Satılık Pointer Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Pointer

Pointer

Pointer, kökeni 200 yıl öncesine dayanan bir köpek ırkıdır. İspanya kökenli olan Pointer, farklı köpeklerin çiftleşmeleri sonucunda dünyaya gelmiştir. İtalyan Pointer, Greyhound, Bloodhound, Tilki Tazısı köpeklerinin çiftleşmesi ile dünyaya gelen bu köpekler, avcı köpekleri olarak yetiştirilmiştir.

Pointer Köpek

Pointer köpek, kökeni İspanya’ya dayanan bir köpek ırkıdır. Geçmişte soylu insanlar ava çıkarken yanlarında Pointer köpek götürürdü. Avcı köpekler içerisinde en iyilerinden biri olduğu için günümüzde hala avcı köpekler olarak yetiştirilirler. Pointer, yarışmalar düzenlenen ve özel olarak yetiştirilen popüler bir köpek ırkıdır.

Pointer köpek fiziksel özelliklerine bakıldığında estetik bir görünüme sahiptir. Güçlü ve kaslı bir yapısı vardır. Kafası orta büyüklükte, burnu ve gözleri ve koyu renklerdedir. Kulakları hafif sivridir. Tüyleri kahverengidir ve ince bir yapıya sahiptir. Tüy bakımı zor olmasa da parlaklığını kaybetmemesi için özel bakım ürünlerinin kullanılması gerekir.

Pointer

Karakteristik özelliklerine bakıldığında avcı köpeği olduğu içgüdüsel olarak yabancıla karşı mesafelidir. İtaatkar bir yapısı vardır. Akıllı, eğitilmesi kolay, atik, nazik ve sabırlıdır. Nazik bir köpek olduğu için eğitirken bağırmak iyi bir eğitim alması için doğru değildir.

Bu köpeklerin bakımında dikkat etmeniz gereken önemli etkenler yoktur. Eğitilmesi kolaydır ve gereksiz saldırma eğilimi göstermezler. Çocuklarla ve diğer hayvanlarla iletişimi kuvvetlidir. Yabancılara karşı mesafeli olsalar da kısa süre içerisinde yabancı ortamlara uyum sağlarlar. Enerjik ve hareketli olduğu için egzersiz ihtiyaçları yüksektir. Sahiplerinden ilgi bekleyen bu köpekleri ilgisiz bıraktığınızda depresyona girebilir.

Hareket etmeyi sevdikleri için vücutlarının yağlanmaması ve fazla kilolarının olmaması gerekir. Hareket edememek bu köpeklerin sıkılmasına sebep olur. Beslenme düzenine dikkat etmeniz ve kaliteli mamalar kullanmanız önemlidir. Ortalama ömrü 15 yıl olsa da sağlıklı beslendiği sürece ömürleri daha uzun olabilir.

Pointer Köpek Sahiplenme

Pointer köpek ırkı, farklı köpeklerin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan bir köpek cinsidir. Asil bir görünümleri vardır. Bacakları ve bedeni uzundur. Hareketlidir ve kasları gelişmiştir. Pointer köpek sahiplenme ve bakımı zor olan bir köpek değildir. Köpek eğitimi konusunda deneyimli olmasanız da bu köpeklere kolaylıkla eğitim verebilirsiniz.

Pointer köpekler, sakin, nazik, cana yakın ve sadık köpeklerdir. İnsanlarla, çocuklarla ve hayvanlarla iletişimleri kuvvetlidir. Av köpeği olduğu için yabancılarla mesafeli olsa da yabancı ortamlara kısa sürede uyum sağlayabilirler. Bu köpekler, sahiplerine karşı itaatkardır ve sahiplerinin sözünden çıkmaz.

Pointer bakımında dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri bu köpeklerin egzersiz ihtiyaçlarının yüksek olmasıdır. Yeterince hareket etmediklerinde depresyon eğilimi gösterirler. Günlük 2-3 saat kadar dışarı çıkarmalı ve oyun oynamalısınız. Zeki, eğitime açık bir köpektir. Pointer cinsi için köpek yarışmaları yapılmakta ve özel olarak üretilmektedir.

Evde yaşamaya uygun bir karakteri vardır. Çok sıcak ve çok soğuk havalara karşı duyarlı olduğu için bahçe yerine evinizde beslemeniz daha iyi olacaktır. Tüy yapısı kısa, canlı bir görünüme sahiptir. Tüy bakımına dikkat etmemeniz halinde tüy dökmeye meyillidir.

Av köpeği olan bu köpeklerin beslenme düzeni ekstra bakım gerektirmez. Sindirim sistemleri diğer köpekler kadar hassas değildir. Baharatsız sebze yemekleri, patates gibi yemekleri verebilirsiniz. Mamasının yaşına uygun olması ve kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Yemek yemeye meyilli olduğu için özel bir beslenme düzeni hazırlamalı ve fazla kilo almamasına özen göstermelisiniz.

Pointer Köpek Bakımı

Pointer köpekler, kökeni eskilere dayanan av köpekleridir. Bu köpeklerin bakımından en çok dikkat etmeniz gereken yeterli egzersiz yapmalarıdır. Hareketsiz kaldıklarında depresyona girebilirler. Aynı zamanda sahibinden ilgi beklediği için gün içerisinde oyun oynamaya zaman ayırmalısınız. Pointer köpek bakımı zor değildir. Köpek bakımı konusunda deneyimli olmasanız da bu köpeklere eğitim verebilirsiniz.

Eğitim: Pointer, zeki ve akıllı mizacı ile dikkat çeken bir köpektir. Eğitim verilmesi kolaydır ve sahibinin sözünü dinler. Sahibine karşı sadık olduğu kadar aynı ortamda olduğu insanlara karşı korumacı bir tavrı vardır. Öncelikle itaat eğitimi vermeniz gerekir. Tuvalet eğitimi, beslenme düzeni gibi eğitimlerini diğer köpeklerle aynı şekilde verebilirsiniz.

Temizlik: Pointer köpeklerin tüyleri kısa olsa da tüy dökmeye meyilli bir köpektir. Bu nedenle temizliğinde tüy bakımına özen göstermeniz gerekir. Tüylerini özel fırçalarla günlük fırçalayabilirsiniz. Yıkarken köpek şampuanları kullanmamanız halinde tüy rengi solabilir. Dişlerini fırçalamalı, tırnaklarını düzenli olarak kesmeli ve kulak bakımına dikkat etmelisiniz.

Beslenme: Beslenme konusunda diğer köpekler kadar hassas değildir. Mamalarının yaşlarına uygun olması ve kaliteli olması sağlığını olumsuz etkilememesi adına önemlidir. Bu köpeklere evde yapabileceğiniz yemekleri yedirebilirsiniz. Baharatsız sebze yemekleri, patates, tahıllı gıdalarla besleyebilirsiniz.

Sağlık: Pointer sahiplendiğinizde öncelikle veteriner kontrolünde aşı takvimi oluşturmalı, sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalısınız. Sağlıklı bir yapıları olsa da beslenme düzeni ve temizliğine dikkat etmemeniz sağlığının bozulmasına neden olacaktır.

Çocuklarla ve Hayvanlarla İletişimi: Uysal, nazik bir köpek olduğu için çocuklarla iletişimi oldukça iyidir. Çocuklara zarar vermeyeceği gibi iyi bir oyun arkadaşı olabilir. Diğer hayvanlara karşı mesafelidir. Alışması için yavruyken bir hayvanla beraber büyümesi gerekir. Yetişkin Pointer, yabancı hayvanlarla anlaşması zor olan bir köpektir. Ancak saldırgan bir mizacı yoktur. Bu nedenle hayvanlarla aynı ortamda bulunmasında bir sakınca olmaz.

Pointer Köpek Fiyatları

Pointer köpekler, renkleri kahve-beyaz, siyah-beyaz renklerde olan bir köpek ırkıdır. Tüy yapıları ince ve parlaktır. Kafaları bedenlerine göre daha küçük, bacakları uzun, vücudu kaslıdır. Pointer köpek fiyatları köpeklerin şeceresi, eğitimleri, rengi gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Köpeklerin fiyatları ortalama 4.000 TL’dir.

Pointer Köpek Özellikleri

Pointer, farklı köpeklerin çiftleşmesi ile ortaya çıkan bir köpek cinsidir. Tarihi eskilere dayanan bu köpekler, uzun yıllar av köpeği olarak yetiştirilmiştir. Avlama içgüdüsü karakterini etkilemiştir. Pointer köpek özellikleri bakımından evde beslemek için uygundur.

  • Kafaları küçük, gözleri ve burnu koyu renkli, bacakları uzun, vücudu kaslıdır. Renkleri siyah, siyah-beyaz, kahve-beyazdır.
  • Kiloları ortalama 20-30 kg, boyları ortalama 55 cm’dir.
  • Uzun ve ince bacaklara sahip olduğu için hızlı koşarlar. Fiziksel özellikleri en iyi av köpeklerinden biri olmasını sağlamıştır.
  • Sevecen, sakin, nazik bir köpektir. Eğitim verilmesi kolaydır.
  • Sahibinin sözüne itaat eder ve yabancılarla kısa sürede alışır.
  • Çocuklarla iletişimi kuvvetlidir. Zararsız olduğu için çocuklu ailelerin sahiplenmesinin sakıncası yoktur.
  • Diğer hayvanlara karşı ılımlı olmasa da saldırgan değildir.
  • Gereksiz havlama eğilimleri yoktur. Bu nedenle apartmanda yaşayabilir.

Pointer Köpek Evde Bakım

Pointer köpek evde bakım yapılabilecek, ev ortamına uyum sağlayabilecek sakin mizaçlı bir köpek ırkıdır. Akıllı ve zeki karakteri ile ön plana çıkar. Dünyanın en iyi av köpeklerinden biridir. Fiziksel özellikleri ve karakter özellikleri bakımından evde yaşamak için oldukça uygundur.

  • Pointer köpekler tüy dökebileceği için tüylerini günlük taramanız gerekir.
  • Tüy bakımında kullanacağınız ürünlerin köpekler için özel üretilen ürünler olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Sahiplendiğinizde itaat eğitimi verebilir, yabancı ortamlara daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Diş bakımı, tırnak bakımı ve kulak bakımını aksatmamanız gerekir. Bakımlarını rutin bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Mamalarının yaşına uygun ve kaliteli olması gerekir. Evde yapacağınız baharatsız yemeklerle besleyebilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply