Satılık Labrador Retriever Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Labrador Retriever

Labrador Retriever

Dünyanın en popüler köpek ırkları arasında yer alan Labrador, çoğunlukla Amerikan köpeği olarak adlandırılır. Nazik doğaları, çocuklara karşı sundukları sevgi, arkadaş canlısı olmaları dolayısıyla popülerliklerini korurlar.

Aynı zamanda zekâları ve itaatleri nedeniyle de harika aile hayvanı olarak tercih edilen bu özel ırk; sesli komutlarınıza yanıt verebilir ve sizi memnun emek için, ellerinden geleni yapar.

Diğer yandan yüzüyor olmaları, getirip götürme işlerini yapabilmeleri, kayıp insanları bulmaları ya da hayvanları takip etmeleri de bu ırkı, diğer köpek ırklarından ayıran özellikleri arasında yer alır.

Labrador Retriever

Labrador Fiyat

Labrador ırkı, en popüler ve en sevilen köpek ırkları arasında yer alır. Labrador fiyatları, labradorunuzu nereden satın aldığınıza göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir Labrador fiyat araştırması yapıldığında, kalitesiyle ön plana çıkan köpekler; 2.500 TL ile 6.000 TL arasında değişir.

Labrador fiyat araştırması yaparken, diğer etkenleri de göz ardı etmemek gerekir. Buna göre;

  • Labradorun nereden alındığı
  • Bir yetiştiriciden mi yoksa bir petshoptan mı alındığı
  • Soy ağacının ne olduğu
  • Yaş ve cinsiyeti
  • Sağlık durumu
  • Aşılarının tamamlanıp tamamlanmadığı gibi birçok kriter, fiyatlar üzerinde etkilidir.

Sıcakkanlı ve zeki hayvanlar olan Labradorlar, kaslı ve oldukça atletik yapıya sahip köpek ırklarındandır. Labrador fiyatı 2021 yılında 3bin TL ile 5bin TL arasında maliyete sahiptir. Bu maliyetlere ömür boyu verilecek; bakım, veteriner, eğitim gibi maliyetler dahil değildir.

Aile üyelerinizle güçlü bir bağ kuracağını düşündüğünüz Labrador fiyatı 2022 yılında da bazı ayrıntılar dolayısıyla yükselir. Ancak bu fiyatlar, bir kere satın alma fiyatıdır. Bu fiyatın sonrasında, sürekli karşılamanız gereken maliyetler de vardır.

  • Sevimli dostunuzun barınması için bir kulübe ortalama 300 TL ile 500 TL
  • Bakım malzemeleri için (kısırlaştırma işlemi, diş temizliği, tırnak makası, fırça, oyuncaklar, yemek ve su kapları vs.) ortalama 750 TL 1000 TL
  • Aylık gıda maliyeti, ortalama 200 TL ile 500 TL
  • Profesyonel bakım için ortalama 100 TL ile 200 TL
  • İlaç ve veteriner kontrolleri için ortalama ayda 100 TL ile 500 TL
  • İklim şartlarına göre bakımı, ortalama 500 TL
  • Eğlence ve oyun aktiviteleri için, ortalama 100 TL ile 200 TL arası bir maliyeti bulunur.

Eğer sevimli arkadaşınızla seyahat etmeyi planlıyorsanız, bunun için de ek masraf yapmanız gerekebilir. Bir arabanız yoksa, araba kiralamanız gerekebilir. Aynı zamanda çoğu kiralık araba firması, evcil hayvan taşınmasına izin vermeyebilir. Aynı durum konaklama yerleri için de geçerlidir. Böyle bir durumda köpeğinizi köpek otellerine bırakmanız gerekebilir.

Diğer yandan bir Yavru Labrador maliyeti, ilk maliyetinden sonra çok maliyetli değildir. Bir tüylü arkadaş tercih ettiğinizde, maliyetler konusunda bu kriterleri göz önünde bulundurarak böyle bir serüvene başlamanız önemlidir.

Labrador Sahiplendirme

Sadece Amerika’da değil, birçok ülkede en popüler köpek ırkları arasında yer alan Labrador köpeklere sahip olmak için, harika evcil hayvanlar olduğunu bildiğimiz halde, birçok Labrador sahiplendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle, mutlu bir yuvada olmayı bekliyor.

Bir yavru Labrador yavru ya da yetişkin evlat edinmek, hayat kurtarmaktan daha fazlasıdır. Barınakların birçoğunda yüksek sayıda bulabileceğiniz bu köpek ırkı, çoğu zaman köpek ilanları sayesinde ücretsiz sahiplendirme şeklinde de sahip olacağınız fırsatlar sunar.

Labrador sahiplendirme için, kopekyavrusu.com sitesi üzerinden ilanları inceleyerek; beklentilerinizi karşılayacak, aile yaşantınıza uygun, çocuklu bir aileyseniz çocuklarınızla rahatlıkla arkadaşlık yapabilecek bir yavru labrador bulabilirsiniz.

İncelediğiniz ilanlar üzerinden;

  • Yetişkin ya da yavru köpeklerin cinsiyetini ve yaşını;
  • Hangi lokasyonda bulunduklarını;
  • Yetiştiriciden mi yoksa sahibinden mi olduğunu;
  • Sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığını;
  • Aşılı olup olmadığını;
  • Soy ağacını ve resimlerini görme fırsatınız vardır.

Aynı zamanda ilan sahibiyle görüşerek; görüntülü arama ile canlı olarak da köpeği görme fırsatını değerlendirebilirsiniz. Labradorları evlat edinmek hem sahiplenecek kişi için özel bir deneyim hem de hem de köpek için yaşamı boyunca devam edecek bir taahhüttür.

Labrador Özellikleri

Labrador köpek cinsi; daha heybetli kişiliğe sahip, popüler köpeklerdendir. Çocuklarla arasının çok iyi olduğu Labrador özellikleri bakımından da diğer köpek ırkları arasından sıyrılır.

Kanada’da Kuzeydoğu Atlantik kıyısında bulunan Newfoundland Adası’ndan gelen ancak zamanla Amerika’nın en popüler hayvanı haline gelen cins; özellikle II. Dünya Savaşı’ndan sonra birçok köpek severin en çok tercih ettiği köpek cinsleri arasında yer alır.

  • İhtiyaç duyanlar için hizmet köpeği olarak çalışmak üzere eğitilebilirler.
  • Çoğunlukla avcılık, hayvancılık ve kurtarma faaliyetlerinde özel yetenekleri bulunur.
  • Sıcakkanlı olmalarının yanında oldukça zeki hayvanlardır ve bu özellikleri onları, daha kolay eğitilebilir hale getirir.
  • Yaşlılar ve hastanelerde görev yapabilir, evleri ziyaret edebilir ve zekâları sayesinde engelli kişiler için, harika refakatçi köpekler olabilirler.
  • Aynı zamanda çeviklik ve itaat yarışmalarında sıklıkla tercih edilen köpek cinsleri arasında yer alırlar.

Labrador özellikleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Boyutları, mizacı, bakım ve veteriner kontrolleri bakımından da aranan, tercih edilen köpekler arasında yer alırlar.

  • Erkek cinsleri 55.88 cm ile 60.96 cm boyundadır. Dişiler 53.34 cm ile 58.42 cm boyundadır.
  • Dişiler 24.95 kg ile 31.75 kg ağırlığındadır. Erkek cinsler 29.48 kg ile 36.28 kg ağırlığındadır.
  • Uzun sür eli yalnız kaldığında, davranış sorunları gösterebilirler.
  • Günlük 30 dakikalık yürüyüşlere çıkarılmalıdır. Yetişkinlerde yüksek seviyede egzersiz ihtiyacı olurken; yavruların en fazla 5 dakikalık egzersize ihtiyacı vardır.
  • Günlük 2 öğün verilmelidir. Ortalama 2.5-3 bardak yüksek kaliteli kuru gıda ile beslenebilir. Ancak aktivite yoğunluğuna, büyüklüğüne, yaşı, yapısı ve metabolizmasına göre bu miktarlar ayarlanmalıdır.

Tüy yapısı iki katmandan oluşur. İlk katman kısa, düz ve kalındır. İkinci kat ise oldukça yumuşak ve hava koşullarına dayanıklıdır. Böylece bu sayede her iklim şartında kendini koruyabilecek bir tüy katmanına sahiptir.

Siyah, sarı ve çikolata rengine sahiptir. En çok çikolata renkli olanlar tercih edilirken; nadir olarak beyaz ve tilki kırmızı renklerinde olanları da vardır. Tüylerinin bakımı ve tımarı çok zorlu olmasa da yine çok kolay değildir.

Tüy dökme özelliği olduğundan, tüylerinin günlük olarak fırçalanması gerekir. Tüylerinin daha parlak ve güzel görünmesi için; 2 ayda 1 kere yıkanmalıdırlar. Dişlerinde tartar ve ağız kokusunu önlemek için; haftada en az 2-3 kere fırçalanmalıdır.

Sağlıklı yapıya sahip olmalarına rağmen; kalça ve dirsek displazisi, OKB, katarakt, PRA, epilepsi, triküspit kapak displazisi, miyopati, soğuk kuyruk, kulak enfeksiyonları gibi hastalıklara yatkın olabilirler.

Labrador Yavru

Labrador cinsi köpekler; çocuklu aileler için, en popüler köpek ırklarından biridir. Bunun yanında bir Labrador yavru bakımı çok kolay olmayabilir. Bu ırka mensup köpekler, sürekli ilgi ve sevgiye ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda bazı ırklara göre, daha fazla dış mekânda zaman geçirmeye ihtiyaçları vardır.

  • Bir yavru bulmak kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
  • Soyu, yaşı, cinsi, sağlıklı olup olmadığına göre ortalama 3bin TL ile 5bin TL arasında değişen fiyat aralığına sahiptir.
  • Yavru köpeğinize sağlıklı bir diyet uygulamak, büyümesi ve sağlıklı yaşaması için önemlidir. Yüksek kaliteye sahip kuru ve yaş mamalardan verebilirsiniz.
  • Yavrular 10-12 haftalık dönemlerinde ısırmaya meyillidir ve kalıcı bir durum değildir. 9-10 haftalık dönem diş çıkarma dönemidir ve 7 aylık olduklarında yetişkin dişlere sahip olurlar ve ısırma eylemi devam etmez.
  • Yavru köpeğinizin bağışıklık sisteminin gelişmesi için; köpek parvovirüsü, bulaşıcı köpek hepatiti, kuduz, leptospiroz, parainfluenza, bordeteella, korona virüs, giardia gibi aşılarının tamamlanmış olması, daha sağlıklı olmasını sağlar.
  • Sevimli yavru dostunuzu 8-16 haftalık yaş aralığında sosyalleştirmeniz gerekir. Bunun için; insanların yoğun olduğu yerlerde, parklarda dolaştırabilir, diğer evcil hayvanların olduğu yerlere götürebilirsiniz. Etrafındaki insan ve hayvan seslerine, araba seslerine alışması için bu gereklidir.

Yavru köpeğinizi eğitirken; geleneksel, modern, dengeli eğitim yöntemlerinden birini seçebilirsiniz. Geleneksel eğitimde, yavrunuzun bir lider olma ya da iş hayvanı olma yolunda eğitim verebilirsiniz. Modern eğitimde, köpeğinizin davranışlarını etkili şekilde kontrol altına almayı öğretebilirsiniz.

Sabırlı, arkadaş canlısı, oyuncu oldukları için, bir Labrador yavru sahibi olmak, çocuklu aileler için bulunmaz bir fırsattır. En ideal evcil hayvan sınıfında olan bu ırk; zeki hayvanlar olmalarından dolayı, kolayca eğitilebilirler. Birlikte yaşamak ve her zaman oyun oynamaya hazır olan bu hayvanlar, yeni sahiplenecek kişiler için de mükemmel bir seçimdir.

Labrador Satılık

Labrador cinsi köpekler, birçok farklı sebepten dolayı, dünyanın en popüler ırklarından biridir. Nazik, sadakatli, zeki ve sabırlı köpeklerdir ve bir aile köpeği olarak, mükemmel bir tercihtir.

Yüzme, oyun oynama gibi açık hava etkinliklerinde mükemmel olurken, suya olan düşkünlükleriyle de özel yüzücü köpekler arasında yer alırlar. Egzersiz yapmayı ve temiz havada oyun oynamayı seven Labradorlar, 10 ila 12 yıl boyunca size ve sevdiklerinize refakat edebilirler.

Labrador satılık ilanlarını takip ettiğinizde, birbirinden farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun birçok nedeni vardır. Yavru ya da yetişkin olup olmadıkları, safkan olup olmadıkları, sağlıklı bir bünyelerinin olup olmadığı, bulunduğu yer, bir yetiştirici ya da bir petshop aracılığıyla mı alınıp alınmadığı gibi birçok faktör, fiyatları etkiler.

Saygın bir yetiştiriciden satın alma işlemleri gerçekleştirdiğinizde, ortalama 3bin TL ile 5bin TL arasında bir maliyetle karşılaşırsınız. Farklı özelliklere sahip, bir gösteri köpeği olarak yetiştirilmiş bir başka Labrador satılık fiyatı ise ortalama 7bin TL ile 10bin TL arasında değişkenlik gösterir.

Bunun yanında sahipleneceğiniz sahibi olmak isteyeceğiniz köpek için, sürekli harcamanız gereken maliyetler de vardır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply