Papillon köpekler, tüylü ve uzun kulakları ile oldukça sevimli görünüme sahip küçük ırk köpek cinsidir. Bu köpeklerin karakter özellikleri sakin ve sessiz olduğu için apartman ya da ev yaşamına uygundur. Ancak köpeğinizin sağlıklı olması için dikkat etmeniz gereken noktaların olması kaçınılmazdır. Papillon ömrü ne kadar; bu köpekler normal köpek ırklarının geneline göre daha uzun süre yaşar. Bakımının kolay olması ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması durumunda köpeğiniz 15 yıla kadar yaşayacaktır.
Papillon Kaç Yaşına Kadar Yaşar?
Papillon köpekler özel tüyleri nedeni ile mutlaka tüy bakımı gerektirir. Bunun yanında köpeğinizin sağlık için bazı bakımlarının yapılması gerekir. Örneğin köpeğinizin tahılsız ve düşük kalorili mamalar ile beslenmesi istenen durumdur ve bu mamalar ile beslendiğinde, mide ya da bağırsak problemleri yaşamaz.
Papillon Ömrü Ne Kadar? Bu köpek ırkı 13 ila 15 yıl arasında yaşar. Ancak köpeğinizin sahip olduğu genetik faktörler ya da çevresel etkenlerden etkilenmesi beklenen bir durumdur. Ortalama olarak belirlenmiş bu sayı az ya da daha çok olabilir.
Papillon Kaç Yaşına Kadar Büyür?
Papillon köpekler yavruluklarından itibaren büyümeye başlarlar. İlk 1 buçuk yıl içerisinde büyümelerini tamamlayarak 20 – 28 cm arasında bir uzunluğa sahip olurlar. Ayrıca bu köpekler yetişkinlik dönemlerinde ortalama olarak 3 ila 5 kilo arasında olabilirler.
Papillon ne kadar yaşar; köpeğiniz yavruluk ve gelişme dönemi dahil ortalama olarak 14 yıl yaşayacaktır. Köpeğinizin sağlıklı bir hayat yaşaması için ona sunduğunuz koşullar son derece önemlidir.
Papillon Kaç Yaşında Çiftleşir?
Köpeğinizi çiftleştirmek istiyorsanız ilk olarak köpeğinizin 1 buçuk yaşından büyük olmasına dikkat etmelisiniz. Papillon Ömrü Ne Kadar? Erken çiftleştirilen köpeklerde bazı sağlık sorunlarının görülmesi beklenmektedir.
Bunun yanında köpeğinizi çiftleştirmeden önce kızgınlık dönemine girdiğinden emin olmanız gerekir. Köpeğinizin kızgınlık dönemine girdiğini anlamak için cinsel organının şişmesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca köpeğiniz kızgınlık döneminde iken havlama, kendini başka yerlere sürtme ya da kendisini gereğinden fazla sevdirme gibi davranışlar gösterebilir.
Köpeğiniz kızgınlık dönemine girdikten sonraki birkaç gün içerisinde çiftleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Yorum (Yok)