Satılık Danua (Great Dane) Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Danua

Danua

Danua köpek cinsi aynı zamanda Dane ya da Great Dane olarak da anılmaktadır. Bu köpek türünün boyutları oldukça büyüktür. Sadık bir dost olurken onun hem fiziksel kondisyon bağlamında hem de genel sağlık konusunda ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlara sahip olup olmadığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Bu köpeğin mastiff soyundan geldiği düşünülmektedir. Mastiff soyundan gelen köpeklerin de Tunç Çağı’ndan önce yaşamaya başladığı düşünülür. Bu konuda arkeolojik buluntular da mevcuttur.

Danua Köpek

Danua köpek özellikle Danimarka ve Almanya kökenli ırklar Arassında görülmektedir. Oldukça sadık olan bu hayvanın ailesine tam olarak uyum sağlamasının sonrasında herhangi bir sorun yaşamadan ailesini koruyacağının da belirtilmesi gerekir. Sadakat duygusunun oldukça üst seviyede olduğunun altı çizilmelidir.

Danua

Fiziksel kondisyon bakımından oldukça yüksektir. Fiziksel kondisyonu8nu karşılayabilecek genişlikte bir eve sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Buna sahip olmayan kişilerin Danua’nın fiziksel hareket ihtiyacını atması için bol bol yürüyüşlere ve egzersizlere çıkartması istenmektedir.

Danua köpeğin beklentilerinin bir diğeri de kesinlikle stabil bir aile ortamıdır. Bu köpeğin birkaç farklı aile değiştirmesi durumunda psikolojik olarak strese maruz kalması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Aynı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da değişen koşullara ayak uydurma konusunda zorluk yaşadığı zaman stres meydana gelmektedir. Bunun da hem fiziksel rahatsızlıklar hem de hareketler üzerinde büyük etkisi olduğunun ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Danua Köpek Sahiplenme

Danua köpek sahiplenme aşamasında özel olarak bu köpeğin yetiştiriciliğini yapan kişiler ile temas kurmanız gerekmektedir. Çok olası olmasa dahi kişilerin barınaklarda da Danua köpeğe rastlaması söz konusu olabilmektedir. Aileler çocukları ya da kendileri istediği için köpek alarak bunun sorumluluklarına katlanamadıkları için aksaklıklar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle köpekleri barınağa terk eden aileler de mevcuttur. Bunun hayvanın genel sağlık durumu için oldukça olumsuz bir husus olduğunun da belirtilmesi gerekmektedir. Köpek sahiplenme aşamasında hayvan barınaklarının tercih edilmesi son senelerde daha ön plana çıkmıştır. Bu şekilde şanssız hayvanlara bir yuva açma fırsatını da elde edebilirsiniz.

Köpeğinizi sahiplenirken dikkate almanız gereken bir diğer husus da sağlıkları ile alakalı kontrol sürecidir. Köpeğin bir kronik rahatsızlığı olsun ya da olmasın kesinlikle veteriner kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Özellikle barınaklardan sahiplenilen hayvanların sağlık durumları ile alakalı sorunlar meydana gelebilmektedir. Toplu ortamda yaşadıkları için tabi oldukları zorluklar da daha yüksek olmaktadır. Veteriner hekim köpeğin ne tür ihtiyaçlarının olduğu nasıl bir bakım ve tedavi planının uygulanması gerektiği ile alakalı gerekli olan bilgilendirmeyi sunacaktır. Veteriner hekimin gerekli olan tüm önlemleri alması oldukça önemlidir. Danua köpeklerin bakım rutinleri çok kritiktir. Herhangi bir rahatsızlık gelişmeden kısa bir süre içerisinde sorunun çözülmesi için rutin kontrollere dikkat edilmelidir.

Danua Köpek Bakımı

Danua köpek bakımı sırasında özellikle rutin veteriner kontrollerine dikkat edilmelidir. Köpeğin beslenmesi konusunda da hassas olmanız gerekmektedir. Beslene aşamasında kişilerin özellikle köpeğin bedensel ihtiyaçlarına uygun bir seçim yapmasına da dikkat ektedir. Köpek bakımı ile alakalı olarak sorun meydana gelmemesi için veteriner tavsiyelerini dikkate almalısınız. Boy ve kilo detayları, sahip olduğu kronik rahatsızlılar da dikkate alınarak bir beslenme çizelgesi oluşturacaktır. Son dönemlerde köpeklerin beslenmeleri ile alakalı farklı alternatifler geliştirilmiştir. Çiğ beslenme tarzı olarak da bilinen metotlar ön plana çıkmıştır. Tabi ki bunun için öncelikli olarak veterinerinizden gerekli olan onayı almanız gerekmektedir. Bu onayı almadan kendi isteklerinize ve beklentilerinize göre çiğ beslenmeye geçtiğiniz zaman köpeğin genel sağlık durumunda olumsuzluklar yaşanabilmektedir.

Danua tür köpeklerin özellikle fiziksel aktivite konusunda belirli bir seviyede ilgi bekledikleri aşikardır. Oldukça gelişkin bir yapıları olmaları sebebi ile bu aşamada kişilerin köpeklerini sıradan yürüyüşlerin yanı sıra fiziksel manada egzersizler alanında da aktif bir duruş sergilenmesi gerekmektedir. Danua tür köpeklerin özellikle ruhsal olarak da kendilerini rahat hissetmeleri için bedensel enerjilerini atmaları en önemli hususlardandır.

Danua Köpek Fiyatları

Danua köpek fiyatları konusunda inceleme yapıldığı zaman kur değer değişim gösterdikçe yükselen bir yönde olduğu görülmektedir. Bu aşamada yetiştiricilerden satın alırken kişilerin kesinlikle köpeklerin nasıl bir ortamda büyütüldüklerine dair bilgi alması gerekmektedir. Bu aşamada köpek sağlığını hiçe sayan işletme mantalitesi ile hareket eden köpeklerden kesinlikle uzak durulması gerekmektedir.

Fiyatlarda bir yükselişin olduğu da ayrıca belirtilmesi gereken hususlardandır. Köpek fiyatları ile alakalı olarak dikkate alınması gereken bir diğer husus da köpeğin gerçekten bu cinse mensup olup olmaması ile alakalıdır. Standardın oldukça altında bir satın alım yaptıysanız bu konuda veteriner hekiminizden onay almalısınız. Bazı işletmeler bu aşamada kırma türleri safkan ırk gibi satma yoluna gidebilmektedir. Tüm bu hususları dikkate alarak satın alım adımının yerine getirilmesi gerekir. Danua tür köpeğin özelliklerinin ne olduğunu ve belirleyici unsurlarının neler olduğunu kapsamlı şekilde incelemenizin sonrasında alım adımını tamamlamanız gerekmektedir.

Danua Köpek Özellikleri

Danua köpek özellikleri incelemeye alındığı zaman kişilerin dikkate alması gereken en temel hususlar şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Danuaların çene yapısı oldukça güçlüdür. Bedensel olarak da atik bir duruş sergilemektedir.
  • Sıkı bir deri yapısı mevcuttur. Oldukça kısa tüylüdür. Tüyleri dökülmeye yatkın değildir.
  • En uzun köpek türlerinden bir tanesidir. Bu nedenle bedensel hareket bakımından daha büyük yaşam alanlarının sunulması hayvanın daha rahat etmesini sağlayabilir.
  • Beslenme düzeni bağlamında oldukça büyük bir iştahı bulunmaktadır. Bu nedenle kişilerin beslenme düzeninde köpeğin bedensel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yoğun bir beslenme programı hazırladığından emin olması gerekir.
  • Büyük aileler için oldukça uygun bir köpek türüdür. Çocuklar ile de çok iyi anlaşır. Uysal bir yapısı vardır. Çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için harika bir alternatif olacaktır.

Danua köpek evde beslemeye uygundur. Fakat hem fiziksel ihtiyaçların karşılandığından hem de beslenmesinin olması gerektiği gibi ilerlediğinden emin olmalısınız. Bu aşamada özellikle veteriner hekimin hayvanları düzenli aralıklar ile kontrol etmesinin ne derece önemli olduğu bir kere daha fark edilmektedir.

Danua Köpek Evde Bakım

Danua köpek evde bakım konusunda zorluk çıkartmayacak ırklar arasındadır. Oldukça. İri bir köpek olduğu için dar evlerden ziyada ona daha büyük bir yaşam alanı sunabilecek evlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Bunu sunmayan kişilerin en azından günlük yürüyüşleri uzun tutarak köpeğin enerjisini atma yolunda bir fırsat sunmaları gerekmektedir. Bu şekilde daha mutlu bir köpek ortaya çıkacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply