinsinin en küçük köpeği olan Yorkshire Terrier, diğer Terrier köpekler gibi oldukça cesurdur. Bu köpekler, cesaretleri ve enerjik yapıları ile tanınırlar.

  • Yorkshire Terrier ve Pomeranianenerjik, hareketli, cesur bir köpeklerdi..
  • Bu köpekler ailesine çok bağlıdır ve koruma içgüdüleri çok yüksektir.
  • Sahibini korumak için oldukça cesur davranabilir.
  • Sahibini tanıması ve sözünü dinlemesi için iyi bir eğitim alması gerekir. Aksi takdirde bağımsız davranmak isteyecektir.
  • Yabancılara ve diğer hayvanlara karşı mesafelidir.
  • Küçük yaşlarda sosyalleştirmediğinizde farklı bir evcille birlikte yaşaması zordur.
  • Çocuklarla arası iyi olsa da ısırma eğilimi gösterebileceği için yalnız kalmaması tavsiye edilir.
  • Yorkshire Terrier, tehlike sezdiğinde, özel alanına müdahale edildiğinde ısırabilir.
  • Gereksiz havlama eğilimi gösterse de sesi çok yüksek olmadığı için apartman yaşamına uyum sağlaması mümkündür.

Yorkshire Terrier Bakımı: Yorkshire Terrier, küçük ve hassas bir bedene sahip olması, bazı kalıtsal hastalıklara yatkın olmasından dolayı bakımına özen gösterilmesi gereken bir köpektir. Bu köpekler, çok sıcak havalara ve soğuk havalara dayanıklı değildir. Egzersiz ihtiyaçlarının büyük kısmını evde karşılayabildikleri için soğuk havalarda uzun süre dışarı çıkmamasında sakınca yoktur. Beslenme düzeni, uyku düzeni gibi rutinlerinin tümünü takip etmeli, sağlık kontrollerini aksatmamalısınız.

Yorkshire Terrier köpeğinizin fiziksel bakımında, tüy bakımına ekstra dikkat etmelisiniz. Tüyleri yumuşak, canlı ve uzun bir dokuya sahiptir. Fırçalamadığınızda veya uzun süre yıkamadığınızda düğüm olarak köpeğinizin canını yakabilir. Gerekli bakımları yapmamanız tüylerinin dökülmesine, renginin solmasına neden olacaktır. Köpeğiniz 2-3 aylık olduktan sonra banyo yaptırabilirsiniz.

Yorkshire Terrier, deri hastalıklarına yatkın bir köpek olduğu için köpeğinizin tüylerini her gün fırçalamalı ve derisinin nefes almasını sağlamalısınız. Göz çevresi ve kulakları da tüylü olduğu için bakım yapmalı, dişlerini düzenli olarak fırçalamalısınız. Bunun dışında bakımları, rutin köpek bakımı şeklinde yapılabilir.

Yorkshire Terrier Eğitimi: Yorkshire Terrier, inatçı bir yapıya sahip olsa da eğitim vermek zor değildir. Bu köpekler sahiplerini tanıdığında ona karşı inanılmaz bağlı olurlar. Yavru köpeğiniz eve geldiğinde öncelikle temel itaat eğitimi vermelisiniz. Otur, kalk, dur gibi komutlara köpeğiniz kısa süre içerisinde alışacaktır.

Yorkshire Terrier, beslenme düzeni ve tuvalet alışkanlığını kolaylıkla kazanır. Evine ilk geldiğinde kolay alışması için mama ve su kaplarını yatağının yakınlarına koyabilirsiniz. Beslenme alışkanlığı kazandıktan sonra yerlerini değiştirmenizde sakınca yoktur.

Yorkshire Terrier Beslenme: Yorkshire Terrier, tüm küçük ırk köpeklerde olduğu gibi oldukça hassas bir sindirim sistemine sahiptir. Aynı zamanda bazı hastalıklara yatkın olmasından dolayı beslenme düzeninin iyi olmaması, sağlık durumunun bozulmasına neden olacaktır. Yorkshire Terrier, yavruyken 3 öğün beslenmelidir. Yetişkin olduğunda kilosuna göre 1 öğün mama verebilirsiniz. Yemek yemeyi severler ve kilo almaya meyilli bir bünyeler vardır. Bu nedenle verdiğiniz öğünlerin kilosuna uygun olmasına dikkat etmelisiniz.

Yorkshire Terrier Sağlık: Köpekler, ırksal olarak bazı hastalıklara yatkındır. Bu hastalıkların kesin olarak görüleceği anlamına gelmese de hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmanız, sağlık kontrollerini düzenli yaptırmanız köpeğinizin daha sağlıklı bir ömür sürmesini sağlayacaktır.

Yorkshire Terrier, solunum yolu hastalıkları, göz hastalıkları ve deri hastalıklarına yatkındır. Bakım yaparken gözlerini, kulaklarını ve bedenini temizlemeniz gerekir. Solunum hastalığına yakalanmaması için kirli havalardan uzak durmasına dikkat edebilirsiniz.

Yorkshire Terrier Tüy Döker Mi: Yorkshire Terrier, tüy dökme eğilimi fazla olan bir köpek değildir. Tüylerinin dökülmemesi ve sağlıklı kalması için düzenli olarak fırçalamaya ve yıkamaya özen göstermelisiniz.

Yorkshire Terrier Yalnız Kalabilir Mi: Yorkshire Terrier özellikleri bakımından yalnız ve ilgisiz kalmaya dayanabilecek bir köpek değildir. Evde uzun süre yalnız kaldığında küsme eğilimi gösterebilirler.

Yorkshire Terrier Yavru

Yorkshire Terrier, küçük ırk bir köpek olduğu için ilk doğumunda 1-3 arası yavru verir. Yavru köpeklerin bakımına yetişkin köpeklere kıyasla daha fazla dikkat etmeniz gerekmektedir. Yavru köpekler, 6-7 haftaya kadar anne sütü ile beslenmelidir. 7 haftaya kadar Yorkshire Terrier yavru köpeği annesinden ayırmamalısınız. Dişleri gelişmeye başladığında ve çiğneme yetisi kazandığında annesinden ayrılabilir ve katı mamalara geçebilir.

Yorkshire Terrier Yavru Bakımı: Yorkshire Terrier yavru bakımına dikkat etmeniz gereken hassas bir köpektir. Bu köpekler ortalama 1,5 ay kadar annesinin yanından ayrılmamalıdır. Yorkshire Terrier, uyumlu ve sevecen bir köpek olduğu için evine alışması zor olmayacaktır.

  • Yavru köpeğinizin evine alışması için yatağının yanına sıcak su torbası koyabilir, yemek kabı ve su kabını yatağının yakınına koyabilirsiniz.
  • Evi gezmek istediğinde engel olmamalı ve etrafı tanımasına izin vermelisiniz.
  • Sahibine alışana kadar sadece sahibinden komut almalıdır.
  • Sahibini tanıdığında ve temel itaat eğitimi verildiğinde sözünüzden çıkmayacak kadar akıllı bir köpek olacaktır.
  • Çocuklarla arası oldukça iyidir.
  • Yemeğine ve özel alanına müdahale ettiğiniz saldırgan tavırlar sergileyebilir.
  • Bu köpekler, ailesine çok bağlı olduğu için diğer evcilleri tehlike olarak algılar ve saldırganlaşır.
  • Koruma içgüdüsü çok yüksek olduğu için diğer evcillere sonradan alışması zor olacaktır.
  • Yavruyken çocuklarla ve diğer evcillerle birlikte büyürse onlar için iyi bir oyun arkadaşı olabilir.
  • Yavru köpeğinizin beslenme düzenini oluştururken kaliteli mamalar tercih etmeli, mamasının enerji ihtiyacını karşıladığından emin olmalısınız.
  • 12 haftalık olduktan sonra banyo yaptırabilir, 2 ayda bir kez yıkayabilirsiniz.
  • Tüylerini haftada 2-3 kez fırçalayarak derisinin nefes almasını sağlamalısınız.

Yorkshire Terrier Satılık

İngiliz kökenli olan Yorkshire Terrier, dünyanın en küçük köpek ırklarından biridir. Satılık ilanlarına baktığınızda bu köpeklerin fiyatları arasında büyük farklar olduğunu görebilirsiniz. Köpek fiyatları belirlenirken özellikleri, yaşı, şeceresi, safkan olması gibi etkenler dikkate alınır. Bu nedenle Yorkshire Terrier satılık ilanlarının fiyat aralıkları oldukça farklıdır.

Yorkshire Terrier satın alacaksanız bu köpeklerin eğitimi ve bakımı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Hassas oldukları için belirli hastalıklara yakalanma riskleri yüksektir. Sahiplendiğinizde öncelikle sağlık kontrollerini yaptırmalı ve sağlık durumu, kilosu, yaşı gibi özelliklerine göre beslenme düzeni oluşturmalısınız. Yorkshire Terrier satılık ilanları altında köpeklerin tüm özellikleri paylaşılır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply