Alaskan Malamute yani halk arasında bilinen adıyla Alaska kurdu işçi bir köpektir. Kaslı bir vücut yapısı vardır ve bundan dolayı kurda benzer, Alaskan Malamute 2010 yılında Alaska eyalet köpeği seçildi.
Geçmişte Eskimolardan olan Malamutular tarafından kızak çekmekte kullanılan Alaskan Malamute çocuklara karşı sevecen davranışlarından dolayı evlerde beslenmeye başlandı.
Alaskan Malamute Kaç Yaşına Kadar Yaşar
Genellikle Sibirya kurdu ile karıştırılan Alaskan Malamute, soğuk havalara karşı en dayanıklı köpek ırklarındandır. Alaskan Malamute ömrü ne kadar sorusunu cevaplamak için iyi bir bakım gerektiğini bilmek önem kazanır, ortalama yaşam süresi 8 ila 10 yıl arasında değişmektedir.
Sahibine karşı her zaman sadakatli davranan köpek cinsi, yaşı ilerledikçe daha uysal hale gelir. Sağlıklı köpek türleri arasındadır ancak özellikle kalça displazisine karşı düzenli olarak veteriner kontrolünde olmaları gerekir.
Kıkırdakların da küçülmeye neden olan gelişimsel problemler yaşamaları söz konusudur doğru beslenmesi ve bakımı sayesinde sağlıklı yaşar.
Alaskan Malamute Kaç Yaşına Kadar Büyür
Boyunun uzaması doğduktan ortalama 2 ila 3 hafta sonra ağır ağır başlayan Alaskan Malamute, 3 aydan sonra daha hızlı uzar.
Büyümesi dışında Alaskan Malamute kaç yaşına kadar yaşar sorusuna net cevap alabilmek için vitaminler kullanmak, kemik suyunu yemeklerine karıştırmak ve veteriner hekim tarafından uygun görülen mama ile beslemek gerekir.
1 yaşından sonra gerek büyümesi gerekse uzaması yavaşlamaya başlar, yetişkin erkeklerin boyu 61 ile 68 cm, dişi Alaskan Malamute boyu 56 ile 61 cm’dir. İdeal kilosu erkeklerde 36 ile 43 kg arasında değişirken dişilerde ağırlık 32 ile 38 kilogramdır.
Alaskan Malamute Kaç Yaşında Çiftleşir
Alaskan Malamute ırkının sağlıklı yavrular dünyaya getirebilmesi için 18 ayını tamamlaması gerekir. 18 aylık olana kadar gelişim süreci devam ettiğinden dolayı çiftleştirilmesi tavsiye edilmez.
Alaskan Malamute ne kadar yaşar sorusu ile paralel olan ne zaman çiftleşir sorusuna net cevap verebilmek için kesinlikle 18 ayı beklemek uygundur. Hem annenin hem de yavruların doğum sonrası sağlıklı kalabilmesi için zamana dikkat etmek son derece önem kazanır.
Yorum (Yok)