Satılık Bernedoodle Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Bernedoodle

Bernedoodle

Bernesse dağ köpeği ile fino köpeği arasındaki melezleme sonucu oluşturulan Bernedoodle köpek ırkı, çok arkadaş canlısı, zeki köpekler arasında yer alıyor. Ebeveynlerinin boyutuna bağlı olarak; standart, tiny ve minyatür boyutlarda olabilirler.

Mükemmel bir aile köpeği olmaları, çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla arası iyi olduğundan dolayı, ailenize dahil edeceğiniz Bernedoodle satılık ilanları için, kopekyavrusu.com sitemiz üzerinden inceleme yapabilirsiniz.

Zeki, nazik ve sadık olan bu ırk, oldukça şapşal görünümlerine rağmen, tam bir aile köpeği olan ırkın tarihi, 2000’li yıllarda başlar. Swissridge Köpek Çiftliği’nin yetiştiricilerinden olan Sherry Rupke tarafından 2003 yılında çapraz melezlendirilerek yetiştirildi.

Yeni bir ırk olmasının yanında, uluslararası köpek kulübü olan American Kennel tarafından tanınmayan bu sevimli ırk; American Canine Hybrid Club, International Designer Canine Registry, Designer Dog Kennel Club, Designer Breed Registry kulüpleri tarafından tanınmış durumdadır.

Bernedoodle

Bernese dağ köpeği ve fino köpeği arası melez olan bu köpek ırkı, Bernese köpeklerinin çalışan sağlam yapısını alırken; kanişlerin ise zekasını, yüksek enerjisini almıştır.

Her iki ebeveynin en iyi niteliklerine sahip olacak şekilde yetiştirilen bu köpek ırkı, mükemmel bir aile köpeği olmasını sağlarken; çoğunlukla arkadaş canlısı ve zeki olması da kolay eğitilebilir olduğunu gösteriyor.

Bernedoodle Fiyat

Bu sevimli köpek ırkına sahip olmak isteyenler, Bernedoodle fiyatları konusunda araştırmacı olmalıdır. Yavru Bernedoodle fiyat aralığı 12.000 TL 40.000 TL arasında değişmektedir.

Bu cins köpek ırklarının fiyat aralığı;

  • Köpeğin soyuna;
  • Sağlıklı olup olmadığı;
  • Yetiştiricisinin itibarına;
  • Satın alınan yetiştiriciye;
  • Eğitimli olup olmadığına;
  • Kürk rengine;
  • Aşılarının ve diğer kontrollerinin yapılıp yapılmadığı gibi unsurlara göre değişkenlik gösteriyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında Bernedoodle fiyat 2022 yılında aynı zamanda covid-19 sebebiyle sınırların kapatılması dolayısıyla da fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı. Şu an için her ne kadar sınırlarda kontrollü geçiş yapılsa da fiyatlar ortalama 15.000 TL ile 50.000 TL arasında değişkenliğe uğruyor.

Bernedoodle Sahiplendirme

Piyasada çok farklı köpek ırkları vardır ve hangisinin sizin için doğru olacağını bilmez, kimi zaman zorlayıcı olabilir. Bernese dağ köpeği ve kaniş köpeğinin bir melezi olan Bernedoodle sahiplendirme işlemleri gerçekleştirilirken, sahipleneceğiniz köpek için birçok önemli konuyu da araştırmanız gerekir.

  • Köpeğin aileniz ve yaşantınız için doğru seçim olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Köpeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz ve ailenizin bir ferdi gibi görebileceğinizden emin olmalısınız.
  • Sahipleneceğiniz köpeğin sağlık durumunun ne olduğu, gerekli kontrollerinin yapılıp yapılmadığına bakılmalıdır.
  • Sahipleneceğiniz köpeği, nereden hangi yetiştiriciden alacağınız ya da size yakın bir lokasyondan köpek tercih etmeniz önemlidir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, sahiplenme olgusunun önemli olduğunu ve gerçekten bu işe gönüllü olacağınızdan emin olduktan sonra, Bernedoodle ücretsiz sahiplendirme ilanları için, kopekyavrusu.com sitemiz üzerinden araştırmalarınızı yürütebilir ve ailenize ve yaşantınıza uygun ilanlar ile iletişim kurarak, sahiplenme işlemlerini başlatabilirsiniz.

Bernedoodle Özellikleri

Bir Bernese dağ köpeği ve fino köpeğinin melezlenmesinden elde edilen Bernedoodle özellikleri, bu köpeği alacak ya da sahiplenecek kişilerin bilmesi gereken kurallardan ve davranış şekillerinden oluşur.

Dış görünümü;

Bu köpeklerin boyutları değişebildiği gibi, bu köpeğe sahip olan kişiler; Bernese dağ köpeğinin en yumuşak karakterine de sahip olmuş olur. Gür kuyruğu yanında, geniş ve orantılı bir gövdeye sahiptirler.

Yüzünün yanında sarkan kulaklarının yanında; burunları siyah ve kompakttır. Refakatçi köpek ırkına giren bu cinsin boyutu ise, melezlendiği kaniş köpeğin boyuna paralel olacaktır.

Buna göre;

  • Mini boyları 30 cm ile 43 cm arasında ve 4 kg ile 10 kg arasındadır.
  • Minyatür cinsleri 45 cm ile 55 cm arasında ve 11 kg ile 22 kg arasındadır.
  • Standart boylular ise 58 cm ile 73 cm arasında ve 31 kg ile 40 kg arasındadır.
  • Standart olanları ortalama 12 yıl ile 15 yıl arasında bir ömre sahiptir. Mini ve minyatür olan türleri ise 17 yıl yaşam süresine sahip olabilirler.
  • Tek seferde 6 yavru doğurabilen dişiler, 1 ila 12 yavru arasında da doğurabilir.

Dişi köpekler, erkek köpeklere göre daha ince yapılıdırlar.

Mizacı;

Bernese dağ köpeği ve fino köpeğinin karışımı olan bu cins, ebeveynlerinin kalıtsal özelliklerini taşır.

  • Oldukça zeki, sadık, dost canlısıdırlar. Ancak şapşal görünümleri, onları daha da sevimli hale getirir.
  • Bernese köpeğinin çalışkanlığını alırken, fino köpeğinin hızını ve enerjisini alırlar.
  • Oldukça inatçı olabilmeleri, Bernese dağ köpeğinden gelir. Ancak çok zeki olduklarından, bu inatçılıkları, eğitimlerini zor hale getirse de zekâları sayesinde bu inatçılık da çözümlenir.
  • Standart, mini ve minyatür türlerine göre, apartman ve şehir hayatına kolaylıkla uyum gösterebilirler.
  • Erken yaşlarda ve en iyi sosyalleşme sürecini geçirdiklerinde, küçük çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşırlar.

Yabancılara karşı şüpheci davranışlarını, Bernese’den alan bu ırk, küçük yaşta sosyalleştirildiklerinde, yüksek enerji düzeyine ulaşırlar. Orta düzeyde egzersize ihtiyaç duyan bu cins, enerjisini yakarken, uzun yürüyüşleri tercih eder. Ancak evde uzun süre yalnız bırakılmamalıdırlar.

Sağlığı;

Hemen her köpek ırkı gibi sağlıklı olsalar da eğilimli oldukları hastalıklar ve rahatsızlıklar olabilir. Ancak melezlenmiş hallerinden dolayı, hastalıklara ve kalıtsal rahatsızlık riskine karşı daha hazırlıklıdırlar.

Kanser olma riski, oldukça düşüktür ancak; kalça ve dirsek displazisi, göz problemleri yanında alerjik cilt problemleri görülebilir.

Eğitimleri;

Kanişin zekâsını ve Bernese dağ köpeğinin inatçılığını alsa da zekâlarından dolayı kolayca eğitilebilirler. Ancak acemi sahipler için bu eğitim süreci, biraz sancılı geçebilir. Ancak iyi sosyalleştikleri ve büyümeye başladıkları süreç içinde bu inatçılıkları kaybolur.

Eğitimleri sırasında negatif ve cezalandırıcı eğitim yerine; pozitif pekiştirme eğitimiyle çok daha kolay emirlerinizi yerine getirir ve komutlara uyar. Eğitimleri sırasında; koşu yapmak, pürüme, top ve kemik getirme, yüzme, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yaptırılabilir.

Bunların yanında Bernedoodle bakımı içinde beslenmesi, kürk bakımı ve sağlık kontrolleri önemli rol oynar. Bu yüzden sahiplenen ya da satın alan kişilerin köpeğin bakımındaki prosedürlere uyması, köpeğinizin sizinle uzun yıllar yaşaması için önemlidir.

Kürk renkleri ve kürkünün bakımı;

  • En çok Bernese dağ köpeğinin klasik üç rengi aranır ancak ebeveynlerinin özelliklerini de alabilirler.
  • Bernese dağ köpeğine benzerse çoğunlukla; siyah, siyah ve beyaz ile siyah, beyaz ve kahverengi karışımı olabilirler.
  • Kanişe daha çok benzerlerse kürk renkleri; kayısı, siyah, mavi, kahverengi, krem, gri, gümüş, gümüş ve bej, beyaz gibi renkler olabilir.

Tüy uzunluğu orta derecededir olan bu cinsin kalın ve dalgalı tüyleri vardır. Çok az tüy döktüklerinden dolayı, alerjik insanlara daha uygundur. Çoğu zaman kanişin sık ve kabarık buklelerine sahip olabilirler. Nadir derecede düz tüylere sahip olurlar.

  • Tüylerinin haftada birkaç kez fırçalanması gerekir.
  • Paltolarını düzeltmek için, her iki ayda bir profesyonel bakıma götürülmelidir.
  • Tırnakları düzenli olarak törpülenmeli ya da kesilmelidir. Bu işlem ayda 1 ya da 2 kez yapılabilir.
  • Sıklıkla patileri kontrol edilmelidir. Tırnak kesimi konusunda herhangi bir deneyiminiz yoksa, profesyonel olarak yardım alabilirsiniz.
  • Diş ve diş eti hastalıklarına, nefesinin kokmasına karşılık, günlük diş fırçalaması yapılmalıdır.
  • Kulak temizliği, pire tedavisi ve kurtlanmaya karşı bakım yapılmalı ve rutin kontrolleri kaçırılmamalıdır. Kulaklarda kızarıklık ya da kötü koku enfeksiyonu olabilir. Bu yüzden kulak temizliği ve kontrolleri aksatılmamalıdır.
  • Bu ırk çoğunlukla fiziksel temastan hoşlandıklarından, tüylerinin taranması sırasında, bağlanma egzersizi yapılmış olur.
  • Tüylerinin taranması sırasında; cildinde, kulaklarında, ağız, göz ya da ayaklarında kızarıklık ya da iltihaplanma belirtileri varsa, muhakkak veterinere götürülmeli ve rutin kontrolleri yaptırılmalıdır.

Beslenme ve diyetleri;

Standart olan türleri, önüne konulan her gıdayı tüketebilir. Bu yüzden beslenme ve diyetleri konusunda dikkatli olmak önemlidir. Mama konusunda köpeğinizin; yaşı, büyüklüğü, aktivite seviyesi önemlidir. Bunun yanında standart olanlar, mini ve minyatür olanlardan çok daha fazla gıda tüketir.

Daha genç olan yavrular, diyetlerinde temel vitamin ve besinlerden oluşan bir karma gıda tüketimi yapmalıdır. Kıdemli olarak tabir edilen yaşlı olanları ise; kilo almalarını engellemek için, mama sayısında titiz davranılmalıdır.

  • Yavrular çoğunlukla günde 3-4 kere yüksek kaliteli köpek mamasıyla beslenir.
  • 6 aylık olan yavrular, günde 2 öğünden fazla yememelidir.
  • Yaşları 1 yılı bulan köpekler ise, yetişkin mamasına geçiş yapar.
  • Mini ve minyatür türleri ise; standart olarak özel formülle hazırlanmış, büyük köpek mamasıyla birleştirilerek verilebilir.
  • Çoğu zaman kuru ve yaş mamalar birbiriyle karıştırılabilir ancak, çoğu zaman çiğ diyet de yaptırılabilir.
  • Köpeğiniz vücut ağırlığında kilo başına ortalama 20 kalori ile beslenmelidir. Yani 50 kiloluk bir köpeğiniz varsa, ortalama 1000 kalori alacak şekilde beklenmelidir.

Bunun yanında yavruların çok yeme alışkanlığı varsa ve buna engel olamıyorsanız, yoğun aktivite programı düzenleyerek, fazla yeme durumunu aktiviteyle çözümleme yoluna gidebilirsiniz.

Bunun yanında köpeğinizin doğru ve tam şekilde beslenmesini istiyorsanız, bu konuda bir veterinere başvurmanız gerekir.

Satılık Bernedoodle Yavrusu

Bernedoodle yavrusu, ortalama %75 oranında kaniş geni taşır. Bu yüzden kaniş genleri daha baskın olur ancak, bazıları tipik Bernese dağ köpeği özelliğini gösterir. Özellikle aile bağları güçlü ve birbirine yakın olan ailelerde yetiştiklerinde; çok zeki, uyanık ve arkadaş canlısı karakterleri, daha fazla ön plana çıkacaktır.

Bunun yanında yavruları bulmak, melezlenmiş bu ırkın daha popüler hale gelmesini de sağladı ve yavruları bulmak çok daha kolaylaştı. Ancak bunun yanında olumsuz yönleri de vardır.

Popülerlikleri arttıkça, köpek çiftlikleri, kâr elde etmek için, yavru köpek üretimine daha fazla eğilimli olacaktır. Bu da yavruların genel sağlığına bakılmadan yetiştirileceği ve daha ucuza satış olacağı anlamına geliyor.

Bu düşük ön maliyet ise, uzun vadede herhangi bir yarar getirmeyecektir. Bu yüzden köpeklerin sağlıklı olmalarına ve yaşam kalitesinin iyi olacağını düşündüğünüz saygın yetiştiricilerden yavru köpek satın almayı tercih etmeniz önemlidir.

  • Saygın yetiştiriciler, yavru köpeği ziyaret etmenize izin verdiği gibi, canlı görüntü ile uzaktan takip etme olanağını da sunar.
  • Satın almayı tercih ettiğiniz ilanlardan, mümkünse canlı görüşme talep ederek, köpeği canlı şekilde görmeyi talep etmelisiniz.
  • Mümkünse satın alma işlemini gerçekleştireceğiniz ilan sahibinden, köpeğin sağlık testlerini ve diğer kontrol testlerinin yapılıp yapılmadığına dair belgeler isteyebilirsiniz.

İkinci nesil karışım olarak tabir edilen bu cins yavru köpeklerin fiyatlarının artış göstermesi muhtemel olacaktır. Bununla birlikte nerede yaşadığınıza bağlı olarak da fiyatlar değişkenlik gösterir. Cinsin popülerliği arttıkça, fiyatlarında da değişkenlik olacaktır.

Hayatınızda özel bir arkadaşla kusursuz bir hayatı paylaşmak istiyorsanız, Satılık Bernedoodle yavrusu için, kopekyavrusu.com sitemizi ziyaret ederek, satılık yavru ilanlarından ailenize ve yaşantınıza uygun olacağını düşündüğünüz ilanla iletişime geçerek, satın alma işlemlerini güvenli şekilde başlatabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply