Satılık Scottish Fold Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Scottish Fold

Scottish Fold

Scottish Fold kedisi, çok standart olmayan kulak şekline sahip olduğu için kendine özgü bir cins. Ayrıca, adından da anlaşılacağı gibi, bu evcil hayvanların doğum yeri İskoçya, yani Cupar Angus kasabası yakınlarındaki Tayside bölgesinde bir çiftlikti…

Kar beyazı annesi olan Susie, cinsin ilk temsilcisiydi ve tamamen tesadüfen doğdu. Erkek ve kız kardeşlerinin standart kulakları vardı. Yavru kedilerin sahibi olan Mac Reiss ( aynı zamanda çiftliğinin sahibi) Susie doğduktan birkaç hafta sonra normdan bir sapma olduğunu fark etti.

Susie büyüdü ve 1963’te doğum yaptı; yavru kedilerinden ikisinin de beyaz önlükleri ve katlanmış kulakları vardı. Yaşasın yeni bir ırk doğdu!

Çiftçinin bir komşusu vardı; kedi aşığı olan William Ross ve standart olmayan evcil hayvanları elbette hemen etti, meraklı bir kişi…

Biraz düşündükten sonra, tamamen yeni bir cins geliştirme fikrini buldu ve bu amaçla yavru kedilerden birini satın aldı ve ona Snooks adını verdi.

Çiftleşme, Britanya’dan bir cins ile gerçekleşti (yetkili İngiliz genetikçi Peter Dyte’nin tavsiyesi üzerine İngiliz cins seçildi), daha sonra yetiştirdiği cinsin özellikleri üzerinde bir miktar etkisi oldu. William Ross ve eşi Mary, bugün bu harika kedileri alabilmemiz için çok çalıştılar. Onlara bir teşekkür borçlu değil miyiz?

Scottish Fold

Cinsin özelliklerinin 10 üzerinden puanlaması;

  • Eğitim; 9
  • Aileye bağlılık; 10
  • Oyun etkinliği; 5
  • Söz dinleme; 6
  • Genel Sağlık; 9
  • Kıl dökülmesi; 6
  • Çocuklarla dostluk; 8
  • Köpeklerle dostluk; 10
  • Miyavlama – 2 puan..

Bu durumda gayet akıllı, söz dinleyen, arkadaş canlısı, pek hareket etmeyi sevmeyen ve sessiz bir kedi olduğunu anlayabilirsiniz.

Scottish Fold Fiyat

Kedi meraklıları dernekleri, cins çeşitlerini farklı şekillerde sınıflandırır, ancak genel olarak sadece iki tane scottish olduğunu anlamamız bizim için önemlidir.

İlki, İran kedileriyle çiftleşmenin sonucu olan daha uzun bir kürke sahiptir.

İkincisi, aynı kişilik özelliklerine ve fiziğe sahip olmasına rağmen, katlanmış kulaklara sahip değildir.

Bu kediler hakkında bazı tartışmalar vardır ve çoğu onların ayrı bir İskoç straight (düz) ırkı olduğunu düşünür.

Bu durumda scottish fold fiyat düz ya da kıvrımlı kulakları olmasına göre değişir. Kişisel özellikleri aynıdır ama görünümlerinde bariz farklar vardır.

Düz kulaklı kedi normal kedilerin aynısı gibidir, fold ise yüzüne sevimlilik veren harika kıvrımlı kulaklara sahiptir. Fiyatı da bu özellik yükseltir.

Şaşırtıcı bir şekilde, Amerikan Kedi Meraklıları Derneği, İngiliz Derneği’nden önce cinsi kabul ettiğinde Fold, 1977’de Amerika Birleşik Devletleri Cat Fanciers Association’dan (CFA) şampiyonluk statüsü aldı (1978’de şampiyonluk unvanı alındı). Bu nedenle de fiyatı 1777’den beri en yüksek kedi ırklarından biri olarak anılır.

Geniş renk yelpazesine sahiptir, ancak gri-mavi olan tonlardaki kediler daha maliyetlidir. Tek renk kedilerin de fiyatı yüksektir.

Scottish Fold Yavru

Scottish Fold, tüm aile için harika bir arkadaş ve çocukların sevecen bir arkadaşı olacak!

  • Aynı zamanda, ailede değil tek bir sahiple yaşarsa, ona ruhunun tüm nezaketini veren kedi harika hissedecektir.
  • Bu kediler ortalama 15 yıl yaşar ve yetişkinliğe kadar oyuncu kalır. Gövde orta büyüklükte, bacaklar kısa, güçlüdür. Tüm vücut uyumludur.
  • Sağlık sorunları, yavru kedinin yaşamının ilk aylarından itibaren yakından ilgilenilmesini gerektirir, ancak son araştırmalara göre evcil hayvanlardaki sapmaların yüzdesi yıldan yıla azalmaktadır.

Görünüşe göre, doğal seleksiyon bir rol oynuyor, bu nedenle korkmadan Scottish Fold cinsi bir yavru kedi alın. Renkler tamamen farklı olabilir; bu konuda çok büyük bir seçim özgürlüğünüz var.

Scottish Fold yavru seçerken minnacık olacak kedilerin hepsi sizi büyüleyecektir. Seçim yapmak için kediyle aranızda bağ kurmaya çalışın.

Yavru kedi satın alırken boyutunun birkaç ay sonra ortalama seviyeye geleceğini ve bir daha uzamayacağını bilmelisiniz. 1 yaşına geldiklerinde yetişkin sayılırlar.

  • Çok iyi bakarsanız 14 yıl sizinle yaşayabilir. Yaşam süresi 11-14 yıldır.
  • Erkekler 5-6 kgh, dişiler ise 4-5 kg ağırlığında olur. Obeziteye yatkındırlar.
  • Açık ya da kapalı alanda rahat ederler.
  • Yukarıdan aşağıya atlama özellikleri yoktur ama bir tehdit görürseler atlayabilirler.
  • Tanımadıkları bir hayvana sinirlenebilirler.
  • Çocuklar için çok iyilerdir.

Yavruyu aldığınızda ona bebek gibi bakacaksınız. Sonra evdeki çıkması gereken ve kullanmasının yasak olduğu yerleri gösteriniz. Kolay komutları bilirler ama büyüdükçe kendi halinde takılmayı severler.

Misafirleriniz geldiğinde sorun çıkarmadan çevrede gezerler ve iyi enerji aldıkları biri varsa yanına gidip yatmayı severler.

Scottish Fold Özellikleri

Bu cins, çok yüksek nezakete sahiptir ve bu özelliği samimiyet ile ayırt edilir. Sevgisini tüm aile üyelerine gösterir. Aynı zamanda, kediler zamanla kendilerine en yakın kişiyi seçme eğilimindedir ve onunla ilgili olarak en büyük samimiyeti, güveni ve sevgiyi ifade eder.

Scottish Fold genellikle çok aktif değildir ve bu nedenle aşırı kilo almamak için zaman zaman uyarılması gerekir. Burada her şey sahibine bağlıdır; bir evcil hayvan, nazik ve yumuşak bir yastık gibi bir şey olabilir veya normal bir aktivite seviyesini korumanız gerekir Aynı zamanda doğal olan gıda miktarı ile de ilgilidir.

Scottish Fold’un doğuştan gelen merakı vardır, bazen kibirli olabilir, ancak çocuklara ve köpekler dahil diğer hayvanlara (karşıdaki hayvanlar saldırgan değillerse) karşı çok arkadaş canlısıdır.

Scottish Fold erkek kedilerin özellikleri;

Temel olarak, nazik bir kişiliğe sahip olduğu söylenir, ancak erkeklerin çılgın bir kişiliğe sahip olduğu bilinir.

  • Sadece enerji doluysanız sorun değil, ancak ısırma alışkanlığı varsa, bununla başa çıkmanız gerekir.
  • Yavruyken insanı ısırmanın iyi olmadığını” öğretmeye çalışın. Çiğneme alışkanlığı varsa, tırnakları sürter ya da ısırırsa “Ah” diye bağırın ve acıdığını söyleyin.  Zarar vermeyi bıraktığında övmek iyi bir fikirdir. Ancak, asla düşünmeden azarlamayın veya vurmayın.
  • Kedi güçlü bir bencil imaja sahip ve Scottish Fold erkeği şımarık bir kişiliğe sahiptir.
  • Kediler oynamak ve uyumak isteyenler için mükemmeldir. Ancak, karakter ne kadar tatlı olursa olsun, yine de bir kedidir, bu yüzden kaprisli olduğu zamanlar olacaktır.
  • İlk kez kedi sahibiyseniz, kedinin tavrına şaşırmayın. Bazen umursamaz olacaktır.
  • Özellikle yavru kediyken meraklıdır, bu nedenle odanızda kırmak istemediğiniz bir şey veya tehlikeli bir şey varsa bu çok tehlikelidir.
  • Sessiz olduğunu bilmelisiniz, miyavlamaz ve nadir mırıldanır.
  • Odadaki düzeni kediye göre ayarlamanız gerekir. Tehlikeli nesneleri saklayın, tırnaklarını geçirmeyi sevdiği şeyler olacaktır ve bunu yapmasını engellemek için nesneyi kaldırmalısınız.

Scottish Fold dişi kedilerin özellikleri;

Dişi Scottish Fold, erkeklere kıyasla havalı kişiliğe sahiptir. Sevimli yüzlerinin tadını çıkaracaksınız.

  • Soğukkanlı olmasına rağmen saldırgan olmayan mizaca sahip olduğu için küçük çocuklu ailelerde bile gönül rahatlığıyla bakılabilir.
  • Çok fazla umursamayacağı için yavaş hareket eder, o yüzden kedinin hızına alışmaya çalışın.
  • Dişiler, erkeklere göre daha kaprisli bir kişiliğe sahiptir ve gerçek kedi karakteri arayanlar için idealdir.
  • Size gelmesini istediğinizde yanıt vermez ama sadece meşgul olduğunuzda size şımarmaya başlar. Kedilere özgü bencilliğin tadını çıkarmak isteyenler keyif alacaktır.
  • Kediler aslen köpeklerden daha az belirgin duygulara sahip hayvanlardır, ancak Scottish Fold dişileri özellikle daha az duygusaldır.
  • Tutumları her zaman tutarlı değildir ve aklınıza gelmeyecek şirinlikler yaptığında bayılacaksınız.
  • Birlikte yaşarken, fiziksel tepkilerinden küçük duygusal değişiklikleri okuyabileceksiniz.
  • Rahat kişiliği, onu yaşlı insanlar ve çocuklu aileler için iyi bir seçim haline getirir.
  • Sakin bir kedi ile rahatlatıcı bir zaman geçirmek için uygundur.

Bununla birlikte, rahat kişiliği nedeniyle az miktarda egzersiz yapar ve obez olabilir.

Scottish Fold Sahiplenme

Bakımı kolay ırklardan biridir. Scottish Fold sahiplenme isteyenlerin dikkat etmesi gereken yalnızca 2 hastalık vardır. Aşılarının tam olmasına da önemlidir. Sahipleneceğiniz kedinin mutlaka tıbbi geçmişine bakmalısınız.

Hastalıkları şunlar olabilir;

Polikistik böbrek hastalığı; PKD kalıtsal bir hastalıktır. Semptomlar oldukça erken yaşta ortaya çıkmaya başlayabileceğinden, sahiplerin uyanık olması gerekir. Polikistik böbrek hastalığı, böbreklerde kistlerin oluşmasına neden olarak organların normal çalışmasını engeller. Daha sonra, kronik böbrek yetmezliği riski vardır.

Hipertrofik kardiyomiyopati; Kalp kaslarının içe doğru kalınlaştığı ve iyi genişleyemediği, vücuda yeterli kan gönderilmesini imkansız hale getiren bir hastalıktır. Ek olarak, anormal kan akışı nedeniyle kan pıhtılarının oluşma olasılığı daha yüksektir. Erken evrelerde, görüntüleme testi olmadan fark etmek zordur ve genellikle ileri tıbbi durumlarda sert nefes alma ve arka ayakların hareketsizliği gibi semptomların ortaya çıkmasından sonra keşfedilir.

İdrar taşı; İdrar vücuttan atılırken idrar yollarında (böbrek → üreter → mesane → üretra) taşlara neden olan bir hastalıktır. Sistit ve üretral obstrüksiyona neden olabileceğinden erken tedavi önemlidir. Üretra tıkanırsa, toksinler vücuttan atılamaz ve ölümcül olabilir.

Dış kulak iltihabı; Kıvrık kulak geni tamamen baskın değildir ve bazı kedilerde kıkırdak ve kemik sorunlarına neden olabilir. Üstelik, ebeveynlerden sadece biri Scottish Fold cinsinin temsilcisi olsa bile….

Kulak hastalıkları birçok kişide korkuya neden olur, aslında asılsızdır; normal bakım ile kulak enfeksiyonlarına, kenelere ve sağırlığa artan bir eğilim gözlenmez.

Normal bir kediden daha az esnek olan kısa, kalın katlanmış kulaklar geni ile ilişkili iskelet kusurları da olabilir. Diğer anormallikler arasında sert pençe kemikleri ve genişlemiş ayak parmakları sayılabilir.

Bunlar dışında bakımı oldukça kolaydır;

  • Scottish Fold cinsinde ağırlıklı olarak kısa tüylü kediler olduğundan, onlara bakmak birçok yönden basittir.
  • Haftada bir kez, tüyleri fırça ile taranmalıdır ve bu yeterlidir.
  • Öte yandan, bu cinsin İran kedileriyle çiftleşmeden türeyen uzun tüylü bir çeşidi de vardır ve tüylerinin daha sık ve iyice taranması gerekir.
  • Kulaklar, yapılarının özellikleri nedeniyle özel ilgiyi hak eder. Haftada en az birkaç kez, özel bir özen ve hassasiyetle temizlenmeleri gerekir ve bunun kedinin en çok güvendiği bir kişi tarafından yapılması çok arzu edilir.
  • Ayrıca, haftada bir kez tırnakları kesmeniz gerekir.
  • Dişlerin fırçalanması ideal olarak her gün veya haftada en az birkaç kez yapılır.

İlginç Gerçekler

Scottish Fold, artan kulak enfeksiyonu ve sağırlık riskine ilişkin endişeler nedeniyle İskoçya’da bir tür olarak tanınmamaktadır!

Scottish Fold, Mia Farrow Kirsten Dunst ve Meredith Scottish Fold’un Twitter’da düzenli olarak paylaştığı kedidir. Taylor Swift de dahil olmak üzere birçok ünlü arasında popülerdir.

Scottish Fold kedi yavruları düz kulaklarla doğar ve kıvrımlar sadece yaklaşık 3 haftalıkken ortaya çıkar. Doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 50’si katlanmış kulaklara sahip olacaktır.

Scottish Fold o kadar meraklı bir kedidir ki, arka ayakları üzerinde durarak bir cismi inceleyebilir.

Biliyor Musunuz?

Dünyanın en ünlü Scottish Fold kedisinin adı Maru, videolarında 200 milyondan fazla görüntülenme var. Ayrıca sosyal medyada sansasyon yaratan bir kedi. Japonya’da yaşıyor.

Yorum (Yok)

Leave a Reply