Satılık West Highland Fiyat ve İlanları 2022 Yavru West Highland

West Highland

İskoçya (Scotland) köpeği olarak da bilinen bu ırk; Batı Highland beyaz terriyer cinsi, Westie, İskoç beyaz teriyeri gibi isimler ile de bilinirler. West Highland köpeklerin, küçük köpek ırklarından olduklarını söylemek mümkün olacaktır.

Britanya Adalarında yaşayan bazı insanlar, o bölgelerde bulunan tahıl mahsulleri olan depolarda sıklık ile yağmalama sorunundan dertleniyorlardı. Yağma yapan ve hastalık saçan kemirgenler sorununa bir çözüm arayışına girdiler. Ve bu küçük hayvanları bulmaları, avlamaları için bu konuda birer usta olarak isimleri duyulan terrier cinsi köpek grubundan faydalanmak istediler. Ev, tahıl ambarları, çiftlikler gibi mekanların; fare, samur gibi çeşitli kemirgenlerden korunması açısından; aslen köken olarak İskoçya’ya ait olan West Highland köpeklerin, sırf bu sıkıntı sebebi ile yetiştirilmesi sağlanıldı. Daha sonraki yıllarda çok net olmamak ile birlikte o dönemin Fransız Kralı’na hediye edilmesi ile birlikte de dünyaya yayıldıkları düşünülmektedir.

West Highland

Kürk renkleri buğday rengine sahipti. Ancak avcılık ile uğraşan bazı insanlar tarafından bu köpek ırkları, tilki zannedilerek öldürüldüler. Durumun fark edilmesi sonucunda ise oldukça hüzün yaşanmıştı. Tekrar bu gibi olası kazaların önüne geçmek için ve nesillerinin korunmasını sağlamak için ise hemen çalışmalara başlanıldı. West Highland köpeklerin beyaz renkte tüylere sahip olmaları sağlanıldı. 19.yy itibari ile bu köpek ırk çeşidinde, beyaz tüy rengine sahip olanlar bir hayli çoğalmış oldu. Bu köpek ırkları ise Roseneath, Pooltalloch, white scottish, Little Skye, cairn gibi farklı isimler verilerek tanınmaya başlanıldı. Ancak bunca farklı isme sahip olmaları neticesinde rahatsızlık duyularak tek bir isim ile anılmaya başlanılması sağlanıldı. Ve isimleri West Highland White Terrier olarak net bir hal aldı.

18.yy sonlarında İskoç köpek şovlarına katılmaları sağlanıldı ve ilk kez tanıtımı sağlanıldı. 19.yy başlarında ise tanınarak resmi olarak ırk standartları belirlenmiş oldu. Böylece tanınma çalışmaları neticesinde de şuan West Highland, dünya çapında bilinen ve insanların hobi olarak beslediği en iyi arkadaşları arasında yer almış oldu.

West Highland Fiyat

West Highland, kucak köpek ırkları arasında sayılmaktadır. Sevimli ve sempatik yapısı; beyaz tüyleri ile kendisi ile dost olmak isteyeceğiniz cinsler arasındadır. Haliyle gerek karakter gerek fiziksel yapısı olsun; bu durum fiyat hususunu etkilemektedir. Fiyat konusunu etkileyen diğer etmenler ise;

  • Köpek dostunun şeceresi ve soyu
  • Yaş durumları
  • Cinsiyetleri
  • Sağlık konuları ve bu hususta yapılan bakımları
  • Tüy bakımları
  • Besin giderleri
  • Varlığının sürmesine vesile olan şahıs ya da alanlar

Gibi durumlar belirlemektedir. Bu itibar ile West Highland köpek fiyatları için, 2022 yılına göre 5.000 ile 10.000 TL arasında bir rakam üzere olduklarını söylemek mümkün olabilir. Bu fiyatlar piyasa genelince ortalama bir fiyat olup; bahsedildiği üzere sahiplendirme yapan alana ya da şahsa göre de değişmektedir.

West Highland Yavru

West Highland, oldukça sempatik ve sevecen köpekler arasında yer alırlar. Küçük yapılarına rağmen güçlü ve yetenekli köpekler oldukları söylenebilir. Üstelik yine küçük boyutlarda olmasına rağmen, kürk yapıları itibari ile çok fazla üşümezler ve soğuk havalara karşı duyarlı değillerdir. Tüm bu durumlara rağmen her yavru düzeyde canlı bakımında daha dikkatli davranmak elzem olacaktır. Bu sebep ile özellikle yemek hususunda dikkat etmek gerekir.

  • West Highland, kaslı ve güçlü bir bedene sahip köpeklerdir. Onların gelişimlerini desteklemek açısından ırk statüsüne uygun olacak besinler ve mamaları tercih ederek, sağlıklarına yardımcı olmanız doğru olur.
  • Hayvan dostunuzun durumuna göre kaliteli içeriklere sahip ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Alerjen durumlarını da göz önünde bulundurarak, köpek dostunuzun ırkına, yaş ve boy-kilo oranına göre besinler tercih edin.
  • Hayvan dostunuzun öğünlerini, veteriner hekiminizin köpek ırkına ve gelişimine yönelik tavsiyesi üzere belirli ölçekler ile vermeniz gerekmektedir. Bu besinleri ise gün içerisine dağıtarak belirli aralıklar ve rutin ile vermeniz; yemek ihtiyacını karşılamasının yanı sıra onlar için bir eğitim durumu da olacaktır. Dolayısı ile yemek vaktini köpeğinizin bilmesi sağlanarak, sabırla beklemesine olanak sunarsınız.

Yavru oldukları dönemden itibaren eğitim verilmesi, her canlıda olduğu gibi West Highland köpekler içinde son derece önem arz eder. Özellikle eğitimde tuvalet hususu elzem konuların başını çekmektedir. Tuvalet hususunda önce pedler ile sonra kum ya da dışarı çıkarma yöntemi ile hayvan dostunuzun alışmasını sağlamalısınız. Eğitim hususunda son derece sabırlı olmanız, her yanlışı cezalandırmamanız ama her doğru davranışı pekiştirmek açısından ödül ile tasdik etmeniz gerekecektir. Bu sayede belirli sürenin sonunda iyi bir eğitim kazandırılmış köpek dostuna sahip olarak; yetişkin düzeye eriştiklerinde tam anlamı ile bir dost elde etmiş olacaksınız.

West Highland Özellikleri

West Highland köpeklerin fiziksel özelliklerine değinilecek olur ise;

  • Bu sevecen köpeklerin küçük köpekler oldukları söylenecektir. Boy yapıları erişkin düzeye ulaşmaları ile birlikte en çok 30 cm kadar olabilmektedir. Maksimum olarak ağırlıkları ise 10 kg kadar olabilir. Güzel bir bakım olması halinde bu köpek ırkı 12- 16 yıla kadar yaşam sürme şansına sahip olacaktır.
  • Bedenleri her ne kadar küçük yapılarda olsa dahi, bu köpeklerin dayanıklı ve şaşırtıcı derecede güçlü yapıda oldukları söylenebilir. Kaslı bedenleri, derin göğüs yapısı ile birleşerek hoş bir duruş sahibi olurlar.
  • Badem gözleri, derin bir yapıdadır. Ve genel olarak koyu kahverengi tonlarda görülür. Keskin bakışları ve parlak gözleri ile insanların gönüllerini fethetmeye aday sevecen dostlardır.
  • Kürk renkleri genel olarak beyazdır. West Highland tüyleri, çift katmanlı olup; alt kısmı yumuşacık, düz ve yoğun durumdadır. Üst kısım ise daha sert yapılarda görülür. Bu sayede zorlu hava şartlarından korunmaları söz konusu olmuştur. Ancak buna rağmen tüy yapısı normal boyutlarda iken kabarık şekilde durmaz. Çok uzaması halinde belki kabarık durma durumu görülecektir.
  • West Highland White Terrier, tüy renkleri adından da anlaşılacağı üzere beyaz renklere sahiptir. Bu ırk standardına göre ise tüy renklerinin sadece beyaz olması gerekmektedir. Dolayısı ile başka renk ya da tonlara sahip tüyleri olan köpek ırklarının bu köpeklerden sayılması standartlara göre söz konusu değildir.

West Highland köpeklerin karakter özelliklerine değinmek gerekir ise;

  • Eskiden avcılık için özel olarak yetiştirilmiş bu köpek ırkı, sahip oldukları yetileri korumakta olup; hızlı yapıda ve oldukça çevik köpeklerdir. Çalışkan yapıları sayesinde, özellikle geçmişte insanların en büyük yardımcıları olmuşlardır.
  • Sevdikleri ile boğuşmayı, atlamayı, koşuşturmayı çok severler. Tam bir oyuncu köpeklerdir. Çok iyi birer avcıdır. Bu sebeple özellikle hareket eden her hususun peşinde West Highland köpeğinizi görmeniz; ev ortamında sürekli sağda solda koşturmaları gibi manzaralar bu köpek ırkının özellikleri arasında yer alacaktır.
  • Egzersiz ihtiyaçları fazladır. Bunu uzun yürüyüşler yaparak karşılayabileceğiniz gibi, ev ortamında iyi bir oyun durumu ile de karşılamanız mümkün olur.
  • West Highland, itaatkar ve sahibine sadık köpeklerdir. Sevilmekten aşırı hoşlanırlar bu sebeple de aşırı mutlu olacaklardır. Sadece sevgi almayı değil sevgilerini sunmayı da çok iyi başarırlar.
  • Yalnız kalmaktan nefret eden arkadaş canlısı köpek ırkıdır. Dolayısı ile uzun süreli yalnızlık durumları bu köpek dostunun psikolojilerini etkileyerek mutsuzluğa iter. Çoğunlukla diğer canlılar ile arası iyi olması ve iyi geçinebilmesi sebebi ile yanına arkadaş almanız da bu köpek dostunuzun mutlu olabilmesine bir adım olabilecektir. Çocuk bireylerle de araları oldukça iyidir ve onlarla da hoş vakit geçirebilir yapıya sahiplerdir.
  • Yabancı insanlara karşı ilk etapta mesafeli ve soğuk davranışlarda bulunurlar. Bu onların tedbirli davranış hali olarak karşınıza çıkar.
  • Kavgadan hoşlanmayan köpekler olsa da bazen kavga başlattıkları görülebilmektedir. Ya da herhangi tehdit durumunda geri adım atmaları söz konusu olmaz ve karşılık vermekten de geri durmazlar. Bu anlamda tam olarak terrier köpek grubuna dahil olduklarını söylemek mümkündür.
  • Ev ve apartman hayatı için uyumlu birer köpek oldukları söylenebilir. Ancak bu hususta tek dikkat etmek gereken şeyin, yeterli egzersiz ihtiyaçlarının karşılanmış olması durumudur.
  • Dayanıklı yapısı ve kürkü sayesinde, soğuk ya da sıcak hava şartlarına karşı duyarlı değillerdir. Dolayısı ile her ne kadar küçük yapıda da olsalar, sürekli onları korumanıza gerek bırakmazlar. Bu sebep ile dış alanlarda yaşamaları mümkün olabilir ancak yapı itibari ile mümkün olduğunca ev ortamında kalmaları daha doğru olacaktır. Kulübede yaşam her ne kadar hava şartlarına dayanıklı olsalar da bu köpek ırkı için önerilen bir durum değildir.
  • Kazma eşeleme gibi işlemlere bayılırlar.

West Highland Sahiplenme

West Highland sahiplenmek düşüncesinde iseniz, belirli maliyetler vererek bu sevimli dosta sahip olmanız mümkün olacaktır. Ayrıca ücretsiz sahiplendirme yapan şahıs ya da kurumlar ile de hayvan dostu edinmeniz de mümkün kılınır. Her iki durumda da dikkat etmenizi gerektiren bazı mevzular olacaktır. Bunlara değinmek gerekir ise;

  • Hayvan dostunuzun sağlık konusu sizin için en önemli mevzu olacaktır. Hayvan dostunuzun içinde bulundukları yaş aralığına göre yapılması gereken farklı sağlık bakımları olacaktır. 45 günlük olması itibari ile aşı uygulamaları başlanılır ve yaptırılan uygulamalar karnelerine işlenir. Dolayısı ile rutin veteriner hekim bakımlarının, aşı ve parazit uygulanmalarının (yaş aralığına göre) yaptırılmış olduğundan emin olmalısınız.
  • Sağlık hususunda yaptırılan işlemlerin (aşı konusu), karnelerine işlenmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Mümkün olduğunca sahiplenmek istediğiniz West Highland köpek dostunuzun, yaşadığı alan ve ortamı görmeli, kontrol sağlamalısınız. Bu durum, dostunuzun sağlıklı olup olmaması konusunda size yardımcı olacak bir mevzudur.
  • Satış yapan alanın, bu hususta izin belgeleri var mıdır, kontrol etmelisiniz.
  • Satış ya da ücretsiz sahiplendirme yapan yer ya da şahısların; güvenilir olmalarına ve mümkün ise önceki müşterilerin yorumlarına dikkat etmelisiniz.

Tüm bu durumlar neticesinde, yüreğinize siner ise de; bu sevimli ve sevecen dostu almak için hiç vakit kaybetmemelisiniz. Dostlarınız evlerine ilk geldiklerinde, onların evlerini keşfetmeleri ve alışmaları için ise zaman tanıyın.

Satılık West Highland

West Highland köpek dostuna, ilanlar ya da bizzat satış yapan alanlar ile ulaşmanız mümkün olacaktır. Hayvan dostunu alırken; basit bir hevesle değil sorumluluk bilinci ile canlı bir birey aldığınızı unutmayın. Çünkü hayvan barınakları, hevesle alınıp kendisinden bıkılmış; dolayısı ile ailesinden ayrılmanın getirinden de mutsuzluğu ve terk edilmiş duyguyu yaşayan köpekler ile doludur. Mümkün olduğunca ise satın almak yerine sahiplenme yapmanız daha doğru olacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply