Satılık Maltipoo Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Maltipoo Köpekleri

Maltipoo

Maltipoo oldukça sevimli ve aynı zamanda toy yani Türkçe olarak oyuncak diye tanımlayabileceğimiz türlerin içerisinde her zaman öne çıkar. Çok uzun yıllar boyunca özellikle Birleşik Krallık’ta en çok satılan köpek ırkı olmayı başarmıştır. Bu ırk, kaniş ve ayrıca Malta köpeklerinin birleşimi şeklindedir. Minyatür yani küçük bir köpektir.

Refakatçi özelliğinin bulunması bu türü kesinlikle özel kılar. Bunun yanı sıra satılık olarak piyasada birçok farklı örneği söz konusu olmasından dolayı kolaylıkla edinimi mümkündür. Bunun için de belli bir ücretin ödenmesi lazım. Malta kökenli olan ve adını bu ülkeden alan ırk, özellikle İngiltere’de popüler olmuştur. Bunun sonrasında ABD’de insanların köpek ihtiyacının ortaya çıkması, evde bakabilecekleri bir hayvan ihtiyaç duymalarından yavru Maltipoo bu ülkede de çok sık tercih edilmeye başlanmıştır. Zaman zaman bir sosyal statü belirtisi olduğunu eklemek lazım.

Maltipoo ortalama fiyatlar ise değişiklik arz eder. Yavru olanların biraz daha pahalı olması, onu alacak ve sıfırdan yetiştirecek olan kişiler için kesinlikle üzerinde durulması gereken bir detaydır. Bundan dolayı 3000 TL ile 5000 TL arasında değişen fiyatlar söz konusudur. Bunun yanı sıra belli sahiplendirme siteleri üzerinden herhangi bir ücret ödemeye gerek kalmadan da köpeği edinebilirsiniz.

Maltipoo

Maltipoo kaç tl sorusunun yanıtını verirken renk başta olmak üzere; yaş, safkanlık, aşı durumu, secere bilgileri, yetiştiren kişinin kalitesi ve bunun gibi daha farklı birçok parametrenin karşımıza çıktığını hemen ifade etmek lazım. Bunları göz önünde bulundurduktan sonra bu sevimli köpeğin sahibi olabilirsiniz.

Maltipoo Fiyat

Maltipoo fiyat 2020 senesinde, günümüze kıyasla daha ucuz olmasıyla dikkat çekiyordu. 2 yıllık süreç içerisinde ücretlerin artmış olduğunu hemen eklemek lazım. Özellikle yetişkin olarak bilinen köpeklerde 1000 TL’lik alt sınır söz konusuydu. O dönemlerde köpeğin değişik özelliklerinin de göz önünde bulundurulması sonrasında fiyatın 2000 TL’ye kadar çıkmış olduğunu ifade etmek gerekiyor. Bu ücretler alt sınır olmasının yanı sıra hem eğitimli hem de safkan olan ırklarda ise 4000 TL’lik bir fiyat mevcuttu.

Maltipoo fiyat 2021 yılında ise biraz daha arttı. Bunun farklı birçok nedeni söz konusudur. 3000 TL ile 5000 TL arasında farklılık arz eden meblağlar üzerinden satın alma işlemini hiçbir sorun olmadan, çok rahat bir biçimde gerçekleştirmek mümkündür. Ancak pandeminin de etkisiyle fiyata dair artışın devam ettiğini altını kesinlikle çizmek lazım.

Maltipoo yavru fiyat 2022 senesinde ise 3500 TL olarak belirlenmiş durumda. Bunun daha fazla olması da ilgili köpeğin özellikleri göz önünde bulundurulduğu zaman her daim söz konusudur. Üst sınır 5000 TL’nin üzerindedir. Bu anlamda hayvanın birtakım kriterlere uygun olup olmadığını da kesinlikle kontrol etmek, ardından buna göre hareket etmek mühim bir detaydır.

Maltipoo fiyat aralığı 3500 TL’den başlayarak tam 8000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu noktada yetişkin köpeklerin daha ucuz olması, tercihini bundan yana gerçekleştirecek olan kişiler için her daim çok büyük bir avantaj anlamını taşır. Henüz herhangi bir eğitimi söz konusu olmayan, verilecek komutları anlamayan köpekler için talep edilmiş olan ücretin biraz daha yüksek olması son derece normal olarak kabul edilir.

Maltipoo cinsi köpek fiyatları aynı zamanda ne kadar saf olduğuyla da alakalıdır. Günümüzde birçok köpeğin melez olduğunu bilmek lazım. Bunu anlamanın belli yolları vardır. Melezlerin ücretleri düşüktür. Köpeğin ücreti üzerinde belirleyici etkiye sahip olan daha farklı parametreler de söz konusudur.

Yetiştirici olarak bilinen kişinin nasıl bakım yaptığı, köpek üzerinde nasıl etkiler bıraktığını unutmamak lazım. Aşı durumu daha farklı bir kriter olarak dikkat çeker. Bunların tümünün başarılı bir biçimde göz önünde tutulmasının ardından seçimlerinizi ona göre gerçekleştirmeniz her daim mantıklıdır. Kesinlikle hem köpeğin özelliklerini detaylı bir biçimde bilmek hem de yetiştiricisi hakkında bilgi almak mühimdir.

Maltipoo Sahiplenme

Maltipoo sahiplenme işlemleri gerek kolay gerekse hızlı olması sayesinde her daim beklentileri sonuna kadar karşılar. Bunun için özel tasarlanmış olan birçok farklı sayfa ve site söz konusudur. Bunların üzerinden üyelik alarak veya buna gerek kalmadan nasıl ilanların bulunmuş olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Maltipoo sahiplenme ücretsiz olması sayesinde bu köpek için hiçbir şekilde para ödemeye gerek kalmaz. Yani tamamen karşılıksız şekilde ilgili türün size sunulması söz konusudur. Bu açıdan bakıldığı zaman köpek sahibi olmak isteyen kişiler için kesinlikle büyük bir avantaj anlamına gelir.

Sahiplenme kesinlikle büyük bir sorumluluk olmasından dolayı bunun öncesinde iyice düşünüp, kararınızı ona göre vermeniz gerekiyor. Aynı zamanda köpek seçimi sırasında türün farklı özelliklerinin bulunduğunu da unutmamak lazım. Bunların başında ise renk geliyor. Değişik, göz alıcı renklere sahip olan Maltipoo bu anlamda ilgi çekici birçok seçenek anlamına geliyor. Bunların arasından size en uygun olanını sahiplenebilirsiniz.

Bunun yanı sıra köpeğin aşılarının tam olup olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü aşısız bir köpeğin sahiplenilmesi durumunda bunların belli bir zaman dilimi içerisinde tamamlanması esastır. Bu sayede daha sağlıklı olması, uzun yıllar boyunca yaşaması da mümkün olacaktır.

Aynı zamanda Maltipoo sahiplendirme sürecinde bilinmesi gereken daha farklı bir detay daha vardır. Bu da hayvanın diğer birçok köpek türüne göre kesinlikle çok fazla egzersize ihtiyaç duymamasıdır. Gerek küçük olması gerekse sahip olduğu genetik özelliklerinden dolayı böyle bir durum söz konusudur. Bu yüzden küçük bir evde de beslenmesi konusunda hiçbir sorun ortaya çıkmaz. Keyif verici ve sevimli olan köpek sizler için harika bir deneyim anlamına gelir.

Maltipoo ücretsiz sahiplenme işlemlerinde eğitim durumunun göz ardı edilmemesi mühim bir detay olarak karşımıza çıkar. Bu köpeklerin eğitilmesi mümkündür. İlana çıkmış olan bazı türlerde ilgili husus net bir biçimde ifade edilir. Bunun anlamı köpeğin eğitimli ya da eğitimsiz olmasıdır.

Bakımlarının düzenli yapılması önemlidir. Hangi tür köpek olursa olsun bunu hiçbir şekilde unutmadan gerçekleştirmek mühimdir. Bu durum ilgili hayvanı besleyecek olan kişilere kesinlikle büyük bir sorumluluk yükler. Tüy bakımları başta olmak üzere birçok farklı işlem söz konusu olmasından dolayı sahiplenme öncesinde bunun da akılda bulundurulması lazım.

Her ne kadar Maltipoo cinsi bir köpeği herhangi bir ücret ödemeden alsanız bile, bunun birtakım maliyetlerinin bulunmuş olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bunların başında elbette hayvanın beslenmesi gelmekte. Özel birtakım gıda ve mamalar sayesinde onun en doğal ihtiyacını karşılamanız mühimdir. Bu da maddi açıdan bir masraf demektir. Hem tüyleri hem de diğer uzuvları için kullanılacak birtakım aparatları da eklemek lazım. Bundan dolayı sahiplenmeden hemen önce köpeğin ihtiyaçlarını karşılayacağınızdan emin olmanız gerekiyor. Ancak bunun sonrasında ilanlara bakarak Maltipoo türü bir köpeği hiçbir şekilde para ödemeden alabilirsiniz.

Maltipoo Özellikleri

Maltipoo özellikleri dikkat çekmesinin yanı sıra bunun tüm detaylarını bilmek gerekiyor;

  • Normal olarak tanımlanmış olan yüksekliğine baktığımız zaman bunun genellikle minimum 24 cm, maksimum ise 36 cm olduğunu görmekteyiz. Maltipoo ne kadar büyür sorusunun yanıtı da bu şekilde verilir.
  • Ortalama yaşam süreleri ise 12 yıl ile 15 arasında farklılık arz eder.
  • Bunun yanı sıra kesinlikle çok az olan bir salya seviyeleri vardır. Aşırı derecede salya akıtmadıklarının altını çizmek lazım.
  • Tüyleri ise ipeksi bir görünüme sahiptir.
  • Uzun olan tüylerin belli zaman aralıklarıyla taranması onun hem sağlığı hem de daha güzel görünmesi açısından büyük bir önem arz eder.
  • Renk opsiyonları farklılık gösterir. Özellikle beyaz Maltipoo çok yaygındır. Buna ek olarak beyaz ve limon karışımı olan türlerinin de bulunmuş olduğunu söylemek gerekiyor.
  • Bu köpekler şehir hayatına çok kolay bir biçimde adapte olmalarıyla dikkat çekerler. Hem evlerde hem de apartman dairelerinde kolaylıkla beslendiklerini belirtmeliyiz. Bunun yanı sıra özellikle bahçeli olan evler için de uygundurlar.
  • Maltipoo köpekler, çocuklarla yaşayabilirler ve onlarla iletişim kurmaları söz konusudur. Ancak bunun kesinlikle sahibinin gözetiminde yapılması her daim tavsiye edilen çok mühim bir detaydır.
  • Diğer hayvanlarla olan ilişkileri ise ancak gerekli eğitimin başarılı bir biçimde verilmesinden sonra mümkündür.
  • Dost canlısı, arkadaş olmayı seven bir köpek olmasından ötürü diğer köpek ırklarıyla genellikle aralarında büyük sorunların yaşanmaması gibi bir durum da söz konusudur.
  • Bunun yanı sıra yabancı olarak gördüğü, tanımadığı insanlarla karşı karşıya geldiğinde veya beklenmedik bir durum ortaya çıktığında sahibini havlayarak uyarmaları en temel özellikleri içinde bulunur.
  • Vokal olarak bilinen bir köpektir ve sahibi ile farklı sesleri çıkararak çok başarılı bir biçimde iletişim kurmayı sever.
  • Günlük olarak bakımının aksatılmadan yapılması, onun hem gelişimi hem de sağlığı ve psikoloji açısından önem arz eder.
  • Çok fazla salya akıtmaz ve hatta bunun genellikle az olması gibi bir durum öne çıkar.
  • Bunun yanı sıra günlük egzersizleri fazla değildir. Bundan dolayı gün içinde minimum 1 maksimum ise 2 saatlik yürüyüşlere çıkarılması mantıklı olacaktır.
  • Gerekli eğitimin sorunsuz bir biçimde verilmesinin ardından hayvanın tek başına evde bırakılması noktasında bir problem yoktur.

Maltipoo satılık ilanları söz konusu olduğundan ilgili platformlar üzerinden kolaylıkla istediğiniz köpeği alabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken temel noktalardan birisi hayvanın kişilik özellikleridir. Genellikle melez olarak bilinen veya bir diğer ifade ile kırma şeklinde ifade edilen köpekler, sahibinin mizacına göre gelişim göstererek o doğrultuda hareket ederler. Bu durum. Maltipoo ırkı için de geçerlidir. İnsanlara karşı dost canlı olduklarını söylemek mümkündür. Aynı zamanda dışa dönük olan bir köpektir. Sahip olduğu duygularını çok açık bir biçimde göstermekten çekinmezler.

Maltipoo ırkı bu özellikleri sayesinde sadece ülkemizde değil, dünyanın geri kalanında da oldukça popülerdir. Ayrıca çok uzun bir süre boyunca gösteri ve şov hayvanı olarak tercih edildiklerinin altını da çizmek gerekiyor. Birçok büyük sirkte görev almalarının yanı sıra sergilemiş oldukları başarılı performans sayesinde ödüllere de layık görülmüşlerdir. En popüler rengi beyazdır. Bilinen aksine sadece kadınlar tarafından sahiplenilmesi ya da satın alınması söz konusu değildir. Çok fazla sorun çıkarmayan bir köpek olmasından dolayı birçok erkeğin de ilk tercihi haline gelmeyi başarmıştır.

Maltipoo Yavru

Maltipoo köpek yavrusu ilanları sayesinde bu sevimli hayvanın sahibi olabilir ve aynı zamanda yaşamınıza çok farklı bir hava katabilirsiniz. Her türde olduğu gibi Maltipoo ırkının da yavruları sevimlidir. Etraflarına kesinlikle neşe saçarlar. Bunun yanı sıra başta beslenme olmak üzere hem bakımlarına hem de egzersizlerine çok azami bir derecede dikkat edilmesi mühimdir.

Doğumun ardından anne sütü onlar için önem arz etmesinin yanı sıra bunu belli bir zaman dilimi boyunca gerçekleştirmek mühimdir. Gelişimin hem iyi hem de kurallara uygun bir biçimde devam edebilmesi adına mutlaka öğün sayısı konusunda tavsiyeleri dinlemek esastır. Sık sık vermek, onların sağlığı için mühimdir. Ancak büyümeye başlamalarının ardından öğün sayısı düşürülmek zorundadır. Obezite her ne kadar bu ırk için çok yaygın bir durum olmasa bile, böyle bir ihtimal vardır. Bundan dolayı hem yağ hem de kalori miktarının iyi bir biçimde ayarlanması önem arz eder. Gerek tatlı gerekse temiz su onların gelişimi açısından bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar.

Maltipoo köpekleri, dünyanın en zeki olan ırklarının içinde hemen dikkat çekerler. Bu durum onların genetik özellikleri arasında yer alır. Yüzlerce yıl boyunca insanlara yoldaşlık yapmaları, onları hiçbir zaman yalnız bırakmamaları sayesinde günümüzde de bu özelliklerini devam ettirirler. Elbette bunun için çok iyi, kurallara uygun, global standartlarda bir eğitim verilmelidir.

Ödüllendirme sistemi en çok kullanılan yöntemlerin arasında yer alır. Bu sayede belli başlı komutları öğretebilirsiniz. Ayrıca rekabetçi olan bir yapılarının bulunduğunu da hemen ekleyelim. Bu durum onların eğitimi için sunulmuş büyük avantajların arasında yer alıyor. Zaman zaman çok inatçı olabilirler. Kararlı bir yapıları da mevcuttur. İşte bunların tümünü unutmadan; gerek hoşgörü gerekse sabır göstererek onları eğitimek mantıklıdır.

Yavru Maltipoo büyümeye başladıkça ipeksi olan tüyleri de hemen dikkat çeker. Hem gösterişli hem de parlak olması sayesinde köpeklerin arasında kesinlikle çok özel bir yerlerinin bulunması söz konusudur. Bundan dolayı ırkın bu özelliklerini korumak sahibi için kesinlikle bir şarttır. Bu yüzden günlük olacak biçimde, nazikçe, zarar vermeden ve kaba tavırlar içerisinde olmadan tüylerinin taranması gerekiyor. Bunun için kullanılacak olan tarağın özel olması, hayvanı rahatsız etmemesi şarttır.

Banyolarının çok düzenli bir biçimde yaptırılması da lazım. Saçlarının bu sayede çok daha iyi bir görünüme kavuşması mümkün olacaktır. Maltipoo köpeklerinin tırnaklarının hızlı şekilde büyümüş olduğunu söylemek gerekiyor. İşte bu yüzden kesinlikle düzenli olacak biçimde kesilmesi mühimdir. Kulaklarının kontrol edilmesi ise bakımın bir diğer parçası olarak kabul edilir. Özellikle kılların fazla olması, birtakım kalıntıların bulunması durumunda bunların alınması onun sağlığı açısından önemlidir.

Maltipoo yavrularının egzersiz ihtiyaçları çok merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkar. Her köpek ırkının belli bir süre boyunca egzersiz yapması kesinlikle bir zorunluluk şeklinde karşımıza çıkar. Bu, Maltipoo için de geçerlidir. Ancak diğer tüm türlerden farklı olarak bunun çok fazla olmasına gerek yoktur. Sadece günlük yürüyüş şeklinde gerçekleştirilmesi onun adına yeterli olacaktır.

Zihinsel uyarılma ihtiyaçlarının üst düzey olduğunu bilmek lazım. Böylelikle hem sağlıklı hem de mutlu kalması mümkün olacaktır. Burada dikkat edilecek olan detay ise hayvanın amaca uygun bir biçimde yetiştirilmesidir. Bunun sonrasında sorun çözme, karar verme gibi beyin fonksiyonlarının iyi şekilde çalışmasını gerektiren birtakım gereksinimler de ortaya çıkar. Bunu unutmadan belli dönemlerde yapmayı unutmayın.

Havlama seviyesi orta düzeydir. Uluma da söz konusudur. Bunların bir kısmında gündelik yaşam içinde, yoldan geçen insanlara, kuşlara havladığını görmekteyiz. Ancak bazıları ise sadece belli durumlarda bu tür bir tavır içerisine girerler. Eğer havlaması çok fazla değilse, kendisini ifade edebilmek için daha farklı iletişim yöntemlerini ve sesleri kullanmaları ihtimaller dahilindedir.

Koruyucu özelliği söz konusudur. Bundan dolayı Maltipoo sahibi olan kişilerin bir kısmı onları kesinlikle bekçi köpeği olarak kullanırlar. Her ne kadar çok büyük olmasalar bile çıkarmış oldukları gürültülü ve uyarıcı niteliğe sahip olan sesler sayesinde sahiplerini anında haberdar edebilmeleri mümkündür. Bu açıdan bakıldığı zaman güven veren bir köpek türüdür. Hatta türün birçok örneğinde görüldüğü üzere kapıya gelen postacıya, kargo görevlisine bile havlamış olduğunun altını çizmek lazım. İşte bu yüzden bahçeli evlerde sorunsuz şekilde beslenebilirler.

Yorum (Yok)

Leave a Reply