Satılık İrlanda Terrier Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru İrlanda Terrier

İrlanda Terrier

İrlanda Terrier, 1700’lü yıllarda İrlanda’nın Cork bölgesinde geliştirilen bir köpek ırkıdır. Av köpeği ve bekçi köpeği olarak kullanılan İrlanda Terrier, günümüzde daha çok ev köpeği olarak yetiştirilir. Zeki, hareketli, cesur bir köpektir. Avcı köpeği olarak yetiştirilse de evde yaşamak için uygun bir karakteri vardır.

İrlanda Terrier Köpek

İrlanda Terrier, 18.yüzyıl ortalarında ortaya çıkan ve İrlanda’ya ait olan bir köpek ırkıdır. İrlanda Terrier cinsi, geçmişte av köpeği olarak yetiştirilmiştir. Günümüzde daha çok evde yaşayan bu köpeklerin karakterleri evde yaşamak için uygun bir mizaca sahiptir. İrlanda Terrier, fiziksel özellikleri bakımında soğuk ve sıcak havalara uyum sağlar.

Kafası uzun, kulakları v şeklinde, tüyleri yoğun ve serttir. Bakımı kolay olan bu köpeklerin bakımından en çok dikkat edilmesi gereken tüy bakımıdır. Tüyleri sert ve yoğun olduğu için sıklıkla fırçalamak gerekir.

İrlanda Terrier rengi genellikle kızıldır. Kahverengi ve açık kahverengi tüylere sahip olan köpek ırkları da vardır. Göz renkleri genelde kahverengi, kestane ve ela renklerdir. Hareketli bir yapıya sahip oldukları için vücutları çok gelişmiştir.

İrlanda Terrier

İrlanda Terrier Köpek Sahiplenme

İrlanda Terrier, su faresi gibi hayvanları avlamak için yetiştirilmiştir. Uzun yıllar av köpeği olan bu köpekler, günümüzde evde bakılan popüler köpek cinslerinden biridir. İrlanda Terrier köpek sahiplenme ve bakımı zor olmayan bir köpek cinsidir. Uyumlu bir karakteri olduğu için sahibine kısa sürede alışır.

İrlanda Terrier, uzun kafası, kıvrımlı kulakları ve uzun tüyleri ile tanınan köpeklerdir. Burnu ve gözleri koyu renklidir. Tüyleri genelde kahverengidir. Kızıl ve açık kahve tonlarında da tüy yapıları olabilir. Hareketli yapıları bacaklarının güçlenmesini sağlamıştır. Fiziksel olarak güçlü köpeklerdir.

İrlanda Terrier, sahiplendiğinizde evine kısa sürede alışır. Enerjik bir yapıya sahiptir ve oyun oynamayı sever. Sahibine karşı bağlı olsa da yabancılara karşı samimi değildir. İlk kez köpek sahiplenecekseniz bakımı sizin için zor olabilir. Bu köpekler, cesur ve vahşi olabilir. İyi eğitilmediğinde saldırganlık eğilimi gösterebilir.

İrlanda Terrier Köpek Bakımı

İrlanda Terrier, enerjik ve sadık karakteri ile sahibine kısa sürede alışan bir köpek cinsidir. Ancak köpek bakımı konusunda deneyiminiz yoksa bu köpeklere eğitim vermek sizin için zor olabilir. İnatçı değildir ancak iyi eğitilmemesi halinde vahşi olabilir. Yabancı insanlara ve hayvanlara karşı saldırganlık gösterebilir. Bunun dışında İrlanda Terrier köpek bakımı zor değildir.

Banyo: İrlanda Terrier, tüyleri çok yoğun ve sert olan bir köpektir. Bu nedenle bakımından en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri tüy bakımıdır. Bu köpekleri sıklıkla yıkamanız ve tüyleri fırçalamanız gerekir. Bakımında köpek şampuanları kullanmalı, tüylerinin yapısını bozmayacak özel bakım ürünlerini tercih etmelisiniz.

Tırnak Kesimi: Saldırgan bir köpek olduğu için tırnaklarını eşyalara geçirmeye meyillidir. Bu nedenle tırnaklarını kesmeniz gerekir. Köpek tırnak makaslarını kullanarak uzayan tırnaklarını kesebilirsiniz. Sahibine karşı ılımlı olacağı için bakım yapmak zor değildir.

Beslenme Düzeni: İrlanda Terrier yemek yemeyi seven bir köpektir. Fazla kilo almaması için beslenme düzenine dikkat etmeniz gerekir. Yavru köpekler ve yetişkin köpekler için ayrı mamalar almalısınız. Karbonhidrat yerine protein ağırlıklı beslenmesi daha sağlıklıdır. Kuru mamalar ağız sağlığının daha iyi olmasını sağlar ve diş yapısına zarar vermez. Sahiplendiğinizde öncelikle veteriner hekimlerde beslenme tablosu alabilirsiniz. Meyve ve tahıllı gıdalar tüketebilir.

Eğitimi: Özgürlüğüne düşkün bir köpek cinsi olduğu için eğitim vermek ilk aşamada zor olabilir. Bu nedenle köpek eğitimi konusunda deneyimi olmayanlar için tavsiye edilmez. Bu köpekler iyi eğitilmesinde saldırgandır. Vahşi olmaması için yavruyken sahiplenmeniz ve uyumlu olması için ona karşı daha ılımlı olmalısınız. İlk eğitimlerinin itaat olması önemlidir. Sahibine sadık olduğunda sözünden çıkmayan bir köpektir. Bağırarak eğitim vermek bu köpekler için iyi bir fikir değildir. Eğitim sürecinde sabırlı olmanız gerekir.

Egzersiz: Oldukça enerjik ve hareketli olan bu köpeklerin günde 1-2 saat kadar dışarda zaman geçirmesi gerekir. Uzun süre evde kalması köpeğinizin sıkılmasına sebep olacağı için vahşi davranabilir. Hareket etmeyi sevdikleri için sahibi ile oyun oynamayı severler.

Çocuklar ve Hayvanlarla İletişimi: İyi bir eğitim alan İrlanda Terrier, çocuklarla ve hayvanlarla oldukça iyi anlaşır. Çocuklara zarar vermeyeceği bilindiği için çocuklu ailelerin sahiplenmesi için uygundur. Eğer çok fazla dışarı çıkarma imkanınız yoksa farklı hayvanlarla bir araya yaşaması sıkılmamasını sağlar. Hayvanlara karşı uyumludur ve iyi anlaşırlar.

Sağlık: Bu köpeklerin ömürleri ortalama 15 yıldır. Sağlığına dikkat etmeniz ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaktır. Bu köpeklerin yatkın olduğu bazı hastalıklar vardır. Kas distrofisi, göz hastalıkları, hiperkeratoz, kalça displazisi hastalıkların görülme riski yüksektir. Bu nedenle sağlık kontrollerine dikkat etmeniz önemlidir.

İrlanda Terrier Köpek Fiyatları

İrlanda Terrier köpekler, günümüzde evde beslenen ve popüler olan köpek ırklarından biridir. Cana yakın olan bu köpekler, sahiplerine kısa sürede alışır. Neşeli, hareketli, cesur bir karakterleri vardır. İrlanda Terrier köpek fiyatları köpeklerin şeceresi, renkleri, eğitimi gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. İrlanda Terrier fiyatları ortalama 2.000 TL’dir.

İrlanda Terrier Köpek Özellikleri

İrlanda Terrier, 1700’lü yıllarda İrlanda’da yetiştirilen bir köpek ırkıdır. Uzun yıllar av köpeği olarak insanlara yardımcı olmuştur. Evde beslemek için uygun bir köpektir. Gereksiz havlama eğitimi göstermediği için apartmanda besleyebilirsiniz. İrlanda Terrier köpek özellikleri; Bu köpekler uzun kafaları ve yoğun tüyleri ile ön plana çıkar.

  • İrlanda Terrier uzun bir kaya yapısına sahiptir. Gözleri ve burnu koyu renkli, kulakları aşağı doğru sarkıktır.
  • Tüy rengi kahverengi, kızıl veya açık kahverengidir. Tüylerinin yapısı yoğun ve serttir.
  • Kiloları ortalama 12 kg’dır.
  • Zeki, baskın, cesur, hareketli bir mizaçları vardır. Eğitildiğinde saldırganlık eğilimi göstermez.
  • Çocuklarla ve hayvanlarla iletişimi kuvvetlidir. Sahiplenildiğinde ailesine kısa sürede alışır ve sadıktır.
  • Hareketli bir yapıya sahip oldukları için günde 1-2 saat kadar dışarı çıkarılmaları ve düzenli egzersiz yapmaları gerekir.

İrlanda Terrier Köpek Evde Bakım

İrlanda Terrier köpek evde bakım yapılması zor olan bir köpek ırkı değildir. Eğitilebilir oldukları için yavruyken sahiplenmeniz halinde iyi bir eğitim vermeniz mümkündür. Vahşi ve saldırgan bir yapıları olsa da iyi eğitilen köpeklerde saldırganlık eğilimi görülmez.

Köpek bakımında öncelikle itaat eğitimi vermeniz gerekir. İrlanda Terrier, sert eğitim verebileceğiniz bir köpek ırkı değildir. Ona karşı daha hassas ve ılımlı olmanız gerekir. Bu nedenle eğitim konusunda deneyimli olmayan kişilerin sahiplenmesi tavsiye edilmez.

Tüyleri yoğun ve sert bir yapıda olduğu için tüy bakımına dikkat etmelisiniz. Tüylerini köpek fırçaları ile tarayabilir, köpek şampuanları ile yıkayabilirsiniz. Eşyaları çizmemeleri için tırnaklarını düzenli olarak kesmelisiniz. Bu köpeklerin beslenme düzeni, uyku düzeni, egzersiz düzeni gibi bakımları diğer köpeklerle aynıdır.

İrlanda Terrier, evde bakmak için uygun bir karaktere sahiptir. İyi eğitildiğinde saldırganlık eğilimi göstermez ve çok havlamaz. Bu nedenle apartmanda da bakabilirsiniz. Evde uzun süre kalmaktan hoşlanmadığı için günde 1-2 saat kadar dışarı çıkarmanız gerekir. Çocuklarla ve diğer hayvanlarla uyumludur. Sahibine karşı sadık olduğu gibi yabancılara karşı da uyumludur.

Yorum (Yok)

Leave a Reply