Dik ve sivri kulakları, sık ve uzun tüyleri aynı zamanda geriye doğru kıvrılan kuyruğu ile bazı kuzey ırkların toplandığı köpek grubu olan spitz, Dünya Köpek Fedarsyonu tarafından 5. grupta değerlendirilmekte. Avrupa spitzleri ve Asya spitzleri kategoriler yüzünden birçok cins sayılmakta. Spitz Ömrü Ne Kadar? Merak edilen detaylar içerikte yer alıyor.
Spitz Kaç Yaşına Kadar Yaşar
Bir köpeğin yaşam süresini birçok farklı neden etkiler o yüzden spitz ömrü ne kadar en çok merak edilen konudur. Spitz doğası gereği birçok hastalığı olan hayvandır bunun nedeni uygunsuz bakım sonucu gelişen hastalıklardır.
En sık karşılaşılan yaralanmalar, karaciğer ve kalp bozulması, eklem hastalıkları, bağırsak ya da pankreas iltihabı, iç ve dış organlarda tümörlerdir. Ortalama yaşam süreci 13 ila 15 yıl arasında değişmektedir.
Uzun yaşam sürebilmesi için sahiplerinin dikkat etmesi, ona daha fazla zaman ayırması ve oynaması etkilidir. Düzenli olarak veterinere giderek önleyici muayeneler uzun yıllar neşeli bir hayat sürmesine yardımcı olur.
Spitz Kaç Yaşına Kadar Büyür
Köpeğin yetişkin bir köpek haline gelebilmesi için ortalama 8 aylık sürece ihtiyaç vardır. Spitz ne kadar yaşar sorusuna düzenli bakım ve sağlıklı beslenme cevabı verilirken bu aynı zamanda sağlıklı büyüme süreci anlamını da taşır.
Köpeğin vücudu hızlı şekilde büyük en önemli değişiklikler yaşanır dolayısıyla düzgün gelişebilmesi için beslenmelerinde daha fazla kalsiyum gereklidir. Kas ve diğer vücut dokularını da hızla geliştirdiklerinden dolayı daha fazla proteine ihtiyaç duyar. Tam anlamıyla büyüme süreci 1 yaşına kadar devam eder. Bazı ırklarda süreç 2 yaşına kadar uzamaktadır.
Spitz Kaç Yaşında Çiftleşir
Köpekler cinsel olgunluğa farklı zamanlarda ulaşır bu yüzden dişiler için süreç 6 ay civarında başlar. Spitz kaç yaşına kadar yaşar ve ne zaman çiftleştirilmelidir. Sorularına kesin cevap arayanların yapması gereken veteriner hekim kontrolünde süreci yürütmektir.
Çiftleşme dönemi köpeklerde dişilerin kızgınlık dönemine girmesiyle başlar. Dolayısıyla çiftleşme zamanı ile ilgili herhangi bir zaman vermek söz konusu değildir. Çünkü mevsimlerden bağımsız olarak çiftleşebilirler.
Önemli olan dişinin kızgınlık dönemine girmesi ve erkeği kabul etmesidir. Dolayısıyla dişi ya da erkek olduğu fark etmeden zamanından önce çiftleştirilme gerçekleştirilmemelidir.
Yorum (Yok)