Satılık Afgan Tazısı Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Afgan Tazısı

Afgan Tazısı

Afgan tazısı, hem farklı görünümü hem de sahip olduğu özellikleriyle köpek dünyasının en dikkat çekici türlerinden birisidir. Özgür karakteriyle öne çıkarken aynı zamanda genlerinde avcılık söz konusudur.

Afgan Tazısı Köpek

Afgan tazısı köpek, isminden de çok rahat bir biçimde anlaşılacağı üzere Afganistan kökenli olan bir ırktır. Özellikle çok uzun olan tüyleri sayesinde bölgenin soğuk iklimine karşı doğal bir korumaya sahiptir. Dağlık alanlara uygun olan yapısı sayesinde hayatını rahatlıkla sürdürebilir. Karakter özelliklerine baktığımız zaman avcılığa çok yatkın olduğunu görmekteyiz. Avcıların en çok tercih ettiği köpek cinslerinden birisidir.

Afgan tazısı köpek aynı zamanda bağımsız olmayı sever ve özgür ruhludur. Son derece zeki olmalarının yanı sıra kolaylıkla eğitilebilirler. Açık arazide koşmak, bu hayvanın en çok sevdiği aktivitelerin başında gelir. Çocuklarla araları çok iyi olmamasından dolayı genellikle yetişkin bireylerle daha rahat anlaşabilirler.

Bir diğer dikkat çeken karakter özelliği ise kesinlikle çok kuşkucu olmalarıdır. Özellikle tanımadıkları kişilere karşı bu tip bir tavırları mevcuttur. Saldırgan bir cins değildir. Çok sinirlendirildikleri zaman tehlikeli olabilirler. Bunun haricinde ise genel yapısına baktığımızda sakin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Afgan tazısı sahibine oldukça sadıktır. Eğitim alması halinde onun sözünden hiçbir şekilde çıkmaz. Yeni dostlar edinmeyi sever ve sosyal bir köpektir. Aynı zamanda dikkat çeken bir diğer karakter özelliği ise üstünlük kurabilmeleridir. Genellikle farklı köpeklerle bir araya geldikleri zaman bu yanları hemen fark edilir.

Afgan Tazısı Köpek Sahiplenme

Afgan tazısı köpek sahiplenme, özellikle şu kriterlere göre yapılmalıdır;

  • Her ne kadar güzel, ilgi çekici ve aynı zamanda sahip olduğu tüyleriyle dikkat çeken bir hayvan olsa bile şehir hayatına uygun olmadığını hemen ifade etmek lazım. Çünkü Afganistan’ın dağlık ve sert yamaçlara sahip olan zirvelerinde ortaya çıkmıştır. Bu yüzden kesinlikle bir apartman dairesinde beslenmesi mantıklıdır. Hayvan çok zarif ve alımlı olsa bile kırsal yaşamını ister. Sürekli koşma, hareket etme ve yürüme isteği öne çıkar. Ev hayatları psikolojilerini bozabilir.
  • Bahçede besleneceği zaman ilgili alanın yüksek duvarlı olmasına dikkat edilmelidir. Atik olmasından dolayı kolaylıkla kaçabilirler.
  • Beslenmesinin aksatılmadan yapılması şarttır. Buna göre günlük 2 ya da 2,5 kase kadar yüksek kaliteye sahip olan kuru mama verilmelidir. Bunun iki öğüne bölünecek şekilde gerçekleştirilmesi mühimdir.
  • Mamanın ölçülerek koyulması dikkat edilmesi lazım olan bir diğer husustur. Açıkta bırakmadan bunun gerçekleştirilmesi mühimdir.

Afgan Tazısı Köpek Bakımı

Afgan tazısı köpek bakımı kesinlikle çok özenli bir biçimde yapılmalıdır. Bu hayvanların kulakları son derece uzundur. Ancak ilgili uzuvları dik değil, tam tersine sarkıktır. Bundan dolayı beslenmesi sırasında kulaklarının arkadan bağlanması kesinlikle bir zorunluluk olarak dikkat çeker. Aksi halde ise yemeğin içine kulaklarının girmesi söz konusu olabilir.

Afgan tazısı köpeklerin tüyleri bu hayvana bakıldığı zaman ilk dikkat çekici yerleridir. Düzenli bakım yapılırken özellikle tüylerinin korunmasına kesinlikle dikkat edilmelidir. Fırçalama işleminin gerçekleştirilmesi mühimdir. Fakat bunu son derece hafif bir biçimde tüylerin zarar görmeyecek şekilde tamamlanması esastır. Bunu hafta içinde tek bir defa yapmak yeterlidir. Bu sayede sahip olduğu güzel tüylerinin dökülmesinin önüne geçmiş olursunuz.

Afgan tazısı belli dönemlerde tımarlanmalıdır. Diğer birçok köpekten ayrılan en temel özelliklerinden birisi budur. Bunun için de özel tımar araçlarının, hayvanın canını acıtmayacak biçimde kullanılması gerekiyor. Standart bir biçimde tırnaklarının kesilmesi de bakımın bir parçası olarak dikkat çeker. Kafa bölgesinde yer alan tüylerin, kulaklarına göre daha uzun olması enfeksiyon riskini beraberinde getirir. Bu yüzden veterinere düzenli bir biçimde götürülmelidir.

Bu köpeklerin enerjileri çok yüksek olmasından dolayı hareket etmeyi, koşmayı çok severler. İşte bu yüzden günlük olacak şekilde uzun yürüyüşlere çıkılması lazım. Bunun 40 dakika sürmesi yeterlidir. Ayrıca unutulmaması gereken bir diğer konu ise haftada minimum iki kere ve tasmasız olarak boş bir arazide koşmasına müsaade edilmesidir. Bakım konusunda dikkat çeken bir diğer nokta ise her ne kadar eğitime meyilli olsalar bile inatçı yapılarının öne çıkmasıdır. Bu yüzden bakım yapılırken bu özelliği kesinlikle bilinmelidir. Sabırlık olmakta fayda vardır.

Afgan Tazısı Köpek Fiyatları

Afgan tazısı köpek fiyatları farklı aralıklardan oluşur. Öncelikle bu köpeğin kesinlikle çok özel olduğunu ve bu yüzden ücretlerinin de ona göre belirlendiğini bilmek lazım. Şüpheci bir huyu olan hayvan genellikle dolar cinsinden alıcı bulur. Bunun yanı sıra ülkemizde her ne kadar satışı olsa da çok fazla örneğinin bulunmadığının altını da çizmek gerekiyor.

Afgan tazısı ücretleri 1500 Euro’dan başlıyor. Birçok köpek ile kıyaslandığı zaman bu oldukça yüksek bir meblağdır. Fakat sahip olduğu özellikler düşünüldüğünde buna değen bir köpektir. Bunun yanı sıra özellikle hayvanın eğitim alıp almadığı başta olmak üzere değişik kriterlere göre meblağların aynı kalmadığını da hemen eklemek lazım. Özellikle aşıları tamamlanmış olan bir köpeğin satın alması sahibi için çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. Buna dikkat edilmesi gerektiğini hiçbir zaman unutmayın.

Afgan Tazısı Köpek Özellikleri

Afgan tazısı köpek özellikleri dikkat çekicidir ve şöyledir;

  • Yetişkin olan türlerine baktığımız boylarının en çok 70 cm olduğunu görmekteyiz.
  • Maksimum ağırlıkları ise 30 kg olarak dikkat çeker.
  • Tüy renkleri farklılık arz eder. Buna göre beyaz, ten rengi, kızıl, gölgeli altın, mavi ve son olarak siyah öne çıkar.
  • Hem gözlerinin hem de burunlarının koyu renkli olduğunu hemen ifade edelim.
  • Genlerinde avcılık olmasından dolayı patileri oldukça sağlamdır.
  • Uzun, çevik ve aynı zamanda ince bacakları vardır.
  • Farklı bir görünümüyle hemen dikkatleri üzerlerinde toplarlar.
  • Son derece uzun tüyleri vardır.
  • Bunun yanı sıra saçları da aynı şekilde uzun ve ayrıca parlaktır.
  • Kuyruğunun uç kısmı ise yukarıya doğru kıvrık olarak uzanır.
  • Kayalık arazilerde çok kolay bir biçimde yaşayabilirler. Aynı zamanda ani bir sıçrama ve dönüş yapma özellikleri sayesinde birçok insanın ilk tercihlerinden birisi olmasını başarmıştır.

Köpek ırkları arasında en sevimlilerden birisidir.

Afgan Tazısı Köpek Evde Bakım

Afgan tazısı köpek evde bakım için çok uygun olmamasıyla dikkat çeker. Bunun birden çok nedeni vardır. Bunların başında ise avcı bir köpek olması ilk sırada gelir. Afganistan anavatanı olmasından ötürü genellikle dışarıda, yani arazide yaşamayı sever. Bunu yapabilecek tüy kalınlığına ve vücut türüne sahiptir. Bu yüzden evde bu tip bir köpeği beslemek çok mantıklı olmayacaktır.

Afgan tazısı köpek, özgürlüğüne çok düşkün olmasıyla da bilinir. Bağımsız yaşamak onun en fazla öne çıkan özelliğidir. Durum böyle olunca evde ya da apartmanda beslemenin mantıksız olduğunu hemen ifade etmek lazım. Bu köpekler serbest bir şekilde hareket etmeyi, koşmayı, kır ve arazilerde koşmayı çok severler. Bu yüzden evde bakım için uygun değildir. Yetişkinlerle arasının iyi olması ve çocuklarla çok fazla anlaşamamaları evde beslemek için tercih edilmemesinin bir diğer nedenidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply