Satılık Akbaş Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Akbaş

Akbaş

Türkiye kökenli, çoğunlukla Sivrihisar, Emirdağ, Eskişehir başta olmakla beraber, çok ender de olsa Polatlı/Haymana arasında rastlanan Akbaş; tamamıyla beyaz kürke sahip, korumacı bir köpek ırkıdır.

Akbaş Fiyat

Bağımsızlığı ve dikkat özelliğiyle ön plana çıkan, çok zeki bu cins, kendi kendini yönetme özelliğine sahiptir. Her ne kadar eğitilmeleri kolay gibi görünse de her köpek ırkında olduğu gibi, eğitimlerinin de bazı zorluk dereceleri bulunur.

Çiftlik hayvanlarını korumak amacıyla yetiştirilen bu tür, fiyat bakımından değişkenlik gösterir. Yetişkin ya da yavru fiyatlarını; safkan olup olmadığı, yaşı, cinsi, sağlıklı olup olmadığı, nereden geldiği gibi birçok faktör etkileyecektir.

  • Yavrular ortalama 0 ila 6 yaş arasında 2000 TL ile 2500 TL arasında değişen bir fiyat aralığına sahiptir.
  • Yetişkinler ise 6 aylık olduklarında 3000 TL ile 4000 TL arasında alıcı buluyor.

Safkan olanların ayırt edilebilmesi için, köpeklerin kemik yapılarının incelemesi gerekir. Aynı zamanda farklı beyaz tüylü köpekler yanında, melez ve albino hastalığı olan beyaz tüylü köpekler arasından ayırt edilebilmeleri için kafa yapısı ve genel görünümü de önemli detayları saklıyor.

Akbaş

Akbaş Yavru

Nadir bulunan beyaz Türk besi köpeği olan Akbaş yavruları, koyun ve keçileri; kurt, çakal, ayı gibi yırtıcılardan korumak için yetiştirilir. Görülmeye ve beslemeye değer olan yavrular, duygulu gözlerle kabarık ve beyaz tüylere sahiptir.

Her ne kadar büyük cüsseli köpek sınıfına girseler de harika aile hayvanları olabilirler. Çocuklara karşı nazik doğalarıyla tanınırlar. Yavrular akıllı ve eğitilmesi kolaydır. Daha çok kırsal kesimde çalışan köpek olarak kullanılsalar da aile köpeği de olabilirler.

Bağımsızlıklarına oldukça düşkün olan yavrular, insanlara yakın olmaktan hoşlanıyorlar. Koruma iç güdüleri oldukça gelişmiştir ve savunmasız gördükleri canlılara karşı zarar vermekten kaçınırlar.

Akbaş Özellikleri

Anadolu’ya özgü bir köpek cinsi olan Akbaş gerek görünümleri gerekse karakterleri ve diğer özellikleriyle oldukça nadir köpeklerdir.

Görünüm özellikleri;

  • Büyük cins köpeklerdir ancak uzun ve zayıf bacaklıdır.
  • Erkekleri ve dişileri arasında gözle görülür en büyük fark; dişilerin daha küçük kafa yapısına sahip olması ve daha hafif olmalarıdır.
  • Uzun ve kemerli görünüşe sahip, güçlü boyun yapısına sahiptirler.
  • Köpek cinsi her zaman beyaz renklidir ancak bazı cinslerinde kirli beyaz görünümü veren grilik bulunabilir.
  • Arka bacakları derin ve kaslıdır.

Karakter özellikleri;

  • Sadakati, zekası ve nazik doğasıyla tanınan, heybetli bir beyaz köpek ırkıdır.
  • Çok sosyal ve oyuncu hayvanlar olabildiklerinden, çocuklu aileler ve diğer evcil hayvanlar için mükemmeldir. Ancak diğer hayvanlarla ve insanlarla daha iyi etkileşime girebilmesi için, erken sosyalleştirilmesi gerekir.
  • Mükemmel çalışan köpeklerdir ve çiftçiler tarafından, hayvanlarını yırtıcılardan korumak için kullanılır.
  • Bağımsız ve inatçı olabildikleri için, ilk kez köpek sahipleri için önerilmezler.
  • Heybetli görünürler ancak, oldukça nazik ve sevecen yapıya sahiptirler.
  • Ayrılık kaygısı yaşamazlar ve doğalarından dolayı, mükemmel bekçi köpeği olabilirler.

Eğitilebilir özellikleri;

Alışılmadık karakter özelliklerinin bir harmanı olan Akbaş köpek cinsi, bağımsız olmasına rağmen, sahibini memnun etmek için çalışır. Çok zeki bir hayvan olması dolayısıyla, eğitimi daha kolaydır.

Fiziksel ve duygusal anlamda olgunlaşması biraz zaman alabilir. Ev ortamında bulunduğunda; tutarlı bir rutini olmalı, bahçe ya da alternatif düzenli yürüyüşler yaptırılmalıdır.

Büyük cüsseli bir köpek olduğu için, çoğunlukla apartman dairesine uygun değildir. Bu yüzden çoğunlukla büyük bahçeli ya da çiftlik tipi mekanlarda yaşaması çok daha uygun olacaktır.

Egzersiz ve aktiviteler;

Bu cins köpekler, günlük ortalama 1 saatlik yürüyüş yapmaya ihtiyaç duyar. Özellikle açık havada geniş alanda olması tercih nedenidir. Kapalı kalmak, bu cins köpekleri hem sıkabilir hem de yıkıcı davranışlar göstermesine neden olabilir.

Fiziki özellikleri;

  • Cinsin ortalama yaşam süresi 10 ila 12 yıl arasında değişir.
  • Erkek cinslerde 71 cm ile 86 cm boy, dişilerde 69 cm ile 81 cm boy ölçüsü bulunur.
  • Dişiler 41 kg civarında olurken, erkekler 41 kg ile 74 kg arasında değişkenlik gösterir.
  • Çiftleşme zamanında kızgınlık 9 ila 13 gün sürer. 58 ila 63 günlük gebelik süreleri vardır. Ortalama 8 ila 9 yavru dünyaya getirebilirler.

Beslenme özellikleri;

  • Tipik olarak telaşlı yiyiciler değildir ve genellikle önlerine konulan her şeyi yiyebilirler.
  • Çok fazla egzersize ihtiyaç duyduklarından, protein içeriği yüksek olan besinler tüketmelidir.
  • Ancak aşırı beslenmemesine dikkat edilmelidir. Aşırı beslenmek, kilo almaya meyilli yapıya sahip olduklarından, şişmanlamasına neden olacaktır.
  • Çok fazla ikram yiyeceği verilmemelidir. Tüm köpek cinslerinde olduğu gibi, yavru dönemden yetişkinlik dönemine kadar beslenme alışkanlığı değişecektir.

Sağlık özellikleri;

Her köpek ırkında olduğu gibi her ne kadar sağlıklı cins olsalar da hastalığa yatkın haller de vardır. Düzenli bakım ve veteriner kontrolünden geçmeleri gerekir. Çoğunlukla kalça displazisi, hipotiroidizm, midede şişkinlik ve genişletilmiş kardiyomiyopati gibi hastalıklara yatkındır.

Tüy, tırnak, diş ve kulak bakımı özellikleri;

  • Bu köpek ırkı koruyucu köpeklerdir. Beyaz tüyleriyle tanınırlar. Bu da onları bir hayvan sürüsünde öne çıkarır.
  • Uzun tüyleri ve tırnakları ile bilinirler. Sağlıklı saç ve tırnakları korumak için, köpeklerin düzenli olarak fırçalanması ve birkaç haftada bir tırnaklarının kesilmesi gerekir.
  • Kulakları günlük olarak zararlılara karşı kontrol edilmeli ve veterinerin önerdiği şekilde temizlenmelidir.
  • Çoğu köpek diş sorunlarına meyillidir ve bu yüzden veterinerin önerdiği şekilde, köpeğin dişleri fırçalanmalıdır.

Orta uzunlukta olan tüyler çift katlıdır. Orta derecede tüy dökerler. Aşırı hava koşullarına uygun değillerdir. Yaz aylarında çok fazla tüy dökerler.

Akbaş Sahiplenme

Koruyucu köpek grubuna giren bu köpek ırkı, nazik ve duygusal mizacıyla tanınır. Türkiye’de yetiştirilen ve besi hayvanlarının koruyucusu olarak kullanılan bu köpekler; çok sadıktır ve ailelerine, mülklerine karşı koruyucudur.

Çocuklu aileler ve diğer hayvanlar için harika evcil hayvan olabilirler. Ancak bunun için erken sosyalleştirilmeleri gerekir. Evlat edinme, sadık koruyucu evcil bir hayvan arayanlar için harika seçeneklerdir.

Bu cinsi sahiplenmek için;

  • com köpek ilanlarını inceleyebilirsiniz.
  • İlanlarda köpeklerin yaşı, sağlık durumu, aşıları, eğitimli olup olmadıkları, nereden oldukları gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Gerekli durumlarda köpek sahibinden görüntülü bir konuşma talep edebilirsiniz.

Köpeği sahiplenmekle ilgileniyorsanız, araştırmanızı yaptığınızdan ve saygın bir yetiştiriciden bulduğunuzdan emin olmalısınız. Sitemiz üzerinden yapacağınız araştırmada, istediğiniz yetişkin ya da yavru için, teklif yapabilirsiniz.

Sahiplenme işlemini gerçekleştirirken; muhakkak kendi bulunduğunuz lokasyona yakın ilanları inceleyerek, tercih edeceğiniz yetişkin ya da yavru köpeğin, daha sağlıklı koşullarda elinize geçmesini sağlayabilirsiniz.

Satılık Akbaş

Beyaz tüylü, nazik mizacı, zeki ve çevik yapılarıyla bilinen Akbaş köpek ırkı; çiftlik hayvanlarını koruma yetenekleri için yetiştirilir. Bu özellikleri onları, mükemmel bekçi köpekleri yapar.

Bu cins köpekleri, besi hayvanlarını; çakal, kurt gibi yırtıcı hayvanlardan korumak için yetiştirilir ve çoğunlukla bu köpekleri yetiştiren çiftliklerde bulunur. Ancak internet üzerinden satışı da yapılabilir.

Satın alma işlemlerini gerçekleştirirken;

  • Köpeğin; yaşı, aşıları, sağlık durumu, cinsi, soy ağacı gibi her türlü bilgisine ulaşabiliyor olmanız gerekir.
  • Muhakkak köpeğin birden fazla fotoğrafının olduğu ilanları incelemelisiniz.
  • Mümkün olduğunca, görüntülü şekilde köpeği görme olanağı bulunan ilanları tercih etmelisiniz.
  • Özellikle kendi yaşadığınız bölgeye daha yakın olan ilanları tercih ederek, köpeğinizin daha rahat koşullarda size ulaşmasını sağlayacak ilanları bulmalısınız.

Ancak satın alma işlemlerini her siteden yapmanız güvenilir olmayacaktır. Bu yüzden güvenilirliğini her hizmetiyle kanıtlamış, güvenilir ilanların bulunduğu kopekyavrusu.com sitesini tercih edebilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply