Satılık Tosa İnu Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Tosa İnu

Tosa İnu

Japon Mastiff, Tosa Ken olarak da anılan Tosa İnu Japonya ülkesinde köpek dövüşü yapmak adına geliştirildi. Köpek dövüşünün yasaklandığı birçok yerde ise bekçi köpeği vazifesini üstlenir. Oldukça güçlü bir köpek türü olmasına rağmen son derece itaatkâr ve sakindir.

Sahiplerine ve aile üyelerine karşı sevecen olan bu ırk genellikle yabancılara mesafeli davranır. Tosa İnu sahiplendirme ilanlarıyla ilgilenenler öncelikle köpeğin sosyalleştirilmesi gerektiğini unutmamalı.

Tosa İnu Fiyat

Tosa İnu fiyat 1000 Euro ve 1500 Euro arasında değişir. Fiyatların değişmesinde yıllık bakım maliyetleri etkilidir. Ayrıca Tosa İnu fiyat 2022 listesindeki artışın nedeni pandemi süreci, mama fiyatlarının artması gibi birçok faktöre bağlıdır. Yavru ya da yetişkin olup olmaması da fiyatların değişmesini etkiler.

Tosa İnu

 Tosa İnu fiyat ekşi platformunda da sohbet konusu olmuştur. Aylık tıraşa ihtiyaç duymaması, soğuk ya da sıcak havalara karşı hassas olmaması gibi nedenlerden dolayı tercih edilebilirliği yüksektir. Tosa İnu fiyat 2020 senesinde 3.000 TL – 4.000 TL’ydi. Tosa İnu fiyat 2021 yılında 2022 senesine nazaran daha düşüktür.

Tosa İnu Sahiplendirme

Tosa İnu sahiplenme isteğindeyseniz uzun günlük yürüyüş ihtiyacına sahip olduğunu bilmeniz gerekiyor. Saldırganlık, agresiflik gibi olumsuz davranışların yok edilmesinde köpeğin gereksinim duyduğu egzersizi gerçekleştirmesi son derece önemlidir.

Bunun dışında Tosa İnu ücretsiz sahiplenme ilanlarına bakanlar mutlaka büyük bir bahçeye sahip olmalı. Apartman dairesinde bakımı oldukça zordur. Büyük çitlerle çevrili alanda koşup oynayarak ihtiyacı olan egzersizi de bir nebze karşılamış olacaktır. Ancak yine de sahipleriyle birlikte 2.5 km kadar yürüyüş pozitif davranışlarının geliştirilmesinde önem taşır.

Ücretsiz Tosa İnu sahiplenme ilanlarıyla ilgilenenler tehlikeli olarak atfedilen bu türün oldukça sevecen bir aile köpeğine pozitif eğitimle birlikte kavuşacağını bilmeli. Bekçilik yönünü kullanabileceği geniş bahçeli evlerde diğer köpek arkadaşlarıyla da oynayarak büyümeli.

Köpeğinizi sahiplendiğiniz andan itibaren aşı sürecini başlatmanız son derece önemlidir. Aşıları tamamlanmadığında gençlik hastalığına yakalanması ölümcül sonuçlar doğurur. Yavru bir Tosa İnu günde 3 – 4 kez beslenmeli. Beslenme işlemlerinde kaliteli mamaları tercih etmeniz gerekiyor. Aksi halde köpeğinizde hazımsızlık, iç – dış parazit gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar.

Yetişkin bir Tosa İnu ise günde 2 kez beslenmeli. Obez gibi rahatsızlıklar yaşaması adına ev yemeği vermemelisiniz. Çeşitli vitamin ve minerallerin içinde bulunduğu kuzu etli, dana etli mamalar tüketmeleri sağlıkları, gelişmeleri açısından oldukça önemlidir.

Tosa İnu Özellikleri

Güçlü – sert kas yapısı; kısa, yoğun ve sert tüylere sahip olması Tosa İnu köpek özellikleri arasında yer alır. Çeneleri, dişleri oldukça gelişmiştir. Kulakları vücut yapısına göre minik olup bir hayli incedir. Geniş omuzları, düz bir sırt yapısı vardır. Bu köpek ırkında kırmızı, kahverengi, kayısı tonları, siyah yaygın olarak görülür. Bazılarında göğüs ve ayak kısmında beyaz lekeler mevcuttur. Cins standardı bakımından lekeli olanlar teşvik edilmez.

  • Zeki ama son derece inatçıdır. Güçlü bir sürü liderine ihtiyaç duyarlar.
  • Cesurluk yönünü oldukça yüksektir. Kendine güvenir ve diğer köpek türlerinden korkmaz.
  • Oldukça meraklı bir köpek türüdür. Alışkın olduğu kişilere karşı oldukça sevecen davranır.
  • Bekçi köpeği olarak tercih edilir. Çocuklara ve yaşlılara karşı son derece nazik davranır. Aile üyeleriyle derin bir bağ kurar.
  • Bahçeli evler için uygun bir köpektir. Apartman yaşamına uyum sağlamada zorluk çeker.
  • Köpek arkadaşlarıyla geçim düzeyi iyi olmaması da Tosa İnu özellikleri arasındadır. Yavruluk döneminden itibaren sosyalleştirilmesi gerekiyor.
  • Eğitim düzeyi ortadır. Zeki olmalarına karşın sizi lider olarak görmezlerse sözünüzü dinlemez ve agresif davranışlar sergileyebilirler.
  • Profesyonel bir eğiticiden destek almanı doğrultusunda minik dostunuzun çok yönlü bir köpek olmasına katkı sağlayabilirsiniz.
  • Alerjik deri hastalığı, dirsek displazisi, hiperkalemi, hipotiroidizm türün yatkın olduğu sağlık sorunları arasında yer alıyor.

Tosa İnu özellikleri ve bakımı konusunda egzersizlere önem vermeniz oldukça önemlidir. Gün içerisinde sizinle yürüyüş yapmak isteyecektir. Günde 2 – 3 kez 1 saatlik yürüyüşler yapmalısınız. Tüyleri kısa olduğundan dolayı tıraşa ihtiyaç duymazlar. Yetişkin bir Tosa İnu 36 – 61 kg ağırlığındadır. Boyları ise 62 – 82 cm arasında değişir.

Eğer iyi bir şekilde bakarsanız 10-12 yıl yaşam süresine sahiptirler. Dövüşmeleri adına üretildikleri için Suma güreşçisi olarak da anılırlar. Birçok ülkede bu ırk yasaklıdır. İyi huylu olan yavrular oldukça meraklı ve eğlencelidir. İnsanlara yaklaşmayı ve onlarla oyunlar oynamayı severler.

Köpeğinizin birçok köpek türünü, çeşitli sesleri ve insanları tanımasına izin vermelisiniz. Aşıları tamamlanmadan önce ona trafik, araba seslerini dinleterek dışarı çıktığındaki uyum sürecini pekiştirmeniz mümkün olacaktır. Diğer köpeklerle kaynaştırmak için ise aşı süreci bittikten sonra parklara götürebilirsiniz. Köpek arkadaşlarıyla oyunlar oynaması sosyalleşme sürecini olumlu etkileyecektir.

Orta enerji seviyesine sahip olan köpek cinsi gün içerisinde yapılan egzersizlerden sonra dinlenme ihtiyacı duyacaktır. Yorgun bir köpek istenmeyen davranışları sergilemez. Bu sayede de minik dostunuzla huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz. Ona egzersiz yaptırırken kendi suyunun, mamasının ve ödüllerinin olduğu köpek çantasını taşıtmanız uygundur.

Nasıl davranacağı noktasında başına buyruk hareket edebilir. İtaatkar bir köpek dosta sahip olmak istiyorsanız pozitif eğitim anlayışını uygulamasınız. Ödül yöntemiyle otur, yat, bekle gibi temel eğitimleri kolaylıkla verirsiniz. Pasif sahipleri dinlemeyen bu köpek sahibine karşı da agresif davranabilir. Dominant karakterde olanlar için ideal bir köpek cinsidir.

Tosa İnu Satılık

Tosa İnu satılık ilanlarında daha çok açık kahverengi, kayısı tonlarında olanlar ilgi görüyor. Köpek satın almadan önce bakabileceğinizden emin olmalısınız. Bir Tosa İnu yavrusu seçerken kardeşleriyle ne çok saldırgan aktif olanı ne de utanarak kenara çekileni tercih edin.  Satılık Tosa İnu alacak olan kişiler bu cinsin küçük bir evde bakılamayacağını bilmeli. Aynı şekilde eğer apartman dairesinde yaşıyorsanız başka ırk köpeklere yönelmeniz daha doğru olacaktır.

 Satılık Tosa İnu İzmir ilanlarıyla ilgilenenler köpeğin dayanıklı olduğunu ve sıcak bölgelere de rahatlıkla uyum sağlayacağını bilmeli. Köpeğiniz eve geldikten itibaren ya da bahçeye koyduğunuzda mutlaka su kabını ulaşabileceği noktaya koymalısınız. Su ihtiyacının karşılanması köpeğin sağlığı için yaşamsal önem taşır.

Sahiplerine oldukça sadık olan Tosa İnu genellikle bekçi köpeği olarak tercih ediliyor. Eğer büyük bir bahçeniz varsa sahibinden satılık Tosa İnu tam size göre olacak. Dilerseniz satılık Tosa İnu İstanbul ilanlarına da bakarak hayal ettiğiniz yavruya sahip olabilirsiniz. Ömür boyu ona huzurlu bir yuva verebileceğinize inanıyorsanız satın alınabilir ya da sahiplenebilirsiniz. Son derece sevecen, bir hayli sadık olan dostunuz yabancıları ilk başta istemeyecektir. Bu özelliğini törpülemek tamamen sizin elinizde. Tek yapmanız gereken evinize arkadaşlarınızı çağırıp onlarla da sosyalleşmesini farklı insanları tanımasını sağlamak.

Aynı şekilde arkadaşlarınızın köpekleriyle de dostluk kurmasını sağlamanız onun çok yönlü bir köpek olarak yaşamasını destekler. Sık sık patili dostlarının olduğu parklara da götürerek yürüyüş yaptırabilirsiniz. Bir köpeğin saldırgan olması ya da dost canlısı olması sahibinin yetiştirmesine bağlıdır. Aranızdaki uyumu pekiştirmek ve çevreye de zarar vermeyen bir dost edinmek istiyorsanız mutlaka ona gerekli olan ilgiyi, sevgiyi göstermelisiniz

Yorum (Yok)

Leave a Reply