Satılık Belçika Kurdu ( Malinois ) Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Belçika Malinois

Belçika Kurdu

Belçika Kurdu; Malinois ismi ya da çoban köpekleri olarak kullanıldıkları için, Belçikalı Çoban Köpekleri olarak da bilinen bir köpek ırkıdır. İyi bir bekçi ve koruma kollama köpeği oldukları için bu tarz görevler için de kullanılmışlardır.

18.yy sonlarına doğru yapılan köpek şovları neticesinde, adını duyurmuşlardır. Ancak o dönemde Belçika’yı temsil edecek bir köpek ırkı aranıyordu ve bu ırkın tam olarak temsil yeteneğine sahip olup olmadığı konusunda şüpheler vardı. Daha sonra Malines şehri çevresinde bu ırkın, kısa tüylü olan çeşitlerinin yetiştirilmesi sağlandı. Böylelikle Malinios ismi ile anılan bu ırk popülerlik kazanmış oldu.

Araya II. Dünya Savaşı girmesi ile tüm canlı soyları tehlikeye girmişti. Belçika Kurdu cinsinde de kayıplar yaşansa da 1960’lı yıllar sonrası itibari ile tekrar üretimleri sağlandı.

Oldukça iyi bir koku alma yetisine sahip olan Belçika Kurdu, çeşitli görevlerde kullanılmışlardır. Dünya genelinde polis köpekleri ve silahlı kuvvetlerde görevler almışlardır. Özellikle de; patlayıcı maddeler, narkotik, arama kurtarma, kolluk kuvvetleri, şüpheli takibi gibi işlerde son derece yeteneklidir.

Belçika Kurdu

Satılık Belçika Kurdu

Belçika Kurdu satın almak ve sahiplenmek diliyorsanız, öncelikli olarak size uygun bir köpek olup olmadığı konusunu iyi incelemeniz gerekmektedir. Sonrasında ise, ilan sayfamızı inceleyerek kendinize uygun bir köpek bulabilirsiniz. Bu anlamda size, bu köpek ırkı için birtakım özelliklerinden bahsetmek ve tanımanızı sağlamak doğru olur.

Fiziksel özellikleri olarak:

  • Orta-büyük yapılarda bir köpek ırkıdır. Boyları yetişkin oldukları zamanlar da en çok 65 cm kadar olabilirken bu duruma eşlik eden ağırlıkları ise yine en çok 30 kg kadar olabilmektedir.
  • Sahip oldukları her zaman dik duran kulakları, onlara uyanık bir duruş sağlamaktadır. Güçlü iskelet sistemi ve iri kemikli bir yapıdadır. Dik ve kaslı duruşta bir vücuda sahiptir. Bu fiziksel görünümlerine cesur ve kendinden emin karakter yapısı eklendiğinde ise heybetli ve korkusuz bir görünüm sunarlar.
  • Kürk yapısı çift katmanlıdır. Ancak kısa ve sert yapıda tüylere sahiptir. Üst tabakada ki kalın ve sert tüyler soğuk hava koşullarına karşı dayanıklı olmalarını sağlar, alt katmanda ise yoğun ve daha yumuşak tüy yapısı bulunur. Tüyleri boyun ile kuyruk bölgelerinde daha yoğun görülmektedir. Hatta bu alanlarda bulunan tüyler uzatıldığında yele gibi bir görünüme ulaşır. Tüy renkleri ise genellikle kızıl, koyu – açık kahverengi gibi tonlardadır. Kürk genelinde ise bu tonların geçişleri görülerek yer yer açık ya da koyu olabilir. Kulak, göz ve burun kısımları ise tüy renklerinden farklı olarak, hatta bir maske varmış gibi duran daha koyu renklere sahiptir.

Karakter özellikleri olarak:

  • Belçika Kurdu köpekler, daha çok bahçeli evi olanlar için uygun bir köpek ırkı olabilirler. Dolayısı ile ev ortamında bakımı zor olan köpekler arasındadır. Üstelik ev ortamında, uzun süreli yalnızlıklar ile de pek baş etmeleri mümkün olmayabilir. Ancak dünya genelinde; oldukça iyi bir bekçi ve koruma köpeği olarak yetkin olan bu ırk, adını da böylece duyurmayı başarmıştır. Bu sebeple ev ortamında bakmayı düşünüyor iseniz, yoğun bir egzersiz ihtiyacı olduğunu ve dolayısı ile sıkça dışarı da vakit geçirme isteğini sağlayacağınızdan emin olmalısınız.
  • Aile ve özellikle sahibine karşı sadık ve onlara güçlü bir sevgi ile bağlıdır. Sundukları sevginin ise karşılığını bulmak, bu patili dostu oldukça mutlu eder.
  • Sevdiklerine karşı çok ilgili olan Belçika Kurdu, yabancılara karşı ise ilk etapta mesafeli ve temkinli davranırlar. Bu durum diğer canlılar içinde aynıdır. Onların tehlike mi yoksa dostça mı olduklarını anlamak için inceleme sürecine girerler. Ancak ciddi bir tehlike görmedikçe ya da yanlış bir eğitim verilmedikçe, saldırgan bir yapıda değildir. Dolayısı ile bu özellik onları mükemmel bir bekçi ve koruma köpeği yapmaktadır.
  • Hem dayanıklı hem de güçlü bir köpek ırkıdır. Bu özellikleri onların egzersiz ihtiyaçlarının fazlaca olmasına sebebiyet verir. Egzersiz ihtiyaçları günlük olarak karşılanması durumunda ise ev-apartman yaşamına uygun olabilirler. Ancak aksi durumda kapalı ortamda yaşamaları güç olacaktır. Dolayısı ile bu isteklerini karşılayabiliyor olmanız ya da bahçeli bir eve sahip olmanız Belçika Kurdu için ideal olacaktır.
  • Ilıman ve serin havalarda yaşayabilirler. Sahip oldukları kürk onları zor hava şartına karşı uyumlu bir köpek olmasını sağlar.
  • Sadık ve güvenilir köpeklerdir. Alanlarını, evlerini, ailesi ve mallarını çok iyi derecede korurlar. Sahip olduğu sadakat ve bağlılık neticesinde ise ailesi için mükemmel bir köpek oldukları söylenebilir.
  • Oyun oynamaktan büyük zevk duyarlar. O heybetli ve sert görünümleri aksine, özellikle ailesinin çocukları ile güzel vakit geçirmeleri mümkündür.

Yavru Belçika Kurdu

Belçika Kurdu yavru olduğu dönemlerde daha fazla aktif ve sosyal köpeklerdir. Büyüdükçe heybetli hale ulaşan ve korkutucu görünen bu köpekler, yavru olduğu dönemlerde ise daha sevimli ve sempatik bir yapıdadır. Bu dönemde verilen eğitimler ile yetişkin olduğu dönemlerde nasıl bir köpek elde edilmesi gerektiğine karar verilmiş olunur. Eğitilmesi zor bir köpek değildir. Bu dönemde iken özellikle:

  • Tuvalet eğitimi
  • İtaat eğitimi
  • Sosyallik eğitimi

Verilmesi gerekmektedir. Bu eğitime farklı dersler eklemeniz de mümkündür ki gerisi size kalmıştır. Ancak yapısına aldanarak, asla sert bir üslup kullanmanız doğru olmayacaktır. Eğitimin sabırlı ve rutin şekilde verilmesi, aynı zamanda ise pozitif pekiştiriciler ile desteklenip ödüller ile de noktayı koymanız gerekmektedir.

Yavru dönemde bulunan tüm canlıların, beslenme hususuna özellikle dikkat etmek gerekir. Bu dönemde sindirim sistemleri yeterli gelişme düzeyinde bulunmadığı için kendi yaş aralıklarına uygun besinler sunmak gerektiğini de göz ardı etmemelisiniz.

Belçika Kurdu Fiyatları

Bu köpek ırkı, sahip oldukları koku yetisi ve uyanık yapısı ile son derece iyi bir bekçi ve koruma köpeği olmuşlardır. Ayrıca yukarılarda bahsedilen zor görevlerde kullanılmış köpeklerdendir. Bu özel ve güçlü yetileri ile zor görevlerde kullanılma şansları sunan Belçika Kurdu sahipleri de, özel insanlar arasında olacaktır. Hali ile bu özellikler de bu köpek ırkının fiyatlarını büyük derece de etkilemektedir. Aynı zamanda fiyat hususunu etkileyen başka mevzular da bulunur. Bunlar:

  • Köpeğin içinde bulundukları yaş aralığı
  • Köpeğin sahip olduğu cinsiyet
  • Eğitim alıp almamış olması (ki sahip oldukları yetiler verilecek doğru eğitime göre, büyük oranla açığa çıkar ya da yanlış eğitim sonucu tam aksi bir hal alabilir. Dolayısı ile eğitim konusu oldukça önemlidir.)
  • Şecere ile soy durumu
  • Safkan olup olmadığı
  • Kürk renkleri
  • Yetiştiren kişi ya da yer

Değinilen bu durumlar neticesinde Belçika Kurdu fiyatları da değişime uğrar. Dolayısı ile net bir fiyattan söz etmek mümkün olmayacaktır. Ancak piyasa genelinde olan, ortalama olarak bir fiyat belirtmek gerekir ise; 2022 yılı için bu fiyatların 4.500 TL ile 15.000 TL arasında oldukları söylenebilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply