Labradoodle - Süs Köpeği , Süs Köpeği Fiyatları , Köpek Fiyatları , Satılık Yavru Köpek

Labradoodle

Avustralya menşeili ve enerjik yapısıyla dikkat çeken Labradoodle melez bir köpek ırktır. Labrador Retrievers ile Poodle köpek ırklarının çiftleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda kendi türüyle de çiftleşebildiği için özgün özellikleriyle dikkat çeker. Son derece pozitif olan bu ırk Avrupa’da birçok hayvan sever tarafından tercih ediliyor.

Labradoodle sahiplendirme işlemlerinde dikkat etmeniz gereken birinci özellik bu enerjik köpeğe uyum sağlayabilecek niteliklere sahip olup olmadığınız. Eğitim komutlarını hızlı bir şekilde öğrenecek olan sevimli dostunuz hiperaktif yapısı nedeniyle sık sık egzersiz yapmak isteyecektir.

Labradoodle Fiyat

Labradoodle fiyat 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor. Yavru Labradoodle daha yüksek fiyatlardayken yetişkin olanları daha uygun fiyatlarda. Labradoodle fiyat 2020 senesinde ise 1500 – 3000 TL’ydi. Fiyatlar genellikle köpeklerin cinsine, yaşına, popülerliğine, aşılarının tamamlanmış olmasına gibi daha birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir.  Labradoodle fiyat ekşi sözlük formunda da sık sık tartışılır.

Labradoodle

Orta boy köpek ırkı olan Labradoodle fiyat bakımından değerlendirildiğinde geçmiş yıllara göre popülerliğinin artması sonucu yükselmiştir.

Labradoodle fiyat 2022 yılında 10.000 – 35.000 TL civarındadır. Eğer küçük bir Labradoodle sahiplendiyseniz ya da satın aldıysanız beslenme düzenine dikkat etmelisiniz. Yavru Labradoodle fiyat 2021 yılında üç bin TL’ydi. Yavru Labradoodle sahiplenenler sevimli dostlarını sıvı gıdalarla beslememeli. Sıvı gıda ile beslendiğinde sindirim sisteminde çeşitli sorunlar oluşabilir. Sebzeler, tahıl gevrekler, hindi eti olan yavrular için özel üretilen köpek mamalarını tercih etmenizde yarar var.

Labradoodle Sahiplendirme

Labradoodle sahiplenme arzunuz varsa gerçekten bu köpeğe ömür boyunca bakıp dostluk edebileceğinize emin olmalısınız. Yumuşak tüyleri, sevimli halleriyle kendine hayran bırakan Labradoodle evinize ilk geldiği günden itibaren alan belirleyecektir. Oldukça zeki ve akıllı bir köpek ırkıdır. Dolayısıyla evde temel eğitimleri vererek ondan önce davranmalı ve alanını ona siz öğretmelisiniz.

Gece ağlamalarına karşı sizi görebileceği bir yerde yatağını bulundurmanız son derece önemlidir. Labradoodle ücretsiz sahiplenme işlemlerinde bulunmadan önce köpek yatağı, mama ve su kabı, çiş pedi gibi ihtiyaç duyacağı malzemeleri edinmenizde yarar var.

Ücretsiz Labradoodle sahiplenme işlemlerinin ardından köpeğinizin aşı sürecini veterinere götürerek takip etmeniz gerekiyor. Eğer aşıları tamamlanmış bir Labradoodle sahiplenme işleminde bulunduysanız rahatlıkla dışarıya çıkarabilir ve tuvalet eğitimine dışarda da başlayabilirsiniz. Ancak köpeğiniz henüz yavru olup aşıları tamamlanmamışsa dışarı çıkaramayacağınız için tuvalet eğitimine eve geldiği ilk günden itibaren başlamanız gerekiyor.

Labradoodle Özellikleri

Heyecanlı, coşkulu ve sadık bir dost…Labradoodle özellikleri denildiğinde ilk akla gelenler aileler için ideal bir tür olması. Cana yakın yapısıyla ailenin hemen hemen her üyesiyle iyi anlaşacaktır. Dost canlısı Labradoodle özellikleri;

  • Tüyleri kıvırcık uzundur. Fakat hipoalerjenik özelliğe sahip olması nedeniyle tüylere alerjisi olanlarda rahatlıkla besleyebilir.
  • Dişilerde ve erkeklerde boy 32-36 cm olup ağırlıkları 10 ile 35 kg arasındadır.
  • Kare burun yapısına sahip olup göz yapısı yuvarlaktır. Bal, kahverengi ve ela gözleriyle dikkat çeker.
  • Krem rengi, kırmızı, kahverengi, siyah, beyaz ve altın renk tüylere sahip Labradoodle’ların en çok tercih edilen rengi altın renk olanlarıdır.
  • Apartman dairesinde beslemek için uygundur. Temel eğitim komutlarını rahatlıkla algılar ve hızlı öğrenirler.
  • Rehber köpek olma özelliğine sahip olup yaptıkları her davranışı coşkulu bir şekilde sergilerler.
  • Bekçilik yapmaya uygun olmayan Labradoodle türleri sahiplerine karşı yüksek bağlılık gösterirler.
  • Yeteri kadar ilgi gösterilmediğinde hırçın davranışlar sergilemesi de Labradoodle köpek özellikleri arasında yer alıyor.

Dolayısıyla eğer yoğun iş temposunda çalışıyorsanız ve ona zaman ayıramayacaksanız Labradoodle özellikleri ve bakımı yönünden size uygun olmayabilir. Çünkü diğer tüm köpekler gibi günde 2-3 kez egzersiz yapmaya, yürüyüşe çıkmaya ihtiyaç duyarlar.

Labradoodle Bakımı; Tüyleri kabarık ve kıvırcık olduğundan dolayı dört beş günde bir taramanız gerekiyor. Fırçalamaya köpeğinizin sırtından ya da kuyruğundan başlamalısınız. Bunun dışında kuru şampuanla yıkamaya özen göstermelisiniz. Uzayan tüyleri kestirmek için veterinerden ya da pet kuaför hizmeti veren yerlerden destek alabilirsiniz.

Dişlerini de ayda 2 kez fırçalamanız gerekiyor. Özellikle köpeklerdeki ağız kokusunun ve ağızda oluşan bakterilerin yok edilmesinde köpeklerin dişlerinin fırçalanması büyük öneme sahip.

Yavru Labradoodle günde 3-4 kez beslenmeli. Ona uygun yavru köpek mamasını tercih ederek gerekli olan vitaminleri almasına yardımcı olmalısınız. Sevimli dostunuz yetişkin olduğunda ise günde 2 kez beslenmesi yeterli olacaktır. Gerek yavru köpekler gerekse yetişkin köpeklerde su kaplarının dolu olmasına dikkat etmelisiniz.

1,5 aylık köpeklerde aşı haftası başlamış olur. Karma köpek aşısı ile başlanan bu süreçte köpeğiniz aşıları bitmeden dışarı çıkarılmaz. Aşılar sayesinde yavru köpeğinizin bağışıklık sistemi yükseldikten sonra dışarda yürüyüş yapmanız uygun olacaktır.

Evinizde otur, yat, bekle gibi temel eğitim komutlarını öğretmek için yavru köpeğinizin büyümesini beklemeyin. Eve geldiği ilk andan itibaren çiş eğitimine ve temel eğitimlere başlayabilirsiniz.

Nazik, itaatkâr ve enerjik Labradoodle yeterli ilgiyi ve sevgiyi göstermediğinizde hırçın davranışlar sergiler. Bunun önlemini almak adına köpeğinizle kaliteli zaman geçirmeli ve eğitim verirken de dikkatli davranmalısınız. Sertlik içeren eğitimlerden köpeğinizde haz almayacaktır. Gereken sabrı ve şefkati gösterdiğinizde sizinle uyum içinde yaşayan sevimli bir ev arkadaşı edinmiş olacaksınız.

Labradoodle Satılık

Labradoodle satılık ilanlarıyla ilgileniyorsanız bu köpek türünün enerjisiyle sizi yıldırmayacağından emin olmalısınız. Tam bir oyun köpeği olan Labradoodle yüzmeye bayılır. Uyumlu halleriyle sizi mest eder.  Satılık Labradoodle alacak olanlar bu köpek türünde en sık görülen sağlık sorunlarını da merak ediyor. Alerji, epilepsi, çeşitli göz hastalıkları, retina atrofisi, ishal ve kusma tür yönünden köpeğin yatkın olduğu hastalıklar arasındadır. Düzenli olarak veterinere götürülmesinde yarar var.

Satılık Labradoodle İzmir ilanlarında krem, kahverengi, koyu kızıl, beyaz, gri ve siyah renkli olanlar öne çıkıyor. Çok tüylü olsalar da tüy dökmemeleri tercih edilmelerinde oldukça etkili.  Sahibinden satılık Labradoodle alacaksanız köpeğinizin hangi aşılarının yapıldığına, temel eğitimleri alıp almadığına dikkat etmelisiniz. Eğer aşıları tam değilse köpeğinizi aldıktan hemen sonra veterinere götürerek aşı sürecini başlatmalısınız.

Satılık Labradoodle İstanbul ilanlarına bakanlar köpeğin residance ya da apartmanda bakımının uygun olduğunu bilmeli. Hassas yapıya sahip olduklarından dolayı bahçede yalnız bırakılmaları doğru değildir. Eğer bahçeli bir eviniz varsa köpeğiniz tuvalet, oyun oynama gibi ihtiyaçlarını bahçede karşıladıktan sonra eve girmelidir.  Bu sevimli dostlarımızın ömrü 12-15 yıldır. Ömrünüz yettiğince ona iyi bir arkadaş olup barınma, besleme, sevgi, şefkat gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekseniz satın alın ya da sahiplenin.

Söz dinleyen ve çok çabuk öğrenen Labradoodle eğitim sürecinde sizi zorlamayacaktır. Ceza yöntemindense ödül yönetimini tercih ederseniz temel eğitim verme sürecinde hem siz hem de sevimli dostunuz büyük bir zevk alacak. Aksi durumda köpeğiniz depresyona girebilir ve agresif davranışlarıyla sizi de çileden çıkarabilir. Otur, kalk, bekle, yat, dışarı gibi eğitimleri verirken ödül maması kullanabilirsiniz. Köpeğinizi gezdirirken de eğitim vermeniz gerektiğini unutmayın. Sizinle aynı adımları atması, önden giderek sizi koşturmaması ve tempolu bir yürüyüş adına yavru köpeğinize sabırla dışarda yürüyüş eğitimini vermeniz şart

Yorum (Yok)

Leave a Reply