Satılık Alman Spaniel Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Alman Spaniel

Alman Spaniel

Zeki, enerjik ve eğlenceyi seven köpek türlerinden biri olan Alman Spaniel; arkadaş canlısı kişiliği ve nazik mizacıyla ön plana çıkar. Çoğunlukla eğitimli olmadığında, davranış sorunlarına yol açabilecek bir eğilime sahiptir.

Nazik yapıları nedeniyle, çocuklu aileler için ideal olan Spaniel köpekler, sadakatleri bakımından da ideal köpekler arasında yer alır. Daha önceki yıllarda av köpekleri olarak yetiştirilen Spaniel köpekler, tavşan ve ördek gibi küçük hayvanların avlanmasına yardımcı olurlar.

Alman Spaniel Köpek

Aktif bekarlar ve aileler, avcılar, bahçeli eve sahip olan kişiler için mükemmel seçimlerden biri olan Alman Spaniel köpek cinsi, Deutscher Wachtelhund olarak da adlandırılan cins köpekler; kalın, dalgalı kürklü ve arkadaş canlısı mizaçlara sahiptir.

Her ne kadar av köpeği olarak yetiştiriliyor olsa da egzersiz ihtiyaçları karşılandığında, farklı yaşam koşullarına da ayak uydurabilir. Ancak Alman Spaniel cinsi köpeklerin birincil amaçları, av köpeği olarak, avı yakalamaktır.

Alman Spaniel

Alman Spaniel Köpek Sahiplenme

Alman Spaniel köpekler, Anavatanı dışındaki bölgelerde, nadiren görülen bir köpek ırkıdır. 19. yüzyılın Alman devrimi sonrasında bir köylü köpeği olarak yetiştirilen Spaniel köpekler; çok yönlü olması, dayanıklılığı ve gücüyle de günümüzde hala tercih edilen köpekler arasında yer alır.

Alman Spaniel köpek sahiplenme işlemleri yapmak isteyen hayvan severler, köpekyavrusu.com üzerinden takip edecekleri ilanlarımız üzerinden, sahiplenme yapabilirler.

Aynı zamanda bu türe sahip olan kişiler de istiyorlarsa sayfamız üzerinden ilan vererek, başka hayvan severlerin sahiplenme işlemlerini başlatmalarını sağlayabilirler. Ailenize güçlü, dayanıklı, sadık bir köpek katmak istiyorsanız, Spaniel cinsi köpekler oldukça idealdir.

Alman Spaniel Köpek Bakımı

Spaniel köpekler; erkekleri 1 yaşına gelene kadar, dişilerden ayırt edilemeyen bir köpektir. Çok zekidir ve tımar edilirken, dikkatli olunması gerekir. Alman Spaniel köpek bakımı gerçekleştirilirken; fırçalanmasından tırnak kesimine, dişlerini fırçalamaktan beslenmesine kadar dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Tımar işlemi gerçekleştirilirken;

  • Tımar işlemi gerçekleştirilirken; köpeğin saçının profesyonel bir kuaförden yardım alınarak kesilmesi önemlidir.
  • Düzenli olarak tüyleri fırçalanmalıdır. Böylece tüy dökme olasılığı en düşük seviyede yaşanır.
  • Enfeksiyonların önlenmesi için, kulakları ve gözleri, sık aralıklarla temizlenmelidir.
  • Mevsimsel olarak görülen pire için pire tedavisi uygulanır.
  • Tırnaklarının kesilmesine ve köpek banyosuna önem verilir.

Tüylerinin daha sağlıklı olması için, düzenli banyo yaptırılırken, en iyi köpek şampuanı kullanılmalıdır. Orta düzeyde tüy dökme eğiliminde olan Spanieller; saç büyüme döngüsünü doğal olarak geçirir. Düzenli fırçalanması durumunda, tüy dökme olasılığı azalacağından, fırçalamaya özen gösterilmelidir.

Alman Spaniel Köpek Fiyatları

Alman Spaniel köpekler, çoğu insan tarafından bilinmeyen, nadir köpeklerdendir. Çok uzun yıllardan beri avcı olarak yetiştirilen Spanieller, zamanla evcil hayvan statüsüne sokulmaya başlandı.

Alman Spaniel fiyatları; nadiren yetiştirilmeleri ve farklı unsurlardan dolayı değişkenlik gösterir. Aşı durumları, sağlık durumu, yaşı, soy ağacı, tüy rengi gibi sebeplerden ötürü fiyat düşer ya da artabilir.

Yetiştiricisine, bulunduğu yere, soyağacına bağlı olarak Spanieller, ortalama 1000 dolar ve üzeri fiyatlara bulunabilir. Almanya dışında bu türe rastlamak çok da mümkün değildir ve bu yüzden fiyatları daha yüksek değerlere çıkabilir.

Alman Spaniel Köpek Özellikleri

Sadık, arkadaş canlısı ve özenli aileler için evcil hayvan olarak mükemmel bir seçim olan Alman Spaniel köpek özellikleri ile ailenize ve kendinize uygun Spaniel bulabilirsiniz.

  • Karakter ve mizaç: Uyanık ve hareketlidir. Çok uysaldır ve yabancılara karşı iyidir. Sebepsiz yere saldırma huyu yoktur. Kendine güvenir.
  • Eğitim: Avcı olarak kolaylıkla eğitilebilir. Takip etme kabiliyeti yüksektir. Sahibinden uzaklaşsa da geri döner.
  • Soy ağaçları: Stoeberer soyundan gelir.
  • Boy ve ağırlık: Ortalama 45,72 cm ila 53,34 cm arasında boya sahiptir. Ortalama ağırlıkları ise; ortalama 18.14 kg ila 24.95 kg arasında değişir.
  • Sağlık sorunları: Çoğunlukla sağlıklı bir ırktır. Ancak yaralanmalar yanında; kalça displazisi, cilt rahatsızlığı, kulak enfeksiyonu, alerji gibi sorunları oluşabilir.
  • Egzersiz: Çoğunlukla avcı ruhlu oldukları için, yüksek seviyede egzersize ihtiyaç duyarlar. Ortalama 1 saatlik egzersiz gerekir. Ancak ekstra egzersizlere de hayır demezler.
  • Ortalama 12 ila 14 yıl yaşama ömürleri vardır. Dişileri en fazla 8 yavru doğurur.

Tüyleri uzun, kalın ve dalgalıdır. Kafa kısmında tüyler daha kısa, vücut kısmında tüyler daha uzundur. Kalın bir tüy astarı vardır. Çoğunlukla koyu kahverengi ya da açık kahverengi ve beyaz renklere sahiptir.

Spanieller; çoğu köpek ve insanla iyi geçinir, arkadaş canlısı ve sosyalleşmeyi çok seven hayvanlardır.

Alman Spaniel Köpek Evde Bakım

Alman Spaniel köpekler; eğlenceli ve nazik olmalarının yanında, harika bir aile hayvanı olabilir. Eve bir Spaniel getirmek istediğinizde, göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler vardır.

Dostlukları, zekâları, çalışma yetenekleriyle, oldukça popüler evcil hayvanlar olan Spanieller, çoğunlukla Almanya menşeilidir ve bu köpekler, geniş bir coğrafyada bulmak mümkün değildir.

Alman Spaniel köpek evde bakım için; beslenmesine, egzersizlerine, tımar edilmesine dikkat edilmelidir.

Beslenme:

  • 8 ila 12 haftalık yavrular; her 24 saatte bir 4 öğün olarak beslenir.
  • 3 ila 6 aylık yavrular; 24 saatte bir, 3 öğün beslenir.
  • 6 aylıktan 1 yaşına kadar, her gün 2 öğün beslenir.
  • İlk yaşına ulaştığında, 24 saatlik süreç içinde, 1 kâse yeterli gelir.

Egzersiz:

  • Evden çıkma, çiğneme, kazma, kovalama gibi dürtüleri tetiklenir.
  • Yaşına ve sağlığına uygun şekilde, ortalama 10 dakika yürütülebilir.
  • 6 ila 18 aylık ergenler ise en az 1 saatlik egzersize ihtiyaç duyar.

Bakım:

  • Tüy dökmesini azaltmak için, düzenli olarak fırçalanır.
  • Sıcak havalarda; her gün pire ve kene kontrolü yapılır.
  • Belli aralarda banyo yaptırılmalıdır.
  • Tırnakları düzenli olarak kesilmelidir.

Spaniellerde ağız kokusu oluşursa; diş eti hastalığı ya da başka bir sorunun belirtisi olarak düşünülebilir. Tatlı, meyveli bir koku geliyorsa, diyabet belirtisi olabilir. Eğer nefes idrar ya da amonyak gibi kokuyorsa, böbrek hastalığı düşünülebilir.

Spanielin aşırı idrara çıkması, aşırı yemesi, depresyon, uyuşukluk, kilo kaybı, iştah azalması gibi belirtileri varsa, muhakkak veteriner ile iletişime geçilmelidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply