Satılık Pug Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Pug

Pug

Pug, oyuncak köpekler sınıfında yer alan bir ırktır. Bunun nedeni ise boyutlarının oldukça küçük olmasıdır. İlk defa Çin’de ortaya çıkmıştır. Tarihine dair net bir detay olmasa bile en eski ırklardan birisi olduğunu uzmanlar açık bir biçimde ifade ederler. Pug köpekleri, yüzlerce yıl önce Çin’den ticaret yapan Avrupalılar sayesinde alınmış, buradan çıkarılmış ve Avrupa kıtasına getirilmiştir. Gerek Hollanda gerekse İngiltere’de bugünkü popülerliğini sağlamış olduğunun altını çizmek lazım. İngiliz Kraliçesi İkinci Mary zamanında ülkenin en ünlü köpek ırklarından birisi olmuştur.

Satılık pug 700 TL gibi çok yüksek olmayan bir ücret üzerinden alınabilir. Tabi ki bu noktada hayvanın genel özelliklerinin yanı sıra yaşının da büyük bir önem arz ettiğini altını çizmek lazım. Son derece sevecen bir köpek olmasının yanı sıra oldukça ağırdır. Bunun yanı sıra kaslı yapısı hemen dikkat çeker. Gerek kare ve ayrıca düz olan yüzü gerekse de son derece şişkin gözleri sayesinde kesinlikle en özel köpek ırklarının arasında yer alır.

Yavru Pug sevimli yüzü, dost canlısı tavırları ve insanlara olan ilgisi sayesinde birçok kişinin ilk tercihi olmayı başarmıştır. Gözlerinin iri ve büyük olmasının yanı sıra bakışlarında yer alan anlam, çok sayıda insanı kısa bir zaman dilimi içerisinde büyüleme özelliğine sahiptir. Boksör köpek olarak da bilinmesinin yanı sıra onu tanımlamak için kullanılan üç kelime; sevecen, çekici ve yaramadır. Gerçekten de yaramazlık yapmayı çok severler. Ancak buna rağmen tatlılıkları sayesinde insanların vazgeçemediği ırkların arasına girmeyi başarmıştır.

Pug

Pug Fiyat

Pug fiyat köpeğin sahip olduğu özelliklere göre farklılık göstermesinden dolayı son derece geniş bir skalanın bulunmuş olduğunu görmekteyiz. İlgili türün çok sık tercih edildiğinin altını çizmek gerekiyor. Özellikle Pug fiyat 2020 yılında günümüze göre biraz daha düşük olmasıyla dikkat çekiyordu. Çünkü ortalama olarak 2000 TL ile 3500 TL arasında farklılık arz eden fiyatlar mevcuttu.

Pug fiyat 2021 yılında ise bir önceki seneye göre biraz daha yükseldi. Alt tutarın 3000 TL seviyesine gelmesi sonrasında bunun tanımlanmış olan üst limiti ise 5500 TL ile 6000 TL arasında değişmekte. Bunda, hayvanın yavru olup olmaması, eğitimi ve aynı zamanda aşılarının çok büyük bir rol olduğunun altını kesinlikle çizmek gerekiyor.

Pug yavru fiyatları Günümüzde 4000 ve 12.000 TL gibi rakamlar üzerinden satılmaya başlandı. Yetişmiş, daha büyük ve aynı zamanda eğitimli olan köpeklerin ücreti ise doğal olarak biraz daha farklı. Bu anlamda en çok merak edilen hususların başında ise üst limit geliyor. Maksimum 7000 TL ve hatta 7500 TL’ye kadar çıkan cinslerin bulunmuş olduğunu eklemek gerekiyor.

Pug cinsi köpek fiyatları her zaman değişik kriterlere göre farklılık göstermesinden dolayı bunun nedenlerini şu şekilde ifade etmek mühimdir;

  • Yavru ya da henüz dünyaya gelmiş olan köpeklerin tercih edilmesi mümkündür. Buna dair internette birçok farklı ilan söz konusudur. Bu tip köpeklerin fiyatları, yetişkin olanlara göre daha pahalı olmasıyla dikkat çeker.
  • Köpeklerde aşı onun hem sağlığı için hem de bulaşıcı hastalıklara maruz kalmaması söz konusu olduğundan büyük öneme sahiptir. Aşıları tam olan köpeklerin fiyatları da biraz daha pahalı olabilir.
  • Özellikle pug köpeğin eğitilmiş olması yine ücret üzerinde son derece belirleyici olan bir etkiye sahiptir.
  • Günümüzde bu ırkın safkan olanlarının biraz daha yüksek fiyat üzerinden satılmış olduklarını da unutmamak gerekiyor.

Bütün bu kriterleri göz önünde bulundurduktan sonra köpek satın alma işlemini kolaylıkla internet üzerinden tamamlayabilirsiniz. Pug cinsi köpek fiyatları denildiği zaman oldukça geniş bir aralığın bulunması, satın alma işlemini yapacak olan kişi için kesinlikle bir avantaj olarak dikkat çeker. Çünkü bu sayede her zaman kendi bütçesine uygun olan bir hayvanı tercih edebilirler.

Pug Sahiplenme

Pug sahiplenme, özellikle yalnızlıktan sıkılmış ve ayrıca köpek ihtiyacı olan kişiler için kesinlikle harika bir deneyim anlamına geliyor. Bunun için yapılması gerekenler ise şöyledir;

  • İnternet sayesinde artık bu özel türe sahip olabilmek için bir pet shop ziyaretinin yapılmasına hiçbir şekilde lüzum yoktur. Çünkü hem güvenilir hem de hayvana dair tüm detayların net bir biçimde ifade edildiği ilan sayfaları vardır. Buradan erişimin sağlanmasının ardından özellikleri karşılaştırarak aradığınız Pug köpeğini bulabilir, bunu kısa süre içinde belli yöntemler sayesinde edinebilirsiniz.
  • Pug sahiplenme ücretsiz bir biçimde yapılmasından dolayı bunun için herhangi bir şekilde para ödemeye gerek kalmaz. Özellikle son dönemde bu tip ilanların sayısının artmış olması kolaylık anlamını taşır.
  • İşlemleri yaparken belli bir sınıflandırmanın bulunduğunu hemen görebilirsiniz. Bunların başında ise her zaman yaş gelir. Yani gerek yavru gerekse yetişkin olarak tanımlanmış olan köpekler, para ödemeden alınabilir. Birçok kişi yeni köpeğini sadece kendi belirlemiş olduğu kurallara göre yetiştirmek ister. Onlar açısından her zaman yavru olanların daha mantıklı bir seçim olduğunu eklemek lazım. Bunun tam tersi olarak eğitimli, yetişkin köpeklerin de sahiplenilmesi mümkündür.
  • Pug sahiplenme yaparken renk opsiyonlarına göz atabilirsiniz. Bu da unutulmaması, göz önünde bulundurulması gereken bir detay olarak karşımıza çıkar. Zaten ilgili ilanlara bakıldığında buna göre bir sınıflandırmanın da gerçekleştirilmiş olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.
  • Aşı ve sağlık durumunu bir kriter olarak kabul etmek, bunun sonrasında köpeğin sahibi olmak size birden çok açıdan büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Bunlar temel kriterlerdir ve ilanların büyük bir kısmında bahsettiğimiz hususların tüm detaylarının yazılı olduğunun altını çizmek lazım. Secere, soy, safkanlık gibi temel kriterlere göre de sahiplendirme yapılır.

Köpekler, bundan binlerce yıl önce evcilleştirilmiş olan hayvanlar olarak dikkat çekerler. Çok uzun yıllar boyunca genellikle bahçede ve aynı zamanda kırsalda beslenen hayvanların günümüzde evlere kadar girebilmeleri, insanın yalnızlığını unutturması açısından büyük bir önem arz eder. Tüm bunlar her zaman birtakım sorumlulukları da beraberinde getirmesinden ötürü kesinlikle o çerçevede hareket etmek mühimdir.

Pug ücretsiz sahiplenme çerçevesinde bu işin kesinlikle gönüllü bir biçimde yapılması gerektiğini unutmamak lazım. Bunun yanı sıra her ne kadar köpek edinmek çok kolay bir işlem olsa bile önemli olan nokta ise buna bakılmasıdır. Hangi tür ve ırk olursa olsun bu hayvanların sürekli ilgiye muhtaç olduğunun altını da çizmek lazım. Eğer bunu sağlayabiliyorsanız sahiplenme işlemini yapmanız gerekiyor. Aksi halde ise bu tip bir tavır içerisine girmek köpek açısından telafisi zor olan birtakım durumları da beraberinde getirecektir.

Bu türün bakımının yapılması sırasında belli harcamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini unutmamak lazım. Bu durum para harcamak anlamına gelir. İşte bu noktada masrafların karşılanabileceğinden emin olmalısınız. Bu da sahiplenme öncesinde kişilerin unutmaması gereken bir diğer husus olarak karşımıza çıkar. Tüm bu detaylara dikkat edilmesinden sonra köpek sahiplenmek mantıklıdır.

Pug Özellikleri

Son derece farklı bir yüze sahip olan Pug özellikleri her daim merak edilmesinin yanı sıra buna dair şunları söylemek gerekiyor;

  • Ortalama ömürleri 12 ile 15 yıl aralığında farklılık arz eder.
  • Çok küçük olmalarına rağmen genellikle biraz ağır olduklarının altını çizmek lazım. Çünkü en hafifi 6,3 kg olmasına rağmen üst sınır 8,1 kg’a kadar çıkar.
  • Tam anlamıyla büyüdükleri zaman 25 ile 33 cm arasında değişen boyutlarının olduğunu görmekteyiz.
  • Siyah Pug genellikle sık tercih edilmesine rağmen asıl ve yaygın olanı gümüştür. Buna ek olarak gerek açık kahverengi gerekse gümüş renginde türleri de mevcuttur.
  • Kennel kulübü içinde oyuncak köpek sınıfında yer alırlar.
  • Horlama seviyelerinin diğer birçok türe göre çok düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.
  • Havlamaya yönelik olan eğilimleri ise orta seviyede olmasıyla dikkat çeker.
  • Kazma eğilimleri çok azdır. Bundan dolayı özellikle bahçeli olan evlerde beslenmesi konusunda bir sıkıntı söz konusu değildir.
  • İhtiyaçlarının belli aralıklarla karşılanması kesinlikle mühimdir. Bu açıdan bakıldığı zaman ilgiye muhtaç olan köpekler sınıfında bulunduğunu unutmamak gerekiyor.
  • Sarkık olan kulaklarının yanı sıra kırışık şekildeki yüzü sayesinde özel bir ırktır.
  • Salya seviyeleri çok yoğun değildir.
  • Eğitime uygun olmaları söz konusu olmakla beraber bunun kesinlikle tüm kriterlere göre verilmesi şarttır. Aynı zamanda ekstradan çaba harcamak, özellikle bu tür bir köpeği sahiplenmek isteyen kişilerin bilmesi gereken bir detay olarak karşımıza çıkar.
  • Günlük bakımı yapılırken özellikle tımar adı verilen tüylerinin taranmasını unutmamak mühimdir.
  • Evde yalnız kalıp kalmayacakları en çok merak edilen konuların başında gelirken, bunu verilecek olan eğitim sonrasında gerçekleştirmek tavsiye edilir. Ancak çok sık şekilde yalnız kalmamasına dikkat edilmelidir.
  • Kendi genetik özelliklerinden kaynaklı olan birtakım sağlık risklerini de beraberinde getirirler. Bu durum hem beslenme hem de düzenli kontrollerinin yapılması gibi iki ana unsuru hemen öne çıkarır.
  • Aktif şekilde gerçekleştirilecek olan yürüyüşleri çok severler. Maksimum 2 saate kadar bunun yapılmasına dikkat edilmelidir.
  • Pug satılık ilanları sayesinde sahibi olabileceğiniz bu köpek kesinlikle dost canlısıdır.

Pug türü köpekler her zaman arkadaş canlısı olmalarıyla dikkat çekerler. Özellikle çocuklu olan aileler için kesinlikle harika bir seçimdir. Çünkü çocuklarla başarılı bir biçimde iletişim kurmalarının yanı sıra onları çok severler. Buna rağmen her zaman onlarla yalnız bırakmaktan kaçınılması mühimdir. Koruyucu ve kollayıcı özellikleri mevcuttur. Bunun orta seviyede olduğunu belirtmek gerekiyor. Bahçeli evlerde veya kapalı mekanlarda, apartman dairelerinde beslenebilirler.

Genellikle çok hareketli olmayan bir yapıları vardır. Çünkü sahiplerinin kucaklarına gelme, orada dinlenme, uyuma gibi eğilimleri öne çıkar. Bunun yanı sıra aşırı derecede yaramazdırlar. Çamur içerisine girmekten hoşlanırlar. Sevimlilikleri sayesinde kendilerini en kısa süre içerisinde affettirmeyi bilirler.

Zihinsel uyarılma olarak bilinen işlemlerin yapılması, özellikle eğitim verileceği zaman çok büyük bir önem arz eder ve hemen öne çıkar. Sahiplerinin işte buna göre hareket etmesi mühimdir. Akıllı bir köpektir ve zekası sayesinde eğitime tabi tutulabilir. Belli komutların öğretilmesi mümkündür. Havlama seviyeleri ne az ne de çoktur. Bu durum köpeğin yetirilmesiyle kesinlikle doğrudan alakalıdır. Bazıları genellikle hiçbir hareketli nesneye tepki vermezken, bir kısmı ise yoldan geçen araba, insan, havada uçan kuş olmak üzere her şeye karşılık havlayabilirler. Belli dönemlerde ulumaları da bir iletişim yöntemi olarak dikkat çeker.

Pug, köpek ırkları arasında oynamayı en çok seven türlerin başında geliyor. İşte bundan dolayı mutlaka gün içinde ona vakit ayırmanız, köpeklere özgü olan birtakım oyunları onunla beraber hayata geçirmeniz mühimdir. Çok yüksek olmayan egzersiz ihtiyaçlarınızı karşıladığınız zaman kısa süre içerisinde mutlu olduklarını hemen görebilirsiniz.

Bu ırkın dünya üzerinde çok popüler olmasını sağlayan şeylerin başında 1997 yılında çekilmiş olan Men in Black adındaki Amerikan yapımı film ilk sırada gelir. Pug, bu filmde bir kurtarma köpeği olarak görülmüştür. Bunun yanı sıra ünlü Fransız general Napolyon’un eşinin bir Pug sahibi olduğunu da eklemek lazım.

Pug Yavru

Her zaman çok sevimli ve aynı zamanda yaramaz olmasıyla dikkat çeken yavru Pug, insanlar için bir eğlence kaynağıdır. Eğitime açık olmaları söz konusudur. Doğumunun ardından verilmesi gereken ilk eğitim ise kesinlikle ismine yöneliktir. Yani adını sevmesi şarttır. Bunun için de doğru bir ismin seçilmesinin ardından bunu çok sık bir biçimde tekrarlamak esastır. Böylelikle henüz yavru olan köpeğiniz, belli bir zaman dilimi sonrasında adına alışmış olacaktır. Bu anlamda özellikle başarılı olduğunda onu ödüllendirmeniz ilgili hareketin kalıcılığını da arttırır. Bunu unutmadan eğitim sağlanmalıdır.

Pug için tanımlanacak olan eğitim programı çerçevesinde her etkinlik için belli bir zaman diliminin ayrılması mühimdir. Bu anlamda oyuna çok fazla süre ayrılması, onun hem gelişimi hem de sağlıklı bir biçimde büyümesi için önem arz eder. Farklı birçok oyunu beraberce oynayabilirsiniz. Tüm bunların belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini unutmamalısınız.

Tuvalet eğitimi mühimdir. Özellikle ev içinde bu köpeği beslemeyi düşünen kişiler bir lazımlık almaları, bunu uygun bir yere ve hayvanın onu kolaylıkla görebileceği yere koymaları şarttır. Bu sayede ilgili eğitimi çok uzun bir zaman geçmeden vermiş olursunuz. Bu durum gerek köpek gerekse sahibi açısından değişik birçok avantaj anlamını taşır.

Yavru olan bir Pug köpeğin bakımı her zaman çok önemlidir. Bu zaman dilimleri ayrıca onuna sağlıklı bir iletişim kurma anlamına da gelmesinden dolayı, mevcut işlemleri bir oyuna çevirmeniz mümkündür. 16 hafta ile 24.hafta arasında 28 tane olan süt dişlerinin dökülmeye başladığını göreceksiniz. Bunun sonrasında daimi olan 48 adet diş çıkacaktır. İşte bunların çıkmasının sonrasında fırçalama işlemini yapmak kesinlikle onun sağlığının korunması anlamına gelir.

Pug köpek yavrusu her zaman sosyalleşmeye büyük bir ihtiyaç duyar. Aynı zamanda bu durum mevcut eğitimin bir parçası olarak dikkat çeker. Bundan dolayı farklı ortamlar, mekanlar, insanların tanıtılması gerekiyor. Böylelikle kısa süre içinde daha sosyal bir hayvan olmasını sağlayabilirsiniz. Temel komutları öğretmek mümkündür ve bunu da tanımlanmış olan eğitim kriterlerine göre yapmalısınız.

Küçük yavru köpeğin sağlığını göz önünde bulundurmak ve aynı zamanda belli risklerin bulunduğunun farkında olmak mühimdir. Pug ırkında en çok görülen problem nefes alma güçlüğüdür. Bunun da nedeni genetiktir. Ayrıca sahip olduğu düz yüz de buna sebep olur. İşte böyle gibi sebeplerden dolayı çok fazla egzersiz yaptırmak mantıklı olmayacağı gibi bu hayvanın sağlığı açısından da bir tehdit anlamına gelir.

Beslenme konusu bir diğer önem arz eden husustur. Küçük olarak tanımlanmış olan köpeklerin genellikle çok hızlı olan bir metabolizmaları söz konusudur. Yani enerji yakımları fazladır. Bundan dolayı hem sık sık hem de az az yemeleri gerekiyor. Bunu da belli öğünler üzerinden yaparak, onun sağlıklı bir biçimde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda Pug cinsine uygun bir biçimde üretilmiş olan, küçük boyutlu ve genellikle taneli olan besinlerin tercih edilmesi bir zorunluluk olarak dikkat çeker. Bu sayede çiğnemenin teşvik edilmesi mümkündür. Ayrıca sindirimin daha kolay bir biçimde tanımlanması söz konusu olacaktır. Bunlar her ne kadar detaylar olarak görülse bile hayvanın sağlığı öne çıktığından kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

Pug köpeklerinin bakımının çok zahmetli olmadığını hemen belirtmek lazım. Özellikle haftada sadece tek bir kere fırça ile tüylerinin taranması  gerekiyor. Burun kısmı kırışık bir görünüme sahip olmasından ötürü buranın her gün kontrol edilmesi lazım. Tüm bunların yanı sıra gerek gözlerini gerekse kulaklarını temizlemek önemlidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply