Satılık Chow Chow (Çin Aslanı) Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Chow Chow

Çin Aslanı

Çin Aslanı, en eski köpek ırklarından birisidir ve adını da yetişmiş olduğu ilk ülke olan Çin’den almıştır. Genellikle bundan yüzlerce yıl üzerinden Çin İmparatorluğu zamanlarında bir av köpeği olarak kullanılmıştır. Bunun yanı sıra Avrupa’ya gelmesi 1700’lü yılları bulmuştur. Burada özellikle İngiltere’de büyük ilgi görmesinin yanı sıra yavru Çin Aslanı daha sonra ABD’de popüler olmaya başlamıştır.

İngiltere Kraliçesi Victoria, bu türe çok özel bir ilgi göstermesinden dolayı dünya çapında yavaş yavaş tanınmaya başlamıştır. Dünya köpek ırkları kulübü tarafından 1903 senesinde resmen kayıt altına alınmasının sonrasında bilinirliği de yükselmiştir. Her ne kadar farklı bir görünümü söz konusu olsa bile, özellikle çok sadık olmalarından dolayı birçok insanın ilk tercihi olmayı başarmıştır. Bundan dolayı satılık chow chow ilanlarına sık şekilde rastlamaktayız. Yaş, secere, cinsiyet ve eğitim gibi farklı parametrelere göre değişik fiyatların söz konusu olduğunu belirtmekte fayda vardır.

Çin Aslanı Chow Chow ortalama fiyatları bundan dolayı hem alt hem de üst limit olarak tanımlanış olan meblağları ile dikkat çekerler. 2500 TL veya 3000 TL’den başlayan ücretlerin 6000 TL gibi daha yüksek bir rakama kadar çıkmış olduğunu görüyoruz. Çin Aslanı kaç tl diyen kişiler için vermiş olduğumuz bu özel bilgiyi göz önünde bulundurarak, bunun sonrasında satın alabilir veya ücretsiz sahiplenme fırsatını kullanabilirsiniz.

Köpek, kare bir görünüme sahip olmasının yanı sıra özellikle kompakt olan özellikleri sayesinde hemen öne çıkar. Kuyruk kısmının arkaya doğru bir kavis şeklinde uzanmış olduğunu görmekteyiz. Dil ve ağız içi siyah ya da mavi renklidir. Bunun yanı sıra hem ipeksi hem de kaba olmak üzere iki farklı kürkü söz konusudur.

Çin Aslanı

Çin Aslanı Fiyat

Bu harika köpeğe sahip olmak isteyen kişiler belirli bir ücret karşılığında amaçlarına ulaşabilirler. Çin Aslanı fiyat 2020 senesinde, o dönemin şartları da göz önünde bulundurulduğu zaman daha ucuzdu. Buna göre özellikle yavru olanların 2000 TL üzerinden satılmış olduğunu bilmekteyiz. Bunun yanı sıra genel manada ifade edilmiş olan üst limit ise 5000 TL. Tabi ki ücret artışı doğal olarak bir sonraki yıla da yansımış olduğundan artık bu fiyatlar üzerinden satın alınma yapılması pek mümkün değildir.

Chow Chow fiyat 2021 senesinde ise artan ücretler sonrasında minimum olarak 2500 TL bandına kadar yükselmiş durumdaydı. En düşük meblağ olarak ifade edilmiş olan bu tutar ise yetişkin köpekler için geçerlidir. Bu durum üst limitleri de her zaman doğrudan etkilemiş olmasından dolayı 6000 TL’ye kadar çıkmış olduğunu hemen ifade etmek gerekiyor.

Çin Aslanı yavru fiyat 2022 yılının içinde bulunduğumuz şu dönemde eskisine göre biraz daha pahalı ve aynı zamanda farklıdır. Pandeminin getirmiş olduğu şartların bu noktada öne çıktığından 3000 TL minimum fiyat olarak dikkat çekerken, üst sınırın 6000 TL’den daha fazla olması kesinlikle söz konusudur. Var olan şartları göz önünde bulundurduğumuz zaman bu meblağlar normaldir.

Çin Aslanı fiyat aralığı kesinlikle geniştir. Bu durum aslında satın alma işlemini yapacak olan kişiler için avantaj olarak dikkat çeker. Böylelikle her bütçeye uygun olan bir köpeğin bulunması mümkündür. Özellikle tercihini her daim yavru olarak bilinen köpeklerden yana yapacak olan kişilerin daha fazla para ödemesi söz konusudur.

Bunun yanı sıra yavru olmayan köpeklerin de internet ilanlarında kendilerine yer bulmuş olduğunun altını çizmek gerekiyor. Özellikle çok iyi bir eğitimden geçtiklerinden dolayı bunların bir kesim tarafından daha çok ilgi gördüğünü belirtmek gerekiyor. Böylelikle ilgili köpek için istenen ücretler de az olacaktır. Bu detayın kesinlikle göz önünde bulundurulması mühimdir.

Çin Aslanı cinsi köpek fiyatları ile alakalı bilinmesi gereken bir diğer husus ise hayvanın ne kadar eğitimli olduğunun ücreti direkt olarak etkileyebilmesidir. Her köpek için eğitim gereklidir. Elbette bunların başında tuvalet eğitimi gelir. Bunu daha önceki sahibinden öğrenmiş olan bir Çin aslanı doğal olarak çok daha pahalı olacaktır. Ancak bu tip seçenekler özellikle köpeğe eğitim vererek zaman kaybetmek istemeyen kişiler için kesinlikle bir avantaj anlamına gelir.

Secere ve soy bilgilerinin net bir biçimde belirtilmiş olması daha farklı bir kriterdir. Görüldüğü üzere bir köpeğin fiyatının belirlenmesinde birden çok detay ve şart öne çıkar. Türkiye’de özellikle son yıllarda çok büyük bir ilgi görmesiyle dikkat çeken Çin aslanı için de durum farklı değildir.

Çin Aslanı Sahiplenme

Çin Aslanı sahiplenme günümüzde hem hızlı hem de çok kolay bir biçimde yapılabilmesiyle dikkat çeker. Farklı bir yüze sahip olan bu köpeklerin oldukça fazla olan ilanları bizi her daim internet üzerinden karşılar. Görüntüleme sırasında kesinlikle dikkat edilmesi gereken bazı hususların bulunduğunu unutmayın. Bunların başında ise secere bilgiler geliyor. Birçok insan bu özel bilgileri ilana eklemesinden ötürü ilgili detay sizin için büyük bir avantaj anlamını taşır.

Buna ek olarak hayvanın cinsiyeti, eğitim durumu, aşıları da mutlaka kontrol edilmelidir. Çin Aslanı sahiplenme ücretsiz olarak bunun sonrasında gerçekleştirilir. Aynı zamanda unutulmaması gereken bir diğer husus ise hayvanın rengidir. Farklı renkler olmasından ötürü sizin için en uygun olanı hangisiyse, bunun üzerinden bir tercihte bulunmak kesinlikle mantıklıdır.

Çin Aslanı sahiplendirme belli siteler üzerinden yapılır. İlan sahibinin nitelikleri de büyük bir önem arz eder. Hayvana iyi bakmış, ona şefkat dolu bir şekilde yaklaşmış olan kişilerin ilanlarının göz önünde bulundurulması lazım. Böylelikle  daha sevecen, sakin bir köpeği kolaylıkla sahiplenebilirsiniz.

Çin Aslanı ücretsiz sahiplenme öncesinde unutulmaması gereken şeyler ise şöyledir;

  • Köpek sahiplenmek her zaman insan için ekstra sorumluluk anlamına gelir. Bundan dolayı birçok farklı ihtiyacın karşılanması gerektiğini göz önünde bulundurmak mühim bir detaydır. Eğer bunları rahatlıkla sağlayabilecekseniz, ilgili köpeği almanız her daim mantıklı olacaktır.
  • Bunun yanı sıra Çin Aslanı genellikle sessiz sedasız bir türdür. Bu durum özellikle bahçeli ev yerine bir apartman dairesinde hayvanı beslemek isteyen kişiler için kesinlikle büyük bir avantaj anlamına gelir.
  • Hayvanın her zaman belli ihtiyaçlarının bulunduğunu unutmamak lazım. Yani gerek beslenme gerekse ilgi gibi farklı birçok husus öne çıkar. Bunların sağlanmaması durumunda başta sağlık olmak üzere değişik konularda sorunların ortaya çıkması ihtimaller dahilindedir.
  • Aynı zamanda köpek beslemenin çok olmasa bile birtakım masrafları da beraberinde getirdiğinin altını kesinlikle çizmek gerekiyor.

Bunların tümüne dikkat etmek, ona göre hareket ederek tamamen ücretsiz olan köpek sahiplendirme işlemini tamamlamak çok mantıklıdır. Son derece uysal, sahibine sadık, sessiz bir tür olmasından dolayı yeni arkadaşınızın size bir sorun çıkması genellikle söz konusu değildir. Onun tüm ihtiyaçlarını ise kurallara uygun bir biçimde karşılamanız esastır.

Çin Aslanı Özellikleri

Uzak doğu kökenli olan Çin Aslanı özellikleri denildiği zaman hemen şunlardan bahsetmek lazım;

  • Minimum 8 maksimum ise 12 sene boyunca yaşamaları söz konusu olduğundan bu özellikleri, birçok köpek türünden kesinlikle farklılık arz eder.
  • Renk konusunda farklılıklar hemen dikkat çeker. Buna göre beyaz Çin Aslanı, açık kahverengi, mavi ve hatta kırmızı olanlarının bulunmuş olduğunu hemen söylemek lazım. Özellikle birçok kişi tarafından siyah Chow Chow tercih nedenidir.
  • Yetişkin olan erkeklerde boy en az 48 cm olmasına rağmen bunun üst limitinin 56 cm olduğunu görüyoruz. Her türde ve ırkta olduğu gibi dişiler ise daha kısadırlar. Bu da 46 ile 51 cm arasında farklılık arz eder.
  • Çin aslanı genel olarak ağır bir köpek ırkıdır. Çünkü 25 kg’a kadar kilo almaları mümkündür. Bundan dolayı özellikle beslenmelerine azami derecede dikkat edilmesi kesinlikle unutulmaması gereken bir detaydır.
  • Boyutları itibariyle çok büyüktür. Hem görkemli hem de ihtişamlı bir yapısı vardır.
  • Bu cinsin en dikkat çekici özelliklerinden birisi genellikle çok fazla sağlık sorunu ile karşı karşıya kalmamalarıdır. Sadece her köpekte ortaya çıkabilecek bazı problemlerin bulunmuş olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden belli dönemlerde veteriner kontrolünden geçirilmeleri mühimdir.
  • Daha önce hiç köpek sahibi olmamış ve beslememiş olan kişiler için ideal bir ırktır. Çünkü çok fazla sorun çıkarmaz.
  • Bunun yanı sıra aktif olarak tanımlanmış olan yürüyüşleri sahibiyle beraber yapmaktan büyük bir mutluluk duyar.
  • 2 veya 1 saatlik yürüyüşler onun sağlığı açısından mühimdir ve psikolojik anlamda daha mutlu olması demektir.
  • Salya miktarı genellikle çok fazla değildir.
  • Aşırı derecede tüylerinin bulunmasından dolayı bunun bakımının kurallara uygun şekilde ve aynı zamanda sık bir biçimde yapılması dikkat edilmesi gereken bir husustur.
  • Çocuklara karşı olan tavrı iyi olsa bile ilgili iletişimin gözetimde yapılması bir zorunluluk halini alabilir. Bu noktada işinizi şansa bırakmamanız tavsiye edilen bir detaydır.
  • Havlamasını genel olarak sevmesinin yanı sıra özellikle bahçe içinde beslenmesi daha uygundur. Buna göre yabancılarla arasının çok iyi olmadığının da altını çizmek gerekiyor. Bu yüzden korumacı olan tavrını, güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kullanabilirsiniz.
  • Çin Aslanı ne kadar büyür sorusunun yanıtı ise açıktır ve boylarının en fazla 56 cm olabileceğini unutmamak şarttır. Tabi bu, yetişkin erkekler için geçerlidir.

Çin Aslanı satılık olarak alınabilir. İlanlarda hayvanın genel özelliklerine bakmak ve bunun ardından karar vermek size her daim avantaj sağlar. Chow Chow olarak da bilinen bu köpeklerin kişilik özelliklerine baktığımızda ilk sırda bağımsız olmaları geliyor. Diğer birçok türden ayrılan bu karakterleri, onları kesinlikle şüpheci bir hayvan haline getirmiştir. Bu durum sadece yabancılarla sınırlı değildir. Zaman zaman ilgili tavrı sahiplerine karşı göstermeleri de söz konusu olabilir.

Bunun yanı sıra Chow Chow çok inatçı olabilme potansiyelini en sonuna kadar taşır. Bu her daim görülen bir özellik olmasa bile bu tip bir yönü bulunur. Genel manada ise kavgacı değillerdir. Naziklikleri hemen dikkat çeker. Barışçıl yanları bulunsa bile bazı köpek ırklarıyla anlaşma konusunda sorun yaşayabilirler. Tehlike veya buna benzer bir durum söz konusu olduğunda, tavırlarını hızlı bir biçimde değiştirebilme yeteneğine sahiptirler.

Koruyucu doğa özelliği ve bekçi köpeği olabilme yüzdesi kesinlikle çok yüksektir. Çok hareketli olmasa da bu anlamda orta seviyede bir cinstir. Çok düşük olan bir havlama seviyesi vardır. İşte bundan dolayı çok sayıda insan ilgili türü kendi apartman dairelerinde beslerler.

Çin Aslanı Yavru

Çin Aslanı köpek yavrusu internet üzerinden rahatlıkla satın alınabilir. Gerek renk gerekse diğer özelliklerine baktığımız zaman bunun farklı birçok türünün bulunmuş olduğunu görmekteyiz. Sıfırdan bir köpek yetiştirmek isteyen kişiler için yavru çok iyi bir seçim olacaktır.

Doğum sonrasında köpeğin gelişiminin çok iyi ve başarılı olabilmesi adına belli bir programın takip edilmesi mühimdir. Beslenme ilk sırada gelir. Belli bir süre boyunca anne sütünün bu süreç içerisinde yer alması unutulmaması gereken bir detaydır. Sık öğünler, daha sonraki dönemlerde yani köpeğin büyümeye başlamasıyla beraber azaltılır. Yağ alımının belli bir denge içinde olması gerekiyor. Çünkü hem çok hareketli olmamaları hem de büyük bir köpek görüntüsü çizmelerinden dolayı aşırı kiloya yatkındır. Mamaların içeriğinin işte bu noktada kontrolü atlanmaması gereken bir detaydır.

Yavru Çin Aslanı beslenmesi sırasında kaliteden hiçbir şekilde taviz verilmemelidir. Bu noktada isim yapmış, lezzetiyle köpeklerin her daim ilgisini toplayan markaların öne çıktığını görmekteyiz. Chow Chow türünün özellikle alerji ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalmaması adına, mevcut kural unutulmadan ona göre hareket edilmelidir. Aşırı yağlı, pişmiş olan kemikler zaman zaman hayvan için bir sorun haline gelebilir.

Yavru olan Çin Aslanı karakteristik özellikleri, eğitim verilmeden önce en ince detayına kadar bilinmek zorundadır. Yukarıda bahsettiğimiz üzere bu ırkın belli dönemlerde çok inatçı olması, sahibini dinlememesi söz konusudur. Ancak bunun üstesinden gelmek zor bir işlem değildir. Bundan dolayı sosyalleşme olgusuna dikkat edilmeli, ilgili eğitimin küçük yaşlardan itibaren verilmesi sağlanmalıdır.

Bu sayede iyi huylu bir köpeğe dönüştürülmesi söz konusu olacaktır. Chow Chow sahiplerinin işte bu noktada sahip olmaları gereken özelliklerinin arasında; tutarlı pekiştirme, olumluluk, sabır öne çıkar. Hayvanın istediğiniz gibi eğitim alması sırasında onu ödüllendirmek, mevcut yeni tavrın çok daha kalıcı olması demektir. Karşılıklı bir biçimde güven duygusunun tahsis edilmesi sayesinde onun iyi şekilde eğitim almasını sağlayabilirsiniz. Sert tavırlardan kaçınmak, köpek üzerinde baskı kurmamak her daim mühimdir.

Chow Chow her daim çok uyanık olan bir köpek olmasının yanı sıra aktiftir. Ancak bunun çok üst düzey olmadığını belirtmek lazım. İşte bundan dolayı günlük egzersiz ihtiyacı da orta seviyede olacaktır. Yüksek etkiye sahip olan günlük yürüyüşlerin yapılması, onun daha sağlıklı olması anlamını taşır. Minimum oyun kapasitesine göre hareket edilmelidir. Bu ırkın bir diğer özelliği ise hem yüksek ısıyı hem de nemi çok fazla sevmemeleridir. Bundan dolayı havanın bu tip şartlara sahip olması durumunda onu egzersize çıkarmak mantıklı değildir. Tempolu olan yürüyüşler tavsiye edilir. Maksimum 2 saat olması, bunun 4 ya da 5’e bölünmesi yeterlidir.

Chow Chow köpeklerinin tüyleri kesinlikle çok özeldir. Çünkü hem düz hem de kaba olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra birçok ırktan farklı olarak çift kaplamadır. Bu durum tarama işleminin çok iyi, sık ve düzenli bir biçimde yapılmasını kesinlikle bir zorunluluk olarak karşımıza çıkarır. 7 günlük zaman dilimi içinde iki kere tüyleri taranmalıdır. Bunun için tasarlanmış olan özel, hayvana hiçbir şekilde zarar vermeyen tarakların kullanılması sürecin bir parçasıdır.

Aynı zamanda banyo durumunu da unutmamak gerekiyor. Çok sık ve kaba tüyleri olmalarından dolayı yıkama işlemleri ayda bir kere olmalıdır. Bu sayede mevcut kürkü temiz görünüme sahip olmasının yanı sıra birtakım parazit, kene, pirelerin önüne de başarılı bir biçimde geçersiniz. Tırnaklar çok düzenli olarak kesilmelidir. Gerek kulak gerekse göz bakımları aksatılmadan yapılmak zorundadır.

Chow Chow ırkının özellikle baş kısmının etrafında yer alan tüylerin zaman zaman taranması bir diğer önemli husustur. Çünkü ilgili bölge çok kabarık olmasından ötürü mevcut işlemin yapılmaması halinde başta keçeleşme olmak üzere birçok değişik sorun ortaya çıkabilir. Hayvanın tüm bunların ardından iyice kuruması sadece havlu ile değil aynı zamanda kurutma makinesiyle de gerçekleştirilmesi mümkündür. Aksi halde özellikle mevsim kış ise üşütme gibi bir sorunu ortaya çıkabilir. Bunlara gerekli dikkati göstermek, köpeğin ömrünün de uzaması anlamını taşır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply