Satılık Havanese Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Havanese

Havanese

Havanese, Havanese Bichon olarak da tanınır. Oyuncağı anımsatan sevimli bir görünümü vardır. Kısa tüylü ve uzun tüylü olarak iki cinsi olan köpeklerdir. Havanese Küba’da ortaya çıktı. 1980’li yıllarda anavatanından Amerika’ya göç etti. Amerika’da soylular tarafından beslenmeye başladı.

Böylece 19. yüzyılda Amerika’da soyluluk simgesi oldu. Aynı yüzyılda Avrupa’da tanınmaya başladı. Küba’nın nesli tükenmiş yerel köpeklerinin aksine Havanese dünya çapında tanındı ve popüler oldu. Bu popülerliği kazanmasındaki en önemli etken Güney Amerikalı soylular tarafından beslenmesiydi. Orijinal ırkın tüyleri uzundur. Bedeninin her yerini kaplayan uzun, düz veya hafif dalgalı bir kürk yapısı vardır. Havanese ırkının kısa tüylü bir cinsi yakın zamanda geliştirildi. Her iki cinsin görünümleri ve karakterleri aynı. Sadece kürk yapıları onları birbirinden ayırıyor.

Havanese

Havanese Fiyat

Havanese fiyat skalası, sınırlı kayıtlı olması ve tam kayıtlı olmasına göre değişiklik göstermektedir. Üretim için izin verilen Havanese fiyatları daha yüksek olacaktır. Evcil olarak yetiştirilen ve üretilmeyecek olan köpeklerin fiyatlarının daha düşük olduğunu görebilirsiniz. Bununla birlikte fiyatların değişmesine neden olan farklı etkenler vardır.

Köpeğin fiyatı belirlenirken dikkat edilen etkenler şunlardır;

  • Safkan olması
  • Şeceresi
  • Sağlık durumu
  • Yaşı
  • Kürk rengi
  • Eğitimi

Köpeklerin fiyatları yıllara göre değişiklik gösterir. Havanese 2021 fiyatları 800 TL ile 5.000 TL arasında değişiklik göstermekteydi. Havanese 2022 fiyat aralığında ise kaliteli bir köpeğin fiyatı 9.000 TL’ye kadar yükselebilir. Safkan, sağlıklı, kaliteli köpeklerin fiyatları genellikle yüksektir.

Havanese Sahiplendirme

Havanese, orijinali uzun tüylü olan küçük köpek ırkıdır. Daha sonra kısa tüylü olan köpekler yetiştirilmiştir. Amerika’da en popüler köpek ırklarından biridir ve zamanla Avrupa’da da tanınarak dünyanın en popüler köpeklerinden biri olmuştur. Bu nedenle Havanese ücretsiz sahiplendirme ilanları oldukça azdır. Değerli bir köpek olmasından dolayı genellikle ücretli sahiplendirilir.

Havanese sahiplendirme ilanlarını incelediğinizde uzun ve kısa tüylü olarak iki farklı görünüme sahip olduklarını görebilirsiniz. Kulakları sarkık, bedeni oldukça küçüktür. Tüyleri sarı veya krem rengi olabilir. Kürk yapısı yoğun, parlaktır. Uyumlu karakteri sayesinde ev yaşamına kolaylık uyum sağlar. İlk kez köpek sahiplenecek kişiler için uygun bir seçimdir.

Havanese Özellikleri

Havanese, kökeni eskilere dayanan bir ırk olmasına rağmen popülerlik kazanması 1980’li yıllarda olmuştu. Oldukça küçük bir bedene sahip olan Havanese, birçok küçük ırk köpeğe göre dayanıklıdır. Kaslı ve güçlü yapısı olmasından dolayı sağlık sorunları yaşama riski daha azdır. Havanese özelikleri bakımından mutlaka evde yaşaması gereken bir köpektir. Karakter ve fiziksel özellikleri sokak yaşamına uyum sağlayamamasına neden olur.

Havanese Fiziksel Özellikleri: Küçük ırk köpeklerdendir. Kısa ve uzun tüylü olabilir. Tüylerinin rengi genellikle sarı, beyaz veya krem tonlarındadır. Boyları ortalama 15 cm, kiloları ortalama 3-6 kg arasındadır. Burnu ve gözleri yuvarlak, siyahtır. Kulakları sarkık, bedeninin her yerini kaplayan parlak tüyleri vardır. Oyuncağı anımsatan sevimli bir görünümü ile dikkat çekerler.

Havanese Karakteri: Küçük ırk köpeklerin taşıdığı özelliklerin büyük kısmını taşır. Ancak onu diğer köpeklerden ayıran karakter özellikleri de vardır. Karakterini tanımanız ona nasıl yaklaşmanız gerektiğini anlamanızı sağlayacaktır.

  • Eğitime açık, zeki bir köpektir. Ancak inatçı yapısından dolayı eğitim vermek zor olabilir.
  • İnatlaşmaya başladığında sakin karşılamalı ve kendi haline bırakmalısınız.
  • Sert komutlardan, agresif tavırlardan hiç hoşlanmaz.
  • Hareketli, neşeli, enerjisi çok yüksektir.
  • Yavruyken sosyalleştirdiğinizde diğer evcillerle ve çocuklarla birlikte uyumlu bir şekilde yaşayabilir.
  • Yabancı insanlara karşı çekingen olsa da ilgi gördüğünde hemen alışır.
  • Çok havlar. Yavruyken ısırma eğilimi fazladır.
  • Yalnız ve ilgisiz kalmak, sert davranılması gibi durumlarda küser. Çok hassas olduğu için böyle durumlarda ağladığını görebilirsiniz.
  • Kalıtsal hastalıkları yoktur, birçok küçük ırk köpeğe göre daha dayanıklı ve sağlıklıdır.

Havanese Bakımı: Havanese özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bakımını kolaylıkla yapabileceğiniz bir köpektir. Bu köpeklerin bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli etken hassas olduğunu unutmamanız. Ona itaat eğitimi verirken nazik davranmalı, sert komutlar vermemelisiniz.

Tüylerini haftada 2-3 kez fırçalamanız yeterlidir. Fazla tüy dökmez ancak belirli dönemlerde çok tüy döktüğü için alerjisi olanların sahiplenmemesi gerekir. Köpeğiniz 5 aylık olduktan sonra 2 ayda bir kez yıkayabilirsiniz.

Oldukça zeki olduğu için tuvalet eğitimini kısa sürede verebilirsiniz. Tırnak ve diş bakımını düzenli olarak yapmalı, sağlık kontrollerini aksatmamalısınız. Bunun dışında Havanese bakımında ekstra dikkat etmeniz gereken bir durum yoktur.

Havanese Beslenme: Havanese, kilo almaya meyilli bir köpektir. Bu nedenle kısırlaştırılması, sağlık sorunu, kilosu, yaşı gibi etkenlere göre özel mamalar tercih etmelisiniz. Günlük alması gereken öğünü ikiye veya üçe bölebilirsiniz. Uygun mamalarla beslemeniz obezitenin önüne geçeceği gibi ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaktır.

Havanese Sağlık: Küçük köpek ırkları genellikle bazı hastalıklara yatkın olsa da Havanese sağlıklı bir ırktır. Aşılarını düzenli yaptırmanız, sağlık kontrollerini aksatmamanız gerekir. Deri hastalıklarının ortaya çıkmaması için tüylerini derisi nefes alacak şekilde fırçalamalısınız. Beslenmesini her zaman kontrol altında tutmalı, kilo almasının önüne geçmelisiniz. Kilo almaya çok yatkındır. Fazla kilo problemi yaşadığında mutlaka spor yapmalı ve normal kilosuna dönmelidir. Kilo problemi ömrünün daha kısa olmasına neden olabilir. Sağlığına dikkat ettiğiniz sürece ortalama 16-17 yıl yaşayabilir.

Satılık Havanese Yavrusu

Küba kökenli olan Havanese, sevimli görünümü ile dünyanın en popüler köpeklerinden biri olmuştur. Havanese, sahibine son derece bağlı bir köpektir. Sahibinden uzak kalmaya dayanamaz, ilgisiz kaldığında bunalıma girer.

Satılık Havanese yavrusu alacaksanız ona ayıracak yeterli zamanınız olduğuna emin olmalısınız. Evde uzun süre yalnız kaldığında eşyaları ısırabilir, havlayabilir, davranış bozuklukları ortaya çıkabilir. Bu köpeklerin küsme alışkanlıkları vardır.

Küçük köpek ırklarının fazla hassas olması bazen bakımlarını zorlaştırır. Havanese, diğer ırklara göre dayanıklıdır. Sağlıklı, güçlü bir yapısı olmasından dolayı bakımı zor değildir. Eğitime açıktır, sahibinin sözünden çıkmaz.

Havanese satılık ilanlarına bakarken köpeklerin sahip olduğu özellikleri incelemelisiniz. İstanbul satılık Havanese ilanlarında köpeklerin sağlık durumları, yaşı gibi özellikleri paylaşılır. Köpek sahiplenirken şunlara dikkat edebilirsiniz;

  • Sahipleneceğiniz köpeğin ailesini görerek fiziksel özelliklerini inceleyebilirsiniz. Büyüğünde ebeveynleri ile aynı görünüme sahip olacaktır.
  • Kürk rengi beyaz, krem, sarı tonlarında olabilir ve büyüdüğünde renginde fazla değişim olmaz.
  • Çocuklarla ve diğer evcillerle anlaşabileceği için kalabalık bir aileniz varsa çekinmeden sahiplenebilirsiniz.
  • Evine geldiğinde çekingen davranabilir ancak alışması uzun sürmez.

Yorum (Yok)

Leave a Reply