Satılık Kokoni Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Kokoni

Kokoni

Kokoni, Small Greek Domestic Dog olarak da tanınan Malta kökenli bir köpek ırkıdır. Kokoni, Alopekis ırkının farklı bir çeşidi olarak kabul edilmiştir. Malta kökenli olmasına rağmen Yunanistan’da çok fazla görülmesi ve popülerlik kazanmasından dolayı bazı kaynaklarda kökeni Yunanistan olarak geçer.

Tarihi çok eskilere dayansa da ırkın tam olarak hangi tarihlerde ortaya çıktığı bilinmiyor. Antik Yunan tarihini yansıtan duvar resimleri ve tablolarda Kokoni, çocuklarla iyi anlaşan bir arkadaş olarak tasvir edilmiştir. Antik Yunan’dan bu yana yaşamına devam ettiği düşünülmektedir.

Yunanistan sokaklarında sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir köpektir. Majör kulüpler tarafından ırk olarak tanınmamasından dolayı bilinen bir köpek değildir. Sadece Yunanistan sınırlarında popülerken 2005 yılında “Bewitched” filminde rol aldı. Bu film sayesinde ülkesi dışında tanınmaya başladı. Av köpeği, koruma köpeği olarak insanlara tarih boyunca yardımcı oldu. Aynı zamanda nazik bir ev köpeği olabilecek özelliklere de sahiptir.

Kokoni

Kokoni Fiyat

Kokoni, Malta’da ortaya çıkan ve Yunanistan’da popülerlik kazanan küçük ırk bir köpektir. Karakter özellikleri ve fiziksel özellikleri ev yaşamına kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı olur. Kokoni, sağlıklı bir köpek olduğu gibi bakımı oldukça kolaydır. İlk kez köpek sahiplenecek kişiler için tavsiye edilen bir cinstir. Kokoni 2021 fiyatları en çok 500 TL’dir.

Köpek fiyatlarının belirlenmesindeki en önemli etkenler, popüler olması, ticari amaçla üretilebiliyor olmasıdır. Bu köpekler, ırk olarak kabul edilmemiştir ve kendi ülkesi dışında çok tanınmazlar. Bu nedenle Kokoni fiyat aralıkları oldukça düşüktür. Köpek fiyatları yıllara göre değişiklik gösterebileceği için Kokoni 2022 fiyat aralıkları 1.000 TL’ye kadar yükselebilir.

Kokoni Sahiplendirme

Kokoni, ailenizin nazik köpeği olabilecek bir mizaca sahiptir. Eve geldiği andan itibaren pozitif enerjisini hissedebilirsiniz. Neşeli, hayat dolu, uyumlu bir köpektir. Sahiplendiğinizde sosyalleştirmezseniz diğer evcillerle anlaşması zordur. Ancak küçük yaşlarda eğitildiğinde hayvanlarla iyi anlaşırlar.

Çocuklarla ve yaşlılarla arası oldukça iyidir. İnsanlardan sadece nazik olmalarını ve ilgi göstermelerini bekler. Kalabalık aileler için oldukça ideal bir seçimdir. Yavruyken ısırma eğilimi gösterebileceği için ilk aşamada bebeklerle baş başa bırakmamaya dikkat etmelisiniz. Gerekli eğitimleri aldığında çocuğunuz için iyi bir oyun arkadaşı olacaktır.

Kokoni ücretsiz sahiplendirme ilanlarını en çok göreceğiniz köpeklerden biridir. Ticari amaçla üretilmemesinden dolayı köpek sahipleri genellikle ücretsiz sahiplendirir. Ücretli Kokoni sahiplendirme fiyatları ise birçok köpek ırkına göre daha düşüktür. Onu sahiplenirken ilgi gösterecek zamanınız olması önemlidir. Bu köpekler, diğer küçük ırk köpekler gibi sahibinden ilgi bekler.

Kokoni Özellikleri

Kokoni, tarihi Antik Yunan’a dayanan oldukça eski bir köpek ırkıdır. Günümüzde popülerlik kazanmamış olsa da Yunanistan’da oldukça popüler bir köpektir. Irk olarak tanınmadığı için ticari amaçlı yetiştirilmezler. Yaşam alanları sokak diyebileceğiniz bu köpeklerin serbest üremesi bazı hastalıklara yatkınlıklarını artırmıştır. Kokoni özelikleri bakımından ev yaşamına kolaylıkla uyum sağlar.

Kokoni Fiziksel Özellikleri: Kokoni, Alopekis köpek ırkı ile benzer fiziksel özelliklere sahiptir. Küçük ve orta büyüklükte kabul edilebilir. Boyları ortalama 23-30 cm, kiloları ortalama 4-8 kg arasındadır. Kuyruğu uzun ve kıvrımlı, kulakları hafif sivri, burnu hafif uzundur. Kafası bedenine göre daha küçüktür. Bacakları kısa olsa da bedeni minik olduğu için orantısız görünmez. Tüyleri birçok renkte olabilir. Dalgalı ve düz kürke sahip olabilen nadir köpeklerdendir.

Kokoni Karakteri: Kokoni, Yunanistan’ın evcil köpeğidir. Karakter özellikleri bakımından yaşam alanı ev olmalıdır. Ancak sokak yaşamına da uyum sağlayabilecek güçlü bir yapıları vardır.

  • Kokoni, neşeli, dışa dönük, enerjisi yüksek, dost canlısı bir köpektir.
  • Tüm köpeklerin olduğu gibi onların da sosyalleştirilmesi gerekir.
  • Sosyalleştirildiğinde çocuklarla ve diğer evcillerle birlikte yaşayabilirler.
  • Eğitime açık, akıllı, uyumlu bir karakteri vardır.
  • Sadece sahibinin değil aile üyelerinden olan herkesin sözünü dinler.
  • Yabancılarla iyi geçinir, ilgi gördüğü her ortama uyum sağlayabilir.
  • Sahibine ve ailesine çok bağlı olduğu için uzak kaldığında ve uzun süre yalnız kaldığında davranış bozuklukları ortaya çıkabilir.
  • Oldukça şefkatli bir köpektir. Bu özelliği bakımından Golden Retriever ile benzetilirler.
  • Isırma ve havlama eğilimi yüksek değildir. Küçük yaşlarda eğitildiğinde ısırma eğilimi yok denecek kadar azalacaktır.
  • Tehlike sezmediği ve özel alanına müdahale edilmediği sürece havlamaz.
  • Ev ve apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlar.
  • Egzersiz ihtiyacı çok yüksek değildir. Ancak günde 1 saat kadar dışarı çıkarılmalıdır.

Kokoni Eğitimi: Bu köpeklerin doğası uyumlu ve sevecendir. Ancak tüm köpekler gibi aldıkları temel eğitimler karakterinin şekillenmesinde büyük rol oynayacaktır. Akıllı bir köpek olduğu için itaat eğitimini 2 hafta içerisinde verebilirsiniz. İlk aşamada sahibini tanıması ve kafasının karışmaması için sadece sizden komut almalıdır. Komutları anlayarak yanıt vermeye başladığında aile üyelerinin hepsinin komutlarını yerine getirir.

Kokoni özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olduğunuz sürece onunla yaşamanız hiç zor olmayacaktır. Oldukça uyumlu bir mizacı vardır. Sahibini memnun etme arzusu komutlarınızı yerine getirmek için oldukça cesur davranmasına neden olur. Tuvalet eğitimi, uyku düzeni, beslenme düzenini kısa süre içerisinde oluşturabilirsiniz.

Kokoni Sağlık: Kokoni’nin bilinen bir kalıtsal hastalığı yoktur. Serbest üremesinden dolayı taşıyabileceği bazı hastalıklar olabilir. Küçük ırk olduğu için enfeksiyon hastalıklarına yatkın olabilirler. Temizliğine, sağlık kontrollerine ve beslenme düzenine dikkat ettiğiniz sürece 15 yıl kadar yaşayabilir.

Kokoni Beslenme: Beslenme düzenini oluştururken sağlığına, yaşına ve kilosuna uygun mamalar tercih etmelisiniz. Mamasını fincanla ölçerek günde 3 öğüne bölebilirsiniz. Yetişkin olduğunda 2 öğün vermeniz yeterli olacaktır. Kısırlaştırıldıktan sonra kilo almaya daha yatkındır. Bu nedenle kısırlaştırdığınız köpeğiniz için uygun beslenme düzeni oluşturmanız önemlidir.

Satılık Kokoni Yavrusu

Kokoni satılık ilanlarına baktığınızda fiyatlarının oldukça düşük olduğunu görebilirsiniz. Ücretsiz sahiplendirme ilanı en çok olan köpeklerden biridir. Bunun nedeni majör kulüplerin onu ırk olarak tanımamasından kaynaklanır. Kokoni, ticari amaçla üretilen bir köpek olmadığı için pahalı bir ırk da değildir.

Satılık Kokoni yavrusu ilanlarını incelerken köpeğin sahip olduğu özelliklere dikkat etmelisiniz. İstanbul satılık Kokoni ilanları altında sağlık durumları, yaşı, karakter özellikleri gibi bilgiler paylaşılır. Sahipleneceğiniz köpeği ziyarete gittiğinizde şunlara dikkat edebilirsiniz;

  • Diğer yavrulara karşı üstünlük kurmaya çalışan veya çok sessiz duran yavruları tercih etmeyebilirsiniz.
  • Bilinen karakter özellikleri olsa da daha baskın veya çekingen olabilirler. Bu davranışları köpeği biraz izleyerek anlamanız mümkün.
  • Dişlerini, kulaklarını kontrol etmeniz gerekir. Derisini inceleyerek hastalığı olup olmadığını anlayabilirsiniz.
  • Köpeğin ebeveynlerini görme şansınız varsa mutlaka onları da inceleyin. Sahiplendiğiniz yavru büyüdüğünde tıpkı onlar gibi görünecektir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply