Satılık Presa Canario Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Presa Canario

Presa Canario

Presa Canario, Kanarya Masttif ve Kanarya köpeği olarak da bilinir. Adını ortaya çıktığı Kanarya Adaları’ndan alan Presa Canario, Mastiff familyasındandır. Kökeninin 1600’lü yıllara dayandığı bilinen bu köpeklerin ataları Bardino Majero olarak bilinen dövüş köpeğidir.

Ancak bu ırkın nesli tükenmiştir. Presa Canario da 1960’lı yıllarda neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Irkın devamlılığı adına Carl Semencic çalışmaya yapmaya başladı. Amerikalı veteriner, 1970’li yıllarda gelindiğinde bu ırkın sağlıklı bir şekilde neslini devam ettirmesini sağlamıştı.

1970 yılında Presa Canario, sadık, güçlü, korkusuz bir köpek olarak geri döndü. Ortaya çıktığı dönemlerde köpek dövüşlerinin çok popüler olması dövüş köpeği olarak yetiştirilmesine neden olmuştur. Güçlü ve kaslı yapısı, agresif tavırları, koruma içgüdüsü iyi bir dövüş köpeği olmasını sağlamıştır. Günümüzde bekçi ve koruma köpeği olarak insanlara yardımcı olmaktadır.

Presa Canario Fiyat

Presa Canario fiyat aralıkları dolar cinsinden belirlenir. Para birimleri arasındaki farklılıklar köpek fiyatlarını da doğrudan etkiler. Aynı zamanda şeceresi, safkan olması, sağlık durumu, cinsiyeti, rengi gibi birçok etken fiyatların değişmesine neden olur. Presa Canario 2021 fiyatları ortalama 2.500 TL kadardı. Köpek fiyatları yıllara göre değişiklik gösterdiği için Presa Canario 2022 fiyat ortalaması 3.000 TL’ye çıkmıştır.

Presa Canario

Presa Canario Sahiplendirme

Kanarya kökenli olan Presa Canario, geçmişten bu yana koruma köpeği olarak insanlara yardımcı olmuştur. Fiziksel özeliklerinden dolayı özel bir köpektir. Bu nedenle Presa Canario ücretsiz sahiplendirme ilanları daha nadir görülür. Genellikle ücretli sahiplendirilirler.

Presa Canario sahiplendirme ilanlarını incelerken köpeklerin sahip olduğu özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Şecereli ve safkan olmasına dikkat edebilirsiniz. Genetik hastalıklar taşıyabileceğinden dolayı ebeveynlerinin sağlık durumları hakkında bilgi almalısınız.

Sahipleneceğiniz köpeği görmeye gittiğinizde dişlerini ve tüylerini kontrol edebilirsiniz. Aşılarının yapılmış olması, diğer yavrularla aynı fiziksel özelliklere sahip olması önemlidir. Sağlıklı bir ırktır ancak genetik olarak tümör gibi tehlikeli hastalıkları taşıyor olabilir.

Presa Canario, aile köpeği olarak tanınmaz. Nazik bir köpek olmasa da saygı gören bir köpektir. Bekçi köpeği olarak en iyi seçimlerden biridir. 67 cm, 60 kg kadar büyüyebilirler. Evde yaşamak onun doğasına uygun değildir. Eğer evde besleyecekseniz günde en az 2-3 saat kadar dışarda zaman geçirmesini sağlamalısınız.

Presa Canario Özellikleri

Presa Canario, ortaya çıktığı dönemden bu yana koruma ve dövüş köpeği olarak yetiştirildi. Büyük ırk olması ve karakter özelliklerinden dolayı evde yaşamak için uygun bir köpek değildir. Presa Canario özelikleri bakımından eğitilmesi oldukça zor bir köpektir. Bu nedenle ilk kez köpek sahiplenecek insanlar için uygun bir seçim olmayacaktır. Eğer iyi bir eğitim almazsa insanlara ve hayvanlara zarar verme ihtimali yüksektir. Bu nedenle bazı ülkelerde yasaklı ırklar arasına girmiştir.

Presa Canario Fiziksel Özellikleri: Presa Canario, büyük ırk köpeklerdendir. Oldukça güçlü ve sert bir görünümü vardır. Fiziksel olarak büyük olması kontrol edilmesini zorlaştırır.

  • Kafası uzun ve bedenine göre büyüktür.
  • Küçük kulaklarının uçları yukarı doğru sivrileşir.
  • Bacakları bedeni ile orantılı şekilde uzundur.
  • Gözleri hafif kısık, bakışları keskindir.
  • Burnu ve ağzı büyük olan bu köpeklerin çeneleri güçlüdür.
  • Derileri kalın, kemikleri iri, tüyleri kısadır.
  • Tüy rengi genellikle koyu kahve ve siyah renklidir.
  • Boyları ortalama 60 cm, kiloları ortalama 40-60 kg arasındadır.
  • Ortalama ömürlerinin 15 yıl olduğu bilinse de sağlığına ve beslenmesine dikkat edildiğinde daha uzun yaşarlar.

Presa Canario Karakter Özellikleri: Presa Canario, karakterini yansıtan bir görünüme sahiptir. Güçlü, korkusuz, bağımsız bir köpektir. Onunla başa çıkmak kolay olmadığı gibi eğitmek de zordur.

  • Dominant, söz dinlemeyen bir yapısı vardır.
  • Eğitime açık olsa da sahibinin sözünü dinlemesine için ona saygı duyması gerekir.
  • Köpek eğitimi konusunda bilgili ve deneyimli biri olmadığınız sürece bu köpekleri eğitmeniz ve sosyalleştirmeniz mümkün değildir.
  • Bu köpeklerin doğasında saldırma eğilimi vardır ve sosyalleştirseniz dahi yabancılara karşı agresif davranacaktır.
  • Çocuklarla, kedilerle ve diğer köpekler anlaşamazlar.
  • Karakterini anlayan, onu yönetmeyi başaran bir sahibi olduğunda bağlanır ve dostça yaklaşır. Bilinenin aksine bağlı olduğu sahibine saldırmaz.
  • Evini ve sahibini korur, iyi bir bekçi köpeğidir.

Presa Canario Eğitimi: Presa Canario özellikleri ve bakımı konusunda bilgi sahibi olmanız önemlidir. Eğitim verilmesi zor olan bir köpek ırkıdır. Sosyal alanlarda yaşayabilmesi için iyi bir itaat eğitimi almalıdır. Köpeğinize vereceğiniz temel eğitimler, karakterinin şekillenmesinde büyük rol oynar. Eğitim deneyiminiz yoksa yardım alarak eğitebilirsiniz. Söz dinlemeyen karakterini değiştirmeniz zor olacağı için sabırlı olmalısınız. Gerekli eğitimleri aldığında evde, apartmanda ve bahçede yaşayabilir.

Presa Canario Bakımı: Fiziksel özelliklerine bakıldığında egzersiz ihtiyacının yüksek olduğunu anlayabilirsiniz. Günde 2-3 saat kadar dışarı çıkarılmalıdır. Az tüy döker ve tüyleri kısa olduğu için haftada 1 kez fırçalanması yeterlidir. Kirlendiğinde 2 haftada bir kez yıkayabilirsiniz. Evde enerjisini atamaz ve çok sıkılır. Sıkıldığında agresifleşeceği için onu yalnız bırakmamalı, mutlaka dışarda zaman geçirmesini sağlamalısınız.

Presa Canario Sağlık: Oldukça sağlıklı bir köpek ırkıdır. Ancak tüm köpeklerde olduğu gibi yatkın olduğu başlıca hastalıklar vardır. Yatkın olduğu hastalıklar kesin olarak görüleceği anlamına gelmese de hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmalı, belirtilerini fark ettiğinizde gecikmeden kontrollerini yaptırmalısınız. Yatkın olduğu hastalıklar şunlardır:

  • Kalça displazisi
  • Dilate Kardiyomiyopati (kalp hastalıklarının bir türü)
  • Mast hücresi tümörü
  • Patellar Luxation ( bu hastalık diz kapağının yerinden çıkmasına neden olur)
  • Epilepsi
  • İskelet sistemini etkileyen bozukluklar

Satılık Presa Canario Yavrusu

Presa Canario, yavruyken sahiplenmeniz gereken bir köpektir. İlk kez köpek sahiplenecekseniz sağlıklı bir seçim olmayacaktır. Onu sahiplenirken baskın ve güçlü bir karaktere sahip olduğunu unutmamalısınız. İyi bir eğitim aldığında aile köpeği olabilir. Doğası gereği çok iyi bir bekçi ve koruma köpeğidir.

Presa Canario, son derece güçlü olmasından dolayı dikkat çeken köpek ırklarından biridir. Presa Canario satılık ilanlarına baktığınızda fiyat aralıklarının farklı olduğunu görebilirsiniz. Fiyatlarının belirlenmesinde sağlık durumu, şeceresi gibi etkenlere dikkat edilir.

Satılık Presa Canario yavrusu aldığınızda ondan uysal ve ılımlı olmasını beklememelisiniz. Agresif bir karakteri vardır. Yavruyken saldırma eğilimi gösterebilir. Ancak itaat eğitimi aldığından sahibine saygı duyar.

İstanbul satılık Presa Canario ilanları altında köpeklerin sahip olduğu temel özellikler paylaşılır. Genellikle siyah ve kahve tonlarındadır. Yavruyken de kaslı bir yapısı vardır ve hızlı büyür. Kilo almaya meyillidir

Yorum (Yok)

Leave a Reply