Satılık Basset Hound Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Basset Hound

Basset Hound

Basset Hound karakteristik özelliği ile en dikkat çeken ırklar arasında yerini almaktadır. Kısa boyu ve sevimli yüzü ile dikkat çekmektedir. Köken bakımından inceleme yapıldığı zaman Fransa ve İngiltere odaklı bir köken olduğu görülmektedir. Evde bakım için oldukça uygun olan alternatiflerdendir. Kısa boylu olması sebebi ile çok yüksek bir çeviklik beklemek doğru olmayacaktır. Bu konuda iddialı bir tür değildir. Ama oldukça sevecen biri yapısı vardır. Hem çocuklar ile hem de çevresinde bulunan farklı hayvanlar ile kolaylıkla anlaşabilmektedir.

Bedensel yapı bakımından orta irilikte bir köpek olduğunun belirtilmesi gerekir. Çok atik olmadığı için kilo almaya da elverişli bir yapısı vardır. Bu nedenle beslenme konusunda çok hassas davranılması gerekir.

Basset Hound Köpek

Basset Hound köpek türü incelendiği zaman baş kısmının bu türde belirgin şekilde büyük olduğunun görülmesi gerekmektedir. Baş kısmının oldukça büyük olması beden dengesini tutturma konusunda bazı durumlarda zorluk çıkartabilmektedir. Deri yapısı ise oldukça boldur.

Hatta derisinin bazı kısımlarında sarkmalar meydana gelebilmektedir. Köken bakımından inceleme yapıldığı zaman Bas kelimesinden türediği görülmektedir. Bas kelimesi kısa anlamında kullanılmaktadır. Bu fiziksel özelliklerin yanı sıra sevecen bir yapısı olduğunun da bir daha vurgulanması gerekmektedir. Oldukça uyumlu bir köpek türüdür.

Basset Hound

Basset Hound üzgün bir yüz görünümüne sahiptir. Gözlerinin iç kısımlarının genellikle kolaylıkla kızardığı görülür. Ayrıca ağız kısmının da aşağı doğru sarktığı görülmektedir. Bunun yanı sıra bulunduğu ortama çok daha kolay adapte olduğu fark edilmektedir. Çocuklarına köpek sevgisi vermek isteyen aileler için en ideal türlerden bir tanesidir. Çocuklar ile oldukça iyi anlaştığı için çocukların hayvan sevgisi kazanması konusunda da yardımcı olacaktır. Bakımı için çok büyük hanelerin olması gerekmemektedir. Orta büyüklükte bir evde de kolaylıkla yaşayabilmektedir. Bu nedenle yaşanacak alan konusunda endişe etmenize gerek yoktuır. Verilen eğitimin disiplinli olması durumunda eğitim hususlarına yakından ilgi gösteren ve kolaylıkla benimseyen bir duruş sergilediğinin de ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Basset Hound Köpek Sahiplenme

Basset Hound köpek sahiplenme adımları son senelerde çok daha büyük bir yaygınlık kazanmıştır. Satın almaktan ziyade sahiplenmenin ön plana çıkmış olduğu bu dönemde kişilerin hayvan barınaklarına büyük ilgi gösterdiği ark edilmektedir. Özellikle satın alındıktan sonra bakım sorumluluklarını üstlenemeyen kişilerin bu hayvanları barınaklara terk ettiğinin belirtilmesi üzücü sonuçlara sebebiyet vermektedir. Kişilerin sahiplenme adımında barınakları tercih etmesi bu nedenle bir canın hayatını kurtarma ve ona yeni bir hayat verme fırsatı sunmaktadır.

Basset Hound köpek sahiplenme adımında barınaklarda çok yaygın görülen bir unsur olmasa da şansınızı deneyebilirsiniz. Fakat barınaklardan köpeği sahiplendikten hemen sonrasında genel bakımının ve tedavisinin sorunsuz şekilde yapılması gerekir. Barınaktaki yaşam koşullarının iyi olmaması sebebi ile hayvanlarda bedensel rahatsızlıklar meydana gelebilmektedir. Düzenli olarak yapılan kontroller ve aşılama ile beraber köpeklerin eski sağlığına kavuşması mümkün kılınmaktadır. Hayvan barınaklarında sadece Basset Hound değil aynı azmanda birçok farklı türde cins köpeğe ulaşmanız da mümkündür. Düzenli olarak internette verilen ilanları da takip etmeye özen göstermelisiniz.

Basset Hound Köpek Bakımı

Basset Hound köpek bakımı konusunda veteriner hekiminiz ile iş birliği içerisinde olmanız gerekmektedir. Veteriner hekiminiz beslenme konusunda hangi kıstaslara uymanız gerektiğine dair sizi bilgilendirecektir. Çok atik bir yapısı olmaması sebebi ile yanlış bir beslenme planı uygulanırsa kilo almaya oldukça yatkın bir yapısının olduğunun da ayrıca iletilmesi gerekmektedir. Köpek bakım süreci içerisinde kişilerin dikkate alması gereken hususların başında çiğ beslenme ve mama seçimi gelmektedir. Son dönemlerde çiğ beslenme son dönemlerde en sık tercih edilen unsurlardandır. Bazı veteriner hekimlerin bu konuda onay vermediği de dikkatlerden kaçmamalıdır. Beslenme konusun boy ve kiloya bağlı olarak ne kadar besin alması gerektiğine dair de gerekli olan bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Basset Hound bakım aşamasında tuvalet eğitiminde de sorun meydana gelmeyecektir. Tuvalet eğitimin kurallara uygun ve ısrarcı bir biçimde verilmesi durumunda bu köpek türünün oldukça kısa bir süre içerisinde eğitime ayak uyduracağının bildirilmesi gerekir. Dileyen kişilerin bu aşamada profesyonel yardım alması da mümkündür. Bu köpeklerin ağırlıkları erkeklerde maksimum 29 kg, dişilerde maksimum 27 kg olarak belirlenmiştir. Köpeğinizin bu sınırı aşması durumunda genel sağlığı ile alakalı olumsuzlukların söz konusu olabileceğinin de unutulmaması gerekmektedir.

Basset Hound Köpek Fiyatları

Basset Hound fiyatları konusunda son dönemlerde büyük bir artış meydana gelmiştir. Dolar ve Euro kurunun artması ile beraber kişilerin ırk köpek satın alma konusunda zorluk yaşadıkları da görülmektedir. Köpek fiyatları ile alakalı olarak artışlar meydana gelirken aynı zamanda bu aşamada güvenli bir yetiştirici bulmanın da çok zor bir hale geldiğinin bildirilmesi gerekmektedir. Sadece ticari amaçlar ile bu işi yapan kişilerin köpeklerin sağlıklarını hiçe saydıkları görülmektedir. Tam da bu nedenle satın alım aşamasının öncesinde köpeklerin nasıl bir ortamda bakıldıkları ve büyütüldüklerine dair bilgi almanız gerekmektedir. Basset Hound satın alırken gerçekten kırma olmadığına dair de bilgi almalısınız. Köpeklerin fiyatının artması ile beraber bu aşamada usulsüzlükler yapan kişilerin de büyük bir artış gösterdiği fark edilmektedir.

Basset Hound Köpek Özellikleri

Basset Hound köpek özellikleri incelemeye alındığı zaman çocuklar ile ve diğer hayvanlar ile kolaylıkla anlaşabildiği görülmektedir. Türün temel özelliklerine dair şu hususlara hakim olmalısınız;

  • Oldukça uyumlu ve yumuşak huylu tabir edilecek bir mizaca sahiptir. Bu nedenle çocuklarına köpek sevgisi aşılamak isteyen aileler için çok uygun olacaktır.
  • Her köpek kokulara karşı hassastır. Fakat Basset Hound türünün bu konuda çok hasa duyarlı olduğunun belirtilmesi gerekir. Herhangi bir farklılığı anında tespit edebilmektedir.
  • Ortalama yaşam süresi bakımından inceleme yapıldığı zaman 12 yıla kadar çıkabildiği görülmektedir.
  • Bağırsak yapısı konusunda sorunlu bir türdür. Özellikle gaz problemini çok sık şekilde yaşadığı görülmektedir. Bu problemin engellenmesi için sık sık beslenmenin bu tür için daha uygun olduğu belirtilmektedir.

Basset Hound türünün bu özelliklerine hakim olmadan sahiplenme aşamasına geçmemelisiniz. Türün gereklerini yerine getirebileceğinize dairi kendinizden emin olursanız ancak sahiplenme yolunda adım atmanız gerekir.

Basset Hound Köpek Evde Bakım

Basset Hound köpek evde bakım aşamasında inceleme yapıldığı zaman apartman yaşantısı için en uygun olan seçeneklerden biri olduğunun belirtilmesi gerekir. Köpek evde bakım kıstaslarına uygundur. Çok hareketli olmadığı için hane içerisinde bir sorun da çıkartmayacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply