Satılık Maltese Terrier (Malta Köpeği) Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Maltese Terrier

Maltese Terrier

Malta kökenli küçük bir köpek olan Maltese Terrier; başlangıçta gemilerdeki haşere ve kemirgen zararlılarını avlamak için yetiştirildi. Daha sonra Yorshire Terrieri ve West Highland beyaz terrieri gibi oyuncak ırkları yaratmak için, diğer terrierlerle birlikte yetiştirildi.

Genel olarak Terrier Maltese köpek ırkı, mükemmel evcil hayvanlar olan, iyi huylu köpeklerdir. Uzun kalın ve beyaz tüyleri bulunan bu köpekler; bakımına kendini adamış bir sahibe ihtiyaç duyan küçük cins köpeklerdir.

Maltese Terrier 16.000 TL ortalama fiyatlara sahip olurken; satın alma fiyatları ve düzenli maliyetler ise, bu fiyatı biraz daha yükseltir. Saldırgan olmayan, sevecen, oyuncu hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel arkadaş olan bu ırk, birçok insan için oldukça popülerdir.

Maltese Terrier

Maltese Terrier Fiyat

Maltese Terrier, en popüler köpek ırklarından biridir. Bir erkek ya da dişi yavru Maltese Terrier fiyat, ortalama 8.000 TL ile 25.000 arasında değişebilir.

Uzun ömürlü, küçük ve oyuncu bir mizaca sahip olan Terrier Maltese fiyat araştırması yapıldığında, yetiştiricisine ve nereden satın aldığınıza bağlı olarak, büyük olasılıkla 15.000 TL ile 30.000 arasında bir maliyeti vardır.

Bunun yanında sağlık sertifikalarının maliyeti, gerekirse seyahat masrafları ve başka bir ülkeden köpek evlat edinmeyle ilgili masrafları da ödemeniz gerekebilir. Bu yüzden kendi lokasyonunuza yakın olan yerlerdeki terrierleri takip etmeniz önemlidir.

Maltese Terrier fiyat 2020 yılında ortalama 2500 TL ile 3500 TL arasında fiyat değişimine sahiptir. Pandemiyle birlikte, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada eve kapanma zorunluluğunun gelmesi sonucu, yavru Maltese Terrier fiyat 2021 yılında 4500 TL ile 9000TL arasında fiyatlara mal olmaktadır.

Yavru Maltese Terrier fiyatları üzerinde etkin olan unsurlar;

  • Yetiştiriciler, yavru köpeklerin fiyatlarında büyük etki yaratır. Bir yetiştirici uzun süreli Terrier yetiştiriyorsa ve yüksek kaliteye sahip yavrular üretiyorsa, fiyatları da bu oranda artacaktır.
  • Köpeğin soyu da fiyat üzerinde etkilidir. Yavruların bir gösteri köpeği olarak yetiştirilmesi ve safkan olmaları da fiyat üzerinde etkilidir.
  • Köpeğin sağlık taramalarının yapılıp yapılmadığı, aşılarının tam olup olmadığı da fiyatları etkileyen unsurlar arasındadır.
  • Eğitim ve sosyalleştirme hizmetleri de yavru Terrierler için fiyat artışına neden olacaktır. Eğer bir yetiştirici tarafından eğitim ve sosyalleştirme hizmeti sağlanmışsa, ekstra maliyeti düşünebilirsiniz.
  • Malta yavrularının fiyatını etkileyen önemli bir etken de arzın az olmasıdır. Eğer bölgenizde tek bir yetiştirici varsa ve arz çok düşükse, fiyat da otomatik olarak yükselir.
  • Dişi Terrierler, erkek Terrierlere göre daha fazla tercih edilir ve bu yüzden dişiler daha pahalıdır. Ancak bu fiyatlar tüm yetiştiricilerde aynı değildir. Bazı yavrular için aynı fiyat söz konusu olurken; köpeğin tüy rengi, cinsiyeti ya da işaretlerine göre de fiyatlarda değişiklik olabilir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında Maltese Terrier yavru fiyat ortalaması 15.000 TL ile 30.000 TL arasındadır. En iyi kalite yavru fiyatları ise 40.000 TL civarındadır.

Bir Maltalıya sahip olmanın yıllık maliyetleri de bilinmelidir. Bu köpekler küçük olduğundan dolayı, bakımları da çoğunlukla az maliyetlidir. En pahalı dönem ise ilk yıllarıdır. Çünkü çok sayıda malzeme almanız ve düzenli olarak veterinere götürmeniz gerekir. Bu dönem ortalama 5bin-6bin TL arasında değişir.

Düzenli maliyetler;

  • Veteriner masrafları: Köpeğinizin ilk yılı için ortalama 8000 TL’lik bir maliyet vardır. Aşıları, dışkı muayenesi, kısırlaştırma işlemleri yapılır. İkinci yıldan itibaren maliyetiniz 5900 TL civarına düşer. Kalp kurdu testi, kan çalışması, gibi işlemler yapılır. Tırnak bakımının yapılması ise ortalama 66 TL ila 270 TL arasında değişecektir.
  • Mama ve oyuncak maliyeti: Maltalılar küçük köpeklerdir ve fazla yeme alışkanlıkları yoktur. Yavru ve yetişkin Maltalılar için, yıllık ortalama 1200-1400 TL civarında mama maliyetiniz olacaktır. Oyuncaklar ise en düşük maliyete sahip ürünlerdir.
  • Eğitim maliyeti: Her ne kadar küçük olsalar da yavruların eğitimine önem vermeniz gerekir. Eğer eğitim için derslere götürmek isterseniz ve sosyalleşmesi için gruplara katmanız gerekirse, ortalama 1350 TL ile 3bin900 TL arasında bir maliyeti olacaktır.

Bir Maltalı yavrusu satın almadan ya da sahiplenmeden önce; köpeğinizin tüm bakımını, ihtiyaçlarını, egzersizlerini karşılayabileceğinizden emin olmanız ve en önemlisi maliyetlerini karşılayıp karşılayamayacağınızı belirlemeniz gerekir.

Maltese Terrier Sahiplenme

Maltese Terrier köpek ırkı, Amerika’nın en popüler köpek türüdür ve mükemmel bir aile köpeğidir. Siyah, kahverengi, kızıl, beyaz gibi renkleri olabilen, çoğu zaman benekli ya da düz katlı tüylere sahip Maltese Terrier sahiplenme hem siz hem de aileniz için önemli bir adımdır.

Çok fazla alana ihtiyaç duymamalarından dolayı, apartman daireleri için mükemmel seçimler olan Maltese Terrier sahiplenme ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğlenmeyi seven ve aynı zamanda kucağınızda oturmaktan memnun olan sevimli Terrier Maltese sahiplenme için, kopekyavrusu.com sitemizi takip ederek, beklentilerinizi karşılayacak Terrier ilanlarımızı inceleyebilirsiniz.

Malta Terrierleri; apartman ve şehir hayatı için mükemmel canlılardır. Oyuncak köpek sınıfına giren ve çay fincanı yakıştırması yapılan Maltese Terrier teacup sahiplenme işlemleri için, dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır.

Bir terrier sahiplenmeden önce, dikkat etmeniz gerekenler;

  • Gerçekten bir Terrier sahiplenip sahiplenmek istemediğinize karar vermelisiniz.
  • Evlat edinmek, yavruları bir barınaktan almak ve kendi evinize getirerek, tüm sevginizi vermek anlamına gelir.
  • Ekonomik durumunuzun, maliyetlerini karşılayıp karşılamayacağından emin olmalısınız.
  • Egzersizlerine, aktivitelerine, diş ve tırnak bakımına, tüylerinin temizlenmesine ve tımarlanmasına zaman ayırıp ayıramayacağınızı belirlemelisiniz.

Unutmamanız gereken en önemli nokta; bir köpeğin hayatı, ortalama insan hayatından çok daha kısa olacağıdır. Bu yüzden köpeğinize her gün sevginizi göstermeniz önemlidir.

Maltese Terrier ücretsiz sahiplenme için yapmanız gereken tek şey; kopekyavrusu.com sitemiz üzerinden ilanlarımızı takip etmek ve uygun gördüğünüz bir Terrier için, sahiplenme işlemlerine başlamaktır.

Maltese Terrier Özellikleri

Maltese Terrier özellikleri arasında öne çıkan zeki ve nazik yapılarının yanında, oyuncak köpek ırkı sınıfına girmeleridir. Kendine özgü görünümüyle dikkat çeken Maltalılar, evlat edinmeyi ya da satın almayı düşünebileceğiniz, mükemmel aile köpekleridir.

Uzun ve ipeksi tüyleri, oyuncu eğilimleriyle tanınan Terrier Maltese özellikleri bu kadar değildir. Nazik ve uysal yapılarının yanında, çoğu zaman alınganlık gösterebilirler. Şaşırtıcı derecede az bakım gerektiren bu köpekler, uzun yıllardır en popüler köpek ırklarındandır.

  • Boyutları 20 cm ila 25 cm arasında değişir. Ağırlıkları 3 kg ile 4 kg arasında değişkenlik gösterir.
  • 0 numara Maltese Terrier özellikleri arasında, 4 kg altında olmaları gelir. Standart yükseklikleri olmamakla birlikte; erkek terrierler 21 cm ile 25 cm arasında büyür. Dişi terrierler ise, 21 cm ila 23 cm arasında gelişir.
  • Maltese Terrier 0 numara özellikleri arasında; 56 ila 70 günlük gebelik süresinden sonra 1 ila 4 arasında yavru doğurabilmeleri gelir.

Oyuncak köpek ırkına giren Maltalılar, düzgün dokulu tüylere sahiptir. Daha önceleri uzun olan tüyler zamanla kesilerek kısa haliyle yetiştirilmeye başlandı. Uzun tüylü olanlarda kafa üzerindeki tüyler çoğunlukla fiyonk dahil tepede bağlanarak, çok daha sevimli hale getirilir.

Kişilik özellikleri;

  • Zeki, oyuncu ve son derece tatlı canlılardır. Yumuşak davranışlara sahip olsalar da doğuştan gelen, bekçi köpeği olma özelliği taşırlar.
  • Sahiplerine bağlanan hem evde hem de dışarıda, sahiplerine sadakat gösteren köpeklerdir.
  • Sevgi arsızı olan bu köpekler, uzun süre yalnız kaldıklarında, ayrılık kaygısına düşebilirler.
  • Bol miktarda insanların olduğu yerlerde, evcil hayvanlarla beraber, koku ve manzaraların bulunduğu yerlerde sosyalleşebilirler.

İdeal yaşam ortamları;

  • Hem apartman dairesinde hem de bahçeli evlerde yaşayabilirler. Enerjik olmalarının yanı sıra, apartman dairesinde oldukça enerjileri düşüktür.
  • Bulunduğu evi koruma içgüdüsüne sahiptir. Sahibine karşı, aşırı sadakat sunarlar.
  • Her türlü iklim ve coğrafyaya uyum sağlayan Terrierler; soğuk iklimlerde bir süvetere ihtiyaç duyabilir ya da iç mekânda daha fazla zaman geçirirler.

Eğitimleri;

  • Maltalılar oldukça dışa dönük canlılardır. Erken sosyalleşme döneminde hem insanlarla hem de insanlarla kolay uyum sağlarlar.
  • Oldukça zeki hayvanlar olan Maltalılar, eğitim ve itaat konusunda üst seviyededir.
  • Ödüllü ya da açık pozitif pekiştirme ödülüne dayandırılmış eğitime cevap verirler. Çoğu zaman inatçı olabilirler.
  • Ayrılık kaygısı yaşamamaları için, sandık eğitimi almaları önemlidir. Ayrılık kaygısı çoğunlukla bulmaca oyuncaklarıyla da kullanılır.
  • Her ne kadar tuvalet eğitimi kolay olsa da yavrular için bu hiç de kolay değildir. Tuvalet eğitimi sırasında; evden çıkış hazırlığı yapılmalı, tüm denetimler yapılmalı ve köpeğinizin tuvaletini yapacağı alana gidilmelidir. Kendisine bir alan belirlemesin izin verin ve tuvalete gideceğine dair anlayabileceği bir kelime öğreterek bunu tekrarlayın. Köpeğinizin yerini belirlerken; etrafı koklar ve yer seçer. Bu işlem sonrasında tuvaletini yapması 1 ila 15 dakika arasında olacaktır.

Bakımı;

  • Oldukça görkemli tüylere sahiptirler ve tüylerinin daha güzel, temiz ve bakımlı olması için, kısa kesilmesi önerilir.
  • Tüylerinin karışıklığını önlemek için, günlük şekilde fırçalama yapılır. Kürkünün bakımlı ve parlak olması için, sık banyo yaptırılmalıdır.
  • Cildinin daha sağlıklı ve doğal yağlarının üretilebilmesi için, haftalık fırçalama yapılır.
  • Uzun tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi, dişlerinin de düzenli olarak fırçalanması önemlidir.

Sağlık;

  • Maltalılar, yaş ve boyutlarına göre beslenir. Yan ürünlerin düşük miktarda olduğu, yüksek kaliteli gıdalarla beslenmelidir.
  • Ödüle dayalı eğitim aldıklarından, obeziteye yakalanmaları muhtemeldir.
  • Patella, kalp anomalileri gibi sağlık sorunları yaşayabilirler.

Malta Teriyerleri; uzun tüylere sahip olsalar da çok az tüy dökme sorunu yaşarlar. Tüy bakımının doğru ve düzenli şekilde yapılmasıyla birlikte hem tüyler daha sağlıklı ve temiz hem de daha parlak ve güzel olacaktır.

Maltalıların ortalama yaşam ömrü 12 ila 15 yıldır. Ancak bu sürenin sağlıklı olmasına, düzenli beslenmesine, egzersiz ve aktivitelerinin düzenli yapılmasına göre değişkenlik gösterir.

Malta Teriyerleri; evde ya da araba içinde yalnız bırakılmamalıdır. Araba sıcaklıkları köpeğinizi etkilerken; evde uzun süre yalnız bırakılmaları durumunda ayrılık kaygısına kapılabilirler.

Maltese Terrierlerde çiftleşme için, uygun yaşa gelmesi beklenir. Bunun için uygun ortam da hazırlanmalıdır. Maltese Terrier köpeğiniz çiftleştirme için eş arayışında bulunuyorsa, çiftleştirme ilanlarını ziyaret etmeniz yeterlidir.

Maltese Terrier Yavru

Yavru Maltese Terrier köpekler, çok sevimlidir ve sadece gösteri için olmayan; beyaz, ipeksi tüyleri vardır. Malta teriyerler, çift kat tüye sahiptir. Dış kısım koruyucu bölümü oluştururken, iç kısım daha yumuşaktır.

Koruyucu tüyleri sayesinde soğuk iklimlerde sıcak kalırken; yüzme seansları sırasında suyu hızla üzerlerinden atarlar. Maltalılar oldukça zeki hayvanlardır ve eğitimleri de oldukça basittir. Ancak inatçı yanları da unutulmamalıdır.

  • Erkek ve dişi terrierler, 3 kg ile 4 kg arasında değişir. Dişiler 20 cm ile 23 cm arasında büyürken; erkekler 21 cm ile 25 cm arasında büyür.
  • Çocuklarla, yaşlılarla, diğer köpek ve hayvanlarla oldukça iyidirler.
  • Egzersiz ihtiyaçları oldukça düşüktür.
  • Yaşam ömürleri 12 ila 15 yıldır.
  • Çok seyrek tüy dökerler.
  • Yüksek seviyede aktif enerjiye sahiptirler.
  • Sık şekilde havlarlar ve düşük salya miktarına sahiptir.
  • Oyuncak köpek ırkı grubundadır.
  • Hipoalerjeniktir, eğitimi ve tımar edilmesi kolaydır.
  • Apartman dairesine rahatlıkla uyum sağlar ve güçlü sadakat eğilimleri gösterirler.

Oldukça zeki hayvanlar olan Maltalılar, sevimli yüzleri ve sevgi dolu kalpleriyle, tam bir aile köpeğidir. Küçük olmalarına asla aldanılmamalıdır. Çünkü yavru da olsalar büyük bir kişiliğe sahiptirler ve başka hayvan ya da insanlara kafa tutabilirler.

Yakışıklı ve güzel görünümünün yanında, hoş mizaca sahip olan Maltalılar; beyaz kabarık tüye, sevimli siyah düğme burna, kara gözlere ve neşeli tavırlarıyla, tam bir kucak köpeği olarak bilinir.

Küçük pelüş oyuncaklara benzeyen Maltalılar; atletik vücutları, küçük sarkık kulakları ve sırtına doğru kıvrılmış püsküllü kuyruğu vardır. Tüylerinin beyazlığının korunması ve parlaklığını sağlamak için, günlük fırçalama ve düzenli banyoya ihtiyacı vardır.

Terrier Maltese köpek yavrusu; oldukça nazik, oyuncu, sevecen ve akıllıdır. Enerjik ve sevimli halleri ile birçok insanın kalbini çalar. Çocuklarla ve her yaştan yetişkinlerle iyi anlaşabilir. Erken yaşta sosyalleştirildiklerinde kedi ve diğer hayvanlarla da rahatlıkla uyum sağlar.

Yavru Maltalılar; uzun süreli yalnız bırakıldıklarında, fazla havlama eğilimi gösterir ve ayrılık kaygısına kapılırlar. Bunun yanında pozitif pekiştirme eğitimi ve ödüllendirme sayesinde, sık havlama eğilimleri önlenebilir.

Malta yavruları;

  • Oldukça hareketlidir ve yürüyüşe çıkmaktan, etrafı çitlerle çevrili bahçede koşmaktan büyük zevk alırlar.
  • Fazla egzersize ihtiyaçları yoktur. Tek ihtiyacı sahibinin sarılması ve sahibinden sonsuz sevgi hissi almasıdır.
  • Beyaz tüyleri düzenli bakım gerektirir. Çünkü kürkleri keçe haline gelebilir ve bu yüzden günlük fırçalamayla hem dolaşıkları açılır hem de tüylerin daha iyi olması sağlanır. Aynı zamanda tüylerinin taranması, uzun olan tüylerin gözlerine gelmesini de engeller.

Malta Teriyerleri, ortalama 12 ila 15 yıl yaşarlar. Bu durum, Maltalıların en önemli avantajlarından biridir. Oyuncak ırk grubunda olan Maltalılar sevimli ve nazik mizaçlarının yanında, oldukça kırılgan yapıya sahiptirler.

Hem yetişkinler hem de yavru Maltalılar, çoğunlukla sağlıklıdır. Ancak diğer köpek ırklarında olduğu gibi, bazı hastalıklara meyillidirler. Küçük ırk gruplarında rastlanan diş problemleri, Maltalılarda da görülür. Bu yüzden veterinerinizin söylediği tüm diş temizliği yöntemlerini uygulamanız gerekir.

Bunun yanında Patella adı verilen diz sorunları, Maltalıları da etkiler. Yavrularda çok nadir de olsa LCPD (Legg-Calve Perthes hastalığı) görülebilir. Maltese Terrier yavrularının kalçalarında oluşan ve ortopedik sorun olan bu durum, veteriner kontrolleri ve tedavisiyle düzeltilebilir.

Yavru Maltalıları dışarı çıkarmak için bazı rutinleri öğrenmeniz gerekir. Eğitim verirken ya da aktivite yaparken; atacağınız her kesin adım, köpeğinizin daha uyumlu ve itaatkâr olmasını sağlayacaktır. Buna göre;

  • Maltalı yavrular, her uyandığında dışarı çıkarılır. Dışarı çıkarmak için şekerleme uykusundan sonra ya da gece uykusundan sonrası beklenir.
  • Yatmadan ortalama 20 dakika önce dışarı çıkarılmalıdırlar.
  • Herhangi bir ödül maması ya da yemekten 20 dakika sonra dışarı çıkmalıdır.
  • 3 aylık olduklarında 3 saatte 1 kere; 4 aylık olduklarında 4 saatte 1 kere dışarı çıkarılmalıdır.

Malta Teriyer yavruları; küçük ve arkadaş canlısı köpekler olmasının yanında, yabancılara karşı utangaç tavırlar sergiler. Zekâları, sevecen ve sadık halleriyle, hemen her aile için, mükemmel bir evcil hayvandır.

Bu muhteşem, sevimli, nazik ve akıllı yavrulara sahip olmak istiyorsanız; kopekyavrusu.com sitemizi inceleyerek ister satın alma ister sahiplenme işlemlerinizi güvenli şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply