Satılık Bichon Frise Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Bişon Çuha Köpek

Bichon Frise

Yüzyıllık zengin tarihe sahip olan Bichon Frise yolculuğu İspanyol denizciler tarafından başlatılmıştır. Yüksek rütbeli kaptanlar, bu cinsi kucak köpeği olarak Kanarya Adalarına götürdüler. Orada yer alan Tenşfe adasında bir süre vakit geçiren köpeklerin, iklim koşullarına uyum sağlayarak kaliteli bir yaşam süresine ulaşmaları kaçınılmaz oldu.

Burada eşleştirilen köpeklerin ırkı çok iyiydi ve Avrupa’ya satışı başladı. Satış yapılırken isimlerine Tenerife Bichon denildi.

  1. Henry bu köpeklerden birini sahiplenince türe olan ilgi artarak günümüze ulaştı. Kral köpeği olması Fransız ve Belçikalı aristokratlar gibi asil soyluların da dikkatini çekti. Köpekler Fransa ve Belçika’da yetiştirilmeye başlandı. Bu nedenle Bichon Frise hangi ülkenin menşeine ana vatanları Fransa ve Belçika olarak geçti.

Bichon Frise yavru güzel kıyafetlerle sepet içinde taşınırdı. En pahalı şapkalar, mücevherler ve parfümlerle süslenirlerdi.

Bichon Frise köpek sosyal hayatın tüm görkemini görmüş ve tüm zevkini yaşamış şanslı ırklardandır. 

Konumunu vurgulamak isteyen herkese hitap eder. Doğuştan iyimserdiler ve insana olan özverilerini hiç kaybetmediler. Sahibine sorun çıkarmayan ırk, Fransız poil frise cinsiyle karıştırılabilir. Türkçeye Bişon çuha köpeği olarak geçmiştir.

Bichon Frise

Bu köpeği seçecekseniz ilginç ve çekici niteliklere sahip olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Hipoalerjenitesi düşük olan bu ırk sık sık tüy dökmez. Bu nedenle alerjik reaksiyonu olan ve dökülen tüy yumaklarından kaçınmak isteyen bireyler için uygundur. Yine de tüylerinin özelliklerini korunmak için taramanız gerekir. Önerimiz, keskin dişleri olmayan, doğal kıllardan oluşan tarakları satın almanızdır.

Bichon Frise Fiyat

Egzotik köpek olarak kabul edilen Bichon Frise fiyatı cins belirtilerinin ortaya çıktığı günden bugüne yüksek olmuştur.

Aile tipi olarak kabul edilen ırk, yetişkin olsa bile küçük görünür; aynı zamanda yavru halinin oyunculuğunu ve neşesini hiç kaybetmez.

Asil köpeklerdendir ve ortamda ses yoksa sakinliğini korur. Kralların kucağından halkın kucağına inen Bichon Frise fiyatları 2021 1300 ila 1800 TL arasında değişmekteydi.

Bichon Frise yavru fiyatları 2022 yılında ise 1500 ila 3000 TL’dir.

Hayvan borsasında fiyatlar düşüp çıkar ancak yetiştiricinin ya da üreticinin verdiği fiyat 20.000 TL’ye kadar çıkabilir.

İyi huylu ve her zaman pozitif olan köpek minyatür diğer tüm ırkların aksine tamamen çocuklu aileler için uygundur. Saldırgan, hırslı ve sinirli olmadıklarından bekçilik yapamazlar. Zaten oldukça arkadaş canlısı olduklarından sizi diğer hayvanlardan ve insanlardan koruyacak sert kalpleri yoktur. Başka bir cinsle hemen arkadaş olabilirler. Bu durumda Bichon Frise ne kadar ederse etsin, içtenlikle en iyi dostunuz olacaktır. Yavru Bichon Frise almanız size alışması için en doğru yoldur. 12.000 TL ila 47.000 TL bir miktarı gözden çıkarmanız gerekir.

Bichon Frise ortalama fiyatları yetişkinler için en az 1500 TL, yavrular için en az 12.000 TL’dir.

Kar beyazı kıvırcık tüylerin altında atan minik kalplerini cezbetmek için ona oyuncaklar, rahat uyuyabileceği bir yatak atabilirsiniz. Bunların maliyeti de en fazla 1000 TL olacaktır.

Tuvalet eğitimi yoksa, sprey veya alt bezi almak için de aylık 100 TL gibi bir ödeme yapabilirsiniz. Tuvalet eğitimi verdikten sonra köpek kumu için de 100 TL aylık harcamanız olacaktır.

Bichon Frise köpek fiyatları 1500 TL ila 47.000 TL arasında değişken olsa da satın aldıktan sonra bakımı, sağlığı için de maliyetlere katlanmanız gerekir. Bakım için aylık 100 TL ila 1000 TL gerekebilir.

  • Yıkama ve kurutma için 100 ila 150 TL
  • Tarama için 20 ila 50 TL
  • Saç kesimi için 100 ila 500 TL
  • Tırnak Bakımı için 50 – 100 TL
  • Komple bakım için 400 ila 1500 TL harcayabilirsiniz.

Unutmayın; Bichon Frise’nin kapsamlı bir şekilde taranması edilmesi gerekir, bu nedenle onları erken yaşlardan itibaren bu deneyime alıştırmak, tüy kesimini, yıkanmayı ve taramayı keyifli ve zevkli hale getirmek akıllıca olacaktır. Bunlar güzel tüylü hayvanlardır ve standardının gerektirdiği gibi, kesiminin tam hacimde olması gerekir. Gereksinimlerine bağlı olarak en az iki haftada bir veya daha fazla banyo yaptırılmalıdır.

Fiyat için bakım dışında sağlık konularına da eğilim göstermelisiniz. Bu cins köpeklerde göz çevresinde gözyaşı lekesi oluşabilir. Bu nedenle ucuz maliyetli olan tuzlu su solüsyonu kullanırsanız göz çevresinde gözyaşı lekesi oluşmayacaktır. Köpeğinizi eve getirdikten sonra aşılarını veya sağlık kontrollerini kaçırmayın. Bichon Frise’ın yüksek bakım ihtiyaçları yoktur ama aylık bakımı ortalama 500 TL olacaktır.

Bichon Frise satılık ilanlarından köpek almayı planlıyorsanız, mutlaka ruhsatlı bir üreticiden sahiplenme yoluna gidin.

  • Köpeği yerinde görün,
  • Köpeğin anne ve babası ile tanışın,
  • Ortamda mikrobik etkenler olabilir mi bakın,
  • Veteriner kontrolü yaptırmadan satın almayın,
  • Aşı kartlarını dikkatlice inceleyin,

Gençlik aşısı gibi önemli haftalık aşılarının mutlaka yapılmış olması gerekir. Yoksa bu dünyada fazla uzun yaşayamayacaktır. Bu nedenle tam kontrolünü yaptırdıktan sonra köpek hakkındaki tüm detayları öğrenin.

Aşı takvimini alın ve aksatmadan aşılanmasını sağlayın. Ne tarz besinler yemeli, tüy, göz, kulak, tırnak bakımı ne zaman yapılmalı gibi detayları atlamayın.

Türkiye Bichon Frise’nin fiyatı, cinsiyetine, orijinalliğine, safkan olup olmadığına ve tedarik edildiği yetiştiriciye bağlıdır. Aslında temel olarak üç çeşit varyant vardır.

Temel, sertifikalı, gösteri kalitesinde olanlar. Fiyatları buna bağlı olarak azalıp artabilir. Hangi varyantı seçerseniz seçin, her zaman saygın bir yetiştiriciden satın alın.

Bichon Frise Sahiplendirme

12 ila 15 yıl arasında yaşayan bu hayvanın sahipleri çok şanslıdır. 10 yıldan fazla neşe ve eğlence ile dolu bir hayatları olacaktır. Yine de bir nedenle Bichon Frise ücretsiz sahiplendirme yapmak isteyen/ zorunda kalan bireylerden bu cinsi sahiplenecekseniz, yaşamı boyunca neler yedi, bakım günler neler, aşı zamanları, veteriner kontrolleri, alerjileri, hastalıkları konusunda tüm bilgileri alınız.

Zekaları orta derecelidir.  Çok arkadaş canlısı ve oyuncudurlar. İlk kez köpek sahiplenecek bireylere uygundurlar. Sevimli görünümleri ve neşeli tavırları için kesinlikle ona imreneceksiniz. Ayrıca, bu köpeğin suya yakınlığı vardır, yıkanmaktan korkmaz. Oyun oynamayı sevdiğini bilmek sizi mutlu edebilir. Yani yetişkin bir hayvan sahiplendiğinizde kesinlikle eğlenebileceğiniz iyi bir arkadaşınız olacak.

Bichon Frise sahiplendirme işlemini yapacak olan kişilerden eğer eşli olarak hayvanları alacaksanız. 4 ila 6 tane yavruları olabileceğini bilmelisiniz. Mikrop kapmaya elverişlidirler bu nedenle sahiplendiğiniz hayvanın sadece kendi öz bakımını değil, oyuncak ve yataklarının bakımını da üstlenmelisiniz. Düzenli yıkayabilir ve antibakteriyel mendillere kolayca silebilirsiniz.

Çok tatlı olmaları nedeniyle, köpeği sürekli kucaklamak isteyeceksiniz. Ancak size alışana dek bundan biraz uzak durmanız gerekir. Uzak durmakta kesinlikle zorlanacaksınız. Ayrıca eve alıştığında onu dışarıda oynamaya götürmekte zorlanacaksınız. Ancak korkmayın inatçı bir çizgisi var ama hızlı öğreniyorlar. Ve ilk sahibi eğitim uyguladıysa gerekli görgüleri bilecektir.

Sahipleriyle evde vakit geçirmeyi ve oyun oynamayı severler. Kişisel bakım ihtiyaçları dışında, nispeten hastalık oranları azdır yani acemi evcil hayvan bakıcısıysanız, sizin için ideal bir tür olacaktır. Sadece programlarına bolca oyun süresi ekleyerek onu mutlu edin ve uzun saatler boyunca evde yalnız bırakmayın. O zaman üzülürler ve üzüntüsünü çok net belli ederler.

İlk sahiplerinden beslenme programını alın. Eğer programı kötüyse iyileştirmek için, beslenme açısından iyi dengelenmiş bir diyet uygulamaya başlayın. Bu sayede daha uzun yıllar sizinle kalabilir. Bunun için önerilerimiz;

  • Bichon Frise’ın midesi küçük olduğu için öğünleri de küçük olmalıdır. Yavruyken onu günde üç kez beslemişlerdir ama yetişkinken iki kez besleyin.
  • Besin dengesini elde etmek için kuru ve konserve yiyeceklerden oluşan karışımla besleyin.
  • İlk olarak et veya balık gibi tam protein içeren yiyeceklerden alın.
  • Arpa, kinoa ve esmer pirinç gibi tam tahılları kolayca sindirilebilir.
  • Köpek için gerekli olan günlük karbonhidrat ve lif içeriğine özen gösterin.
  • Sebze ve balık yağı içeren yiyecekler beyaz tüylerini parlak ve yumuşak tutar.
  • Ayrıca Bichon Frise’ın bol suya ihtiyacı vardır, bu nedenle su kaplarını her zaman dolu tutun.

Beslenmesine dikkat ettikten sonra hastalıklarına odaklanmanız gerekir.

Bu ırkın alerji yatkınlığı vardır.  Belirli türdeki yiyeceklere, pirelere, kenelere vb. karşı bazı alerjiden muzdariptirler. Bunları mutlaka ama mutlaka ilk sahiplerinden öğrenin.

Ciltlerini etkileyebilecek hava değişikliklerine karşı hassasiyet periyoduna sahiptirler. Başka bir şehirden köpek sahiplenirseniz, köpeğin iklime alışması için ona imkan tanımanız gerekir. Bunun için evin sıcaklığını gelmiş olduğu iklimin sıcaklığına göre ayarlamayla işe başlayabilirsiniz.

Bunlar dışında;

  • Karaciğer şantları da yaygındır. Tedavi edilebilir olması için erken teşhis edilmesi gerekir, aksi takdirde yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde tedavi edilmesi veya iyileşmesi zor olabilir. Yetişkin köpek aldıysanız bu konuda bir veterinere danışın.
  • Diş sorunları da oldukça yaygındır. Dişleri bir programa göre temizlenmeli ve tıbbi kontrollerini kaçırmamalıdırlar. Önceki sahibinden diş fırçalama günlerini ve nasıl fırçalayacağınızı öğrenin.
  • Bichon Frise’nin her yerinde düzenli olarak temizlenmesi gereken tüyler bulunur. Kulakları ve patileri ile birlikte fırçalanması gereken kalın bir tüy tabakası vardır.
  • Tırnakları kesilmelidir aksi takdirde üzerlerinde enfeksiyonlara benzer parazitik büyüme oluşabilir.
  • Ayrıca, ortalamanın üzerinde kalp hastalıkları ve diyabet vakalarına eğilimlidirler.
  • Erkek köpek sahiplendiyseniz testislerinde sorun olabilir, tedavi edilmez ya da yanlış teşhis koyulursa ağrılı skrotal şişme meydana gelebilir.

Yavru köpek satın alacaksanız şunlara dikkat ediniz.

Bichon Frise satın almanın en iyi yollu saygın bir yetiştiriciden geçer. Bazı yetiştiriciler köpeklerine kötü davranır, bu nedenle satın aldığınız kişinin sağlıklı ve iyi muamele görmüş hayvanlara sahip olduğundan emin olun.

Yaşadıkları koşulları ziyaret ederek anlayabilirsiniz; İyi bir yetiştirici, köpeklerine geniş alan ve dolaşmaları için birden fazla açık alan sağlar. Dışarıda yeterli alan yok gibi görünüyorsa, bu yeni evcil hayvanınızı almak için en iyi yer olmayabilir çünkü bu yavruların her gün hem içeride hem de dışarıda sağlıksız mizaç geliştirebilecekleri çok sayıda egzersiz yapması gerekir.

Bichon Frise Özellikleri

5-10 kg ağırlığında ve 23-30 cm boyunda küçük köpektir. Genellikle kuyruğunun uzun olmasına şaşıracaksınız. Tipik olarak beyazdır, ancak kulaklarının çevresinde belirli bir kirli beyaz veya şeftali rengi olabilir. Bu, görünüşünün onda birinden fazlasını oluşturmaz. Saf beyaz dışındaki herhangi bir renkteki köpek safkan ırk olarak tanınmaz.

Nazik, oyuncu ve sevecen; Bichon Frise’ı tanımlaması istendiğinde akla ilk gelen üç özelliktir. Bir dereceye kadar bölgesel olabilirler, ancak uygun şekilde eğitilirlerse çok itaatkardırlar. Sevgi dolu yapıları sayesinde çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve sizin en hevesli ve sevimli arkadaşlarınız olabilir.

Bichons, evden kaçmaya heveslidir çünkü bağımsız çizgiye sahiptir, ancak kolayca eğitilirler ve insan arkadaşlığını severler. Bu, eğitime erken başlamak ve yıllar boyunca sabırlı ve tutarlı olma meselesidir. İçeride aktiftirler ve uzun yürüyüşlere çıkarken dışarıda oynamayı severler.

Evin içinde sebepsiz yere koşmaya başladıklarında, içlerinde ani enerji patlamaları fark edersiniz. Sosyal köpeklerdir ve çok fazla sevgi ve şefkate ihtiyaç duyarlar ya da çok üzgün olduklarında bunu size gösterirler.

Eğer, bazı özelliklerini 5 üzerinden tanımlamak gerekirse;

  • Enerji Seviyesi; 5 üzerinden 4
  • Egzersiz Gereksinimi; 5 üzerinden 2
  • Oyun Oynama İsteği; 5 üzerinden 5
  • Sevgi, İlgi Bekleme Düzeyi; 5 üzerinden 5
  • Diğer Köpeklere Dostluk; 5 üzerinden 4
  • Diğer Evcil Hayvanlara Dostluk; 5 üzerinden 4
  • Yabancılara Dostluk; 5 üzerinden 5
  • Dikkat; 5 üzerinden 1
  • Eğitim Kolaylığı; 5 üzerinden 4
  • Bakım Gereksinimi; 5 üzerinden 5
  • Isı Hassasiyeti; 5 üzerinden 3
  • Ses; 5 üzerinden 4

Mevcut cins standardı, 1933 yılına dayanan tarihinden farklı değildir. Köpekleri değerlendirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Kabarık tüylü olma özelliklerinden dolayı Bichon’un başının görünümü aslında başın şeklinden çok farklıdır. Aslında kafatası düzdür ve alından çeneye geçiş çok belirgin değildir.
  • Bichon’nun dudakları, kuru olmalıdır.
  • Boyun, genel olarak vücut uzunluğunun yaklaşık 1/3’ü kadardır. Türün şaşırtıcı erdemlerinden ve güzelliğinden biridir. Kısa ve pürüzlü bir boynu varsa, bu köpek için kusur kabul edilir.
  • Bu gibi ayrıntılarla kanişe olan benzerlik ortadan kalkar. Bichon’un kulaklarından safkan olduğunu anlayabilirsiniz.  Kanişlerde kulaklar burnu geçerken Bichon’da buruna ulaşamaz. Bichon’daki uzuvların açıları kanişlere göre daha belirgindir ve bacaklarındaki tüyler uzuvlarının genel hatlarını gizlemez.
  • Kar beyazı kıvırcık tüyleri olanlar safkandır. Bichon Frise kahverengi ise karma bir ırk olabilir ya da diğer poodle, terrier gibi yakın akrabalarının ırkından olabilirler.
  • Yavruyken tüyleri bej renginde olabilir. Ancak altı aydan sonra mutlaka beyaza döner. Eğer dönmüyorsa safkan olmayabilir.
  • Gözleri ve burnu siyah olmalıdır. Pigmentasyon varsa safkan olmayabilir. Ancak tırnaklarının rengi değişir. Normalde safkan ırklarda tırnaklar siyahtır ancak bu evrilmiştir ve siyaha çok az rastlanır. Yani tırnakta saf bir pigmentasyona sahip köpekler çok azdır.
  • Bichon Frise siyah ise başka bir ırkla kırma yapılmış olabilir. Yine de tatlılıklarından bir şey kaybetmezler. Ancak safkanlara göre sağlık durumları ve karakterleri değişiklik gösterebilir.

Bichon Frise tüy döker mi endişesine kapıldıysanız, tüy dökümü yılda bir kezdir. Düzenli tarandığında fırçada kalan tüyler dışında pek tüy dökmeyecektir.

Tüyleri alerjenik değildir. Ancak kendileri alerjiye yatkındır. Bichon Frise köpeklerinin alerjiye neden olmamaları dikkate değer gerçeklerden biri olsa da, genellikle belirli gıdalara karşı alerjik reaksiyonlardan gösterebilirler. Alerjileri provoke etmemek için, evcil hayvanın besinlerini bebeklik döneminden itibaren kesinlikle izlemeniz gerekir.  Önemli not; Hiçbir durumda sofra beslemesini denemeniz gerekir. Kendilerine özel mamalarla beslenmeliler.

Eğer bir nedenden dolayı intolerans oluşursa ve önlemler yardımcı olmadıysa, veterinerlerle iletişime geçmelisiniz.  Evcil hayvana mono diyet sunarak alerjeni belirlemeye çalışmalısınız. Bu oldukça zordur ve titiz şekilde teşhis yöntemi uygulamalısınız. Veteriner de size bunu önerecektir. Mono diyet, Bichon’un yaşam kalitesini normalleştirmek için en güvenilir yöntemlerden biri olmaya hala devam etmektedir.

Bichon Frise cinsin karakteri;

  • Şımarık, canlı ve oyuncudur.
  • Mutlu görünür.
  • Yabancılara, diğer köpeklere ve evcil hayvanlara karşı arkadaş canlısıdır.
  • Çocuklarla arası çok iyidir.
  • Hassas, duyarlı ve sevecendir.
  • Oynamaya olduğu kadar sarılmaya da heveslidir.
  • Yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar ve çok havlayabilirler.
  • Eğitimi kolaydır ancak hoşlanmadığı durumlarda inatçı olabilirler.

Bichon Frise yavruları anne ve babalarının 2 aylık hamilelik sürecinden sonra doğar. Sağlıklı ebeveynlerden 1-3 ya da 4-6 arası yavru doğar. 63 günlük bir sürecin ardından doğacak yavrular 3’ten fazlaysa birbirleri üzerine binebilir ve doğma süreci komplikasyona neden olabilir. Bu yüzden sezaryen gerekebilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply