Satılık Airedale Terrier Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Airedale Terrier

Airedale Terrier

Airedale Terrier, çok bilinen bir İngiliz köpek ırkıdır. Klasik bir Terrier’den en büyük farkı, bunların arasında sahip olduğu boyutlardan dolayı daha büyük olmasıdır. Bunun yanı sıra 1853 senesinde ilk defa ortaya çıkmıştır. Hangi ırkların melezi olduğuna dair bir bilgi ise söz konusu değildir.

Airedale Terrier Köpek

Airedale Terrier, farklı bir köpek türü olmasının yanı sıra özellikle çok iyi bir biçimde yüzebilmeleriyle dikkat çekerler. Bunun yanı sıra ortalama olarak 10 ile 12 sene arasında farklılık gösteren bir ömürleri söz konusudur. Dişilerinin ağırlığına baktığımız bunun 18 ve 20 kg arasında değiştiğini görmekteyiz. Erkekler ise daha ağırdır. Bu da 23 kg’dan başlayarak 29 kg’ya kadar çıkabilmektedir.

Airedale Terrier köpek, İngiltere kökenli bir türdür. Oyuncu yapıları sayesinde hem yetişkinlerin hem de çocukların en fazla tercih ettiği hayvan cinsleri arasında öne çıkarlar. Bunun yanı sıra aile içinde yaşamaktan büyük bir keyif alırlar. Görünümüne baktığımızda kısa olması ve kaslı yapısı dikkatlerden kaçmaz.

Airedale Terrier

Kuyrukları oldukça kısa olmasına rağmen bunun her zaman dik bir formda bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Hem dişilerinde hem de erkeklerinde maksimum boyları ise 57 cm olarak ölçülmüştür. Görümünü çok atiktir. Bronz ve siyah renkleri mevcuttur. Genellikle hafif dalgalı olan tüylerinin gür ve sık olduğunu ifade etmek lazım. Renkleri ise koyu renklidir. Çene kısmında sakalı andıran tüyler toplanmıştır.

Airedale Terrier son derece zeki bir köpektir. Özellikle çobanlar tarafından yetiştirilmesi bunun en büyük nedenlerindedir. İkinci dünya savaşında bu türün, birlikler arasında bilgi ve mesaj içeren pusulaları götürüp getirmeleri, onların işlerini ne kadar iyi bir biçimde yapmış olduklarının kanıtları arasında bulunur. Üstün özellikleri ile hemen dikkat çeken köpek günümüzde ise av köpeği, bekçi köpeği ve hatta süs köpeği için tercih edilir. Görünümü ve karakterleri buna uygundur.

Airedale Terrier Köpek Sahiplenme

Airedale Terrier köpek sahiplenme işlemi sayesinde bu harika özelliklere sahip olan cinsi besleyebilirsiniz. Genellikle bu bir arazi köpeğidir. Ayrıca birçok sirk ve şov gösterinde kullanılmış olduğunu da bilmekteyiz. İnsanlara her daim alışıktır. Buna rağmen müstakil bir ev onun sağlıklı bir yaşam sürebilmesi açısından daha mantıklı olacaktır.

Airedale Terrier beslenme kriterleri ve özellikleri iyi bir biçimde bilinmelidir. Bu hayvanlar her ne kadar çok sağlıklı olsalar bile belli dönemlerde kalça sorunları görülebilir. İşte bunun önüne geçebilmek için kesinlikle çok abartılı olmayacak ölçülerde gıda verilmesi şarttır.

Diğer hayvanlarla orta derecede iyi şekilde tanımlanabilecek bir ilişki kurabilirler. Korumacılık duygusu gelişmiştir. Bunun yanı sıra hayvanın özellikle sık bir biçimde egzersize ihtiyacının olması, sahiplenmek isteyen kişiler tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü bazen bir bazen ise birden fazla olacak biçimde dışarıya çıkarılması, gezdirilmesi gerekebilir. Hatta birçok uzman tarafından 3 defa yürüyüş tavsiye edilir.

Airedale Terrier Köpek Bakımı

Airedale Terrier köpek bakımı hem önemli olması hem de dikkat isteyen birden çok koşulun öne çıkmasıyla şöyle yapılmalıdır;

  • Uzun yürüyüşleri seven bir köpektir. Bundan dolayı gün içinde en az 1 kere olmak üzere dışarıya çıkarılması, bu sayede hayvanın enerjisini tüketmesi yapılması gereken bir işlem olarak dikkat çeker.
  • Özellikle yavru olarak alındığı zaman belli kurallara göre eğitilmesi lazım. Buna göre küçüklüklerinde, kalabalık bir ortam içine hiçbir şekilde sokulmaması mühimdir. Böylelikle çok daha iyi bir eğitim verebilirsiniz.
  • Dikkat çeken bir diğer bakım kriteri ise beslenmenin mama ile yapılmasıdır.
  • Airedale Terrier, tüm köpeklerde olan yüzme yeteneğine sahiptir ve bunu da çok sever. Bu yüzden eğitim sırasında yüzmeye götürülmesi durumunda hayvanın gelişimine çok iyi bir şekilde katkıda bulunabilirsiniz.
  • Tüylerinin belli ölçülerde kısaltılması gerektiğini de unutmamak lazım.
  • Diş bakımı çok büyük bir önem arz eder. Bu yüzden düzenli şekilde ve özel fırçalar üzerinden bunun tamamlanması mühimdir.
  • Ayrıca banyo yaptırılması belli periyotlarda gerçekleştirilmelidir. Suyun ılık olmasına dikkat edilir. Banyonun sona ermesinden sonra ise tüylerinin fırça yardımıyla taranması gerekiyor.

Airedale Terrier Köpek Fiyatları

Airedale Terrier köpek fiyatları farklılık gösterirken TL cinsinden satın alma işlemleri yapılır. Gerek hayvanın cinsiyeti gerekse aşıları ve eğitimli olup olmaması gibi değişkenler ücreti direkt olarak etkilemesiyle öne çıkar. Bunun yerine sahiplenme yoluna da kolaylıkla giderek, zeki olan bu köpek türünü alabilirsiniz.

Airedale Terrier Köpek Özellikleri

Airedale Terrier köpek özellikleri, karaktere dair birden çok fikir verir ve bunlar şöyledir;

  • Airedale Terrier, köpek ırkları içerisinde kendisinden emin olan türlerin başında geliyor.
  • Bunun yana sıra çok cana yakındır. İnsanlarla farklı yollar üzerinden iletişim kurmaya bayılır.
  • Yüzmeyi çok sever.
  • Eğitim verilmesi hoşuna gider ve aynı zamanda yüksek kapasiteli, zeki bir hayvan olmasından dolayı bunları kısa bir zaman dilimi içerisinde kavrar.
  • Yüksek olarak tanımlanabilecek bir egzersiz ihtiyaçları öne çıkar. Özellikle bu tip bir köpek türünü beslemeyi düşünen kişilerin buna dikkat etmesi şarttır.
  • Sadık bir hayvandır, sahibine karşı olumsuz bir tutum içine girmez.
  • Çocuklarla çok samimi, dostane ilişkilerinin bulunmasının yanı sıra onlara karşı korumacı bir tavır içerisine girmesi en bilinen özelliklerinin içinde yer alır.
  • Hem cesur hem de çok meraklı bir köpektir.
  • Atletik ve hareketli olmasından ötürü çok uzun süre yerinde duramaz. Sürekli toprağı eşeleme, bir şeyleri bulmak için arama ve aynı zamanda farklı yerlere koşma eğilimi içindedir.
  • Airedale Terrier köpekler en az 5 en çok ise 12 yavru dünyaya getirebilirler.
  • 18 saate kadar uyuyabilmeleri söz konusudur.
  • Sosyalleşme eğitiminin kesinlikle çok küçük yaştan itibaren verilmesi temel bir şart olarak karşımıza çıkar.

Airedale Terrier satın almayı düşünen kişiler için ilgili bu özellikler kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.

Airedale Terrier Köpek Evde Bakım

Airedale Terrier köpek evde bakım için genel manada çok uygun bir ırk olmamasına rağmen günümüzde bu türe evde bakan birçok kişi söz konusudur. Her şeyden önce çok hareketli olması, yürümeye ve koşmaya azami derecede ihtiyacının bulunmasından dolayı bahçeli evler onlar için daha uygun olacaktır. Ancak apartman dairesinde bu köpeğe bakacak olanların sık şekilde onları dışarı çıkarması lazım.

Airedale Terrier için genellikle günlük ideal yürüme mesafesi 1,5 km ile 2 km arasında değişir. Günde bir kere ve bazen ise bir kereden daha çok olacak biçimde tamamlanması önem arz eder. Eğitime karşı olumlu tepki verirler. Fakat bu ilgili eğitimin kesinlikle çok küçük yaşlardan itibaren başlaması lazım.

Airedale Terrier aynı zamanda çok sık tüy döken bir hayvan olmamasından dolayı bakımı bu anlamda kolaydır. Ancak apartman yerine bahçesi büyük bir yerde bakılması hayvanın mutluluğu açısından da önem arz eder. Tüm bunlara rağmen evde beslenmesi durumunda, köpeğin tek başına bırakılmaması tavsiye edilir. Çünkü çok meraklı olmasından dolayı ortalığı dağıtması ihtimaller dahilindedir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply