Labrador Ömrü Ne Kadar - Süs Köpeği , Süs Köpeği Fiyatları , Köpek Fiyatları , Satılık Yavru Köpek

Labrador Ömrü Ne Kadar

Genellikle narkotik ve görme engelliler için rehber köpek olarak görev yapan labrador cinsi Terrier ırkı, ilk olarak Kanada’da Labrador’da yetiştirildiğinden dolayı aynı adı taşımaktadır. Labrador Ömrü Ne Kadar? Merak edilenlerin tümü içerikte!

Labrador Kaç Yaşına Kadar Yaşar

Sağlığı kalça displazisi, epilepsi ve progresif retinal atrofi gibi durumlardan etkilenmesine rağmen Labrador ömrü ne kadar sorusunun net cevabı 12 yıl olarak verilmektedir.

Daha kısa yaşam sürmesine neden olan en önemli unsur kanserdir aynı zamanda obezite de labrador cinsi köpeklerde en çok rastlanan hastalıklardandır. Ortalama ömrü 11 yıl 1 ay olarak yapılan çalışmalarla ortaya konulmaktadır ancak bu süreç 12 yıl 8 aya kadar çıkmaktadır.

Daha uzun süre yaşayabilmesi için iyi beslenmesi gerek. İstatistikler kısırlaştırılan dişilerin çok daha uzun yaşadığını göstermektedir. Kalıtsal sağlık problemleri yüzünden yüksek risk grubunda bulunan Labrador cinsi, kaliteli bir yaşam ile beklentilerin üzerinde bir ömür geçirmektedir.

Labrador Kaç Yaşına Kadar Büyür

Amerikan Kennel Kulübü tarafından yapılan araştırmaya göre standart yetişkin bir erkek Labrador 22 ila 24 santim boyundadır. 65 ila 80 kilo ağırlığındadır. Dişi Labrador 21 ila 23 santim arasında boya sahiptir. Kilo ağırlığı 55 ila 70 arasında değişir.

Labrador ne kadar yaşar bakımı ile alakalıdır. Ancak kas gelişimleri 2 yaşına kadar sürer. 12 ile 18 aylık olduklarında tam boylarına ulaşmaktadır. Yavru labradorların sağlıklı büyümesi doğru beslenme ile direk alakalıdır. Bundan dolayı yetersiz beslenen yavrular büyüyemez. Ve ciddi bir hastalık riski taşır.

Düzenli ve koruyucu bakım köpeğin uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürmesine destek olur. Takviye aşılar ve parazit tedavileri birçok hastalığı ve enfeksiyonu önler.

Labrador Kaç Yaşında Çiftleşir

Labrador kaç yaşına kadar yaşar? Öncelikli olarak köpeğin sağlığı ve fizyolojik olguları hakkında veteriner hekime başvurmanız gerek. Dişi köpekler genellikle ilk yıl iki kez çiftleşme periyoduna girer. Kızgınlık dönemi adı verilen süreç erkeklerde yoktur. Erkek köpek her zaman çiftleşmeye hazırdır.

Çiftleşmeyi takip eden 59 ile 63 günlerde dişi köpeklerde doğum şekillenmektedir. Ve 20 ila 25 gün sonra ultrasonik muayene ile gebelik belli olur.

Yorum (Yok)

Leave a Reply