Satılık Toy Poodle (Kaniş) Fiyat ve İlanları 2023 Yavru Toy Poodle

Toy Poodle

Toy Poodle, Kaniş olarak da bilinen Alman kökenli bir köpek ırkıdır. Almanya’da ortaya çıkmış olsa da Fransa’da yetiştirilmiş ve Fransız Aristokrasisi tarafından sahiplenildiği için Fransa Milli Köpeği olarak kabul edilmiştir.

Bu nedenle bazı kaynaklarda kökeni Fransa olarak geçmektedir. Poodle Toy, oldukça eski bir ırk olması ile birlikte geçmişten bu yana popülerliğini kaybetmemiştir. Onu diğer köpeklerden kolaylıkla ayırt edebileceğiniz özel bir kürk yapısı vardır. Kıvrımlı ve kabarık tüyleri vücudunun her yerine dağılmıştır.

Ortaya çıktığı dönemde boyları daha büyüktür ve avcı, bekçi köpekleri olarak insanlara yardımcı olmuştur. Minyatür boyları ile tanınsalar da midium ve büyük boyları da vardır. Toy Poodle, zeki köpek ırklarından biri olduğu için rehber köpeği olarak da yetiştirilir. Toy Poodle sahiplendirme ilanlarına baktığınızda farklı fiyat aralıklarının olduğu görebilirsiniz. Kürk yapısı, şeceresi, safkan olması gibi özellikleri fiyatlarının değişiklik göstermesine neden olmaktadır.

Toy Poodle

Toy Poodle Fiyat

Toy Poodle, tüy dökmeyen, havlama eğilimi az olan, zeki ve uyumlu köpekler olmasından dolayı evde beslemek için en çok tercih edilen köpek ırkıdır.Sağlıklı Yavru Toy Poodle Fiyatları Tüy Yapısına göre 20.000 ile 40.000 TL arasındabir fiyata sahiptir.

Günümüzde popüler olduğu kadar geçmişte de oldukça popüler köpeklerdi. İnsanlara uzun yıllar bekçi ve avcı köpeği olarak yardımcı oldular. 19. Yüzyıl sonlarında ortaya çıkan minyatür boyları, daha fazla tercih edilen köpeklerdir. Bu köpeklerin orta ve büyük boyutları da vardır.

Köpek fiyatlarına baktığınızda tüm köpeklerin fiyatları arasında farklılıklar olduğunu görebilirsiniz. Toy Poodle fiyat aralıklarının fazla olduğu köpek ırklarından biridir. Fiyatlarının belirlenmesi farklı etkenler rol oynar. Şeceresi, kürk rengi, safkan olması gibi etkenlere göre fiyatları belirlenmektedir.

Toy Poodle fiyat 500 TL, ekşi sözlük gibi sayfalarda ortalama olarak verilse de internette verilen fiyatlardan çok farklı ücretlerle satın alabileceğiniz ilanları bulabilirsiniz. Bir köpek sahibi tarafından satın alacaksanız fiyatını sahibi belirler. Evcil hayvan mağazalarında köpek fiyatları daha yüksektir.

Köpekleri satın alırken fiyatlarının belirlenmesinde dikkat edilen önemli etkenlerden birinin şecere olduğunu görebilirsiniz. Şecere, köpeğin en az 3 kuşağının kayıt altına alınması ve yasal olarak kayıtlı olması anlamına gelmektedir. KIF, FCI, AKC kurumları tarafından verilir. Çiftleşmelerinin kontrol altında tutulması, hakem tarafından onay verilmiş olması, daha sağlıklı ırkların doğmasını sağlamaktadır. Bu nedenle şecereli olmasına dikkat edilir ve Poodle Toy fiyat aralıkları bu etkene göre değişir.

Köpeklerin fiyatlarının belirlenmesi safkan olmasının da büyük bir etkisi vardır. Tüm belgeleri olan ve safkan olan Toy Poodle fiyat 2020 aralığı daha yüksek olacaktır. Örneğin safkan olmayan, şeceresi olmayan bir Toy poodle yavru köpeğinin fiyatı 5.000 TL olabilirken bu özelliklere sahip köpeklerin fiyatları 10.000 TL kadar olabilir.

Teacup Toy Poodle fiyat 2023 ortalama 20.000 TL, 30.000 TL arasındadır. Süs köpeklerinin fiyatları genellikle yüksek olsa da Toy Poodle fiyatlarının bu kadar yüksek olması, karakter ve fiziksel özellikleri açısından bakımının kolay olmasından dolayıdır. Anti alerjiktir, az tüy döker, havlama ve ısırma eğilimi azdır.

Toy Poodle fiyat 2021 aralıklarına baktığınızda köpek fiyatlarının kürk renklerine göre değiştiğini de görebilirsiniz. Bu köpeklerin kayısı kürk rengi, nadir görülür. Bu nedenle fiyatları daha fazladır. Siyah, beyaz gibi renklerinin fiyatları çok farklı olmasa da daha düşüktür.

Toy Poodle Sahiplendirme

Dünyanın en zeki ikinci köpeği olan Toy Poodle, ev yaşamına kolaylıkla uyum sağlar ve bakımı kolaydır. Bu nedenle Toy Poodle sahiplenme oranı, birçok köpek ırkına göre daha yüksektir. Oldukça popüler bir köpek olduğu için fiyatları yüksektir.

Toy Poodle ücretsiz sahiplenme ilanları oldukça azdır. Popüler ve pahalı bir ırk olduğu için sahipleri genellikle ücretli sahiplendirmektedir. Ancak ücretsiz sahiplendirme ilanlarını da takip edebilir, ücretsiz Toy Poodle sahiplenme için köpek sahipleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Poodle Toy sahiplenme fikriniz varsa bu köpeklerin dominant karakterleri olduğunu ve temel itaat eğitimde dikkatli olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bunun dışında bakımı kolay olan köpeklerdir. Tüy bakımı, beslenme düzeni, tuvalet eğitimi gibi bakımların tümünü rutin köpek bakımlarına göre yapabilirsiniz. Toy Poodle, yalnız ve ilgisiz kaldığında davranış bozuklukları gösterdiği için ona ayıracak zamanınız varsa sahiplenmelisiniz.

Toy Poodle Özellikleri

Toy Poodle, bilinen diğer adı ile Kaniş, geçmişten bu yana dünyanın en popüler köpek ırklarından biri olmuştur. Aynı zamanda en zeki köpekler sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır. Zekası, eğitime açık olması, uyumlu karakteri sayesinde uzun yıllar insanlara yardımcı olan bir köpektir. Toy Poodle özellikleri bakımından evde yaşamak için oldukça uygun bir mizaca sahiptir.

Toy Poodle Kökeni: Toy Poodle köpeklerinin tarihçesine bakıldığında ilk olarak Almanya’da ortaya çıktığına dair kanılar vardır. İlk üretim yerleri Almanya olsa da Fransız kökenli olarak kabul edilmişlerdir. Fransız Aristokrasisi tarafından sahiplenilmeleri ve Fransa tarihinde yer edinmeleri, Fransa Ulusal Köpeği olarak kabul edilmelerine neden olmuştur. Bu köpekler geçmişten bu yana farklı özelliklerinden dolayı bazı isimler almışlardır. Türkiye’de yaygın olarak kullanılan ismi Toy Poodle ve Kaniş’dir. “Pudel ve “Chien Canard” olarak da adlandırılırlar.

Ortaya çıktıkları ilk dönemlerde boyları, günümüzde bilinen standart boydur. Standart boy olan Poodle, bekçi köpeği, rehber köpeği olarak yetiştirilmiş, vagon çekme gibi işler için insanlara yardımcı olmuştur. Daha sonra oyuncak boyları üretilmiş ve günümüzde en çok bilinen boyutları, minyatür boyutlarıdır. FCI tarafından kabul edilen boyutu ise standart boy olan köpeklerdir. Oyuncak boyları 19. Yüzyıl sonlarında üretilmiş ve henüz yeni sayılabilecek popülerliktedir. Standart boylarının kökeni ise çok eskilere dayanır.

Toy Poodle Fiziksel Özellikleri: Toy Poodle, genel olarak minyatür boyu ile tanınsa da büyük ve orta boyutları vardır. Boyutları değişiklik gösterir ancak karakter özellikleri, suratları ve kürk yapıları aynıdır. Toy Poodle kırmızı, beyaz, kayısı gibi farklı kürk renklerine sahip olabilir.

  • Gözleri ve burnu siyah, kulakları sarkık, burunları yuvarlaktır.
  • Kürkleri kıvırcık bir yapıdadır ancak yetişkin olduğunda kıvrılır. Yavruyken kürk yapıları düzdür.
  • Minyatür köpeklerden biri olmasına rağmen bacakları uzundur ve atletik bir vücudu vardır.
  • Minyatür boyutları 28 cm-45 cm, standart boyutları 45 cm- 60 cm aralığındadır. Ağırlıkları ortalama 2-3 kg’dır.
  • Ömürleri ortalama 15- 18 yıldır.
  • Tüyleri kıvırcık, kalın, parlak bir dokuya sahiptir.
  • Kürk renkleri kayısı, beyaz, siyah, siyah-beyaz olabilir. kahverengi Toy Poodle en yaygın kürk rengidir.

Toy Poodle Karakter Özellikleri: Toy Poodle, minyatür boy köpeklerin taşıdığı birçok özelliği taşımaz. Diğer küçük ırk köpeklerin aksine havlama ve ısırma eğilimleri daha azdır.

  • Toy Poodle, dünyanın en zeki köpekleri listesinde ikinci sırada yer alır.
  • Zeki, sevecen, uyumlu bir mizacı vardır.
  • Karakter özellikleri bakımından evde yaşamak için oldukça uygundur.
  • Bu köpekler hakkında bilmeniz gereken önemli etkenlerde biri inatçı ve dominant bir yapısı olmasıdır.
  • Poodle toy özellikleri eğitim vermenizi kolaylaştırsa da temel itaat eğitimini vermemeniz halinde dominant karakteri ön plana çıkacaktır.
  • Yemeğine ve oyuncaklarına dokunulmasından hoşlanmaz, dokunulduğunda hırçınlaşır.
  • Sahibini tanıdığında sözünden çıkmasa da sahibine saygı duyması gerekir. Aksi takdirde evdeki kimsenin sözünü dinlemez ve başına buyruk hareket etmeyi sever.
  • Yalnız kaldığında, tehlike sezdiğinde ve özel alanına müdahale edildiğinde agresif tavırlar sergiler.
  • Psikolojik sorunlar yaşamaya yatkın bir karakteri vardır. Küsme ve ağlama eğilimi gösterebilirler.

Toy Poodle Bakımı: Toy Poodle bakımına özen gösterilmesi gereken bir köpek ırkıdır. Yavruyken yıkamamalı, temizliğini bakım mendilleri ve kuru şampuanlar ile yapmalısınız. Dişlerini düzenli olarak fırçalamanız gerekir. Evde sürekli hareket halinde olacağı için tırnakları kesmemeniz halinde eşyalara zarar verebilir.

Toy Poodle Tüy Bakımı: Özel bir kürk yapısına sahip olduğu için dokusunu bozmayacak şekilde bakımını yapmalısınız. Toy Poodle red Toy Poodle beyaz kürk renkleri olan bir köpektir. Kürkleri yavruyken düz ve incedir. Yetişkin olduğunda kalınlaşır ve kıvrılır. Tüy bakımını tüylerini günlük fırçalayarak yapabilirsiniz.

Toy Poodle Eğitimi: Toy Poodle köpek özellikleri bakımından eğitim verilmesi daha kolay bir köpek ırkıdır. Zeki, eğitime açık bir köpektir. Ancak tüm köpeklerde olduğu gibi temel itaat eğitimi, karakterinin şekillenmesinde önemli bir role sahiptir. Onu sahiplendiğinizde dominant ve inatçı bir karakteri olduğunu bilmeniz gerekir.

Temel itaat eğitimi, verdiğiniz komutları anlama ve uyum sağlama eğitimidir. İlk aşamada sadece sahibinden komut almalı, sahibini tanımalı ve saygı duymalıdır. Sert komutlar vermeden eğitmelisiniz. Temel eğitimi aldıktan sonra sahibinin sözünden çıkmayacaktır. Genetik olarak saldırgan ve agresif bir yapısı olmasa da küçük yaşlarda eğitim verilmemesi ve yanlış eğitilmesi davranış bozukluğu görülmesine neden olabilir. İtaat eğitiminden sonra tuvalet eğitimi, beslenme düzeninin oluşturulması, sosyalleştirilmesi kolay olacaktır.

Toy Poodle Sağlık: Köpek ırklarının yatkın olduğu bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıklar kesin olarak görülmemekle birlikte bakımına dikkat edilmediği sürece ortaya çıkma ihtimalleri yüksektir. Bu nedenle köpeğinizde olabilecek hastalıkları bilmeniz ve sağlık kontrollerine dikkat etmeniz gerekir.

Toy Poodle, diyabet, göz kirpiklerinde büyüme, kulak hastalıkları ve cilt hastalıklarına yatkın bir köpektir. Köpeğinizi gözlerini, vücut ısısını, derisini düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Tüyleri düzenli tıraş edilmediğinde derisi nefes almaz ve deri hastalıkları ortaya çıkabilir. Diyabet hastalığı köpeklerde 1 yaşına kadar görülebilir ve erken teşhis konularak dikkat edilmesi halinde ciddi boyutlara ulaşmaz.

Köpeğinizde aşırı su içme, sık idrara çıkma, fazla tüy dökülmesi, denge kaybı, kulağından sıvı gelmesi ve kulakları kaşıması belirtilerini görmeniz halinde mutlaka sağlık kontrollerini yaptırmalısınız. Bu belirtiler farklı hastalıkların habercisi olabilir. Sağlık sorunu yaşayan köpeklerin beslenme düzenli ve yaşam koşullarını doğru bir şekilde yaptığınız sürece ömürleri daha uzun olacaktır.

Toy Poodle Beslenme: Köpeklerin beslenme düzeni sağlığını doğrudan etkilediği için bakımından en çok dikkat etmeniz gereken sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmaktır. Toy Poodle, sindirim sistemi hassas olan bir köpektir. Bu nedenle evde yapılan yemekleri vermemeniz gerekir. Köpeğiniz için seçtiğiniz mamaların yaşına, varsa sağlık sorunlarına ve kilosuna uygun olması gerekir.

Yavru Toy Poodle, günde 3 öğün mama tüketebilir. 1 aylık olduktan sonra yavaş yavaş anne sütünden kesilir ve dişleri çiğneme yetisi kazanır. 1 aydan sonra katı mamalara geçiş yapabilirsiniz. Gelişimini tamamlaması için mamalarının enerji ve protein ihtiyaçlarını tam olarak karşılaması gerekir. Bu köpekler için tercih edeceğiniz mamaların kaliteli olması önemlidir. 3-4 aylık olduğunda günde 2 öğün, yetişkin bir köpek olduğunda günde 1 öğün mama verebilirsiniz.

Toy Poodle Havlar Mı: Toy Poodle, diğer minyatür köpeklerin aksine havlama eğilimi oldukça az olan bir köpektir. İlgi gördüğünde, özel alanına müdahale edilmediğinde, eşyalarına ve yemeğine dokunulmadığında havlamaz. Evde yalnız kalması, ilgisiz kalması, tehlike sezmesi halinde havlama eğilimi gösterecektir.

Toy Poodle Tüy Döker Mi: Bu köpeklerin tüy dökme eğilimleri oldukça azdır. Tüylerini düzenli olarak taramanız ve tıraş etmeniz halinde az tüy dökerler. Tüm köpekler gibi yılda 2 kez tüyleri dökülür. Eğer köpeğiniz fazla tüy döküyor ve derisinin belirli bölgelerindeki tüyler dökülüyorsa deri hastalıklarının habercisi olabilir.

Toy Poodle Ömrü Ne Kadar: Köpek ırklarına göre genelleme yapılan ömür süreleri olsa da köpeğin sağlık durumu, beslenme düzeni, yaşadığı ortam ömürlerinin uzun olmasını sağlar. Bu köpekler ortalama 15-18 yıl kadar yaşamaktadır.

Toy Poodle Ne Zaman Yıkanır: Toy Poodle özellikleri ve bakımı, evde yaşamak için oldukça uygun bir köpek olduğunu gösterir. Bu köpeklerin bakımını yaparken tüy bakımına ekstra dikkat etmelisiniz. Köpeğinizi yıkamak için 3-4 aylık olmasını bekleyin. Yavru köpeğinizi ayda 1 kez yıkayabilirsiniz. Yıkarken seçtiğiniz şampuanların mutlaka köpekler için özel üretilmiş olması gerekir. Derileri hassastır ve deri hastalıklarına yatkınlardır.

Toy Poodle kürkleri kabarık olmasına rağmen soğuğa dayanıklı bir köpek değildir. Kış aylarında üşüyeceği için 2 ayda bir yıkayabilirsiniz. Eğer köpeğiniz çok kirleniyorsa temizleme mendilleri ve kuru şampuanlarla bakımını yapabilirsiniz.

Toy Poodle Tıraş Edilir Mi: Toy Poodle tıraş edilen köpeklerden biridir. Fiziksel gelişimlerini tamamlayana kadar kürk yapıları tam olarak gelişmez. Kürkünü kıvrılması ve kalınlaşması ardından tıraş edilmeleri mümkündür.

Toy Poodle Yalnız Kalabilir Mi: Toy Poodle, tüm köpek ırkları gibi sahibine çok bağlıdır. Hassas, duygusal, ilgiyi çok seven bir köpektir. Bu köpekleri sahiplenecekseniz onlara ayıracak fazla zamanınız olmalıdır. Evde yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz ve yalnız kaldığında havlama, ağlama, küsme eğilimleri gösterir.

Toy Poodle köpekleri ilgisiz ve yalnız bıraktığınızda agresif tavırlar sergilemeye başlar. Dominant bir karakteri olduğu için sözünüzü dinlemez ve davranış bozukları ortaya çıkmaya başlar. Bu durumda köpeğinizi kontrol etmeniz, eğitim vermeniz daha zor olacaktır.

Toy Poodle Çocuklarla İletişimi: Bu köpekler oldukça uyumlu bir karaktere sahiptir. Çocuklarla ve diğer insanlarla iyi anlaşırlar. Ancak hareketli olmaları ve yavruyken ısırma eğilimlerinin olmasından dolayı çocuklarla baş başa bırakılması tavsiye edilmez. Temel itaat eğitimi aldığında ve sosyalleştiğinde çocuk bakımında yardımcı olacak kadar uyumlu bir yapısı olacaktır. Rehber köpeği olarak da yetiştirilen bu köpeklere iyi eğitim vererek çocuğunuzla oyun arkadaşı olmasını sağlayabilirsiniz.

Toy Poodle Evcillerle İletişimi: Diğer evcillerle orta düzeyde anlaşırlar. Bilinen karakter özellikleri olsa da küçük yaşlarda sosyalleşmesi diğer hayvanlara alışmasına yardımcı olabilir.

Toy Poodle Kaç Yavru Doğurur: Toy Poodle, küçük ırk bir köpek olduğu için ilk doğumunda 1-4 arası yavru verecektir. Köpeğiniz hamile kaldığında sağlıklı bir doğum yapması için bakımına dikkat etmelisiniz. Bu sürede daha hassas olacakları için yanından ayrılmamalı, onlara karşı daha ılımlı olmalısınız.

Toy Poodle Apartmanda Beslenir Mi: Karakter özellikleri bakımından birçok küçük köpek ırkına göre daha uyumlu bir mizacı vardır. Havlama eğilimi az olduğu için apartmanda rahatlıkla besleyebilirsiniz. Evde yalnız kaldığında ve tehlike sezdiğinde çok havlarlar.

Toy Poodle Ne Kadar Büyür: Bu köpekler 18 aylık olana kadar fiziksel gelişimlerini tamamlamazlar. 9 aylık olana kadar hızlı gelişir, 9 aydan sonra daha yavaş gelişirler. Ortalama 20-30 cm kadar büyümeleri mümkündür. Kiloları ortalama 3-6 arasında değişiklik gösterir.

Toy Poodle Isırır Mı: Yavruyken diğer köpeklerde olduğu gibi ısırma eğilimleri vardır. Temel eğitimlerini verdiğinizde ve sosyalleştirdiğinizde ısırmazlar.

Toy Poodle Satılık

Toy Poodle, geçmişten bu yana en popüler köpek ırklarından biridir. Bu nedenle genellikle Toy Poodle satılık ilanları verilir ve ücretsiz sahiplendirme ilanları oldukça azdır. Köpeklerin fiyatları, şeceresi, kürk yapısı, sağlık durumu gibi etkenlere göre değişiklik göstermektedir.

Toy Poodle satın almak istiyorsanız bu köpeklerin karakteri, eğitimi ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Küçük ırk bir köpektir ve hassas bir yapısı vardır. Bazı genetik hastalıklara yatkın olduğu için sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi ve beslenme düzenine dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Satılık Toy Poodle ilanlarını incelerken köpeklerin özellikleri ve bakımı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. İlanlar, köpeklerin yavru ve yetişkin olmasına göre kategorilere ayrılır. Bu köpekleri yavruyken sahiplenmeniz bakımının daha kolay olmasını sağlayacaktır. Toy Poodle, dominant ve inatçı bir köpektir.

Yetişkin bir köpek sahiplendiğinizde sahibine bağlı olması, almış olduğu itaat eğitimine göre davranacak olması, bakımının zor olmasına neden olabilir. Bu köpekler sahibini tanımaması ve saygı duymaması halinde başına buyruk hareket ederler. Davranışlarını kontrol etmekte zorlanabilir, bir süre agresif ve hırçın olacağı için bakım yaparken sorun yaşayabilirsiniz.

Satılık Toy Poodle İzmir, Ankara, İstanbul gibi birçok ilden alabileceğiniz şekilde yayınlanmaktadır. Sahipleneceğiniz köpekler hakkında bilgileri sahiplenmeniz gerekir. Bu köpeklerde diyabet, göz hastalıkları, kulak hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları görülme ihtimali yüksektir. Sahipleneceğiniz köpeklerin hastalığı varsa sağlık kontrollerine götürmeli, beslenme ve bakımını doğru şekilde yapmalısınız.

Toy Poodle, evde ve apartmanda yaşamak için uygun bir karaktere sahiptir. Minyatür boy olmasından dolayı hassas bir yapısı vardır. Fiziksel özellikleri ve karakter özelliklerinden dolayı sokak yaşamına uyum sağlamaları oldukça zordur. Sahibinden satılık Toy Poodle alacaksanız ona ayıracak zamanınız olmalı, bakımında zorlandığınızda mutlaka sahiplendirmelisiniz.

Küçük ırk köpeklerin tümü sahibine çok bağlı, ilgiyi seven ve yalnız kalmaktan hoşlanmayan köpeklerdir. Toy Poodle, davranış bozukluğu görülme ihtimali yüksek olan bir köpek ırklarından biridir. Sahiplenecek kişilerin ona karşı ılımlı olması ve yalnız bırakmamaya dikkat etmesi gerekir.

Bu köpekleri yalnız bıraktığınızda neşeli olmayacak, agresif ve hırçın tavırlar sergileyeceklerdir. Baskın bir karaktere sahip olduğu için sahibinin sözünü dinlemeyebilir. Stres yaşadığında psikolojik hastalıklar görülür ve fiziksel hastalıklarda olduğu gibi bu durum da ömürlerinin daha kısa olmasına neden olabilir.

Köpek sahiplenmeye karar verdiğinizde satılık Toy Poodle İstanbul ilanlarını inceleyebilirsiniz. Köpeğiniz eve geldiğinde uyum sağlaması zor olmayacaktır. Bu köpekler neşeli, uyumlu, hareketli köpeklerdir ve yabancı ortamlara girmekten çekinmezler.

Yavru Toy Poodle, 1 aylık olduktan sonra dişleri gelişeceği için genellikle anne sütünden kesildikten sonra sahiplendirilir. Yavru köpeğinizi katı mamalarla beslerken seçtiğiniz mamaların kalitesine ve yaşına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Yavruyken günde 3 öğün besleyebilir, 4-5 aylık olduktan sonra 2 öğün mama verebilirsiniz.

Evine geldiğinde alışması için öncelikle temel itaat eğitimi vermelisiniz. Çok zeki ve öğrenmeye açıktır. Bekçi köpeği, av köpeği, rehber köpeği olması için özel eğitimler verme şansınız vardır. Temel itaat eğitimi verirken sert komutlar vermemeli, sadece siz ilgilenmelisiniz.

Toy Poodle, aldığı komutlara kısa sürede karşılık verecektir. Tuvalet eğitimi, beslenme düzeni gibi eğitimlerini kolaylıkla verebilirsiniz. Daha önce köpek eğitimi konusunda deneyiminiz yoksa mutlaka yardım almalı ve bilgi sahibi olmalısınız. Bu köpekler sahibine saygı duymadığında davranışlarını kontrol etmek zordur.

Erken dönemde eğitim vererek karakterinin şekillenmesini sağlayabilirsiniz. Köpeklerin bilinen karakter özellikleri olsa da aldıkları eğitimler oldukça farklı karakterlere sahip olmasına neden olabilir. Toy Poodle, oldukça uyumlu ve sakin olabileceği gibi iyi bir eğitim almaması hırçın, agresif ve yönetilmesi zor olan bir köpek olabilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply