Satılık Cockapoo Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Cockapoo

Cockapoo

1900’lü yılların ortalarından itibaren tanınmıştır. Melez bir ırk olarak dünyaya gözlerini açan Cockapoo köpek atalarının, American Cocker Spaniel ile Fino cinsi köpekler ya da Toy Poodle (diğer adı ile Kaniş olarak bilinir) olduğu düşünülmektedir.

Üretilme çalışmaları devam edilen Cockapoo köpek ırkı, artık 1900’lü yılların sonlarına doğru gelindiğinde ise yapılan organizasyonlar neticesinde tanınmış ve bir ırk standardı geliştirilme çabasına girilmiştir. Bu şekilde ise aynı tür köpeğin, 4 çeşit boyutta olmasına olanak sağlanmıştır:

  • Teacup Toy Cockapoo
  • Toy Cockapoo
  • Minyatür Cockapoo
  • Standart Cockapoo

Cockapoo satılık ilanlarına göz atmadan evvel fiyatları ve özellikleri hususlarını bilmekte ve kararınızı bu muhteşem köpek dostunu önce tanıyarak vermenizde yarar olacaktır. Aksi halde sahiplenip barakaya bırakılan ya da aile değiştiren köpek dostlarının psikolojileri bu durumdan maalesef ki olumsuz yönde etkilenmektedir.

Cockapoo

Cockapoo Fiyat

Bu sevimli ırka sahip olmak biraz maliyetli olabilir. Cockapoo fiyat 2022 yılı için pandeminin de etkisi ile her şeyde artan zamlar sonucu yüksek olacaktır. Özellikle yavru olarak sıklıkla tercih edilen bir köpek ırkıdır.

Cockapoo fiyatları yetişkin ya da özellikle yaşlı olduğu çağlara ulaşmış ise daha düşük maliyetlerde olabilir. Ortalama olarak 5.000 TL gibi bir rakamlardan bu durumda bahsetmek mümkün olacaktır.  Yavru Cockapoo fiyat durumu ise daha yüksek seyreder denilebilir. Bu duruma cinsiyeti, tüy renkleri, şeceresi gibi bireysel durumları etki eder iken aynı zamanda ise kendisini yetiştiren kurum ve şahıs da etki eder. Bu fiyatların ise ortalama olarak 15.000 TL ile 30.000 TL arası fiyatlarda olduğu söylenecektir.

Cockapoo Sahiplenme

Cockapoo sahiplendirme konusunda, size iyi bir dost olacaktır. Bu sevimli, ilginç tüy yapısı ve hemen hemen her renkte tüy renkleri ile sizi kendisine hayran bırakabilirler. Bu hususta ise dikkat etmenizi gerektiren konular bulunur. Özellikle şeceresine dolayısı ile sağlıklı olup olmaması ve cins özellikleri bakımından önemsemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Cockapoo köpek ücretsiz sahiplendirme ile de sahip olunabilir. Bu konu için ise araştırma yaparak istediğiniz özelliklere uygun olacak bir yavru hayvan dostuna ulaşmanız ise mümkün olacaktır.

Cockapoo Özellikleri

Cockapoo özellikleri olarak söylenebilecek fiziksel konulara değinilecek olur ise:

  • 35 – 40 cm kadar boy uzunluklarına sahip olabilirler. Bu beden yapısına en çok 6 – 10 kg kadar bir ağırlık eşlik eder.
  • Tüy yapısı oldukça yoğun, hafif kıvırcık ve sık olup tasarım ırkı olarak yetiştirilmiş bir cins köpektir. Kürk renkleri ise beyaz, kırmızı, krem, siyah, kahverengi, gri gibi renklerde görülebilir.
  • Cockapoo köpekler sık ve yoğun tüy yapısına sahip olmak ile birlikte çok fazla tüy dökmezler. Ve diğer köpeklere nazaran, ataları Toy Poodle köpekler gibi kokusuz (az kokulu) olduklarını söylemek mümkündür.
  • Göz renkleri genelde kahve tonlarda ve burunları ise genellikle siyah renktedir.

Cockapoo özellikleri konusunda karakter olarak belirtilecek olur ise:

  • Aktif, enerjik ve her daim mutlu bir köpek olarak tanımlanabilecek Cockapoo köpekler, bu yapısı sayesinde sizi de mutlu etmeye aday olacaktır.
  • 4 tip olan bu köpek ırkının en büyükleri olan standart Cockapoo apartman hayatına diğer 3 tipe göre az daha zor adapte olabilirler. Çünkü egzersiz ihtiyaçları daha fazladır. Ancak yine de tamamen dış hayatta yaşamak için de uygun olarak üretilen bir ırk oldukları da söylenemez.
  • Sahibini memnun ve mutlu etmek bu köpekler için bir zevk olacaktır. Bu anlamda eğitim hususunda da size çok fazla zorluk çıkarmaz ve sözlerinize itaat etmeyi seçerler. Ancak her canlıda olduğu üzere, eğitim hususunun yavru olduğu dönemlerde iken olması işinizi kolaylaştıracaktır. Eğitim de ise her doğru davranışı ödüllendirmeyi unutmamalısınız. Ancak her yanlış davranışta ise ceza verme düşüncesi ise doğru bir yaklaşım olmayacaktır.
  • Sessiz bir köpek ırkı olduklarını söylemek mümkündür ancak ailesine ve alanına yaklaşan bir yabancı görmeleri durumunda ise bunu size bildirmek için susmamaları da mümkün olabilir.
  • Ailesi ve sevdiklerine karşı ise her daim arkadaş canlısı, sevecen yaklaşımlarda bulunur. Ancak yine de hayvan dostunuzun incinmemesi ya da ters tepki vermemesi adına çok küçük yaşta olan bireyler ile yalnız bırakılmaması doğru olacaktır.

Cockapoo Bakımı

  • Tüy yapısı sık ve yoğun olması sebebi ile günlük bir tarama ve fırça işlemi gerektirirler. Aksi durumda keçeleşme ve düğüm olma durumu görülecektir.
  • Tüy yapısı hızlı uzayabilir. Özellikle yüz bölgesindeki tüyler belirli takvimle kesilmesini gerektirir ki yemek ve su kaplarına girerek bakteri oluşturmasın.
  • Yine bu yoğun tüy yapısı sebebi ile yemek sonrası bir temizlik işlemine tabi tutmak gerekecektir.
  • Gerektiğinde ise tüylerinin; silmek ve fırça ile giderilmeyen kir, yağ, çamur gibi durumlardan yıkanarak temizlenmesi hem tüy güzelliğinin devamlılığını sağlayacak hem de deri ve beden sağlıklarının korunmasına katkı sağlayacaktır.
  • Her ne kadar sağlıklı bir ırk olarak bilinseler de, melez bir ırk köpek olan Cockapoo köpekler atalarından gelen bir takım kalıtsal hastalıklar taşıyabilirler. Bu bakımdan sağlık hususuna özellikle özen göstermek gerekecektir. Katarakt, Patella Luksasyonu (diz kapağı kayması), kalça displazisi (kalça çıkığı), Alerjiler (gıdalara karşı, kimyasallara karşı, doğada bir takım durumlara karşı vs gibi), karaciğer hastalığı ve kulak enfeksiyonu konuları için bu köpek ırkına daha fazla dikkat etmek gereklidir denilebilir.
  • Sağlıklarının devamı adına ise henüz yavru olduğu zamandan itibaren yapılması gereken rutin kontroller, aşılar, iç ve dış parazit bakımları gibi hususları atlamamanız gereklidir. Aynı zamanda kendilerinin yaş aralığına ve ırkına uygun olacak besinleri tercih etmeniz, porsiyonlarını ayarlı vermeniz de sağlıklarının korunması hususunda size yardımcı olacak konulardır.
  • Yine sağlıklarının devamı adına, haftada 1 2 kere de olsa, kendisine uygun olacak diş fırça ve macun ile ağız hijyenini sağlamanız gerekmektedir. Tırnak ve yüz bölgesinin temizlik ve kısaltılmalarına ise yine aynı özen ile dikkat etmelisiniz.

Satılık Cockapoo Yavrusu

Tam bir dost köpektir ve insanlar ile birlikte olmaktan fazlasıyla hoşlanırlar. Bu anlamda yapacağınız planlara kendisini de dahil etmeniz gerekecektir.

Cockapoo yavrusu, uzun süreli yalnızlık konusundan oldukça etkilenir. Ki yetişkin bir köpek dahi olsalar, bu yalnızlık konusunun uzun sürelere varması psikolojik sorunları da beraberinde getirir. Ayrılık kaygısı yaşayabilir ve bu anlamda size her yalnız kalacağı zaman açısından sıkıntı çıkarabilirler.

Satılık Cockapoo yavrusu almadan evvel, onun sürekli şekilde ailesi olmaya ve insanlarla birlikte yaşamaya meyilli olduklarını unutmamalı ve onların sorumluluklarını üstlenmeye hazır olmalısınız. Sizi varlıklarından ötürü pişman etmeyecek güzelliklere sahiptir.

Toy Poodle (Kaniş) olarak bilinen atalarından gelen antialerjen olma özelliği bu köpek ırkı içinde geçerlidir. Dolayısı ile yoğun ve güzel tüylere sahip olmanın yanı sıra, hassas bünye sahibi ya da küçük çocuğu olup hayvan dostu hususunda çekingen kalan insanlarında tercih edebildiği bir köpek grubundadır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply