Satılık French Mastiff Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru French Mastiff

French Mastiff

Fransa’nın en eski ırklarından biri olan French Mastiff; çok fazla sosyalleşmeye ve eğitim almaya ihtiyacı olan bir ırktır. Aynı zamanda devasa boyutları dolayısıyla, çoğu zaman insanları korkutabilir.

Yavruları çoğunlukla uysal ve tatlı bir mizaca sahiptir. Ancak bu cinslerde inatçı taraf, tutarlı eğitime uyum sağlayacak yetenekleri olması ve deneyimli evcil hayvan sahiplerine, ihtiyaçları olduğudur. Deneyiminizle bunu başardığınızda hem sadık hem de sevgi dolu olurlar.

French Mastiff Köpek

French Mastiff ırkı; büyük başlı ve kaslıdır. Ancak tıknaz ve dengeli bir hayvandır. Bunun yanında güçlü görünmesine rağmen, nazik tavırlarıyla da bilinir. Sadakat duygusu oldukça yoğundur. Bu yüzden etkili bir bekçi köpeği olabilir.

French Mastiff

French Mastiff köpek ırkı; korkutucu görüntüsüne rağmen, çocuklarla oldukça iyi geçinir. Ancak yine de çocukların yanında daha dikkatli olunmalıdır. Devasa köpekler; çoğunlukla boyutlarının farkında olmazlar. Ancak buna rağmen; mükemmel bir koruyucudur. Hem koruyucu hem arkadaş olacak bir köpek istiyorsanız, Mastifler harika bir seçim olacaktır.

French Mastiff Köpek Sahiplenme

Fransa’nın en eski ırkı olan ve kökenleri bulldog ve bullmastiff ırkına kadar dayanan French Mastiff köpekler; avlanmak, sığırları korumak gibi işlerde kullanılıyordu. Güçlü ve nazik yapılarının altında, görkemli ve sevecenlik yatar.

İradaleri oldukça güçlü olan French Mastiff köpek sahiplenme için; kopekyavrusu.com sayfamız üzerinden, ilanları inceleyebilirsiniz. Bulunduğunuz lokasyona daha yakın olan ilanları tercih ederek, köpek sahibiyle iletişime geçebilirsiniz.

İlanlar içinde; köpeğin yaşı, soyu, aşı durumu, cinsiyeti gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda mümkünse köpek sahibinden, canlı görüşme ile köpeğin canlı halini de görmeniz mümkündür. İsterseniz siz de sayfamız üzerinden sahiplenme ilanları verebilirsiniz.

French Mastiff Köpek Bakımı

Çoğunlukla bekçi köpeği olarak tercih edilen French Mastiff köpek bakımı dikkat edilmesi gereken bir plan programa bağlıdır. Tıbbi bakımı, tımar edilmesi, beslenmesi, egzersizleri önemlidir.

  • Mastiflerin sağlıklı olabilmesi için, orta derecede egzersize ihtiyaçları vardır. Bu cins için günlük yürüyüş yapmak ve bahçede oynamak yeterlidir.
  • Tüyleri ince, kısa ve yumuşak olan Mastiffler, çoğunlukla açık kahverengi ya da koyu kırmızı ve açık kahverengidir. Cildi kalın ve gevşektir.
  • Rutin banyosu vardır ve tımar gerektirir. Aktivite düzeyine bağlı olarak her 4 ila 8 haftada bir yıkanmalıdır.
  • Pürüzsüz tüy yüzeyinin aşırı dökülmesini önlemek için, banyo rutinine dikkat edilmelidir.
  • Aşırı kokunun önlenebilmesi için, yüz kıvrımlarının dikkatli temizlenmesi gerekir. Kırışıklıkların temiz tutulması için, yüz yıkama yapılmalıdır.
  • Banyo yaptırmadan önce; dökülmeye yakın tüyleri almak için kauçuk bir köri ile masaj yapılabilir.

Aynı zamanda cilt ve tüy sağlığını korumak için; dengeli diyet, vitamin ve sağlıklı yiyecekler ile beslenmelidir.

French Mastiff Köpek Fiyatları

French Mastiff köpek ırkı; Fransa kökenli büyük köpek ırkına dahildir. Sağlam, tıknaz olmakla birlikte, ayırt edici bir kafası vardır. Güçleri ve dayanıklılıklarıyla bilinirler. Bu hayvanlar; bekçi köpekleri ve koruma hayvanları olarak yetiştirilirler. Ancak aynı zamanda, iyi birer arkadaş olurlar.

French Mastiff köpek fiyatları ortalama olarak 1800 dolar ile 2bin dolar civarındadır. Ancak birçok farklı unsura göre bu fiyatlar değişkenlik gösterir.

  • İyi bir yetiştiriciden alındığında 2bin 500 dolar maliyeti vardır.
  • Gösteri amaçlı tercih ediliyorsa ortalama 3bin 500 dolar ve üzerinde bulunabilir.

Sezaryen için potansiyel olabilecek gereksinimler, cinsin gebelik süresince genel sağlığı da köpek yavrularının satış fiyatını etkileyecektir. Bunların haricinde yaşı, soyu, aşılarının olup olmadığı, cinsiyeti gibi durumlar da fiyatlarında etkili olan unsurlardır.

French Mastiff Köpek Özellikleri

Koruyucu ve bekçi olarak mükemmel seçimlerden biri olan French Mastiff köpek özellikleri arasında; büyük görünümlerine rağmen, oldukça nazik ve uyumlu köpekler olmaları gelir.

  • Dev boyut köpek ırkına girerler. Safkan köpeklerdir.
  • Yaklaşık 10 ila 12 yıl ömürleri vardır.
  • Uyanık, sadakatli, soğukkanlı, cesur, refakatçidir. Aynı zamanda kendini sahibine adayabilir.
  • 58 cm ila 75 cm yükseklikleri ve 54.4 kg ile 65.2 kg ağırlıkları vardır.
  • Dişileri 4 ila 6 adet yavru doğurabilir.
  • Sakin ve sabırlı tavrı ile oldukça sevilir. Yabancılara karşı şüpheci ve çatışmacı tavır sergiler. Erkek Mastifler; diğer köpeklere ve erkek köpeklere karşı saldırganlık gösterebilir.

Yeterli derecede egzersiz ile bir apartman dairesinde kalabilen Mastiff ırkı, ev içinde oldukça hareketsizdir. Çocuklar için oldukça iyi bir dosttur. Diğer evcil hayvanlara karşı ve yabancılara karşı da dostça davranabilirler.

Zihinsel ya da fiziksel olarak egzersiz yaptırılmadığında, çeşitli davranış sorunları gösterebilirler. Orta derecede tüy dökülmesi gösterir. Bu yüzden düzenli fırçalamaya ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda banyo rutini çok önemlidir.

Davetsiz misafirlere karşı oldukça acımasız davranmaz ancak, sahibini havlamalarıyla uyarır. Deneyimsiz köpek severler için uygun köpek ırklarından değildir. Sahiplerine karşı aşırı korumacıdır.

French Mastiff Köpek Evde Bakım

French Mastiff köpek ırkı; insanların idare etmesi zor olabilecek büyük ve güçlü bir cinstir. Doğru miktarda bakım ve sevgi, herhangi bir köpeği de mutlu edecektir. Bu yüzden French Mastiff köpek evde bakım ile mutlu etmek istiyorsanız, aynı özeni ve sevgiyi sağlamanız gerekir.

Mastiff köpeğinizin daha uzun yaşaması ve sağlıklı kalması için, rutin bakım programını uygulamanız önemlidir. Bu yüzden uygun diyet ve egzersizin önemi büyüktür.

  • Kapılar kapalı tutulmalı ve ağzına alabileceği nesneler, ortadan kaldırılmalıdır.
  • Tüylerinin en az haftada 1 kere fırçalanması gerekir.
  • Her ne kadar iyi diş yapısına sahip olsa da haftada en az 2 kere dişleri fırçalanmalıdır.
  • Yavru Mastifflere, haftada bir kere kulak temizliği uygulanmalıdır.
  • Sıcak ve soğuk toleransına dikkat edilmeli ve aşırı ısı stresine karşı duyarlı olabileceği unutulmamalıdır.
  • Enfeksiyonlara karşı önlem alabilmek için, derin kırışıklıkların, sık sık temizlenmesi ve ıslak bırakılmaması gerekir.
  • Diyeti tutarlı olmalı, insan yiyeceklerinden verilmemelidir. Yemekleri, yaşına ve aktivite yoğunluğa bağlı verilmeli ve yüksek kaliteli mamalar tercih edilmelidir.
  • Düzenli olarak egzersiz yaptırılmalıdır. Ancak aşırıya kaçılmamalıdır.

İştahsızlık ve su tüketiminde azalma, ağızda tartar oluşması, saç dökülmesi, saldırganlık, korku duyma, uyuşuk hareketler, aşırı uyuma, ciltte aşırı kaşıntı gibi belirtiler görüldüğünde, muhakkak veteriner ile iletişime geçilmelidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply