Satılık Bernese Dağ Köpeği Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Bernese Dağ Köpeği

Bernese Dağ Köpeği

Büyük cüsseli köpekler arasında yer alan Bernese dağ köpeği 50 kiloya kadar çıkabiliyor. Çiftliklerin korunmasında ve yük taşıma amacıyla insanlarla ilk ilişkisini kuran köpeğin atik, zeki ve soğuğa dayanıklı bir yapısı bulunmaktadır. Uzun süre eğitim gerektiren, sadık, tüm tehlikeli uyaranlara karşı çok fazla havlamasıyla tepki veren bir köpektir.

Bernese Dağ Köpeği Köpek Sahiplenme

Bahçede veya çiftlikte bakmak için son derece uygun bir köpek türü olan Bernese dağ köpeği, evde bakması önerilmeyen türler arasında yer alıyor. Bernese dağ köpeği köpek sahiplenme amacıyla barınaklara ve bu türün sahiplendirilmesini sağlayan kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

Aşırı korumacı tavrı ve şık görünümü nedeniyle yoğun ilgi gören türler arasında yer aldığı biliniyor. Ev yaşamına pek uyumlu olmadığı için, 1 yaşından sonra dışarıya salınma vakaları çok yüksek oluyor. Bernese dağ köpeği sahiplenilmesi için yetkili kurumlarla ve kişilerle iletişime geçebilir, yavru veya yetişkin Bernese dağ köpeklerini sahiplenebilirsiniz.

Bernese Dağ Köpeği

Bernese Dağ Köpeği Köpek Bakımı

Bernese dağ köpeği bakım açısından kendine yetebilecek ve çok fazla ilgilenilmesi gerekmeyen bir köpek gibi dursa da, tam tersi özelliklere sahiptir. Çiftliğe koymanız ve birkaç günde bir görmeniz halinde aranızdaki bağ tam anlamıyla sağlam bir şekilde kurulmayacaktır.

İlgilenilmesini seven, sahibiyle oyun oynamaktan çok fazla keyif alan, cüssesine göre hiç de hantal olmayan bir köpektir. Her zaman oyun oynamaya hazır, çevresindekilerin yanına başkalarının yaklaşmaması için özel bir dikkat gösteren karaktere sahiptir.

Bernese dağ köpeği köpek bakımı için dikkat edilmesi gereken en önemli konu, sıcaklık durumudur. Köpeğin çok soğuk havalarda bile hiçbir şekilde etkilenmeden hayatta kalabildiği biliniyor fakat 25 – 30 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda sorunlar yaşamaya başladığı görülüyor. Zeki köpek türlerinden biri olan Bernese, eğitimi uzun süren ve beraber vakit geçirilen zamanlarda ilgi gösterilmesi gereken bir türdür.

  • Bernese dağ köpeği sahiplenmek istemeniz halinde, başta beslenme olmak üzere ciddi bir maddi yükümlülükle karşılaşacağınızı bilmeniz gerekiyor.
  • Küçük boy köpek ırklarına kıyasla 3, 4 kat daha fazla mama tüketmesi ve yüksek enerjiye sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Geniş bir arazide rahatlıkla onlarca koyunu güdebilir, arazinin yabancılardan korunmasını sağlayabilir.
  • Bakımı yapılırken patiler, boyun, yüz ve gövdesindeki tüylerin iyi bir şekilde tımar edilmesi gerekir.
  • Çok sık hasta olan bir köpek olmamasına rağmen, ömrünün uzun olması için bakımlarının aksatılmaması gerekmektedir.
  • Sadece maması ve suyu verilerek günler boyunca yalnız bırakılamayacak türler arasında bulunuyor. Sahibiyle sık sık temasa girmeli ve çevresinde koruyabileceği ve gözleyebileceği insanların olduğunu bilmelidir.
  • Egzersiz ihtiyacı çok yüksek olan türler arasında bulunması nedeniyle ev içerisinde bakılması yerine çiftlikte ve bahçede bakılması önerilir.
  • Yabancılara karşı sevecen bir tavır takınmak yerine genellikle önyargıyla yaklaşır. Sahibi tarafından bir başkası tanıştırılmadığı sürece başkalarına havlayan bir köpektir.
  • Çocuklarla anlaşma özelliğinin çok iyi olması, diğer köpeklere kıyasla daha yüksek bir oranda, ailelerin ilk köpeği olarak kayıtlara geçiyor.

Bernese Dağ Köpeği Köpek Fiyatları

Bernese dağ köpeği köpek fiyatları piyasada günümüzde 6000 ila 9000 Türk lirası arasında değişiklik göstermektedir. Başta çiftlik ve bahçe sahipleri olmak üzere, ailelerin de ilgi gösterdiği bir köpek cinsidir.

Ufakken evinizde besleyebileceğiniz, daha sonra ise büyük bir alanda rahatlıkla salabileceğiniz ve koruma görevini üstlenmesini isteyebileceğiniz köpekler arasında bulunur. Yavrularına ilgi yüksek olduğu için, diğer köpek türlerine kıyasla daha yüksek fiyata sahip türlerden biridir.

Bernese Dağ Köpeği Köpek Özellikleri

Bernese dağ köpeği hem boyutu hem de oyuncu tavırları nedeniyle en çok sahiplenilen türler arasında yer alıyor. Cüssesine kıyasla son derece sevimli bir surat ifadesine sahip olması, bu köpeğin yavrularının çok yoğun bir şekilde satılmasına yol açıyor.

Bernese dağ köpeği köpek özellikleri incelendiğinde, oyuncu fakat oyun oynarken bir anda sizinle olan iletişimini sıfırlayıp çevreye odaklanan bir tür olduğu görülüyor. Çoban köpekleri arasında yer aldığı için, genel olarak yerleri koklayarak gezecektir. Bernese dağ köpeğinin diğer özellikleri şu şekildedir;

  • Geçmişte çiftliklerin korumasında, yük taşımada ve sürünün kontrolünün sağlanmasında kullanılmış köpekler arasındadır.
  • Köken olarak İsviçre’de ortaya çıktığı ve yayıldığı biliniyor.
  • Ortalama ömür süreleri 10 ila 12 yıldır.
  • Hızlı gelişen, kısa sürede büyük boy köpekler sınıfına gelebilen bir yapısı bulunmaktadır.
  • Berner Cattle Dog, Bouvier Bernois ve Berner Sennenhund gibi çeşitli isimleri bulunuyor.
  • İsviçre’de yer alan Berne bölgesinden adını alan köpeğin kökenlerinin de buraya ait olduğu düşünülüyor.
  • Romen Mastı ve çoban köpeklerinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıktığı öne sürülen bir türdür.
  • Büyük bir kafaya sahip olan Bernese dağ köpeği genellikle siyah gözlü olur. Siyah burunlu olan bu köpeklerde boyun bölgesi aynı boyuttaki diğer köpeklere kıyasla daha kalın ve daha yoğun bir tüy yapısına sahiptir.
  • Bernese dağ köpeğinin beyaz, siyah ve koyu sarı karışımı renklere sahip olduğu kayıtlara geçmiştir.
  • Kulakları düşük köpek türleri arasında yer alır.
  • Kuyrukları boyutlarına göre uzun ve yoğun tüylü bir yapıdadır.
  • Geniş, içe basık ve orta uzunlukta tüye sahip göğüs kafesleri bulunur.
  • Ailesini ve tanıdığı kişileri tüm yabancılardan korumak isterler. Bu nedenle tanımadıkları kişilere mutlaka havlayarak tepki gösterir ve çevresindekileri uyarırlar.
  • Her yaşta eğitilebilir ve öğrenmeye açık bir köpektir.
  • Ufak bir kulübede gün boyu kalmaya uygun köpekler değillerdir. Geniş bahçelerde serbest bırakılmalıdır.
  • Soğuk iklimde diğer köpeklere kıyasla hastalanma olasılığı daha düşüktür. Sıcağı sevmeyen ve bunalan, soğukta daha rahat olan bir köpek türü olduğu bilinmektedir.
  • Bernese dağ köpeklerinin yetişkin erkeklerde 61 cm ila 71 cm olduğu kayıtlara geçmiştir. Dişilerde bu yükseklik 58 cm ila 69 cm arasında değişmektedir.
  • Yetişkin erkeklerde kilo aralığı 38 ile 50 arasıyken, dişilerde 36 ile 48 arasıdır.

Bernese Dağ Köpeği Köpek Evde Bakım

Bernese dağ köpeği beslemek isteyen kişiler, bu köpeği apartman dairesinde ve ev içinde baktıklarında birçok sorunla karşılaşabiliyor. Türünün özellikleri gereği büyük bir bahçede yaşamaya ve çevresindekilere yönelik her türlü tehdidi algılamaya çalışır.

Ev içerisinde başta stres ve dar alandan kaynaklı mutsuzluk olmak üzere, sık havlaması nedeniyle rahatsızlık yaratabilir. Bernese dağ köpeği alacağınız takdirde, kulübesi ve kulübenin en az 10 katı büyüklükteki bahçesinin bulunması gerekmektedir. Evde hem koltuklar hem de beyaz eşyalar için başta tüy olmak üzere birçok sorun çıkartabiliyor.

Bernese dağ köpeği evde bakım açısından yarattığı gereksinimlerin başında, neredeyse her gün taranmasıyla ilgili zorunluluk gelmektedir. Eğer düzenli bir şekilde taranmaz ve tüyleri sizin tarafınızdan alınmazsa, tüm mobilyalarda yoğun tüy öbekleri görebilirsiniz. Stres, sıcak ve dar alan nedeniyle ev içerisinde sıkça havlama olasılıkları yüksektir. Tasmasız dolaşmak isteyen türler arasında yer aldığı için, küçükken tasmayla dolaştırmaya yönelik eğitim verilmesi son derece önemlidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply