Satılık Kangal Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Kangal Köpekleri

Kangal

Bir Türk köpeği olan Kangal, genetiği bozulmamış safkan cinslerden biridir. Devasa boyutları ve nazik davranışlarıyla sürüye çobanlık eden asil bir ırktır. İlk olarak Sivas’ın Kangal ilçesinde görülen ve bugün özel olarak korunan ırklardan biridir.

Kangal Kopek

Kangal köpek cinsleri, ‘’nazik dev’’ lakabıyla anılır. Çoban ve bekçi köpeği olarak bilinirler ve son yıllarda evde yaşama dahil edilen köpeklerden biri olmuşlardır. Ağırbaşlı, sakin, kendinden emin ve yüzlerce küçükbaşın- büyükbaşı olduğu sürüye tek başına hakim olabilen bir cinstir.

Yüz ifadeleri sevimli ve genellikle krem rengi tonlarındadırlar. Beyaz tüylü olarak bilinen bu köpeklerin kulak kısımlar ve yüzünün bazı bölgelerinde siyah tüyler mevcuttur. Sivas Kangal köpeği;

  • Soğuğa, arazi, dağlık bölge koşullarına dayanıklıdır.
  • Sıcak hava koşullarına dayanıklı ve koku alma duyusu oldukça gelişmiştir.
  • Saf bir ırk olup, bugüne dek karıştırılmadan gelmeyi başarmıştır.
  • Dişilerdeki ağırlık 41 ila 54 kg iken erkek kangallarda 50 ile 66 kg aralığında değişir.

Tüyleri orta uzunlukta, kalın ve parlaktır. Derisi güçlü ve kalın olan kangal köpekleri, uzun kuyruklu ve uzun kulaklıdır.

Kangal

Kangal Kopek Sahiplenme

Kangal köpek sahiplenme ve bakımı için eğitimden anlamanız gerekir. Zira köpeğin kendisi bir eğitimci olarak, sürülere çobanlık eder. Eğitimleri kolay, itaat eden ve söz dinleyen zeki canlılardır.

Kangal köpeklerinin bakımı, büyük cüsseleri nedeniyle biraz masraflı olabilir. Çiftlik ve bahçeler, tarla ve açık alanlar yanı sıra kulübe ve evde yaşamaya uygun canlılardır. Ancak evde besleyecekseniz, mutlaka günlük dışarı çıkarmanız ve egzersizlerini yaptırmanız gerekiyor.

Kangal Kopek Bakimi

Sivas kangal köpek bakımı, yavruluk dönemlerinden itibaren başlar. Sağlıklı gelişimi için 45- 60 günlük ilk süreçte anne ve diğer yavrulardan ayırmamak oldukça önemlidir. Dev köpekler sınıfında en dayanıklı ve güçlü olan kangalların, yatkın oldukları bir hastalık yoktur.

Kangal bakımı için;

  • Kaliteli ve zengin içeriğe sahip mamalarla beslemeniz önerilir.
  • Et, tahıl, pilav, makarna ve kıymalı yemeklerle beslenebilen canlılardır.
  • Aşırı tüy dökmezler ve tüy bakımlarının çok sık yapılmasına gerek yoktur.
  • Egzersiz ihtiyaçları da fazla olmadığı için günlük dışarı çıkarılmaları yeterlidir.
  • Aşılarını ve sağlık kontrollerini yaptırmak, tırnak ve ağız bakımı yapmak önemlidir.

Doğa koşullarına uygun olan ve apartmanda yaşama kolay uyum sağlayan Sivas Kangal Köpeği, kendi sınıfında en uzun ömürlü köpektir. Ortalama 12- 15 yıl yaşadıkları bilinir. Ancak aşırı sıcak iklimlerde yaşamaya çok uygun değildir.

Kangal Kopek Fiyatları

Kangal köpek fiyatları ortalama 900 ile 1250 TL civarındadır. Ancak gelişimleri, bakımları ve eğitimleri dahilinde 1.500- 2.000 TL civarında da fiyatlar görmek mümkündür.

Kangal köpek fiyatları, yaşları ve cinsiyetlerinin yanı sıra fiziksel özellikleri ve gelişimlerine kadar farklı faktörlerin değerlendirilmesiyle belirleniyor. Safkan bir cins olduğu için Türkiye’de çiple korunan soylardan biridir.

Kangal Kopek Özellikleri

Kangal köpek özellikleri, sınıfının en güçlü ve dayanıklı olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda ağırbaşlı tavırları, dost canlısı halleri ve sadakatiyle, insanların gerçek manada güvendiği ırklardan biridir. Öyle ki, bekçilik ve çobanlık özellikleriyle emanetleri sırtlanan ve görevini başarmanın özgüveniyle yüzyıllardır asilliğini korunamaya devam ediyor.

Kangal köpekleri;

  • Dişilerde 72- 77 cm yüksekliğe ve erkeklerde 77- 86 cm yüksekliğe ulaşmaktadır.
  • Dişilerde ağırlık 41- 54 kg ve erkeklerde 50- 66 kg ortalamasındadır.
  • Tüyleri orta uzunlukta, çift tabakalı, sık, parlak ve serttir.
  • Renkler genel olarak beyaz olmakla birlikte; açık sarı, kahverengi, kirli beyaz ve bozdur. Yüz kısımları, dağlık ve açık alan yapısına uygun olarak siyahtır.

Sivas kangallarının kulaklarını kesmek kanunen yasaktır ve cezai işlemleri vardır. Özel korunan bir canlı olduğu için ne kuyruk ne de kulaklarının kesilmesine izin verilemez.

Kangal Kopek Evde Bakim

Kangal köpek evde bakım için uygundur. Sessiz ve dingin, asil ve ağırbaşlıdır. Bakımları kolaydır. Günlük yürüyüşlere çıkardığınız sürece sorunsuz şekilde besleyebilir ve muhteşem bir dost edinmiş olursunuz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply