Satılık Gordon Setter Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Gordon Setter

Gordon Setter

Seter familyası içinde yer alan Gordon Setter, farklı özellikleri ve sahip olduğu karakteri sayesinde en çok sevilen köpek ırklarından birisi olarak karşımıza çıkar. Çalışma delisi olan bu hayvanın yüzlerce yıllık bir geçmişi vardır.

Gordon Setter Köpek

Gordon Setter köpek, 400 yılı geçen bir kökene sahiptir. Buna göre anavatanına baktığımız zaman bunun İskoçya olduğunu görmekteyiz. 1600’lü senelerde ilk defa burada yetiştirilmeye başlanmıştır. Bunun sonrasında kısa bir zaman dilimi içinde dünyanın farklı yerlerine yayılmışlardır. İlk ortaya çıktığı dönemde temel görevi avcılık olan Gordon Setter, artık şehir hayatında çok sık bir biçimde görülmeye başlanmıştır.

Yavru kedilerle iyi bir biçimde anlaşırlar. Onlara karşı hiçbir saldırgan tavırları söz konusu değildir. Bunun yanı sıra av köpeği olmasına rağmen kolaylıkla ve sorun olmadan evlerde de beslenebilmesi söz konusudur. Yüksek bir enerji düzeyleri vardır. Orta seviyede oyuncu olduklarını bilmek lazım. Eğitilmesi mümkündür ve hayvanların bu konuda çok iyi olduklarının altını çizmek lazım.

Gordon Setter

Gordon Setter köpek, farklı birçok hayvanın avlanması sırasında kullanılır. Bunların içinde Afrika tavuğu, bıldırcın, çulluk, yelve, kayın tavuğu, sülün, keklik öne çıkar. Ava çıkıldığı zaman sayılan bu hayvanların yerini çok kısa bir zaman dilimi içerisinde tespit edebilirler. Bu özelliklerini aradan yüzlerce sene geçmiş olsa bile halen başarılı bir biçimde korumaktadırlar.

Gordon Setter Köpek Sahiplenme

Gordon Setter köpek sahiplenme kolaylıkla yapılır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şu hususlar öne çıkar;

  • Apartman hayatı için uygundur ancak buna göre çok sık bir biçimde egzersizlerinin yapılması gerektiğini unutmamak lazım. Bu da hayvanın sahip olduğu tabiatı ile alakalıdır.
  • Gordon Setter bunun yanı sıra bakıma ihtiyaç duyar ve özellikle gerekli zaman dilimlerinde yıkanması çok mühim bir ayrıntıdır.
  • Beslenme özel bir biçimde olmalıdır. Günde iki kere kuru mama verilmesi halinde bu onlar için yeterli olacaktır. Kuru mamanın dışına çıkarak, ona kilo aldırmayacak gıdalar üzerinden de beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Gordon Setter sahiplenileceği zaman işte bunların tümü göz önünde bulundurulmalıdır.

Gordon Setter Köpek Bakımı

Gordon Setter köpek bakımı farklı birçok aşamadan oluşur. Bunların başında ise tüylerinin bakımı ilk sırada gelir. Hem canlı görünmesini sağlayabilmek hem de dökülmesini önleyebilmek için haftada minimum bir defa taranması şarttır. Bunu basit bir alet ile değil, köpeklere özel bir biçimde üretilmiş olan taraklarla gerçekleştirmek önemlidir. Böylelikle dökülmenin önüne geçmek çok da zor bir işlem olmayacaktır.

Bunun yanı sıra Gordon Setter bakımında dikkat çeken bir diğer husus ise tırnaklarının kesilmesidir. Yine özel olan tırnak makası kullanılmalıdır. Düzeltilmesi esastır. Kulaklarının hem çevresinin hem de iç kısmının düzeltilmesi şarttır. Dişlerde plaka olup olmaması hayvanın sağlığı için büyük bir öneme sahip olmasından ötürü buraların kontrol edilmesi gerekiyor.

Her köpek gibi Gordon Setter türü de egzersize kesinlikle ihtiyaç duyar. Av köpeği şeklinde yetiştirilmiş olmaları bunun en temel nedenleri arasında bulunuyor. Açık arazide serbest bir biçimde koşmaları ve hareket etmeleri sağlıklı bir yaşam sürmeleri açısından gereklidir. Bunun yanı sıra köpek evde beslense bile günde bir kere dışarıya çıkarılması lazım. Dikkat çeken bir diğer nokta ise sahiplerine çok sadık olmalarından dolayı ilgili aktivitelerin mutlaka beraber yapılmasının gerekliliğidir.

Gordon Setter köpeklerin beslenmesi çok önemli olmasının yanı sıra bu konuda dikkat edilecek birçok farklı husus vardır. Bunların başında ise protein oranı gelir. Özellikle yüzde 26’dan fazla proteine sahip olan diyetlerin tercih edilmesi sakıncalıdır. Çünkü böyle bir durumda sağlık problemleri kısa bir zaman dilimi içinde ortaya çıkabilir.

Sert bir dışkının sağlanabilmesi mühimdir ve bunu sağlayabilmek adına minimum yüzde dört lif içeren mamaların verilmesi lazım. Kaliteli ve kuru olan mamaların tercihe dilmesi halinde beslenme konusunda herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmanız söz konusu değildir. Beslenmesi için zaman zaman taze sebzeler, pişmiş sebzeler, somon ve tavuk tercih edilebilir. Ancak bunların hiçbir şekilde aşırıya kaçmayacak biçimde sunulması lazım.

Gordon Setter Köpek Fiyatları

Gordon Setter köpek fiyatları belli bir aralığa sahiptir ve alt tutar ile üst limit arasında çok büyük bir farkın bulunmuş olduğunu hemen görmekteyiz. En az 600 TL üzerinden Gordon Setter satın alma yapabilirsiniz. Farklı parametrelere göre bunun 9000 TL olması da söz konusudur. Değişiklik nedenleri ise şöyledir;

  • Yavrular ve yetişkinler arasında belirgin bir ücret farkı olmasından ötürü satın alma öncesinde buna göre hareket edilmesi lazım.
  • Ücretlerin aynı olmamasının bir diğer nedeni ise kesinlikle cinsiyettir.
  • Bunun yanı sıra köpeğin eğitimli olması veya bugüne kadar hiçbir eğitim almamış olması da ödenecek olan tutar üzerinde belirleyici bir role sahiptir.

Bunların satın almadan hemen önce dikkate alınması durumunda bu güzel köpeğe kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Gordon Setter Köpek Özellikleri

Şu Gordon Setter köpek özellikleri öne çıkar;

  • Ortalama yaşam sürelerine baktığımız zaman bunun 10 ile 12 yıl arasında değişmiş olduğunu görmekteyiz.
  • Erkek olan türlerinde boyları en az 61 en çok ise 69 cm olabilir. Dişiler biraz daha kısa olmalarıyla bilinirler ve buna göre 58 ile 66 cm arasında değişen boyları vardır.
  • Kilo aralığı ise 20 ile 36 arasında farklılık gösterir. Çok çabuk kilo alabilen bir köpek değillerdir. Bunun temel nedeni ise enerjik olmaları ve aynı zamanda hareket etmeyi çok sevmeleridir.
  • Duyarlı bir köpektir ve sahibine aşırı derecede sadıktır. Yaramazlık yapması gibi bir durum söz konusu değildir.
  • Koku alma duyuları çok gelişmiştir. Çünkü avcı köpeği olarak yetiştirilmişlerdir.
  • Bunun yanı sıra her zaman çalışkan olduklarını da unutmamak lazım.
  • İyimser, neşeli ve aynı zamanda kendisini tercih etmiş olan insanlara pozitif yönde enerji katmaları sayesinde özel bir ırak olarak tanımlanırlar.
  • Zaman zaman inatçı olmaları gibi bir durum söz konusudur ve genellikle Gordon Setter sahiplerini en fazla zorlayan özellikleri de budur.
  • Egzersiz ve harekete maksimum derecede ihtiyaç duyarlar.
  • Bu ırka sahip olan bir kişinin kesinlikle eğitimine çok küçük yaşlardan itibaren başlaması şarttır.
  • Show kanı taşıyan köpeklerle karşılaştırdığımız zaman boylarının daha kısa olduğunun hemen altını çizmek lazım.
  • Yalnız dolaşmayı severler.
  • Kıskanç bir hayvan olmalarından dolayı özellikle aynı anda farklı bir evcil hayvanın da bulunması durumunda küçük sorunların ortaya çıkması söz konusu olabilir.
  • Yabancılara karşı hem dikkatli hem de agresif olduğunu belirtmek gerekiyor ve bunun nedeni de korumacı tutumudur.

Gordon Setter Köpek Evde Bakım

Gordon Setter köpek evde bakım konusunda engelleyici bir durum yoktur. Yani müstakil evlerde ya da apartman dairesinde beslenmesi mümkündür. Ancak buna rağmen zaman zaman çok havlamasını hiçbir şekilde unutmamak, buna göre hareket etmek mantıklı bir seçim olacaktır. Bakımlarının çok düzgün bir biçimde yapılması, yiyeceklerine dikkat edilmesi mühim bir konudur.

Yorum (Yok)

Leave a Reply