Satılık French Bulldog Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru French Bulldog Köpekler

French Bulldog

Bulldog French, köpek ırkları arasında en küçük olanlarından birisidir. Özellikle sahip olduğu yarasa kulakları sayesinde çok farklı bir görünümü vardır. Masum bakışları, sevimli mimikleri sayesinde hem ülkemizde hem de dünyanın genelinde ilgi görmesini bilmiştir. French Bulldog köpeklerinin yüzü düzdür. Ayrıca çok kısa olan bir kuyruğu vardır. Tüyleri de aynı şekilde kısa olmasının yanı sıra özellikle bacak bölgelerini gerek kaslı gerekse çok güçlü olduğunun altını çizmek lazım.

Yavru French Bulldog, özellikle satın almak veya sahiplenmek isteyen kişiler için genellikle çok mantıklı bir tercihtir. Bunun nedeni ise köpeğin sıfırdan yetiştirilmesine olanak sağlanmasıdır. Özellikle son dönemde sahiplerinin elinde çok kötü bir biçimde, saldırgan olarak büyütülmelerinden dolayı bu türe karşı bir ön yargı oluşmuştur. Hiçbir hayvan kötü ya da saldırgan değildir. Önemli olan onların nasıl yetiştirildiğidir.

French Bulldog

Her ne kadar Fransız kökenli olsa bile aslında meşhur İngiliz bulldog köpeklerinin bir nevi minyatürüdür. Bunun yanı sıra İngiltere’nin Nottingham kentinde adını duyuran cins ile toy adı verilen ırkın karışımı şeklindedir. Satılık French bulldog ilanları üzerinden size en uygun olanı seçebilir ve bunu da çok kolay bir biçimde edinebilirsiniz.

French Bulldog kaç tl sorusunun tek bir yanıtı yoktur. Özellikle son dönemde artan fiyatlardan ötürü talep edilen ücretin de minimum 5000 ya da 6000 TL seviyesinde seyretmiş olduğunu görmekteyiz. French Bulldog ortalama fiyatları üst limiti ise 12000 TL’ye kadar çıkar.

French Bulldog Fiyat

French Bulldog fiyat aralığı son derece geniş olmasıyla hemen dikkat çeker. Bunun belli birçok sebebi söz konusudur. Yaş, eğitim, sağlık ve aşı durumu her zaman bunların başında gelir. Aynı zamanda son dönemde yaşanan pandemi sürecinden dolayı bu tip köpeklere olan ilginin de artmış olması, ilgili fiyatların belirlenmesi noktasında kesinlikle çok büyük bir etkiye sahiptir.

French Bulldog fiyat 2020 yılında minimum olarak 1000 TL şeklinde dikkat çekmekteydi. Bu alt limit şeklinde tanımlanmış olmasına rağmen özellikle farklı parametrelere göre meblağın 4000 TL’ye kadar çıkmış olduğunu görmekteyiz. Pandemi sonrasında ise neredeyse yüzde 200 civarında bir fiyat artışının yaşanmasından dolayı artık ilgili ücretler karşılığında bu köpeği satın almak kesinlikle imkansız bir hal aldı.

French Bulldog fiyat 2021 senesinde artan fiyatlar sonrasında 3000 TL’den başlarken, bunun üst limitinin 8000 ya da 9000 TL olduğunun altını mutlaka çizmek lazım. Bu anlamda özellikle yavru köpeklerin biraz daha pahalı olduğunu hemen eklemek gerekiyor. Bundan dolayı satın almadan önce belli kriterleri göz önünde bulundurmak, buna göre karar vermek kesinlikle mantıklı olacaktır.

French Bulldog yavru fiyat 2022 senesinde ise daha fazla olarak karşımıza çıkacak. Yine artan ücretler karşılığında minimum olarak bunun 6000 TL olduğunu görmekteyiz. Yıl içerisinde daha değişik olan meblağlar üzerinden satın alma işleminin yapılması söz konusu olabilir. Tüm bunların yanı sıra tanımlanmış olan üst tutar ise 12000 TL civarındadır.

French Bulldog cinsi köpek fiyatları belirlenirken birden çok etmen göz önünde bulundurulur ve bunları şu şekilde ifade etmek gerekiyor;

  • Fransız köpeği olarak da bilinen bu türün yetişkin olanları daha makul olarak tanımlanmış olan ücretler üzerinden satılır.
  • Bunun yanı sıra dikkat çeken bir diğer nokta ise ne kadar yaşlı olduğudur. Özellikle yetişkin olarak bilinen hayvanlarda ücretin biraz daha düşük olması kesinlikle mantıklı bir durumdur.
  • Ayrıca unutulmaması gereken daha farklı bir husus ise aşılardır. Tam aşılı olan köpeklerde fiyat da buna göre biraz pahalı olacaktır.
  • Safkanlık her daim bilinmesi gereken bir detay olarak dikkat çeker. Bunun nedeni ise binlerce yıldan beri devam eden alışkanlıklardan birisi olan melez köpeklerin varlığından ötürü ilgili kontrolün yapılması mühimdir. Safkan köpeklerde fiyatın daha yüksek olması son derece normaldir. French Bulldog cinsi köpek fiyatları bunun gibi birçok kriterden dolayı aynı kalmaz.

Gerek hayvanın safkan olması gerek rengi gerekse herhangi bir sağlık probleminin bulunup bulunmaması ücretin belirlenmesi noktasında çok büyük bir önem arz eder. Bunlardan dolayı satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce ilk olarak köpeğe dair tanımlanmış olan tüm bilgilerin edinilmesi, bunların öğrenilmesi avantaj sağlayacaktır. Nasıl bir köpek istediğinize dair kafanızda net fikirlerin bulunması mühimdir. Tüm bunların ardından satın alma işlemini dilediğiniz gibi ve var olan internet ilanları üzerinden tamamlayabilirsiniz.

French Bulldog Sahiplenme

French Bulldog sahiplenme birçok kişinin kolaylıkla yapabileceği bir işlem olarak dikkat çeker. Gerek çok sevimli olmaları gerekse insanlara olan yakınlığından dolayı tercihini bu türden yana yapmak isteyen kişilerin para ödemeden sahiplenmeyi gerçekleştirmesi her zaman mümkündür. Bu noktada internet ilanlarına bakılması, bunların tüm detaylarının gözden geçirilmesi unutulmaması gereken bir işlem olarak dikkat çeker.

French Bulldog sahiplenme ücretsiz olarak olduğundan bunun için herhangi bir şekilde para ödemeye gerek kalmaz. Bu işlemi yapmadan önce kesinlikle dikkat edilmesi gereken birden çok unsurun bulunduğunu görmekteyiz. Bunların başında ise hayvanın yetiştirilme tarzı geliyor. Ne yazık ki kötü niyetli bazı kimselerin, hayvanları eğitim sırasında akıl almaz yöntemleri kullanması sonrasında onların daha saldırgan bir hale getirmeleri söz konusu olabilmekte. Bu tip köpeklerin çevrelerine, yabancılara veya ilk defa gördükleri kişilere zarar vermesi, birtakım sorunların da ortaya çıkması anlamını taşır. İşte bu yüzden sahiplenmeden hemen önce gerek köpeğin davranışlarının kontrol edilmesi gerekse onun yetiştirmiş olan kişinin tavrı büyük bir önem arz eder.

French Bulldog sahiplendirme için buna uygun olan farklı yüzlerce ilanı görebilirsiniz. İki temel kriteri de bu anlamda hemen belirtmek lazım. Eğer eğitime harcayacak zamanınız yoksa kesinlikle iyi yetişmiş, sorunsuz olan bir köpeğin sahiplenilmesi mantıklıdır. Fakat böyle bir durumda, hayvanın yabancılık çekmesi, size hemen alışamaması gibi birden çok handikap ortaya çıkabilir.

Yavru, yeni doğmuş veya daha çok fazla büyümemiş olan köpeklerin sahiplenilmesi farklı avantajları da beraberinde getirir. Onu dilediğiniz kriterlere uygun şekilde büyütebilirsiniz. Saldırgan bir biçimde yetişmesinin önüne geçmek her zaman mümkündür. Aynı zamanda ırka ait olan özellikleri de bu şekilde korunmuş olacaktır.

French Bulldog ücretsiz sahiplenme öncesinde şunları unutmamanız lazım;

  • Bu köpek türü gerek sevimli olması gerekse dost canlısı tavırları sayesinde her zaman en çok tercih edilen ırklardan birisidir. Ancak belli bir bakım, ilgi ve ayrıca sevgi isterler. Bundan dolayı özellikle zamanı olmayan ya da köpeklere alaka gösterme konusunda sorunları bulunanların bu sahiplenme işini gerçekleştirmemeleri tavsiye edilir.
  • Her zaman köpek beslemek eğlenceli bir iştir. Zaman bir aile bireyi gibi olacak bu hayvanların bakımı için belli miktarda paranın harcanması şarttır. Maddi durumu ya da bütçesi bunun adına elverişli olmayanların sahiplenme gibi çok büyük sorumluluk isteyen bir işe kalkışmamaları önem arz eder.
  • Sinirlerine hakim olamayanlar için uygun bir köpek değildir.

Bunlar her zaman unutulmaması gereken önem arz eden detaylardır.

French Bulldog Özellikleri

French Bulldog özellikleri birçok kişinin en çok merak ettiği hususların başında gelir. İlk defa bu köpeğin adını duymuş olanların bilmesi lazım olan şeyler şöyledir;

  • 11 ile 14 sene arasında değişen bir ömürleri vardır. Bunu uzatmak ise daha başarılı bir biçimde bakım yapmakla doğrudan alakalıdır.
  • Ağırlığına baktığımızda ise minimum 7,5 maksimum ise 12,5 kg olduğunu eklemek gerekiyor.
  • French Bulldog ne kadar büyür sorusu ise oldukça sık bir biçimde karşımıza çıkar. Bunun fazla olmaması, köpeğin sahip olduğu genetik özellikleriyle yakından alakalıdır. Maksimum 31 cm olabilir. Küçük bir ırk olmasından dolayı en fazla 30 ya da 31 cm boyundadır.
  • Farklı birçok rengi söz konusu olmakla beraber bunların arasında; açık kahverengi, alaca, brindle, krem bulunur.
  • Hem tanıdıkları insanlarla hem de aile bireyleriyle kesinlikle çok iyi bir biçimde geçinirler. Özellikle çok sevecen olan yapılarını açık şekilde sergilemekten çekinmezler. Bunun yanı sıra sahibine karşı da aynı tavır içerisinde olduğunun altını çizmek gerekiyor.
  • Çocuklarla arası iyi bir türdür. Ancak buna rağmen çocuğunuzla French Bulldog ırkı köpeği çok uzun bir zaman dilimi boyunca yalnız bırakmak genellikle tavsiye edilmez.
  • Bunun yanı sıra diğer köpeklere karşı her ne kadar arkadaş canlısı olduğunu ifade etsek bile, bunun için bir denetim ve eğitim şarttır. Yine beraberce çok uzun bir zaman dilimi boyunca bir arada kalmamaları tavsiye edilir.
  • Orta seviyede bir tüy dökme sorunu vardır. Bu diğer türlerle karşılaştırıldığı zaman ne fazla ne de azdır.
  • Beyaz French Bulldog genellikle çok yaygın olmasa bile bunun piyasada bulunduğunu görmekteyiz. Sahiplenme veya satın alma işlemlerinden önce tercihinizi her daim bundan yana kolaylıkla kullanabilirsiniz.
  • En sessiz köpek ırklarından birisi olması sayesinde sadece bahçeli evde ya da kırsa bölgelerde beslenmesi söz konusu değildir. Dileyen kişiler ilgili işlemi yaşamış oldukları apartman dairesinde de kolaylıkla yerine getirebilirler. Sadece çok beklenmeyen bir durum olduğunda ve uyarı amacıyla havlamış olduğunu görmekteyiz. Bu sayede komşuların hayvandan rahatsız olması gibi bir sonuç da ortaya çıkmamış olacaktır.
  • Siyah French Bulldog seçimi kolaylıkla yapılır. Özellikle bazı kişilerin ilgi renge olan ilgisinden dolayı bunların beklentilerini karşılayan alternatiflerin yer aldığını söylemek lazım.
  • Salya sorunu çok fazla değildir. Genellikle miktarı az olacak şekilde salya akıttığının hemen altını çizmek gerekiyor.
  • En çok merak edilen hususların başında ise yalnız kalıp kalmayacağı geliyor. Özellikle iyi bir eğitim verilmesi durumunda bu konuda bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. İşe gidebilir veya daha farklı işleriniz için evden çıkabilir, köpeği de yalnız bırakabilirsiniz.

Karakter özelliklerine ve ev içindeki tavırlarına baktığımız zaman kesinlikle sakin bir yaşamı sevdiklerini belirtmek gerekiyor. Her ne kadar belli dönemlerde oyun oynamak gibi bir aktiviteyi yapmak istese bile, özellikle sahibi çalıştığı vakit onun ayak ucunda durmak, orada uzanmak ve uyumak gibi şeyleri yapabilir. Sahiplerinin kucağında uyumak gibi bir özelliği de mevcuttur. Aşırı sıcak havayı çok sevmezler. Bunun yanı sıra egzersiz ihtiyaçları vardır. Ancak sık bir biçimde yürümek, onunla kilometrelerce yol kat etmek genellikle mantıklı değildir.

French Bulldog köpeğinin, diğer birçok köpek ırkından ayrılan bir diğer özelliği ise yüzme konusunda kesinlikle çok iyi olmamalarıdır. Bunun nedeni ise sahip oldukları uzuvların boyutu ile alakalıdır. Bacaklarının çok uzun olmamasından dolayı yüzmeye dair başarılı bir performans göstermeleri beklenemez. Bundan dolayı ilgili köpeğe sahip olan kişilerin onu havuza, denize ya da bir gölet içine yüzmesi atması, hayvanın boğulması gibi bir sonucu da beraberinde getirebilir. Bu tip hareketlerden uzak durulması mühimdir.

French Bulldog satılık olarak alınabilir. Ancak en başında ifade ettiğimiz gibi hayvanın gelişiminin nasıl olduğu, ne tür eğitimlerin verildiği gibi birden çok hususun bilinmesi, bunların göz önünde bulundurulması, eğer kötü bir biçimde yetiştirilmemiş ise satın alınması gerekiyor.

French Bulldog köpeklerinin popüler olmalarına dair çok dikkat çekici olan bir hikâye söz konusudur. Özellikle Fransa’nın başkenti Paris’te bir dönem boyunca güç simgesi olarak görülmüştür. Kırsal bölgelerden gelen kişiler, French Bulldog türünü yanlarında gezdirerek sosyal statü sahibi olmaya çalışmışlardır. Bunun yanı sıra ilgili ırkın ülke içinde cesaret sembolü olarak anılması da söz konusudur.

Toulouse ve Degas tarafından yapılan resimlerde French Bulldog ırkının kullanılması sayesinde popülerliği çok hızlı bir biçimde artmıştır. Her ne kadar havlamayı çok sevmeseler bile gerek esneme gerekse gargara gibi farklı iletişim yollarını sık bir biçimde tercih ederek sahipleriyle bir nevi konuşurlar.

French Bulldog Yavru

French Bulldog köpek yavrusu oldukça sevimli ve aynı zamanda cana yakın olmasıyla dikkat çeker. Doğumlarının ardından belli bir süre boyunca anne sütü onların çok sağlıklı bir gelişimi için kesinlikle temel ihtiyaç olarak dikkat çeker. Yavru oldukları zaman beslenme ihtiyaçları da kesinlikle karşılanmalıdır. Öğün sayısının bu dönem içinde daha fazla olması unutulmaması gereken bir detaydır. Böylelikle hayvanın iyi bir biçimde gelişim göstermesinin önü sonuna kadar açılacaktır. Kalori her zaman ihtiyaç duydukları bir maddedir. Ancak bunun kesinlikle sınırlı olması şarttır. Çünkü hem sahip oldukları yapıları gereği hem de genetik özelliklerinden kaynaklı olarak obeziteye müsait olduklarının altını çizmek lazım.

Sağlıklı bir yavru için gerek oyun gerekse egzersiz şarttır. Oyun seansının günün belli zaman dilimlerine yayılması daha mantıklı olacaktır. Böylelikle hem çevikliklerini hem de atikliklerini korumuş olurlar. Çok uzun olmayacak derecede yapılacak olan yürüyüşler sayesinde hayvanın mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Burada dikkat edilecek olan şeylerin içinde ise gerek nemli gerekse sıcak havalarda hayvanın çok fazla dışarıya çıkarılmaması gerektiğidir. Çünkü böyle zaman dilimlerinde özellikle nefes alma konusunda bir takım sorunlar ortaya çıkabilir.

Yavru French Bulldog erken yaşlardan itibaren çok başarılı bir eğitime tabi tutulmalıdır. Bunun için de kesinlikle sosyalleşmesini sağlamak lazım. Yani daha çok insan ile aynı ortamda bulunması, farklı mekanlara götürülmesi onun zaten dost canlısı olan duygularının artması anlamına gelir. Her köpek eğitiminde tercih edilen yöntemlerden birisi olan güzel hareketlerinin hızlı bir biçimde ödüllendirilmesi de işe yarar.

Çok tüy döken bir köpek türü olmamasına rağmen bunun yoğunluğunun orta seviyede olduğunu görmekteyiz. Bundan dolayı tımar ve tarama işlemleri yapılırken işte bu özelliğinin göz önünde bulundurulması mühimdir. Özellikle sertliği orta olan bir fırçanın kullanılması esastır. Tercih edilmesi lazım olan eldiven ise lastik olmalıdır. Böylelikle hayvana hiçbir şekilde zarar vermemiş olursunuz. Haftalık olarak ilgili işlemin yapılması mühimdir. Dökülen tüylerin ise anında toplanması mühim bir detaydır.

Daha önce bahsettiğimiz gibi bu ırkın yüzme konusunda çok başarısız olduğunu yeniden belirtmek lazım. Özellikle yavru bir French Bulldog, yıkanırken veya temizlenirken onu kesinlikle küvet içinde tek başına bırakmamalısınız. Boğulma ve benzeri kötü sonuçların ortaya çıkması söz konusu olabilir.

1898 yılında ayrı bir ırk olarak tanınan French Bulldog köpeklerinin yavrularını bu şekilde yetiştirdiğiniz vakit, hiçbir sorunla karşı karşıya kalmamış olacaksınız. Özellikle sağlığı açısından büyük bir önem arz eden aşılarının, zamanı geldiği zaman yaptırılması da gerekiyor. Belli dönemlerde hayvanın, işinde uzman ve deneyimli veteriner tarafından kontrol edilmesi halinde, olası sağlık sorunlarına karşılık alınmış olan çok önemli bir tedbirdir. Dost canlı French Bulldog köpeği bu sayede sizinle uzun yıllar boyunca yaşayacak, hayatınıza çok farklı bir anlam katacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply