Satılık İngiliz Cocker Spaniel Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru İngiliz Cocker Spaniel

İngiliz Cocker Spaniel

İngiliz Cocker Spaniel, dünyanın en eski köpek ırklarından birisi olarak dikkat çeker. Çünkü 1300 yıllarından beri vardır ve aradan geçen yüzlerce yıla rağmen karakteristik olan birçok özelliklerini korumayı bilmişlerdir.

İngiliz Cocker Spaniel Köpek

İngiliz Cocker Spaniel köpek, safkan bir köpek olmasının yanı sıra İngiliz kökenlidir. Buna rağmen birçok uzmana göre çıkış yerleri Kanada ve Amerika kıtası olarak ifade edilir. Avcılık özellikleri ile dikkat çekerken, aynı zamanda adını da Cocker adındaki kuştan almışlardır. Hem cana yakın hem de sevimli olduklarının altını net bir biçimde çizmek lazım.

İngiliz Cocker Spaniel çok sık sahiplenilen bir köpek türüdür. Bunun nedenleri arasında ise sahip oldukları güzel görünüm hemen öne çıkar. Çünkü sarı renkli tüyleri hem ipeksi hem de yumuşaktır. Uzun ve ince bir yüzleri vardır. Kulakları ise sarkıktır. Dost canlısı, arkadaşlık kurmayı seven bir köpektir. İnsanlarla iletişim kurma konusunda hiçbir sorunu söz konusu değildir.

İngiliz Cocker Spaniel

İngiliz Cocker Spaniel Köpek Sahiplenme

İngiliz Cocker Spaniel köpek sahiplenme işlemini farklı şekillerde ve çok kolay bir biçimde tamamlayabilirsiniz. Bunun öncesinde unutulmaması gereken hususlar mevcuttur. Bunlardan birisi ise köpeğin hem evde hem de dışarıda yani bahçeli bir meskende beslenmesinin uygun olmasıdır. Bunun yanı sıra şunlar bilinmelidir;

  • Beslenme köpek için en çok dikkat edilmesi gereken hususların başında gelirken tercihinizi kuru mamadan yana yapmak sorun çıkarmaz.
  • Bunun yanı sıra orta boy bir ırka mensup olmalarından dolayı aşırı derecede gıda, mama ve besin verilmesi halinde kesinlikle belli problemlerin görülmesi söz konusu olabilir. Bu da fazla kilodur. Bu tip ırkların kilo sorunu olması, sağlıkları açısından büyük bir tehlike anlamına gelir.
  • Enerji veren ve aynı zamanda diyet formatında olan bir programın uygulanması lazım.
  • A vitamini içeren mamaların bu anlamda en iyi seçeneklerden birisi olduğunu unutmamak gerekiyor.
  • Her ne kadar ev içinde tek başlarına kalabilmeleri söz konusu olsa bile böyle durumlarda sürenin fazla uzun olmamasına dikkat edilmelidir.

Hayvanın sahiplenilmesinden sonra ona evin kurallarını daha ilk günden itibaren benimsetmek, ortaya çıkması muhtemel olası sorunların da önüne geçer.

İngiliz Cocker Spaniel Köpek Bakımı

İngiliz Cocker Spaniel köpek bakımı yapılırken gerek egzersiz gerekse beslenme ihtiyaçlarının sorunsuz bir biçimde karşılanması esastır. Buna göre sağlıklı olarak tanımlanabilecek bir denge oluşturulması her daim ilk sırada gelir. Bu noktada çok iyi kaliteye sahip olan hayvansal protein tercih edilmelidir. Bu da balık ve et anlamına gelir. Belli dönemlerde, düzenli bir biçimde bunlarla beslenmesi esastır.

Yağlı yemeklerden ve besinlerden kaçınılması gerektiğini unutmamak lazım. En çok sevdiği besinlerin arasında ise kuzu, sığır eti, tavuk, hindi, somon bulunur. Eğer adı geçen ürünlerde çok fazla yağ söz konusu ise bunların verilmesinden hemen önce temizlenmesi esastır. Ancak belli miktarda bir yağın bırakılması da esastır. Bu şekilde gerek temiz gözler gerekse parlak tüyler korunmuş olur.

İngiliz Cocker Spaniel çok enerjik bir hayvan olmalarından dolayı egzersizlerine kesinlikle dikkat edilmesi lazım. Köpek bunu kendi başına hiçbir sorun olmadan yapabilmesi için onun günün belli saatlerinde dışarıya çıkarılması lazım. Günde bir kere yapılması yeterli olacaktır. Böylelikle günlük egzersiz ihtiyacını da karşılayacaktır.

İngiliz Cocker Spaniel Köpek Fiyatları

İngiliz Cocker Spaniel köpek fiyatları bu türün özelliklerine göre farklılık gösterir. Çünkü piyasada bunların İngiliz olan cinslerinin yanı sıra aynı zamanda Amerikan adıyla tanımlanmış olan türlerinin de bulunmuş olduğunu hemen söylemek lazım. Bunun yanı sıra dikkat çeken bir diğer nokta ise İngiliz Cocker Spaniel köpeğin cinsiyetine göre de fiyatların aynı kalmamasıdır.

Piyasa ortalamasına baktığımız zaman alt meblağın 2000 TL’den başlamış olduğunu görmekteyiz. Gerek cinsine gerekse cinsiyetine göre bu 4000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Burada önemli olan şey ise sizin istekleriniz doğrultusunda bir seçim yapmanızdır.

İngiliz Cocker Spaniel satın alma işlemi yapmadan önce şunları göz önünde bulundurmak lazım;

  • Yaşına bakılması unutulmamalıdır. Özellikle yavru bir köpeğin satın alınması ona en başından bir eğitim verileceği için her zaman daha mantıklı olmasıyla dikkat çeker.
  • Hayvanın aşılarının bulunup bulunmaması mühim bir detay olarak karşımıza çıkar.
  • Bunun yanı sıra eğitim durumunu göz önünde bulundurmak da lazım.

İngiliz Cocker Spaniel köpek satın almak isteyen kişilerin bunlara göre hareket etmesi halinde herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmaları söz konusu olmaz.

İngiliz Cocker Spaniel Köpek Özellikleri

İngiliz Cocker Spaniel köpek özellikleri için şunları söylemek lazım;

  • Birçok köpekte olduğu gibi ortalama ömürlerine baktığımızda bunun 12 ile 15 sene arasında farklılık gösterdiğini ifade etmek gerekiyor.
  • Bunun yanı sıra en az 36 en çok ise 41 cm şeklinde olan boyları vardır.
  • Ağırlıkları çok fazla değildir ve bu 12 ile 15 arasında değişir.
  • Aile köpeği denildiği zaman akla gelen ilk ırklardan birisidir. Çünkü insanlarla geçinmesini bilir ve oldukça eğlencelidir.
  • En zeki köpek ırkları içinde öne çıkar.
  • Her ne kadar çok uzun olan tüylerinden dolayı hemen fark edilmese bile gerek atletik gerekse çevik olan bir yapısı söz konusudur.
  • Hiperaktif denilebilecek olan bir karakterleri vardır ve bu yüzden mutlaka yapılması gereken egzersizlerin sorunsuz bir biçimde tamamlanması esastır.
  • Avlanma yeteneği halen söz konusudur.
  • Kafa yapısına baktığımıza bunun kubbeli bir biçimde olduğunu görmekteyiz.
  • İngiliz Cocker Spaniel ayrıca çok meraklı bir köpek olması ile dikkat çeker. İşte bu yüzden bu cinsi almış olan bir kişinin mutlaka eğitimini başarılı bir biçimde ve aksatmadan tamamlanması esastır.
  • Ailelerine çok düşkündürler.
  • Eğitimi sırasında stabil bir biçimde hareket etmek mantıklıdır.

Tüm bu özellikleri sayesinde gerek ülkemizde gerekse dünyanın farklı yerlerinde en çok tercih edilen köpek ırklarından birisi olarak karşımıza çıkar.

İngiliz Cocker Spaniel Köpek Evde Bakım

İngiliz Cocker Spaniel köpek evde bakım sırasında unutulmaması lazım olan birtakım hususların bulunduğunu hemen ifade etmek lazım. Her ne kadar bu köpek ilk ortaya çıktığı dönemde avcı yapısı ile dikkat çekse bile günümüzde evde beslenebilmektedir. Kuralları severler ve bunlara adapte olma konusunda hiçbir sorun yaşamazlar.

Bunun yanı sıra kedilere saldırma gibi bir özelliklerinin bulunmadığını da hemen ifade edelim. Hareketli bir yapılarının ve karakterlerinin olması ise en temel özelliklerinin içinde yer alır. Bundan dolayı egzersizlerinin gerçekleştirilmesi, bunun çok başarılı bir biçimde tamamlanması esastır. Egzersiz ve hareket olmadan yaşamaları kesinlikle söz konusu değildir.

Hayvanın tüy dökme özelliklerine baktığımızda bunun çok sık gerçekleşmediğini ve orta derecede bir tüy kaybının yaşanmış olduğunu hemen ifade etmek lazım. Bu noktada köpek sahiplerinin dikkat etmesi gereken temel husus özellikle kulak kısmıdır. Hem bunun iç hem de alt kısmını kontrol ederek, parazitin bulunup bulunmadığını incelemek mühimdir. Bunun yapılmaması halinde ise enfeksiyonlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply