Satılık Birman Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Birman Kedisi

Birman Kedisi

Burma, Birmanya ya da günümüzde daha bilindik adı ile Myanmar’ın kedisi olan Birman kedisi, o bölgede fazlasıyla yaygın olan Budist inanışa göre kendisine kutsallık atfedilen bir kedi ırkı olmuşlardır. Ölüm tanrısı olarak adlandırdıkları varlıklar ile iletişim kurdukları ve ölen insanların ruhlarını taşıdığı gibi ilginç durumlara inanıldığı için kutsal kedi oldukları düşünülür.

Bu sebeple Kutsal kedi, Kutsal Tapınak kedisi gibi isimlerle de bilinen Birman kedisi, rahiplerin en büyük dostları olarak yer almıştır. Rahiplerin yanlarında yolculuklarında bulunmaları ve aynı zaman da ise diplomatların kendisini hediye etmesi ile Avrupa’da tanınmaya başlanmıştır.

Dünya çapında bilinmeye başlanılan Birman kedisi, 1925 yılına gelindiğinde ise Fransa’da hem resmi olarak tanınırken hem şampiyon kedi olarak tanınmıştır. Sonra araya savaşın girmesi ile tüm canlılarda olduğu gibi kedi ırklarında da sekteye uğrama olmuş ve nesilleri tehlike altına girmiştir. Ancak sonrasında yapılan ıslah çalışmaları ve üretim çabaları ile yeniden popülerliği ele alan Birman kedisi, 1950’li yıllara gelindiğinde ise Amerika’da resmi olarak uzun tüylü kediler kategorisine girerek tanınmıştır.

Birman Kedisi

Birman Kedisi Fiyat

Fiyat hususları özellikle yavru olduğu zamanlarda daha yüksek skalalardadır. Bu durum kedi yaş aldıkça ise düşüş gösterir ki kedi cinslerinin en sevimli ve sempatik olduğu süreç ve aynı zamanda ise eğitim ile itaat hususunda daha yatkın olduğu dönem yine yavru olduğu dönemlere denk gelir. Bu bakımdan özellikle Birman kedisi fiyatları için yavru zaman dilimlerinde oldukları fiyatlardan bahsedilecek olur ise; 2022 yılı için bu fiyatların piyasa geneli ortalama olarak, 3.000 TL ile 7.500 TL arasında oldukları söylenebilir.

Daha uygun fiyatlı bir kedi arayışında iseniz de yaklaşık bir yaşlarına değinmiş olan Birman kedisi fiyatları, 1.500 TL civarlarında olacaktır.

Kedi fiyatları hususunu görüldüğü gibi yaş aralığı oldukça etkilemektedir. Bu duruma ek olarak cinsiyet ayrımı, eğitim verilip verilmediği, şeceresi ve aynı zamanda ise dünyaya gözlerini açtığı kurum ya da şahıslarında fiyat hususuna etkisi olacaktır.

Satılık Birman Kedisi Yavru

Birman kedisi yavru olduğu dönemlerde birçok kedi cinsinde olduğu gibi daha aktif ve enerjik bir kedi ırkıdır. Ses yapmayı severler bu bakımdan biraz gürültücü bir kedi oldukları söylenebilir. Özellikle bu hususta ve tuvalet yapması noktasında ileride ciddi sorunlar yaşamamak adına, eğitim konusunun bu dönem içerisinde verilmesi kesinlikle gerekmektedir.

Alıştırma sağlamak açısından, tuvaletleri için ilk etapta gazete ya da ped gibi materyaller kullanımı ile yapılması tavsiye edilir. Kirlendikçe ise materyallerin temizi ile değişimi sağlanarak yine aynı yeri tuvalet olarak kullanımına olanak sağlanmalıdır. Rutini sağlanan ve yerini benimseyen Birman kedisi için, ilerleyen dönemler ile birlikte ise kedi kumu kullanımı yapılabilir. Ancak kumu da çok aşırı kirlenmesi halinde yine belirli aralıklar ile değiştirmeniz faydalı olacaktır.

Birman kedisi yavru dönemlerinde iken yine dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi, besleme mevzusu olacaktır. Kedi ırkları yavru dönemlerinde yeterli sindirim sistemine sahip değildir. Örneğin pişmemiş bir ciğer verilmesi, yavru kedilerin ölümüne dahi sebep olabilir. Bu bakımdan daha hafif olacak ve kendi yaş aralığı için uygun olacak gıdalar ile beslemeniz gereklidir. Hatta yavru dönemlerinde biberon ile dahi besleme yapmanız doğru olabilir. Yemek öğünlerini ise belirli rutinler üzere vermeniz hem eğitim sağlar iken hem de sağlığı açısından gerekli olacaktır.

Diğer kedi ırklarına nazaran Birman kedisi, oldukça hareketli bir kedi ırkıdır. Bu onların çok fazla su kaybetmesine neden olarak su içme gereksinimini artırır. Yemek yediği kapların yakınlarına su kapları koymayı ve su kaplarının her daim dolu durmasına da özen göstermelisiniz. Ayrıca yemek ve su kaplarının ise gereken hijyende olması doğru olur ki böylece onların yemek yememe ya da su içmek istememe gibi durumlara girmesine sebebiyet bırakmayacaktır.

Birman Kedisi Özellikleri

Kediler arasında, orta boyutlara sahip olan Birman kedisi, yaklaşık 3 kg ile 5 kg kadar ağırlıklara erişebilir. Güzel bir bakım sağlanması ile 12 – 15 yıla kadar ömür sürme şansları bulunur.

Özelliklerini daha yakından incelemek isterseniz:

  • Birman kedisi, kaslı ve güçlü duruşlu bir bedene sahiptir. Geniş omuz yapısı ile güçlü iskelet sistemine sahip olan uzun vücuduna, orta uzunlukta bacakları eşlik eder. Güçlü yapıda pençeleri ve çene yapıları bulunur.
  • Genellikle safir mavisi renginde olan, cam gibi ve oldukça sevimli bakışlara sahip gözleri bulunur. Göz yapısı ise yuvarlak yapıda ancak çok az köşeli bir duruşa sahiptir. Sahip olduğu ilginç tüy renkleri sebebi ile bu hoş gözleri Birman Kedisi için en dikkat çekici kısımlarıdır.
  • Tüy renkleri oldukça ilginçtir. Vücut tüy renkleri daha açık görülürken, yüz kısmı tamamen ya da belli kısmı hareli şekilde, nerede ise siyaha yakın koyulukta görülebilir. Kulak tüy renkleri de genellikle koyu renklerde görülür. Ön pati tüyleri genelde beyaz renkte olsa da her bacağı farklı renk ya da desende olan cinsler de bulunur. Genel itibari ile kafası, bacakları, kuyruk ve kulak kısımları vücut geneline göre koyu ve daha farklı renklerde olur. Vücut tüy renkleri ise genellikle krem, beyaz ya da kahverengi gibi renkte olmaktadır.
  • Birman kedisi tüy yapısı da ilginçtir. Ki bazı kısımlarda kalın ve iri, bazı kısımlarda ince, özellikle göbek bölgesinde ise kıvırcık bir yapıda olup en fazla tüy yoğunluğu görülen kısım ise çene, boyun ve kuyruk kısmıdır.
  • Meraklı ve oldukça enerjik yapılarına zekaları da eklendiği zaman adeta oyun canavarına dönüşebilirler ancak eğitim hususuna çok yatkın oldukları söylenemez.
  • Birman kedisi, diğer kedi cinsleri arasında en geveze kedi olarak nitelenebilirler. Ki birçok konuda sahibi ve ailesi ile iletişim kurmaya ve anlatmaya meyillidir. Ancak hoş bir ses tonuna sahip olması kulak tırmalaması durumunun önüne geçerek kendisine sempati bile katabilir.
  • Nazik, kibar, uysal canlılardan olan bu kedi ırkı, aynı zamanda oldukça arkadaş canlısıdır. Diğer canlı ve insanlarla da iyi geçinen Birman kedisi, her daim yanında birileri bulunsun isterler. Dolayısı ile yalnızlıktan nefret eden hayvan dostları arasındadır.
  • Sahibi ve ailesi ile birlikte olmaya, onu izlemeye ve peşinde gezmeye ise bayılırlar. Bu sebeple her daim ayakaltında olup yanınızdan bir saniye dahi ayrılmak dahi istemezler.

Birman Kedisi Sahiplenme

Birman kedisi sahiplenme fikrinde haklı olabilirsiniz. Ki bu sevimli dost ile yaşam paylaşmak muhtemelen keyif dolu zamanlar getirecektir. Ancak sizi sürekli konuşarak rahatsız etmek gibi bir davranışları olsa da yumuşacık bir ses tonuna sahiptir.

Kedi dostu edinmek için, kendisine belirli maliyetler neticesinde sahip olabileceğiniz gibi; ücretsiz sahiplendirme yapan kurum ya da şahıslar vesilesi ile de sahip olmanız mümkündür. Ancak ücretsiz olması konusu, sizi kesinlikle araştırmaya yönlendiren bir sebep olmalıdır ki sahip olacağınız hayvan dostunuz tabiri caiz ise baştan savılmak istenilen hasta bir kedi mi değil mi?

Yorum (Yok)

Leave a Reply