Satılık Ankara Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Ankara Kedisi

Ankara Kedisi

Ankara kedisi, evcil hayvan arayışı içerisinde bulunan kişilerin en fazla ilgi duyduğu ve sevilen kedilerden bir tanesidir. Türk kedisi olan Ankara kedilerinin kökeni, Anadolu’ya dayanıyor.

  • Çok uzun tüylü kedi ırkıdır. Uzun tüylü kedilerin, atası olarak biliniyor.

Oyuncu, hareketli ve kıvrak zekalı kedi arayışı içerisindeyseniz ve evinizde sürekli gezinen minik ve canlı görmek istiyorsanız siz de seçiminizi, Ankara kedisinden yana yapabilirsiniz.

Ankara Kedisi Fiyat

Kedilerin cinsine, yaşına veya belli başlı özelliklerine göre fiyatlandırmaları değişkenlik göz etmektedir.

Ankara Kedisi

Ankara kedisinin fiyatı; oldukça nadir olan kedi cinsi için yüksek olabilmektedir. Genel özellikleri ve karakteristik yapısına bakacak olursak, fiyatlandırmasının geçmiş yıllara göre çok daha fazla arttığı görülüyor.

  • Dünya’da kabul görmüş bir Türk kedisidir. Uzun ve beyaz tüyler ile dikkat çekmektedir. Renkli göz yapısı, adeta sizi kendisine hayran bırakır. Kedinin durumu ve satan kuruma göre fiyatlarını öncesinde araştırıp, sonrasında satın almanız sizin için faydalı olacaktır.
  • Tercih edeceğiniz online platformun güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. İlanlı sahiplendirme sayfaları içerisinde patilendim.com, çoğunluğun öncelikli tercihidir.

Ankara kedisi 2022 yılı için ortalama fiyat; 400 TL ile 1200 TL’dir. Burada kedinin fiyatını belirleyen etmenler mevcut. Bunlar yaşı, bakımı, sağlık durumu gibi özellikleridir.

  • Fiyatın artması veya yükselmesini netleştirir. Henüz yeni doğmuş yavru kedi bin TL ile 3 bin 250 TL arasındadır. 4 aylık erkek yavrular, 3000 TL’dir.

-NOT- Fiyatlandırma, erkek ve dişi olmasına göre de değişiyor.

Ankara Kedisi Yavru

Yavru Ankara kedisinin doğumundan itibaren, 1 yaşına gelene kadarki süreçte beslenmeleri yaşamının geri kalan sürecinde ne kadar sağlıklı olduğunu belirtecektir.

Annesi yanında bulunan yavru kediler için; yaklaşık, 6 ila 7 hafta süre boyunca anne sütü ile beslenmeli. Fakat annesi yanında olmayanlar için ise burada görev, size düşüyor.

  • Beslenme ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamalısınız. Anne sütüyle benzer bulunan süt tozları mevcuttur. Bunları veteriner hekime danışarak, öğrenebilirsiniz.
  • Çok hızlı ve kademeli büyüyen yavru kedilerdir. Gün içerisinde 2 veya 3 öğün beslenmeli. Yavruyken enerji olacakları için enerjilerini, beslenmelerinden alırlar. Bu yüzden buna dikkat etmelisiniz.

Sıcak bir ortamda tutmalısınız; Tüyleri henüz yeni çıkmaya başladığından dolayı, kendisini ısıtacak tüy ya da yağı bulunmaz. Kediyi sıcak tutmak için çözüm olarak, evde bir kedi yatağı veya kutu bulundurmalısınız. Kucağınıza alarak, tüylerini sevmeniz onun sıcak tutulmasına neden olur.

Haftalık büyüme serüveni;

  • İkinci haftasına doğru henüz yavru minik canlıların gözleri, artık açılıp odaklanmaya başlar. Ve çevresini tanır. Burada çok daha fazla hareketli olması mümkün.
  • 3. Hafta ve 4. Haftaya doğru gelirken, meraklarına karşı koyamazlar ve ev içerisinde girmedik çekmece, açmadık kapı ve karıştırmadık dolap bırakmayacaklardır. Eğer ki düzen hastasıysanız, bir kez daha bu konuda düşünmenizde fayda var.
  • 1 aylık yavru kediler günde 2 veya 3 saat beslenmelidir. 3 haftalık yavru kediler, 6 veya 8 saatte beslenmesi önerilir. Sütün ısısını 30 ile 35 derece ayarlayarak, vermelisiniz. Taze olmasına dikkat etmeniz önemli.

-NOT- Yavruyken sahipleneceğiniz sevimli dostunuzun, veteriner kontrollerini düzenli gerçekleştirmelisiniz. Merak ettiğiniz konular ya da öğrenmek istedikleriniz varsa veterinere danışmanız önemli.

-NOT- Yavruyken yapacağınız en ufak bir hata, onun diğer ilerleyen yaşlarında problemle karşılaşmasına neden olur.

Ankara Kedisi Özellikleri

Ankara kedisi, dünya üzerinde görebileceğiniz en zeki ve akıllı canlılardır. Özellikle karakterleri sebebiyle, çoğunluk tarafından tercih ediliyor. Kişilik özelliklerinde bağlılık unsuru bulunmaktadır.

Yani;

Sahipleneceğiniz zaman onunla sürekli olarak ilgilenmelisiniz. Çünkü eve geldiği andan itibaren, uzun süredir bir aradaymış hissi verecektir.

  • Sahibi ile arasında derin bağ kurar. Bu derin bağ, çoğu zaman sahibinin kendi işlerine vakit ayıramayacak duruma gelmesine bile neden olur. Yoğun bir iş hayatınız varsa tekrardan düşünmeniz de fayda var.
  • Sürekli işle ilgileniyorsanız ve kedinizle ilgilenmiyorsanız, huysuzlanma belirtilerine rastlayabilirsiniz. Burada miyavlar ve sizin onunla ilgilenmeniz için rahatsız edecektir.
  • Konuşmayı fazlası ile sever ve sürekli onunla iletişim halinde olmanız gerekiyor.

-NOT-  İşten eve geldiğinizde yaklaşık 5 ile 15 dakika arasında muhabbet ederek, onu sevdiğinizi göstermelisiniz. Zarif zarafetli yanı ile sizi kendisine hayran bırakır.

Bir o kadarda cesurdur.

  • Dışarıda rahatlıkla gezdirebilirsiniz. Hoşuna gitmeyen herhangi bir durum olduğunda, mırıldanması ile bunu belirtecektir. Zekasına gelince, çok meraklıdır. Meraklı yanı bilinen diğer kedi ırklarına göre ön plana çıkıyor.

Eve ilk geldiği zaman; muhtemelen açmadık çekmece, girmedik oda bırakmayacaktır. Bulunduğu ortamı yakından tanımak ister. Van kedileri gibi suyu sevmezler.

Banyo onlar için işkence gibidir!

  • Banyo esnasında hemen yıkayıp, kurutmanız gerekiyor. Su içerisinden kendisini atmaya çalışacaktır. Sahibi olarak onun her davranışını destekleyip, sevginizi göstermeniz gerekir. Ne yaparsanız yapın ya da nerede olursanız olun, sizinle beraber olmak için yanınızda kalınacaktır.
  • Sevgi bağımlısı bir canlıdır. Sevgisini göstermekten çekinmez ve sizin de ona sevgi göstermenizi isteyecektir. Çevik ve pratik yapısı ile tanınmaktadır.

Fiziksel özelliklerine gelecek olursak;

  • Ortalama vücut yapısına sahiptir. Kafa yapısı vücuduna oranla, orta büyüklüktedir. Dengeli bir kafa yapısına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kulakları, genel itibariyle geniştir.
  • Gözleri için badem tanımını yapabiliriz. Büyük ve badem gibi gözlere sahiptir.

-NOT- Net bir çift bakışla, etrafı sürekli süzer ve siz ona sevgi gösterdiğinizde gözlerini kısarak bakacaktır. Göz rengi safir, mavi, yeşil, zümrüt gibi tonlarda bulunur.

  • Ayakları ve bacakları incedir. Güçlü iskelet yapısı olmasına rağmen, kasları onu iri gösterir. Kuyruğu fırça şeklindedir. Geniş bir şekle sahip olduğundan dolayı, kuyruk yapısı da yukarı doğru çıktıkça sivrilir.
  • Tüyleri katmanlıdır. Kuyruktaki tüyleri, vücuduna oranla daha uzun ve incedir. Ankara kedisinin renkleri kediden kediye göre farklılık gösteriyor.

-NOT- Tek renkte olmayan bir canlıdır. Çikolata kahvesi ön plana çıkar. Fakat lavanta rengi, himalaya desenli renklerde görülmektedir. Genel olarak beyaz bir rengi mevcut!

Ankara Kedisi Sahiplenme 

Kedi sahiplenmek yalnızca ev içerisinde, pıtpıt peşinizde dolaşan sevimli bir canlı ile aynı evi paylaşmak değildir. Burada bakımı, beslenmesi, veteriner kontrolü, onunla ilgilenmeniz ve buna bağlı belli başlı konularda bulunmaktadır.

İlk kez kedi sahipleneceğiniz esnada; güvenilir online platformları tercih etmelisiniz. Güvenilir olmayan platformlarda, problem yaşamanız mümkün. Aynı ev içerisinde evcil bir kedi ile birçok noktayı paylaşıp, paylaşmayacağınız konusunda kendinize sorular sormalısınız.

  • Ankara kedisi, yavruyken sahiplendiğiniz de biraz nazlı ve ilgi isteyen canlılardır. Büyüdükçe sizden daha çok ilgi ister ve gerçek dostluğu kesinlikle hissedebilirsiniz.
  • Popüler ırklar içerisinde gelmektedir. Görünümüyle, sizi adeta kendisine hayran bırakacaktır. Belirli bir bütçeyi, gözden çıkarmanız gerekiyor. Kontrollerini düzenli yaptırmadınız. İlerleyen yaşlarında birçok sağlık problemi karşınıza çıkar. Bunların her birini bilmeniz, önemlidir.

-NOT- Ücretli veya ücretsiz olmak üzere sahiplenme değişmektedir.

  • Ücretli sahipleneceğinizde, online ilan platformlarına göz atmalısınız. Buradan filtreli paylaşımlar bulunur. Yani özelliklerine göre aradığınız cinsi bulabilirsiniz.
  • Fakat ücretsiz sahiplenecekseniz, öncesinde sahiplenmiş bir kişinin size vermesi anlamına geliyor. Burada sahipleneceğiniz esnada, kişinin size güvenmesi önemlidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply