Satılık Ragdoll Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Ragdoll

Ragdoll

Amerika Birleşik Devletleri kökenli ve büyük kedi kategorisine giren bir ırktır. İlk ortaya çıkışlarının, 1960’lı yılların sonlarına doğru California’da geliştirildiği düşünülmektedir. Geliştiren şahsın ise Ann Baker adında birisi olduğu bilinir.
Ragdoll kediler, ataları olduğu düşünülen dişi cinste bir kediden türemiştir. Bu kedi, ismi Josephine olarak bilinen vahşi bir kediydi. Ancak Ragdoll kedinin açık tüy renginin aksine o, açık gri renkte ve uzun yapıda tüylere sahipti.

Ragdoll kediler daha sonra doğan kedilerin eşleşmesi ile zaman içinde de bugünkü halini almıştır. Ki yine 2000’li yıllara gelindiğinde ise, resmi olarak ayrı bir cins olarak tanınmış ve dünyaya adını duyurmayı başarmış bir ırktır.

Ragdoll

Ragdoll Kedisi Fiyat

Ragdoll kedi ırkının cinsiyet, içinde bulundukları yaş aralığı, eğitim durumu, şeceresi gibi kendi bireysel özelliklerine göre fiyatları değişmektedir. Bu değişme durumuna kendisini yetiştiren şahıs ya da kurumlar da etki etmektedir. Pandemi ile son zamanlarda artan zamlar sonucu Ragdoll kedi fiyatları, ortalama olarak 2.500 TL ile 4.000 TL arasında olduklarını söylemek mümkün olacaktır.

Ragdoll Kedisi Yavru

Zeki ve samimi huylara sahip olmaları ile bazı köpek ırklarını anımsatırlar. Zekaları diğer kedilere nazaran oldukça yetkin durumda olsa da eğitim hususundan çok hoşlandıkları söylenemez. Ancak eğitim noktasında da tamamen kapalı durumda değillerdir. Zekâları ile verilen komutları yerine getirebilirler. Bu bakımdan geliştirilebilmesi için, özellikle yavru olduğu zamanlardan itibaren bu zekalarının kullanılması doğru olacaktır. Tuvalet eğitimi hususunda ise tek seferde öğrenmeleri mümkündür. Ayrıca ödül almaya bayılırlar. Bu sebeple yaptıkları her olumlu davranış ya da yapmadıkları olumsuz davranışlar için ödül mamalar ile kendisini teşvik etmeniz, onların eğitim hususuna daha hızlı adapte olmasına ve sözünüze uymaya yönelim sağlayacaktır.

Tam bir kucak kedisidir ve bu durumda iken de aşırı mutlu bir kedidir. Bu durumu yavru olduğu zamanlarda daha fazla görmeniz mümkündür. Sevgi düşkünü olan Ragdoll Kedi; tavırları, davranışları ile size bu sevginin misliyle karşılığını sunacaktır.

Bu sevimli kedi ırkı, 3 yaşlarına girdiklerinde tam olgunluğa ulaşırlar.

Ragdoll Kedisi Özellikleri

Mükemmel bir göz yapısı ve rengine sahip olan Ragdoll Kedi, gözleri ile adeta büyüler. Adeta cam gibi gözlere sahiptir ve bu göz renkleri ise mercan mavisi tonlarında bulunur. Gözleri ve ilginç tüy renk tonları ile oldukça sempati kazanacak bir kedi ırkı olduklarını söylemek mümkündür. Bu duruma sahip oldukları güzel huylar da eklendiğinde mükemmel bir hayvan dostu olacakları da muhtemeldir.

Uzun ve geniş vücut yapıları, güçlü kemikleri, sıkı ve kaslı bedenleri itibari ile büyük kedi kategorisine girerler.

Sahiplerine ve ailesine kolayca adapte olurlar. Ancak sahip değişmesi durumunda aynı şekilde kolay bir adapte durumundan söz etmek zor olacaktır.

Sahibinin adeta gölgesi gibi davranarak, onları sürekli gerek mükemmel mercan gözleriyle gerek peşlerinden ayrılmayarak sürekli takiptedir. Aynı zamanda ise onların duygu durumlarından fazlasıyla etkilenir ve anlarlar. Eğer sahiplerinin canları sıkkın ise bu durumu fark ettiklerinde gidermek için ellerinden gelen her muzipliği yaparak moral düzeltmeyi başarabilirler.

Tam bir temas bağımlısıdır; kucakta olmayı, sarılarak uyumayı, ayağınızın dibinde kıvrılarak sıcaklığınızı hissetmeyi fazlasıyla severler. Bu duygu ve davranışlar için can atsalar da egzersiz ve oyun hususunda aynı cümleyi etmek Ragdoll kedi için zor olacaktır. Çünkü aktif ve enerjik bir kedi ırkı değildir. Onların enerjisini atabilmesi için oyundan çok sevgiye, sevilmeye aç olduklarını ve bu şekilde doyum sağladıklarını söylemek mümkün olur.

Egzersiz ihtiyacı aşırı olmamak ile gün içinde evde, kendisiyle çeşitli oyunlar oynayarak bu durum sağlanabilir. Ki aktif olmadıkları için, özellikle ise oyun oynarken sırtüstü yatmaya bayılırlar.

Sakin, sosyal, sevecen bir kedi olarak bilinen Ragdoll kedi, ailesi ile fazlasıyla iyi geçinir. Sosyal ve aynı zamanda ise uyumlu bir mizaca sahip olmaları sebebi ile bu kediler, yabancılara karşı da iyi geçimlidir. Ayrıca diğer canlı dostlara karşı da uyum gösterir ve toleranslı davranarak incitmezler.

Görünümleri itibari ile tüy yumağını andıran Ragdoll kediler, akla gelebilecek her renge sahip olan kürk renkleriyle bulunmaktadır. Ancak vücut tüy renkleri krem, beyaz gibi açık renklerde olan kedilere daha çok rastlanır. Vücut renkleri genellikle daha açık iken; baş, kuyruk, ayak, patileri ise vücutlarındaki tüy renklerinden çok daha koyu renkte görülür.

Bakım:

  • Tüy yumağı gibi görünmeleri bu kedi ırkının günlük bakıma ihtiyaç duyması da demektir. Tüy güzelliği korumak ve keçeleşmesinin önlenmesi açısından rutin bir tarama ile fırça işlemine tabi tutmak gerekli olacaktır.

Sağlık:

  • Genel olarak sağlıklı bir kedi olarak bilinirler. Ancak hassas bir bünyeye sahip olmaları ise onların kolay hastalanabildiklerini ifade edecektir. Dolayısı ile onu genel olarak korumanız, sahip olduğu sağlığının devamı adına ise özenle beslemeniz gerekecektir. Çünkü hastalanan bir kedinin, geri sağlıklı haline dönmesi zor olabilmektedir.
  • Kaliteli ve sağlıklı bir bakım ile 12 – 17 yıla kadar ömür sürebilme şansları olacaktır.
  • Ragdoll kedi ırkı sağlıklı olması açısından; diş sağlıklarına dikkat etmeli ve gün ya da haftalık olarak temizlemesini sağlamalısınız. Ayrıca tırnak uzunlukları hususuna da dikkat ederek gerektiğinde kesimini gerçekleştirmelisiniz aksi halde yürürken sıkıntı yaşamaları mümkün olur. Yine kulak sağlığı da kedilerde dikkat edilmesi gereken noktadır. Bu alanında temizliğine ve bakımına dikkat etmeniz gerekecektir.
  • Gözyaşı akması ile çapak oluşması durumu birçok kedide olduğu gibi Ragdoll kedi ırkında da görülebilir. Bu durumun da temizliğine özen göstermelisiniz. Aksi halde dikkat edilmez ise göz iltihabı ya da alerjiye dönüşebilir. Böyle bir durum ile karşılaşmanız söz konusu olduğunda ise daha fazlasından korumak ve tedavi gerçekleşmesi adına, veteriner hekimin önereceği damla – solüsyon gibi ürünleri belirli aralıklarla kullanmanız gerekecektir.

Ragdoll Kedisi Sahiplenme

Uyumlu ve iyi geçimli bir kedi ırkı olan Ragdoll kedi, etrafına karşı genel olarak iyi huylu ve güzel geçimlidir. Çocukları da özellikle severler. Özellikle çocuk yaşta bireyler ile oyunlar oynarken tırnakları hep kapalı şekildedir ve incitecek davranışlarda bulunmazlar. Bu gibi güzel huyları neticesinde, kendisinin çocuklu aileler içinde iyi bir hayvan dostu olacakları ve ilk sıralarda tercih edildikleri kesindir.

Ragdoll kedi ırkı, tek sahiplilik konusuna diğer kedilere nazaran daha fazla önem duyarlar. Çünkü sahiplerine fazlasıyla aidiyet duyan bu kedi ırkı; her ne kadar diğer konular için, yaşayacakları şartlara kolay adapte olsalar da sahiplerinin değişimi durumu onlar için aynı hissi yaratmaz. Sahiplerine karşı kurdukları duygu bağı sebebi ile böyle bir değişime maruz kalmaları halinde ise, bu duruma kolayca alışamazlar. Bu durum, Ragdoll kediler için ruhsal sağlıkları açısından olumsuz yönde etki edebileceğinden ötürü; bir canlı dost edinmek düşüncesinde iseniz, bu sorumluluğu kaldırabilmek noktasında kendinize güven duyuyor olmalısınız. Ki bu kedi ırkı, bu sorumluluğa değer bir sevgi taşıyıcısı olarak size iyi bir dost olabilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply