Satılık Shar Pei Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Shar Pei

Shar Pei

Shar Pei, dünyanın nadir köpek ırklarından biri. Kökeni çok eskilere dayanan bu köpeklerin Canis Lupus ırkının bir parçası olduğu bilinir. Derisinin kıvrımlı görünümü ve kum rengi olmasından dolayı Shar Pei ismini almıştır.

Çin Denizi kıyı şeridi, Kwung Tung eyaleti, Dialak kasabası, bu ırkın en yaygın olduğu yerlerdi. Shar Pei, Mao Tse-Tung için burjuvazinin bir sembolüydü. Görünüşünden dolayı Çin’in ikonik evcil hayvanlarından biri oldu, bir dönem komünizmi temsil etti. Bu nedenle ikonik diğer köpek ırkları gibi Shar Pei, bu karanlık dönemde neredeyse yok olacaktı. Ancak özel görünümünden dolayı ırkın değerini bilen bir grup, Hong Kong ve Tayvan’da yavrularını sahiplenerek yetiştirdi.

Matgo-Law, onları ihraç etmeyi başaran bir isim olarak ön plana çıktı ve Shar Pei ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç edildi. Böylece tanınmaya başlayan Shar Pei, kökeni çok eskiye dayanmasına rağmen henüz yeni tanınan bir köpektir. Özel kıvrımlı kürkü, büyük burnu, sarkık kulakları ile dikkat çeker. Zeki, cesur, bağımsız bir karakteri vardır. Ev ve apartman yaşamına uyum sağlar.

Shar Pei

Shar Pei Fiyat

Tüm köpek ırklarının olduğu gibi Shar Pei fiyat aralığı belirli etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Cinsiyet, şecere, yaş, eğitim, kürk rengi gibi birçok faktör fiyatlarının farklı olmasına neden olur.

Shar Pei 2021 fiyatları ortalama 3.000 TL ile 4.000 TL arasındaydı. Shar Pei 2022 fiyat aralığı geçtiğimiz yıla göre artmış ve fiyatlar ortalama 5.000 TL’ye yükselmiştir. Bu köpeklerin sahip olduğu özeliklere göre fiyatları 9.000 TL gibi yüksek tutarlar da olabilir.

Shar Pei Sahiplendirme

Shar Pei, Chow Chwo köpeklerden türetilmiş olduğu düşünülen oldukça eski bir köpek ırkıdır. Çin kökenli olan bu köpeklerin Chow Chow köpeklerle benzer özellikleri olsa da görünümleri farklıdır.

Kürk yapısının oldukça nadir görülmesi bu köpeğin özel bir köpek olmasını sağlamıştır. Shar Pei ücretsiz sahiplendirme ilanları olsa da genellikle ücretli sahiplendirilen değerli bir köpektir.

Shar Pei sahiplendirme fiyatları, şeceresi, anatomisi, kürk rengi gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Fiyatları ortalama 4.000 TL’dir. Geçmişte savaş köpeği olan Shar Pei, günümüzde oldukça uysal ve sakin bir mizaca sahiptir. Ev yaşamına kolaylıkla uyum sağlar.

Sıcak havadan hoşlanmaz, suyu sevmezler. Bahçede, evde ve apartmanda yaşayabilir. Orta büyüklükte bir ırktır. Kilo almaya meyilli olmasından dolayı hareket etmeli ve egzersiz ihtiyacı karşılanmalıdır.

Çocuklarla iletişimi oldukça iyidir. Ancak yabancı insanlarla ve hayvanlara karşı mesafelidir. Bunun nedeni sahibini ve evini koruma eğiliminin yüksek olmasından kaynaklanır. İyi bir bekçi ve koruma köpeğidir.

Shar Pei Özellikleri

Shar Pei, özel kürk yapısı, kısık gözleri, hafif büyük burnu ile tanınır. Shar Pei özelikleri, bu köpeklerin evde yaşaması için oldukça uygundur. Bakımı zor olan bir köpek değildir. Onunla ilgili bilmeniz gereken özellikleri öğrendiğinizde birlikte yaşamanız zor olmayacaktır. Shar Pei, cesur ve soğukkanlı yapısı ile tanınır.

Shar Pei Fiziksel Özellikleri: Shar Pei, fiziksel olarak orta büyüklükte köpek ırkları arasında sayılabilir. Dişi ve erkek köpeklerin arasında boy ve kilo farkı olsa da çok fazla değildir. Kilo almaya meyillidir ve hızlı büyür.

  • Boyları 45-50 cm, kiloları ortalama 25 kg kadar olabilir.
  • Kürkü siyah, koyu kahve, bal rengi olabilir.
  • Tüyleri kısa, yumuşak ve canlı bir yapıya sahiptir.
  • Derisi buruşuk olan bu köpeklerin deri yapısı büyüdüğünde değişir, yavruyken derileri daha kıvrımlıdır.
  • Dilleri mordur.
  • Yaşam süreleri ortalama 10 yıldır.

Shar Pei Karakter Özellikleri: Shar Pei, oldukça iyi bir bekçi ve koruma köpeğidir. Yaşam alanını koruma eğiliminin çok yüksek olması, insanlara ve diğer hayvanlara karşı tedirgin yaklaşmasına neden olur.

  • Sakin, uysal bir köpektir ve tehlike sezmediği sürece fazla havlamaz.
  • Sahibini koruma eğilimi çok yüksektir, sahibini korumak için oldukça cesur davranır.
  • Yaşam alanına müdahale edildiğinde saldırma eğilimi gösterebilir.
  • Sahibine çok bağlı olacağı gibi belirli insanları seçer ve onlara da bağlanır.
  • Çok haraketli değildir, evde genelde dinlenme halinde olacaktır.
  • Egzersiz ihtiyacını evde karşılasa da günlük 1-2 saat kadar dışarı çıkarmanız gerekir.
  • Suyu hiç sevmez ve yıkanmak istemez.
  • Çok zeki, özgürlüğüne düşkün, bağımsızdır. Bazen verdiğiniz komutları duymazdan gelir ve istediği gibi davranır.
  • Diğer köpek cinslerine göre daha temizdir.

Shar Pei Eğitimi: Shar Pei, eğitilmesi zor olan bir köpek değildir. Shar Pei özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olduğunuzda onunla iyi iletişim kurabilir, kısa süre içerisinde eğitim verebilirsiniz. Shar Pei, uysal ve sakin bir yapıya sahip olduğu için karşısındaki insanlardan da bunu bekler. Ona karşı nazik olmanız ve dostça yaklaşmanız yeterlidir. Eğitime açıktır, tuvalet, uyku düzeni gibi rutin düzenlerini oluşturmanız 1-2 hafta sürecektir.

Shar Pei Sağlık: Dayanıklı ve güçlü bir yapısı vardır. Ancak tüm köpek ırklarında olduğu gibi bu ırkın da yatkın olabileceği belirli hastalıklar vardır. Shar Pei, özel deri yapısından dolayı enfeksiyon hastalıklarına yatkındır. Temiz bir alanda büyümeli, temizliğine ve bakımına dikkat edilmelidir. Kilo almaya meyilli olmasından dolayı onunla oyun oynayarak hareket ettirmeniz, beslenme düzenini kilosuna göre oluşturmanız önemlidir. Yatkın oldukları diğer hastalık ise böbrek hastalıklarıdır.

Shar Pei Beslenme: Köpeklerin ortalama ömrünün 10 yıl olduğu bilinse de beslenme düzenine dikkat etmeniz ve sağlık kontrollerini aksatmamanız daha uzun yaşamasını sağlayacaktır. Shar Pei, hassas bir yapıya sahip değildir ancak sindirim hastalıklarının ortaya çıkmaması için evde yapılan yemekleri yememelidir. Yaşına ve kilosuna uygun kaliteli köpek mamaları ile beslemeniz gerekir.

Satılık Shar Pei Yavrusu

Shar Pei, kürk yapısı, kökeni ve özellikleri bakımından dünyanın değerli köpek ırklarından biridir. Shar Pei satılık ilanlarının fiyatları ortalama 3.000 TL ile 4.500 TL arasında değişiklik gösterir.

İstanbul satılık Shar Pei ilanlarının en çok olduğu ildir. Bu köpeklerin fiyatları belirlenirken dikkat edilen farklı etkenler vardır. Şeceresi, yaşı, sağlık durumu, eğitimi gibi etkenlere göre köpek fiyatları belirlenir.

Satılık Shar Pei yavrusu sahiplenirken şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Köpeğin diğer yavrularını inceleyerek onlardan çok farklı olmamasına dikkat edebilirsiniz.
  • Aşılarının yapılmış olması, şeceresi, safkan olması, sağlık durumunu sahibinden öğrenmelisiniz.
  • Safkan bir Shar Pei kürkü buruşuk, dili mor, gözleri kısıktır. Büyüdüğünde kürk yapısı değişir.
  • Yıkanmayı sevmez, bazen başıboş davranabilir, sessiz ve uysal bir yapısı vardır.
  • Shar Pei, yalnız kalmayı törele edebilen bir köpek ırkıdır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply