Satılık Japon Chin Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Japon Chin

Japon Chin

Japon Chin, küçük ve sevimli bir köpek cinsi olarak karşımıza çıkar. Her ne kadar isminde Japon kelimesi geçse bile anavatanlarının Kore olduğunu hemen ifade etmek lazım. Özellikle İngiltere’ye hediye edilmesinden sonra çok popüler bir hayvan olmuştur.

Japon Chin Köpek

Japon Chin köpek türünün ne zaman ilk olarak ortaya çıktığı belli değildir. Ancak yüzlerce yıllık bir geçmişinin olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu cinsin popüler olmasının ilk aşaması ise köpeğin 1700 yılında Avrupa’ya getirilmesidir. Ancak asıl ününü, İngiltere Kraliçesi Viktorya’ya hediye edilmesinden sonra kazanmıştır. Bundan dolayı birçok kişi tarafından saray köpeği veya kraliyet köpeği olarak da bilinir.

Hem sevimli hem de çok enerjik olan bu köpeklerin Türkiye’de de çok büyük bir ilgi gördüğü biliniyor. Yüz yapısı son derece şirindir. Bunun yanı sıra alın kısmının olduğu yerde farklı ebatlarda yuvarlıklar öne çıkar. İri bir burnu olmasına rağmen ilk bakışta hemen öne çıkmaz. Arkaya doğru yatıktır. Farklı renkleri söz konusudur. Burada ortak olan özellik ise hem siyah hem de beyaz olan türlerinde burun kısmının kesinlikle siyahlığıdır.

Japon Chin

Japon Chin köpeğinin gözleri badem şeklindedir. Bu da mevcut cinsin ne kadar güzel ve aynı zamanda sevimli olduğunun en açık kanıtı olarak karşımıza çıkar. Kulakları ise V şeklindedir. Çok yoğun tüylerle örtülüdür. Bunlar aşağıya doğru sarkık şekildedir. Doğadaki en hafif köpek türlerinin arasında yer alırlar. Ortalama olarak 3 ve 4 kilo civarındadırlar. Bunun yanı sıra boylarının da 18 ile 28 cm arasında değişmiş olduğunu hemen ifade etmek lazım. İyi bir biçimde bakımlarının yapılması halinde 10 yıla kadar yaşamaları mümkündür. Sarı ve kızıl renkli olan türleri de vardır.

Japon Chin Köpek Sahiplenme

Japon Chin köpek sahiplenme işlemini yaparak bu sevimli canlıya hem evde hem de müstakil bir bahçe içerisinde bakabilirsiniz. Ancak genel olarak diğer birçok köpeğin aksine eve uygun olmasıyla dikkat çeker. Şunlara dikkat edilmesi şarttır;

  • Japon Chin dost canlısı bir hayvandır ve bundan dolayı ilgi gösterilmesi kesinlikle mühimdir.
  • Hem binalarda hem de apartmanlarda beslenmesi konusunda hiçbir sorun yoktur.
  • Beslenmesine çok büyük bir özen gösterilmesi şarttır. Çünkü gerek üst solunum rahatsızlıklarına gerekse alerjiye yatkın olan bir bünyeleri bulunmasından ötürü mama seçimi dikkatli bir biçimde yapılır.
  • Kilo sorunun ortaya çıkmasını engellemek ise beslenmenin en temel ilkelerinden birisi olmalıdır.
  • Gün içinde en çok 2 öğün olacak biçimde mamasının verilmesi şarttır.
  • Küçük ırklar için uygun bir şekilde üretilmiş olan mamalardan yana bir seçim olmalıdır.

Bunların tümüne azami bir derecede dikkat edildiği vakit bakım ve beslenme konusunda hiçbir sorun yaşamadan hayvanın uzun ömürlü, sağlıklı, mutlu bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

Japon Chin Köpek Bakımı

Japon Chin köpek bakımı hem dikkatli bir biçimde yapılması hem de birçok farklı husus kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak diğer birçok köpeklere göre bunun çok zahmetli olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Şunların unutulmaması lazım;

  • Çok enerjik bir köpek olmasına rağmen bunun sürekli egzersiz yapmalarına gerek kalmaz. Bundan dolayı klasik bir biçimde gün içinde belli bir süre boyunca yürüyüşe çıkarılması her zaman onun sağlığı için yeterli olacaktır. Bu yürüyüş sonrasında kısa bir sürede mutlu olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
  • Oyun oynamaktan hoşlanan bir köpektir. Bu yüzden bahçede ya da evde fark etmeden sahibinin bu noktada ilgi göstermesi lazım.
  • Çok sık ve aşırı derecede tüy döken bir köpek değildir. Bundan dolayı ilgili konuda çok büyük sorunlar yaşanmaz. Bundan dolayı gün içinde birkaç dakika tüylerinin temizlenmesi, taranması yeterlidir. Bunu kesinlikle hem dikkatli hem de nazik bir biçimde yapmak lazım.

Bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman Japon Chin cinsi köpeğin size olan ilgisi de hızlı bir biçimde artacaktır. Sahiplerine en sadık olan köpek türlerinden birisi olarak bilinir.

Japon Chin Köpek Fiyatları

Japon Chin köpek fiyatları merak konusu iken bunun belli bir aralıkta olduğunun altını hemen çizmek lazım. Hayvanın sahip olduğu özelliklere göre değişir. TL cinsinden satın alma işlemini yapabilirsiniz. Öncesinde aşı kontrolü, tuvalet ve diğer eğitimler hakkında bilgi sahibi olmak lazım. Bunun yanı sıra köpeğin ayrıca sahiplenme yoluyla edinilmesi noktasında da hiçbir sıkıntı karşımıza çıkmadığından bu da tercih edilebilecek bir yoldur.

Japon Chin Köpek Özellikleri

Japon Chin köpek özellikleri, bu cinsi sahiplenmek isteyenler tarafından çokça merak edilir ve şunlardan bahsetmek lazım;

  • Her ne kadar boyutları çok küçük olsa bile özellikle bekçi köpeği şeklinde kullanılması noktasında bir sorun yoktur.
  • Süs köpeği olan Japon Chin, çok iyi bir biçimde eğitilebilir ve bu konuda hiçbir sıkıntı söz konusu değildir. Çünkü hayvanın sahip olduğu zeka buna tam anlamıyla uygundur.
  • Genellikle küçük cins köpeklerin çok sık bir biçimde ve aynı zamanda rahatsız edici derecede havladığı bilinmektedir. Bu durum Japon Chin için geçerli değildir. Son derece sakin, huzuru seven ve barışçıl bir köpek türüdür.
  • İlgiyi her daim sever. Buna sahip olan kişilerin hayvanla çok sık bir biçimde ilgilenmeleri sayesinde çok daha mutlu bir hale gelirler.
  • Bunun yanı sıra uyumlu olmasıyla beraber hem diğer hayvanlarla hem de insanlarla geçinebilmektedir.
  • Çocuklarla aralarının çok iyi olduğunu ifade etmek pek de doğru olmayacaktır. Bu yüzden özellikle çocukları olmayan aileler için daha iyi bir seçimdir.
  • Sevecen yapılarını sürekli korurlar ve sahiplerine her zaman pozitif enerji verirler.
  • Ayrıca sadakat yönünden kesinlikle sorunsuz bir köpektirler.
  • Dişi olanları en az 1 en çok ise 5 tane yavru yapabilirler. Gebelik durumunda kesinlikle veteriner kontrolünde hareket edilmesi çok mantıklıdır.
  • En çok uyuyan köpek türleri arasında yer alırlar. Bunun da ortalama 16 saat olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu yüzden çok meşgul kişilerin bu köpeği sahiplenmeleri gündelik işlerinin de aksamaması anlamına gelir.
  • Orta derecede tüy dökmeleri ile bilinirler.

1000 yıllık bir geçmişleri olmalarından dolayı dünyanın bilinen en eski köpek ırklarından birisidir.

Japon Chin Köpek Evde Bakım

Japon Chin köpek evde bakım ilkelerine göre hareket ederek bu türü besleyebilirsiniz. Özellikle ev ortamı için uygun bir hayvandır. Havlaması çok fazla değildir. Günün çok büyük bir kısmını dinlenerek ve uyuyarak geçirmelerinden dolayı insanlara rahatsızlık vermezler. Bakımlarını gerek temizlik gerekse eğitim ve egzersiz anlamında aksatmadan yapmak lazım.

Sağlıklı şekilde beslenmeleri durumunda ömürlerinin uzatılması mümkündür. Bekçilik özelliği çok gelişmiştir. Ancak unutulmaması gereken şeylerden birisi ani iklim değişikliklerinden çok fazla etkilenmeleridir. Bu yüzden çok sık kent değiştiren insanlar için tavsiye edilen bir tür değildir. Çocuklara aralarının fazla iyi olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Çünkü çocukların bu köpekleri sinirlendirmesi durumunda çok agresif bir tavır ortaya koyabilirler. Ev içinde normal bir biçimde hareket edebilmeleri mümkündür.

Yorum (Yok)

Leave a Reply